Отиди на
Форум "Наука"

Джим Брайденстайн - нов администратор на НАСА


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

19 април 2018 г. 22:00 ч. След дълго чакане относно кой ще стане официално действащ администратор на НАСА, вече всичко приключи. Сенатът на САЩ избра Джим Брайденстайн.

Брайденстайн беше избран съвсем на ръба, с 50 на 49 гласа. Това противоречи на дългогодишната традиция в САЩ ръководителите на НАСА да се избират с пълно или почти пълно единодушие. 

Причината за силната опозиция срещу Брайденстайн, най-вече от страна на демократите, е свързана с това, че той е отрицател на глобалното затопляне. Със сигурност изборът ще направи нещастни много работещи в климатичните департменти. Политиката на настоящия президент Доналд Тръмп е да орязва бюджета на спътниците, изучаващи климата.

Джим Брайденстайн обаче е върл космически ентусиаст и e яростен поддръжник на идеята за пилотирани мисии до окололунното пространство и повърхността на Луната. При това е в пълна готовност да се захване за работа, което не може да се каже за предишни администратори на НАСА. 

Тепърва предстои да видим как ще се отрази изборът на Брайденстайн върху политиката на американската космическа агенция. Но поне основните тенденции са ясни - по-малко изучаване на земния климат, повече фокус върху Луната и пилотираната космонавтика.  

jim-bridenstine.jpg

Джим Брайденстайн

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-21-14-43/2179-2018-bridenstine-head-nasa

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 59 минути, SAlexandrov said:

Джим Брайденстайн обаче е върл космически ентусиаст и e яростен поддръжник на идеята за пилотирани мисии до окололунното пространство и повърхността на Луната. При това е в пълна готовност да се захване за работа, което не може да се каже за предишни администратори на НАСА. 

Да му пожелаем УСПЕХ и дано стане интересно в космоса. Да видим кой първи ще започне да усвоява Луната и Марс ? САЩ или  КНР ? Моята оценка е 40 % - 40 % - 20 % - САЩ - КНР - РФ.  ЕС и Индия имат някакъв шнс но не ги включвам като водещи. Без съмнение те също ще завоюват някакви позиции с теячение на времето. Други страни които бих добавил - Канада, Австралия, Бразилия, Япония, Корея с по скромни позиции и като помощници на водещите сили. 

Редактирано от Du6ko
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...