Отиди на
Форум "Наука"

Боинг и Ролс–Ройс инвестират в нов ракетен хибриден двигател


Recommended Posts

  • Модератор Инженерни науки

Хибриден този път значи, че може да работи в режим реактивен двигател и ракетен двигател. Защото в същия контекст "хибриден" има и друго значение.

Превеждам бързо и отгоре:

Скоро UK може да се сдобие със свой ракетен двигател от следваюо поколение, благодарения на партньорството с Боинг и Ролс-Ройс. Тези две компании инвестират в нов хибриден (ракетен/реактивен) двигател, който може много по-ефективно да изведе полезен товар в космоса.

Ракетният двигател е разработен от британската компания REL (Reaction Engines Limited). В тази компания Боинг и Ролс-Ройс са инвестирали общо 38 милиона долара. REL цели да направи протоип на ракетен двигател, който може да работи и като свръхзвуков реактивен двигател.

Ще продължа по-късно

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Целта е този двигател да достигна 5.5 Мах-а преди да се включи на ракетно гоеиво за оставащото пътешествие в космоса. Този хибриден двигател предлага редица предимста, но най-голямато е горивната ефективност. Използването на възможностите му в атмосферата означава по-малко ракетно гориво за целия път. Съюата генерална идея стои зад използването на the enormous Stratolaunch aircraft - голям самолет за да закара ракетата в небето откъдето да осигури висок старт, с изключението, че всичко е вградено в един двигател.

На теория тази технология може да направи възможна едносепенна ракета и да елеминира нуждите от скъпо струваюи ускоряваюи степени. Подобна ракета би могла да направи космоса по-достъпен от ракетата на Мъск.

Все юе обаче този двигател не е направен и няма ракета с която да е съвместим. Ако се окаже работещ обаче, едностепенните ракети за космоса съюо юе са възможни.

https://www.popularmechanics.com/space/rockets/a19756912/rel-boeing-rolls-royce-hybrid-rocket-engine/?src=socialflowFBPOP

sabre-4-crop-1-e1471437066427-1000x702-1

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...