Отиди на
Форум "Наука"

Истанбулската конвенция и "третия пол"


Recommended Posts

  • Потребител
1 hour ago, JImBeam said:

авторът следва лингвистика в университета в Глазгоу

Авторът не  е психолог или психиатър, за да се произнася по тематиката.

За справка, сходна склонност към самоубийство  има при всички състояния, свързани с невъзможността за приемане на собственото тяло.

Едно от тях е "body dysmorphic disorder",  да речем - хората си въобразяват че са ужасно грозни, при условие, че всъщност никой не забелязва физическите дефекти, които виждат у себе си, или не ги счита изобщо за съществени:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1899233/

Разпознават се по това, че ако имат средства, често си правят напълно безсмислени пластични операции. До обезобразяване, което още повече усилва страданието им и води до още операции. Справка: Майкъл Джексън.

Същото е и с анорексията примерно.  Висока суицидност има и при хората с вродена или придобита травма на лицето. И изобщо при всички хора, чийто външен вид или тяло силно ги притеснява, по една причина или по друга.

С тази разлика, че ако тези с "body dysmorphic disorder" или анорексия се самоизмъчват заради патологично изкривената си представа за собствената си външност, тези, които чувстват разминаване между пола, с който са се родили и този, към който принадлежат (67% вродено), освен собственото си страдание, биват социално изолирани, подигравани, дискриминирани и тормозени от най-ранна възраст, както и изоставяни и отритвани дори от семейството и приятелите си (липса на каквато и да било помощ или подкрепа от близките). Ерго във високата суицидност няма нищо чудно. Всеки в тяхното положение би бил на същото дередже.

Това обаче не  означава, че трябва същите да бъдат подлагани на физическо насилие и тормоз, защото не се вписват в "нормата", нито че заслужават липса на защита от закона срещу същите.

Както и да бъдат използвани за целите на някаква пропаганда в катастрофични статии на изучаващи лингвистика (с целенасоченото им споменаване за собствени цели, но неспоменаване на същата статистика за несвързаните с пола психологически и психиатрични проблеми).

И отново за самоубийствата, 40% при алкохолиците, между 25% и 50% процента (според различните изследвания) при биполярното разстройство.

При коморбидности - шизофрения, депресия, аутизъм, депресия, и т.н. - що-годе същите цифри.

Редактирано от dora
  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 614
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребители
Преди 2 часа, vvarbanov said:

Такава тревожност се предизвиква поръчково, чрез определени механизми.Преди година подписаха същата конвенция без никой от борците да обели зъб срещу нея .Сега ги активираха с нарочни мемове, на които реагират определени групи хора.Мемовете на които реагират са "те искат да ни вземат, да ни управляват,изнасилят,поробят, ограбят" и прочие заплахи от тоя сорт.

Такива са темите за мигрантите, социализма,турското робство, атлантическите(православни) ценности, и т.н.

Една вметка, ако може

И това,  прав си напълно за мимовете, но мисля,  може и "само-навивката" (в някои институции или личности, влиящи върху общественото мнение), да има роля

Например: Наградата на фонда "Единство на православните народи" е с много голямо политическо значение, овен това че и не е малка сума, - Получава се от Президенти,
Всеки получил я е, може да се смята че е приобщен в немалка степен към казузата, ценностите и целите на дарителите..


Човекът след таква награда започва да се чувства  велик и значим, и да симпатизира на каузата на дарителите.

/Патриарх Неофит (получил наградата през 2016) не е единствения човек с власт у нас (със способности и възможности да влие върху общетвото и политиката) ,който е манипулиран чрез ухажване от "дарителите"/

А ако човекът е забравил, може да му се напомня от време на време, колко е ценен за каузата на дарителите,колко е велик и ценен:

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/09/19/3044676_prokuraturata_suobshti_i_za_sreshtata_na_chaika_s/

Дарителите са специалисти, в тези неща..

 

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 3 часа, dora said:

За мен любопитното е, че текст, който под друга форма съществува във вече действащо законодателство,  успя да дотолкова да разбуни обществото, че да роди може би най-големия изблик на катастрофични чувства изобщо в историята (аз не се сещам за друг такъв момент).  И то не само от хора, политически мотивирани, не само сред сполетените от висока тревожност и по-малко запознати както с модерността, така и с постмодерността хора, ами и у интелектуалци и публични личности (част от които са ми в приятелското обкръжение, и които дълбоко уважавам и заради начетеността, и заради интелигентността им), които никога не са били обвързани, нито с политически интереси, нито с някакви идеологии. Не само радикални, а и изобщо с някакви идеологии. Изведнъж всички полудяха сякаш :))

Колективна лудост?!  Сред тях сякаш само Харлан (позволявам си на лично име, защото хем вече го споменах, хем се познаваме) успява да запази здрав разум?!

Дотолкова, че чак се чудя дали те наистина бяха повлечени от целия този цивилизационен ужас, за да легитимират, макар и неволно, параноята от модернизацията, или просто се почувстваха длъжни, заради обществената си видимост, да вземат някакво отношение, и затова схоластично продължават да преповтарят и интелектуализират идеята за някакъв всемирен джендър заговор за унищожение на обществения ред, любовта между хората и едва ли не живота на земята, какъвто в документа изобщо няма? То бива "разумът ражда чудовища", бива...

Някой може ли да ми обясни какво става? Откъде тази ултратревожност?

 

 

Според мен и политически момент в цялата история - наказателен вот срещу управлението..

/Това че има такъв вот, не значи че той е рационален, или че е премерен където трябва, но всеки наказателен вот може да обърне лодката (държавата) , и да я "потопи"/

Link to comment
Share on other sites

Никакъв шанс да успеете да промените народното настроение. Само силом може да бъде гласувана тази драскулка.Ще има цена и за момента шушумигите около кардиналите на кауня се ослушват и не смеят с ясни ходове.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Голяма драма, неизвестно за какво.

В АБВ-то пък пуснаха следната пернишка дефиниция: първи пол, който не бие втория пол е трети пол. :ag:

Засега най-разумното обяснение за бурята остава, че Русия си тества вложенията в петата колона. Сиреч доколко европредседателката България може да смути ЕС и НАТО с отказа да приеме конвенцията. Иначе то някои неща са минали преди няколко години, ама тогава нямаше буря, защото никой нямаше да забележи що става в забутаната и изостанала Задунайска губерния.

Е, няма как да не се радвам, като виждам, че във връзка с операцията някои атеисти са станали ревностни православни и направо сърцата им се късат за християнските ценности.

Просто тази конвенция се случи в момента. Ако се гласуваше друга, за друго щеше да е.

Едно леко, но уверено затягане на еврокранчетата с европарите и България ударно ще промени позицията си. Все пак любовта си е любов, но нашите управници най-обичат парите, особено конвертируемите.

За обобщение - операцията се оказа пълен провал. Няколко компрометирани политици и синодални доносници пореваха малко. Пробваха да направят митинг, ама като нямаше достатъчно пари, се оказа, че пак няма хора даже плакатите да държат, камо ли нещо повече. Въобще ембаргото на Русия доведе до видим спад на масовостта на някои митинги у нас. :ag:

Самата конвенция наистина има ред недостатъци, но "дебата" у нас е много далеч от текстовете на договора. Стриктно се спазва принципа на Тато: "Повече написал, отколкото прочел". В случая голяма част от дебатиращите изобщо не са чели за какво става дума. Май даже и заглавието й не са прочели.

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, JImBeam said:

Тази токсична идеология е довела до ръст от 2500 % сред децата, желаещи да сменят пола си само за 7 години

Такааааа, ще го пусна и в темата на "ИСТОРИК" за "фалшивите новини", защото е чудесен пример. :)

Само за предисловие - загубих почти час, докато проследя "новината" и поредната "статия" - през авторката, през имената, линковете. През анализ на словото... Не за другото - а защото още от първите думички в самото заглавие, ми направи впечатление че това е по учебниците за съставяне на текстове с убедителни фрази, ползвани технологично в НЛП. Изучавах НЛП и няколко допълнителни ... "курса" от подобните му, щото станаха и бая разновидности... Бая порових тогава и сред начините за употреба, бях при няколко лектора които... направо са майстори, а тази... "авторка", не може да им се върже на кутрето...

==================

Да се върна на статията - според гугъл е пусната преди 10 часа в два български информационни сайта - единият е гласове.ком. Авторката ТАНЯ ЖЕКОВА - снимка, която не можа да бъде разпозната в системата от снимки на гугъл. Представяне, което препрати в поредица от английски сайтове... Оттам идват и самите ... "линкове". Колко някой я познава, доколко тя е представителна фигура, доколко нейното мнение има основателности - не. Но и журналистиката въобще не се занимава с тия въпроси...

Второто е копирано от това - в дата.бг - "православни дневници"... :animatedwink: Странно - защо точно "православните дневници" и толкова близкото родене на реактивност на всички християнски дейци и апологети... от всички деноминации, дружно в тон...?

Спирам се на първия линк - за "изнасилените 1400 момичета в английския град Родърхам" - отворих линка - няма името на

Преди 2 часа, JImBeam said:

Андрю Норфолк

освен това авторката Алисън Парсо, цитира друга авторка, от друга публикация на фона на която си пише нейното си. И в нея не намерих въпросното име и неговите "серия от репортажи".

Спрях дотук, че отгоре на всичко не съм много близък с английския и дори това ми отне доста трудности.

Но ТАНЯ се води че била журналистка с претенцията че е с 'професионална преводачка бг/англ'. Доколко тя е журналист - е друг въпрос, но за да си пишеш сред интернет въобще не е нужно подобно изискване... Важното е да припечелваш :)

И какво зачитам още в заглавието:

Преди 2 часа, JImBeam said:

Тази токсична идеология е довела до ръст от 2500 % сред децата, желаещи да сменят пола си само за 7 години

Такаааа - обърнах веднага внимание на ползваните думи и подредбата им в изречението. Прави веднага впечатление на схемата при която веднага се задават етикетите като "вече предрешени". ТОКСИЧНОСТ към идеологията, поставени в началото на изречението, предполага психично да се преминат с приемане, защото след тях следват цифри и се насочва четящия към тяхното осмисляне чрез сравнение... РЪСТ 2500%... желаещи да сменят пола си, и то при "децата"... И "само за 7 години". Никъде не се споменава основанието на това твърдение - просто се изстрелва и с него се разгръща схемата за сугестия нататък...

После - на следващият етап - идват репликаторите и рупорите по "медии" от всякакъв тип...

Искам да подчертая че това не е идея на ТАНЯ, нито че тя е някакъв тип талантлива НЛП-истка. Тази схема се ползва от няколко български новинарски и информационни  сайта, както и от вестниците с жълта насоченост. Просто таргет групата определя и начина за "рапорт" към нея (това е специализиран термин, касаещ връзката между огранизиращият сугестията и сугестираното лице)

-----------------------------

Но тук ще споделя личните си размисли:

Колко много време от подредени концентрирани усилия, внимание, предварителни знания и опит в техниките за сугестия и идеологична обработка... е нужно за да се разкрие една измама, а да се пусне в сайт - не повече от минута. Пуска се - наготово, бързо и лесно, няма кой да зачете, да провери - не е и нужно. Точно това не е нужно и се взима предвид - наглася се и после се "спуска" на народните "кучета" и радикални "хиени" - те ще си свършат работата напълно самоотвержено.

Какъв е проблема да се напускат вътре събрани и подредени предварително линкове - никой няма да ги отвори така или иначе. Убедителния уклон на изреченията, стилът на думите и изказите,  чудесно измайсторени... и им е важното да създадат "стрийм" поток, който да тече и да води "четящия"... да става бързо без прекалени замисляния... Особено става подходящо, която същия "четящ" вече е предварително "подготвен" и написаното е в "тон" с неговите собствени нагласи. Тогава СТРИЙМА тече чудесно и по него си тече... и манипулацията. От друга страна - това не е манипулация, това е чудесен театър, в който всички страни се водят от сделки относно ползи.

Кой би се занимавал въобще - както и с горните статии и под формата на "различни мнения" - обаче се питам - кое им е различното? Кое е различното, след като сред всички тях се спрягат едни и същи схеми, един и същ уклон, едни и същи внушения... Кое е различното на "мненията"... Например - кое е различното на мненията в тази тема - на няколко човека помежду си. Те колко лични и размислителни изводи направиха, но сами?

Не, няма такива - има повторителни схеми които се ползват за общ резонанс и упоритото им повторение. Не е само в тази тема така, а си е стил и похват... Има си правила - груповото внушение - например едно от тях е - създаването на мрежа от организирани платени райтъри, по създадена система от сайтове. При натрупването на нужните "публикации" се организират бази данни, с индексировка, за да се намират лесно по критерии. Така се отваря възможност да се започват серия кръстосани взаимни цитирания и позовавания. Внушението е да се създаде представа за масовост и по този начин канал за нужното послание. Вградено е чрез сугестия сред всеки от нас, че "щом толкова много хора смятат нещо за истина, то е истина". Това е част от социалния ни инстинкт. В случая и пишат как, защо, заливат уж с информация, а всъщност се създава организиран "канал" за сугестия на посланията от убеждения... Поднасят се или меко и деликатно, предпазливо, или със засилена доза от налягане, до агресивни и крайни послания - зависи от разработената таргет аудитория и подходящия анализ на общите им особености и резонанси...

И всичко това го виждаме с лекота и в тази тема. Както и няколкото други. Опита на ИСТОРИК да съживи темата за ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, вероятно не е случайна, макар това да е само допускане. Но си е точно в десятката.

Редактирано от ramus
  • Харесва ми! 6
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Принципно тук се дискутират проблеми на богати общества, с възможен достъп до сравнително много ресурси. Ние не сме такова. 

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, JImBeam said:

Така например, член 14 от конвенцията задължава включването на учебни материали по „нестереотипни полови роли“ в „задължителната училищна програма и всички нива на образование в страната“;

Оригинал:

1 Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on
issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual
respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence
against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of
learners, in formal curricula and at all levels of education.

Преди 8 часа, JImBeam said:

Член 3 определя пола като „социално конструирани роли“;

Ооригинал:

gender” shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes
that a given society considers appropriate for women and men;

Преди 8 часа, JImBeam said:

Където е цитирана конвенцията, преводът е на автора от оригиналния английски текст.

Булшит.

Както се вижда, продукт на родната не знаеща английски манипулативна машинка.

Ма защо толкова народ са тръгнали да се образоват от "Гласове", след като смърди и от разстояние?

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

Преди 20 минути, scaner said:

Оригинал:

1 Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on
issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual
respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence
against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of
learners, in formal curricula and at all levels of education.

Ооригинал:

gender” shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes
that a given society considers appropriate for women and men;

Булшит.

Както се вижда, продукт на родната не знаеща английски манипулативна машинка.

Ма защо толкова народ са тръгнали да се образоват от "Гласове", след като смърди и от разстояние?

Сканер, не ставаш! Губиш си времето, върви да се пробваш на онея над 80 процента, но там ако си на живо може да откриеш нови, скрити в теб „социални роли„:ag:

Казах ти, гледай как се развиват такива мероприятия след влизането в националното законодателство, Дания, Швеция, Финландия,Франция, сега Германия. Погледни как се пробват дори с Испания, та даже и с Италия ! Само това е достатъчно за окончателно решение.

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
Преди 7 часа, stinka (Rom) said:

Принципно тук се дискутират проблеми на богати общества, с възможен достъп до сравнително много ресурси. Ние не сме такова. 

Златни ти уста Йоане!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, scaner said:

Ма защо толкова народ са тръгнали да се образоват от "Гласове", след като смърди и от разстояние

ти виж кой му е собственика и кой е той сред българското информационно и идеологично пространство - ще го намериш в секцията "за нас"... Че и фамилна собственост, пък с какви средства.

С лекота ще се забележи само в основната първа страница на сайта - какви са уклоните на статиите в него... Може всеки да го направи - нали сте учени, математици - пробвайте статистически сметки, упражнения, анализ... И други аналитични техники има, но да не придирям прекалено, че става налягане и доста форумни балони им създава дискомфорт.

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И двете идеологии, които се сблъскват тук са... относително неадекватни към българската реалност. Моралната деконструкция е постигнат отдавна и не с джендър мендър конструкти...релевантни за Западните общества. Нито нейната руска противоположност, която съществува само, за да бъде анти и да дестабилизира Запада. В крайна сметка нито едното, нито другото отчита проблемите и реалносттите на нашето общество.

Редактирано от stinka (Rom)
  • Благодаря! 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, stinka (Rom) said:

И двете идеологии, които се сблъскват тук са... относително неадекватни към българската реалност. Моралната деконструкция е постигнат отдавна и не с джендър мендър конструкти...релевантни за Западните общества. Нито нейната руска противоположност, която съществува само, за да бъде анти и да дестабилизира Запада. В крайна сметка нито едното, нито другото отчита проблемите и реалносттите на нашето общество.

Не ме интересува особеностите на вашето общество .нито политическите и други мераци на който и да е, както и руски , други интереси.
Конвенцията е удар основно срещу регионалния идейнокреативен,съзидателен потенциал на балканите и в частност БГ. Достатъчна причина за контрареякция по всички направления и с всички средства, включително и сега модерен интелектуален тероризъм.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Sorry, Това

"Конвенцията е удар основно срещу регионалния идейнокреативен,съзидателен потенциал на балканите и в частност БГ."

Може ли някой да ми го разясни какво означава практически? Благодаря

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Skubi said:

Може ли някой да ми го разясни какво означава практически

нищо не означава - "практически", няма и как да означава. Героят си има сценарий и му е нужно да се изживее подходящо.

Ти сериозно ли му се вързваш на тия съчинения? Той си пише каквото му скимне, за да се изиграе и от бързане понякога пропуска дежурните си озъбени емотикони. Фокусите с крайни изхвърляния и жонглирането с модерни думички, реакционни призиви, сега и - интелектуален тероризъм (даже и модерен) :)

Ролята на дежурен клоун никога не остава празна и някои хора душата си дават да си намерят мегдан за нея...  А и го оставят админите спокойно да си нарушава точка 5 от основните правила на форума. Аз още не съм видял някой да му е направил забележка за откровената реакционност и хомофобия, които си разгръща съвсем свободно по цирковите си сценарии.

Той ще си повтаря неговото каквото и да му пишат, обясняват - на него вече всичко му е ясно, той е толкова навътре в цялата еврогейска култура, знае целия западен свят. А и такива като него башманипулаторите не могат да го заблудят... амиии - той ги познава толкова добре, знае им всяка крачка, думичка, знае им плановете... И неговата мисия е да ги "разкрие" пред народа и да им наруши тайните покварени замисли, щото само носят страдания - тяхната гад мръсна...

Уж Финландия е вече "покварена" от тия джендърски зарази... пък "щастливото и здраво" семейство било някъде там. Чакам сценария за преместване някъде в Сибир - пак е снежно-ландия и пълна свобода без "евроджендърски и гейски зарази". Друг въпросът за възможност за следваща съпруга - особено ако е местна сибирячка, макар че ония там си имали доста затворена култура и... както се говореше в един виц - "още влакове взривяват заради октомврийската революция"...

Редактирано от ramus
  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, stinka (Rom) said:

И двете идеологии, които се сблъскват тук са... относително неадекватни към българската реалност. Моралната деконструкция е постигнат отдавна и не с джендър мендър конструкти...релевантни за Западните общества. Нито нейната руска противоположност, която съществува само, за да бъде анти и да дестабилизира Запада. В крайна сметка нито едното, нито другото отчита проблемите и реалносттите на нашето общество.

Въй, излиза, че ние сме някакви супер уникални създания, не сме част от нито една цивилизация, и сме носители на уникални ценности, които никъде ги няма....Не знаех.

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, laplandetza said:

Не ме интересува особеностите на вашето общество .нито политическите и други мераци на който и да е, както и руски , други интереси.
Конвенцията е удар основно срещу регионалния идейнокреативен,съзидателен потенциал на балканите и в частност БГ. Достатъчна причина за контрареякция по всички направления и с всички средства, включително и сега модерен интелектуален тероризъм.

Това беше сторено...50-60 години назад... В България провинцията е дебългаризирана, скоро и малкия демографски ресурс останал няма да може да захранва и София...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 минути, alvassareiro said:

Въй, излиза, че ние сме някакви супер уникални създания, не сме част от нито една цивилизация, и сме носители на уникални ценности, които никъде ги няма....Не знаех.

Определено едно немско общество няма същите социално-икономически проблеми като българското... Цента която плаща една Германия или Япония ...получават едно високо икономическо развитие - едно от най-високите в света. Тоталния демографски колапс на етническите българи у нас е относително уникален случай в съвремения свят...

Редактирано от stinka (Rom)
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

ОТ цялата тая суматоха си извадих един извод - никой или много малко хора изобщо разбират за какво става въпрос....Целта на въпросната конвенция е не да защитава жените като жени, нито бременните, нито мъжете, бити от жени, нито хомосексуалните...Целта на конвенцията е, да защитава от насилие, основано на ПРЕДРАСЪДЪЦИ и СТЕРЕОТИПИ, тъй като в редица държави това насилие не е заложено в правната рамка. Ако нападнеш или убиеш бременна жена в България примерно, това е наказуемо по нашето законодателство като убийство или нападение над повече от един човека. Защо тогава конвенцията трябва да защитава бременните жени, при положение, че те са си защитени. 

В редица общества обаче е прието жената да бъде бита. Смята се, че едва ли не си задължен да я биеш, и ако не я биеш, не си истински мъж. А тя трябва да ти е благодарна за това. Тук редица от коментаторите защитават такива мнения, редица българи дори да не го казват явно, си го мислят. И тези жени не са защитени. Точно поради това е наложително да има и обучение - това е превенция. Когато се променят някои вредни предрасъдъци насилието може да бъде ограничено значително.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 минути, stinka (Rom) said:

Определено едно немско общество няма същите социално-икономически проблеми като българското...

Не става въпрос какви проблеми кой има, а към кое семейство принадлежим ние. Което значи да спазваш едни и същи правила.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, alvassareiro said:

Не става въпрос какви проблеми кой има, а към кое семейство принадлежим ние. Което значи да спазваш едни и същи правила.

Това е така. Но семейството към, което принадлежим е в друг етап на развитие и съответно други социално-икономически отношения. Само копирането на правила за друг тип отношения не решава проблема сам по себе си. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

На какъв етап от развитието си е има нула значение. В едно семейство се събират често и различни хора - по пол, възраст, образование. общото между тях са правилата, които ги свързват. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Между другото тази конвенция няма почти нищо общо с Германия. Даже не е ратифицирана от Германия. Обаче е ратифицирана от Гърция, Турция, Сърбия, Албания и тн, държави баш на нашето дередже. И точно за такива примитивни общества е създадена - където се смята за нормално да биеш жена си, и ако не я биеш не си истински мъж, и тя трябва да ти е благодарна, че я биеш, и да иска още. Щото в Германия такива стереотипи няма. Обаче в Турция и Сърбия бол.

Най-интересното е, че огромна част от стереотипите, и особено тези, водещи до насилие, се основават именно на...ПОЛА. 

Редактирано от alvassareiro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...