Отиди на
Форум "Наука"

Нов модел: Множество миграции на хора от Африка, започващи преди 120 000 год


boyko

Recommended Posts

  • Потребител

Публикация на Института за наука за човешката история "Макс Планк" в Сайънс, която преразглежда досегашните представи за Out of Africa. То беше ясно от известно време и мисля, че даже го коментирахме из форума. Но ... вече е "официално" така да се каже.

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171207141724.htm

Интересното според мен е, че акцентират върху това да се правят повече изследвания в Азия за в бъдеще. Едва ли китайците ще чакат втора покана и хептен ше се развихрят :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Предполагаше се, че не е само една групата от която произлизат неафриканците. Мисля официалното становище и до момента беше, че са минимум две миграционни вълни. Макар че слабото натрупване на различни от африканските мутации у всички неафриканци ограничава доста количеството на тия "множество" миграции Out of Africa

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тъй разправяха, че са две имиграционните вълни.През деветдесет и някоя правиха генетични изследвания и уточниха от къде са Адам и Ева.Намериха някакво  племе в Африка май 30-40 човека от където са тръгнали хората.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мисля , че Неандерталците и Денисовците са наследници на Хайделбергският човек. Регионални форми , както и други в Малайзия. При тогаващната ниска плътност на населението и липса на пътища лесно се оформят нови раси хоминоиди. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Френската академия потвърди: Първите прачовеци са живели край Чирпан

През 2007 г. в местността Азмака край Чирпан, любител-палеонтолог открива зъб на 7 милиона години

 

 
 

Първият човек на Земята се е появил край Чирпан. Оттам прародителят на човека се е преселил в Африка, за която се счита, че е майка на човешката цивилизация. 

Това сензационно разкритие идва след откриването на зъб от хоминид (пряк предшественик на човека, б.а.) близо до града. Находката е намерена от проф. Николай Спасов от Националния природонаучен музей при БАН, съобщи bradva.bg.

Експертиза, правена във Френската академия на науките, потвърждава, че това е най-старата находка от прачовек в света. Тя е открита при проучване на масов гроб на животни от късния миоцен (10,7-5,3 милиона години пр.н.е.) в изоставена пясъчна кариера край Чирпан през есента на миналата година. Обявяването й е бавено, за да може безотказно да се докаже нейната уникалност.

Френската академия на науките потвърждава по-късно, че става дума за горен предкътник на човекоподобна маймуна. Така намереният зъб край Чирпан се признава за част от най-стария познат на науката хоминоид. Френските учени са категорични, че откритието от Чирпан ще предизвика истинска сензация в палеонтологията. Според тях находката може да промени традиционната представа за еволюционната линия на развитие на вида. 

„Откритият зъб е повече от потресаващ. С негова помощ със сигурност можем да твърдим, че хоминидите нямат африкански произход. Новата теория е, че предците на човека са тръгнали от Балканите преди 7 млн. години и впоследствие са мигрирали в Африка“, категоричен е проф. Николай Спасов. В момента Спасов и шефът на парижката Лаборатория по еволюция на човека д-р Дени Жераадс продължават разкопките в търсене на още останки на загадъчния човешки братовчед.

През 2007 година в местността "Азмака" край Чирпан, която е признато находище на древни останки, любител-палеонтолог открива зъб на хоминид от преди 7 милиона години. Там бе открит и череп на мастодонт.

TrafficNews.bg

 
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...