Отиди на
Форум "Наука"

Праезика на човечеството.


Du6ko

Recommended Posts

  • Потребител

Имало ли е човечеството при раждането си някакъв общ праезик ? Нещо развило се в език и разпаднал се на множество езици при увеличаване на населението и разселването му по света ?

Според съвременната наука човечеството се ражда в Африка. Значи и праезика ни е с африкански корени. Най древните и примитивни оръдия на труда и кости са открити там. Най близките ни родственици - двата вида шимпанзета и горилите също са от този край на света. И разните древни междинни форми са от там. Чак разни орангутани , лемури и опашати американски маймуни не са от континента Африка но те не са толкова близки роднини.

Най - новото и важно доказателство за африканският ни произход ни дава генетиката. В Африка предполагаемата родина на човека генетическите разлики са най големи. Извън Африка доста по - малки ! Това е логично. Човека там се развива дълго време и мутира. А само част от африканците напускат родния континент и заселват останалите . Така те са с по близки гени отколкото тези в прародината ни.

Значи ли всичко това , че трябва да търсим и нашият праезик в Африка ?

Разбира се този много древен праезик ще да е много елементарен. Там няма да имя място за думи от епохата на компютъра , индустриалната революция , железния , бронзовия век и от неолита. Това ще да е езика на мезолита или палеолита .

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...