Отиди на
Форум "Наука"

A genetic atlas of human admixture history


Recommended Posts

  • Потребител

 

Тази интерактивна карта обобщава резултатите, описани в статията "Генетичен атлас на историята на човешките примеси", Hellenthal et al, Science (2014).

За прости събития на смесване (два източника на популация, смесени в даден момент във времето) или в изглед на "смесващи се коефициенти", цветните кръгове или диаграмите на картата изобразяват генерирания генетичен състав на двата източника (син и оранжев) в случай на избрано население. Истинските източници на смесване обикновено няма да бъдат извадки, но извеждаме подробности за техния ДНК състав. За да направите това, ДНК на всяка от двата източника е представена по отношение на смес от сегменти на ДНК, споделени с извадковите "донорни" популации, показани на картата, като площта на всеки кръг (или парче от пай) е пропорционална към коефициентите на смесване за този донор.

Кутията вдясно предоставя повече подробности за изобразеното събитие, включително очакваната дата на събитието за смесване, общата прогнозна част от сместа от първия (оранжев) източник и заключението ни ("без добавка", "една дата" "една дата, няколко пъти" или "няколко дати"). В кутията "страна 1" изобразява донорните популации, участващи в сместа, описваща оранжевия източник, а "страна 2" изобразява донорните популации, участващи в сместа, описваща синия източник.

За сложни събития на смесване (включващи смесване между повече от два източника, вероятно в различно време), в квадратни полета "контрасти" са изобразени разликите в предполагаемия генетичен състав между двата източника, като площта на всеки квадрат е пропорционална на сумата от които дадената "донорска" популация по-силно представлява (споделя ДНК сегменти) с един източник над другия. 

Eastern Europe in the first Millenium

Bulgarian

http://admixturemap.paintmychromosomes.com

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...