Отиди на
Форум "Наука"
Warlord

Нова книга на доц. Искра Баева

Recommended Posts

"Шестнадесета република ли?" - от заглавието се подразбира, кой въпрос се изследва. Който я познава лично или задочно може да се досети каква версия защитава тя в книгата си. В общи линии омаловажава до максимум идеята на въпросния конгрес да изтъргува суверенитета ни. Набляга се на културния обмен между НРБ и СССР в този период. И разбира се, че това е било просто блъф за придобиване на облаги от големия брат, който никой в политбюро не приемал на сериозно. По-скоро целта била все по-голямо приобщаване и уединяване между нас и СССР както и с останалите страни от СИВ, а един ден като комунизма победи - и със целия свят. Че сега сме се опитвали да правим същото, само че с ЕС, че и днес политиците ни търгували с нашия суверенитет и не се били променили оттогава. Че и сега сме най-послушния и лоялния член на сегашния блок, в който членуваме и т.н.

Ясна е каква е позицията й. Но все пак като автор И. Баева не е лоша, а и изследването е доста пространно и направено на базата на огромен обем документация с доста неща, които са малко известни или въобще безизвестни.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×