Отиди на
Форум "Наука"

Американските концлагери


Frujin Assen

Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Слабо известно е, че когато започва ВСВ американското правителство се опасявало силно от японските емигранти в САЩ. За да бъдат неутрализирани те били събрани в концлагери и отрязани от света, за да може да се прекъснат връзките им с родината и евентуално с японското разузнаване. Важно е да се спомене, че са били интернирани всички японци без разлика на заслуги към САЩ, по раншно поведение, възраст, пол и прочее. След като били затворени те били натоварени да работят по държавни поръчки, но не във военната сфера, за да се избегнат съботажи.

Предлагам ви да видите малко картинки от този период.

r66bFJwgpj_C0vX8ru8GPS2-ITLyZ4NmRZF93c9EV-q_OrC2HkT7PYA1bfMU5B02f8K-t-YQ9Ab1RT56bs4q38cIqCflvAw0amziVpPUCWw.jpg

-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHkw44fLB5HtvEfgad3qGbu4ZCt7Mswf_avDxrJcY7mqgJEYrNOVPNcrMKjZU5JMob4Qzx5wc9vtS4WZE14wODKk.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHlWW3sEtKmXV-f_M-R7U0YvzOhJKbRNCIWij9--0GBpLzeCTm07xWVmUx_Ql402PD__eI2IDy_RMKiIwlW5zZag.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHmZa2Prx693yYFs8BCXnQSwlB2vlMhQ4aHuSt0amoG3THppV3YLJAgMCfWLF2Zi1_vSxIc_z4LLiYH_Q60cvs_k.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHmZa2Prx693yYFs8BCXnQSwyvYPHMPMAJJ1y6X0Qrqvn_3c78V_ONs3OnTJZJY16HaoMUjbdwyiHO6G6Ap3ilOo.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHmZa2Prx693yYFs8BCXnQSy7rMQPqzYeSge-M_ubx0_kjLER8ee3ILdkYIk4J3SSGMtmWorZlBSOW46HWHHevcE.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHmZa2Prx693yYFs8BCXnQSyJ41qTLphmMkjlVt4ySZEG6hexgKScaVeHmcXdSS67TSILwVVGpbXlIoN3I8L6HlM.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHmZa2Prx693yYFs8BCXnQSyxQSUOEzDWfOSi78rH1W2JHODgpZaW4WfY53xPTc9bpP0fidH3VgV8N-Q_geZWMB4.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHmZa2Prx693yYFs8BCXnQSz4GAirJC3VYIdO2M-ngP_rjHsvs1t2yWtfPIfIpOHferrtyDFd0VTECfLzu04mqkk.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHo5bK3kS3sGvv6I3_3UvFg2xKYtP99B-6U3Q-sk85m6SGszjXIvZ9PwUyOUwXH_lGOeaz2TvuqKQ0DyRBERD-_o.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHp880Zmg7U_V9_9ERA0DlXwk4t73P2iuk-gcZVDAIhJH8D69JUdj1MDBwBejshj0kM1dJGOCpNaJyxSfB3SNfPY.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHp880Zmg7U_V9_9ERA0DlXztlsaaFtpyn9aWUzNBwFyS4M10VyCkJMCRWnKNbFAHq_RAFVDeZUeCnnWepoCVnIc.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHqHBHm4-lhZAwjo13LMjF_zQ0rIi5pUj-QL9JImzHSrl-cS227OQL_psoh9QttF4uNp2faJIttATFKkPNBf72FI.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHuq_JoRLI0a89tKs_bvk7o3b09D7S0JGuYeys6cl58K89tMO7K7PGbU7wJM-EFV3VxilCdgAigQwAjm05a7LomE.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHvove7rsCQm72fpA8LYSTrBRQXR5h_1zpLt39L5hHsVJL76fFzsv7-eThhB4eanNFlwUP6MVcsh3dJ3EYSHh9iQ.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHvRcMmMaiSr6CC1mWZk_UyVxWRM4536dQI9BcNmMzObXL5NIr_mWPvuqCS664_VdYYPnBRwzC8-i_T8FZZCfYBY.jpg-ji7Z4MolGlMAHm6hCRfHvtH3TdhYxDqjUNTa4HSUksaOL0ZGXGaOA5XxPOSzHlWKqkR7NXh3Q4IXgO8Nb-QYfWFRvbCfGm5JBJwJOt65d0.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 84
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител

Наистина малко се знае за събитията, което често поражда спекулации тип теория на конспирацията. Бях чел преди време дори, че някои от групировките в Якудза искали чрез тия лагери да навлязат в Щатите и да развиват дейността си :ag:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Мда, в Германия е проблем, че е имало лагери, но в САЩ не е.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Някой път и аз ще кача снимки от лагера дето ме бяха вкарали през петдесетте години.Бяхме в същите такива помещения. Не успяха да ме унищожат тогава, въпреки всичко останах жив.Сега като гледам снимки  от лагерите в Германия и Америка, се връщам назад във времето когато и аз лежах в такова заведение. Виждам че много хора знаят, дето условията в германските, американските, руските и пионерските лагери (в които лежах) бяха еднакво жестоки, та няма нужда да разказвам спомените си повече.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, Warlord said:

Мда, в Германия е проблем, че е имало лагери, но в САЩ не е.

Правиш ли разлика в условията и последствията за хората вътре? От лагерите на Германия повечето не излизат живи и са в ужасяващи условия. При американските всички излизат живи...просто са изолирани.

При война е практика тогава... и българската държава го прави в ПСВ и във ВСВ. И другите го правят... разликата е в това, което остава от населението след тях.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
Преди 13 минути, stinka (Rom) said:

 

При война е практика тогава... и българската държава го прави в ПСВ и във ВСВ. И другите го правят... разликата е в това, което остава от населението след тях.

Демек през ПСВ немците във Франция и французите в Германия са били изолирани в концлагери? Може ли да разкажеш за българските концлагери през ПСВ и ВСВ, чистосърдечно си признавам, не съм чувал за такива.

Чел съм, че през 1917 в САЩ мислят да направят концлагери за германците, но се отказват по ред причини, най вече защото поради смесени бракове "германците" са тясно интегрирани, примерно какво трябва да се прави със син или внук на германец или примерно съпруг/съпруга. Оказва се, че са доста, откровенни антиамерикански действия няма. През ВСВ верността на германската диаспора в САЩ не предизвиква съмнения... още по малко италианската. Като стана въпрос за България, не съм чувал българските емигранти в САЩ нито през ПСВ, нито през ВСВ да са да са затваряни в концлагери.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 минути, Frujin Assen said:

Демек през ПСВ немците във Франция и французите в Германия са били изолирани в концлагери? Може ли да разкажеш за българските концлагери през ПСВ и ВСВ, чистосърдечно си признавам, не съм чувал за такива.

През ПСВ има евакуации в България. Демек население от определена етническа група се евакуира по-надалеч от определена граница, за да не подпомага врага - затова, че е от същата етническа група. Примерно власите в Тутракан(единствените власи в Добруджа). Румъния прави същото с етнически българи и турци от Добруджа... много от тях не се завръщата... Та и двете страни правят едно и също... разликата е как свършва и какво е било отношението към тези хора. 

Във ВСВ у нас има трудови лагери за евреи - нашо съюзническо задължение към Германците, изселване на евреи от София.

Редактирано от stinka (Rom)
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Тези концентрационни лагери /или трудови/ са нещо като мода през първата половина 20 век.В интерес на истината ги измислят англичаните по времето на Англо-бурската война.По точната дума е концентрационни защото концертират враждебно население.Разбира се не трябва да се прави директна аналогия с Освиенцим.Специално в САЩ има такива лагери за японското население но в един момент Върховният съд ги обявява за незаконни.Лагерите са разпуснати и японците се връщат по домовете си където оставят под строгия надзор на ФБР. .Сега условията в американските лагери разбира се не са точно като тези на ГУЛАГ но все пак са си били места за лишаване от свобода.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е да, няма данни условията в американските лагери да са били като в нацистките. Или поне не е удобно да ги има тия данни. Но все пак местните граждани от японски произход, които са били уж свободни американски граждани са заключени в лагерите на същото основание, на което и евреите в Германия - на етническо/расово.
Подозрително малко се говори за американските и британските лагери и не е ясно дали много от кофти детайлите не са били покрити от победителите.

От друга страна е ясно, че фактите за германските са раздути до неузнаваемост и силно преувеличени, а в някои случаи и направо измислени. Расисткото отношение и биологичните експерименти в немските определено са си шит, обаче учените им пък доста напредват в биологията с тези експерименти, макар че представата, че всички германски доктори тогава са били Менгелета със сигурност е погрешна.
Отделно - от американските лагери няма снимки на измършавяли от глад затворници, защото в САЩ не е имало глад през войната, докато в Германия в един момент вече не е можело да се намери храна за армията и за населението, пък какво остава за затворниците. В такава ситуация е напълно нормално първо концлагеристите да измършавеят.
 

И една вметка. Двама мои познати (по отделно) ходиха тая година до Аушвиц, който между другото се стопанисва от евреи и печелят маса пара от туризъм и високи такси там. Впечатленията и на двамата, които споделиха, са че при внимателно вглеждане всичко там е фейк от горе до долу!
В някои от сградите личат тухли с щампи по тях "произведено 1956" примерно, изложени полски товарни вагони, с които уж били извозвани евреите от завод и марка, които са се появили след войната. Относно твърдението, че в бараките условията били супер мизерни и нямало ток и отопление, но на повечето от бараките са забравили да изкъртят металните куки отвън, на които са стояли чашките за жиците. Вратата на помещението, което представят за газова камера била дървена! Екскурзоводката обяснила, че това било по късна "реконструкция". Отделно и изнесените в музея статистики за хиляди изгаряни трупове на ден, не се връзвали някакси с капацитета на "печката" надписана като Крематориум.
И т.н. в тоя дух. Абе смърди отвсякъде.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

САЩ имат опит с концентрационните лагери.

Около 1830 г. оцелелите индианци са принудени да живеят в т.н. резервати, които по същността си са концентрационни лагери. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност тия американски "концлагери" са детски играчки в сравнение с нацистките. А нацистките са били създадени с идеята за унищожаване на низшите раси, докато американските за временно задържане на потенциално опасни обществени прослойки. Няма база за сравнение. И понеже се появяват тук ревизионистки тенденции(нездравословни!), нека да споменем, че има предостатъчно данни и лични свидетелства за съвсем умишленото изтребване на евреите и други подобни(отношението на Хитлер си е добре описано в "Моята борба"). Дневникът на Ане Франк какво е? А че има много късни възстановки,немного точни на сградите на лагера, това е ясно. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 9 часа, Warlord said:

Но все пак местните граждани от японски произход, които са били уж свободни американски граждани са заключени в лагерите на същото основание, на което и евреите в Германия - на етническо/расово.

Не е вярно.

Това е основанието

https://en.wikipedia.org/wiki/Enemy_alien

 

Преди 9 часа, Warlord said:

Е да, няма данни условията в американските лагери да са били като в нацистките. Или поне не е удобно да ги има тия данни.

Има ги данните, има  ги и хората.

 

Преди 9 часа, Warlord said:

От друга страна е ясно, че фактите за германските са раздути до неузнаваемост и силно преувеличени, а в някои случаи и направо измислени. Расисткото отношение и биологичните експерименти в немските определено са си шит, обаче учените им пък доста напредват в биологията с тези експерименти, макар че представата, че всички германски доктори тогава са били Менгелета със сигурност е погрешна.
Отделно - от американските лагери няма снимки на измършавяли от глад затворници, защото в САЩ не е имало глад през войната, докато в Германия в един момент вече не е можело да се намери храна за армията и за населението, пък какво остава за затворниците. В такава ситуация е напълно нормално първо концлагеристите да измършавеят.

Ох лелеее, горките нацисти и германци, да ги ожалиш

 

Преди 9 часа, Warlord said:

И една вметка. Двама мои познати (по отделно) ходиха тая година до Аушвиц, който между другото се стопанисва от евреи и печелят маса пара от туризъм и високи такси там. Впечатленията и на двамата, които споделиха, са че при внимателно вглеждане всичко там е фейк от горе до долу!
В някои от сградите личат тухли с щампи по тях "произведено 1956" примерно, изложени полски товарни вагони, с които уж били извозвани евреите от завод и марка, които са се появили след войната. Относно твърдението, че в бараките условията били супер мизерни и нямало ток и отопление, но на повечето от бараките са забравили да изкъртят металните куки отвън, на които са стояли чашките за жиците. Вратата на помещението, което представят за газова камера била дървена! Екскурзоводката обяснила, че това било по късна "реконструкция". Отделно и изнесените в музея статистики за хиляди изгаряни трупове на ден, не се връзвали някакси с капацитета на "печката" надписана като Крематориум.
И т.н. в тоя дух. Абе смърди отвсякъде

Ама разбира се, всички евреи по това време умират от настинка и грип , като нашите евреи от Беломорието и Македония.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ako има нещо което мразя е сръвняването. Това че американос или инглесите са правили лагери с нищо не умалява зверствата правени от нацистите. 

Тук иде спич за незаконното и безчовечно дискриминиране на 2-ра 3-та генерация японци. На много от които животът, бизнисът им се разорява и макар и да им хвърлян няколко долара и свободен билет на краят, много от тях няма къде да се върнат и живеят още дълго в лагерите....После биват обезпечени  и получили някаква пара, но......ксенофобията и сега вилнее за срам на нас...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 19 минути, Skubi said:

Ako има нещо което мразя е сръвняването. Това че американос или инглесите са правили лагери с нищо не умалява зверствата правени от нацистите.

Естествено, че с нищо не го намалява. Само че за едните лагери се мълчи, а за другите се раздува до безкрайност. Не е нужно да се правят сравнения, трябва само да се казва истината, но цялата истина, за всичко.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Не се мълчи, знае се почти всичко (на 99 процента), не се хващайте за несъществуващи сламки.

Лагерите са исторически паметници в САЩ

Той и Фружина е за търкал защото започна темата със  "Слабо известно е". ..То за нас почти всичко в САЩ ни е "слабо изестно" ,  нали гледаме все на Изток, или най-много до Брюксел и Берлин..

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
1 hour ago, nik1 said:

Не е вярно.

Това е основанието

https://en.wikipedia.org/wiki/Enemy_alien

Е ок, може и енеми елиън да го кръстим, може и Гошо да го кръстим ако искате. Резултата е същия - всички хора от дадена народност в страната са натъпкани в лагери. Хитлер също е считал евреите за вражески елиъни в неговата страна. Да, там вече има расови идеологии и последствията от тях. Макар че и от интервюта с американски ветерани от войната, войници които дотогава не били виждали японци разказват, как от командването им казвали, че японците били "същества с такива зъби, че не можели да си затворят устите и докато ходели си влачели ръцете по земята" (цитат по памет). Т.е. според американската пропаганда те се представят дори не като от друга раса, ами направо от друг вид. :animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 18 минути, Warlord said:

Естествено, че с нищо не го намалява. Само че за едните лагери се мълчи, а за другите се раздува до безкрайност. Не е нужно да се правят сравнения, трябва само да се казва истината, но цялата истина, за всичко.

Така е. Но не бива да се прави в хандикеп.

Мисля и те самите не са горди за това. Но са лицемерни и се правят на хахо....А средно американецът нищо не знае.

Но уви нямат спонсор или режисйор или писател за това да направят филм/и за живота в щатските, авсралийските, бурските, индийските лагери...Па за гуантанамо да не говориме....Докато за Д деня колкото щеш. От спасяванета на Браян за всяка година има по един....Като ги гледаш от ВСВ всичките си войни са ги загубили или излезли на равно. Но в филмите хохохо всичките са блестящи победи. Сам Рамбо им победи  руснаците в Авганистан...А действителноста я знаем...Показват горките контузени ветерани но последиците на една бомбардирана свадба никога. Тяхна е пропагандата.....Дето Гйобелс казвал в пъкъла на дявола, ако имах такава пропаганда никоги нямаше да узнае светът, че сме загубили войната....

Вижте само колко се вбесява Трумпчо, че негросите и не само те, коленичат на химна както коленичеше навремето Кинг....това не може да се размажи, да се фалшифицира...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 5 минути, Warlord said:

Е ок, може и енеми елиън да го кръстим, може и Гошо да го кръстим ако искате. Резултата е същия - всички хора от дадена народност в страната са натъпкани в лагери. Хитлер също е считал евреите за вражески елиъни в неговата страна. Да, там вече има расови идеологии и последствията от тях. Макар че и от интервюта с американски ветерани от войната, войници които дотогава не били виждали японци разказват, как от командването им казвали, че японците били "същества с такива зъби, че не можели да си затворят устите и докато ходели си влачели ръцете по земята" (цитат по памет). Т.е. според американската пропаганда те се представят дори не като от друга раса, ами направо от друг вид. :animatedwink:

Хипотетични и възможни неща, които приемаш за факти и истина..

Америнако-японците са "натъпкани" в лагери, само че не на расов принцип, а на "лояностен"; Значителна част  от отговорилите с "да" на "лояностните" въпроси "nisei" (родени в САЩ хора с японски произход) ние служат в армията.  Общо 20 000 nisei служат в американската армия пре втората световна война, главно в разузнаването (колко са в лагерите знаете ли ), Има и едно  nisei-формирование , което воюва на европейския фронт.

--------------------------

Расизмът го има и сега, и навсякъде (Скуби отговори добре), а във войната и любовта всичко е разрешено. Да не мислите че нацистите са описвани като хора?

..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 13 минути, Skubi said:

Така е. Но не бива да се прави в хандикеп.

Мисля и те самите не са горди за това. Но са лицемерни и се правят на хахо....А средно американецът нищо не знае.

Но уви нямат спонсор или режисйор или писател за това да направят филм/и за живота в щатските, авсралийските, бурските, индийските лагери...Па за гуантанамо да не говориме....Докато за Д деня колкото щеш. От спасяванета на Браян за всяка година има по един....Като ги гледаш от ВСВ всичките си войни са ги загубили или излезли на равно. Но в филмите хохохо всичките са блестящи победи. Сам Рамбо им победи  руснаците в Авганистан...А действителноста я знаем...Показват горките контузени ветерани но последиците на една бомбардирана свадба никога. Тяхна е пропагандата.....Дето Гйобелс казвал в пъкъла на дявола, ако имах такава пропаганда никоги нямаше да узнае светът, че сме загубили войната....

Вижте само колко се вбесява Трумпчо, че негросите и не само те, коленичат на химна както коленичеше навремето Кинг....това не може да се размажи, да се фалшифицира...

Има много много книги и филми от самите японци (между тях има писатели и режисьори), а после от американци..

Мама му стара, четете малко бе, толкова ли вие трудно и и неприятно

 

Цитирай

 

Representation in other media

  • John Okada's novel No-No Boy (1956) features a protagonist from Seattle, who was interned with his family and imprisoned for answering "no" to the last two questions on the loyalty questionnaire. It explores the postwar environment in the Pacific Northwest.[226]
  • In the 1984 movie The Karate Kid, Ralph Maccio's character discovers a box containing references to the death of Mr. Miyagi's wife and child in the Manzanar camp, and to Mr. Miyagi being awarded the Medal of Honor while serving with the 442nd Infantry Regiment.[227]
  • The 1990 movie Come See The Paradise written and directed by Alan Parker tells the story of an American man who elopes with a Japanese-American woman and their subsequent internment following the outbreak of war.[228]
  • Both the 1994 novel Snow Falling on Cedars and its 1999 film adaptation refer to the internment of the Imada family in Manzanar.[229][230]
  • George Carlin, during his monologues on individual rights and criticism towards the American government, spoke about the relocation of Japanese American citizens to the designated camps.[231]
  • The 2002 novel When the Emperor was Divine by Julie Otsuka tells the story of an unnamed Japanese family incarcerated at the Topaz War Relocation Center in Utah. The novel is based on Otsuka's own family's experiences.[232]
  • The 2005 song Kenji by Fort Minor tells the story of Mike Shinoda's Grandfather, and his experience in the camps.
  • Jamie Ford's novel Hotel on the Corner of Bitter and Sweet (2009) tells of a Chinese man's search for an Oscar Holden jazz record bought in his childhood with a Japanese friend in Seattle, and left behind during World War II when she and her family were sent to a Japanese American internment camp.[233]
  • Jake Shimabukuro's 2011 solo album Peace Love Ukulele includes a song titled Go For Broke inspired by the World War II all-Japanese American 442nd US Army unit.[234]
  • The 2011 Novel The Buddha in the Attic by Julie Otsuka, winner of the PEN/Faulkner Award for Fiction, tells the story of Japanese female immigrants in California, and ends on the story of the internment camps and the reaction of neighbors left behind.[235]
  • The 2011 film Looking for Jiro by visual studies scholar and performance artist Tina Takemoto explores queerness and homosexual desire in internment camps, focusing on Jiro Onuma, a gay bachelor from San Francisco interned at the Topaz War Relocation Center.[236]
  • The 2013 novel Camp Nine by Vivienne Schiffer set in and near the Rohwer Japanese American internment camp in Arkansas.[237]
  • The December 2013 Hawaii Five-0 Episode 81, "Honor thy father", is dedicated to solving a cold case murder at the Honouliuli Internment Camp, some 70 years earlier.[238]
  • The musical Allegiance (2013), which premiered in San Diego, California, was inspired by the camp experiences of George Takei (who stars).[239]
  • The 2014 documentary, The Legacy of Heart Mountain, explores the experience of life at the Heart Mountain internment camp in Cody, WY.[240]
  • The 2014 documentary film, To Be Takei chronicles the early life of actor George Takei, who spent several years in an internment camp.[241][242]
  • The 2014 feature film, Under the Blood Red Sun by Japanese-American director Tim Savage and based on Graham Salisbury's novel of the same name, examines the life of a 13-year-old Japanese-American boy living in Hawaii whose father is interned after the Japanese bomb Pearl Harbor.[243][244]
  • The 2015 documentary film Relocation, Arkansas by Vivienne Schiffer which explores the aftermath of incarceration in the Rohwer and Jerome internment camps in Arkansas.[245]
  • The 2015 historical novel Allegiance by Kermit Roosevelt takes readers inside the US government and Supreme Court to examine the legal and moral debates and the little-known facts surrounding the detention of Japanese Americans. A Harper Lee Prize finalist, the novel is based on a true story.[246]
  • The 2017 novel "The Japanese Lover" by Isabel Allende presents the lifelong love affair between two immigrants, one of whom is Japanese-American, and who is sent along with his whole family to an internment camp.

See also


 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А тези? Изчисляват ги на 100-150 хиляди. Имена на генерали, маршали... :animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чак пък хиляди... Основно евреи има във финладската войска, но финландците въобще са доста встрани като цяло 

http://www.telegraph.co.uk/culture/museums/10682975/The-Jews-who-fought-for-Hitler-We-did-not-help-the-Germans.-We-had-a-common-enemy.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 46 минути, nik1 said:

Не се мълчи, знае се почти всичко (на 99 процента), не се хващайте за несъществуващи сламки.

Лагерите са исторически паметници в САЩ

Той и Фружина е за търкал защото започна темата със  "Слабо известно е". ..То за нас почти всичко в САЩ ни е "слабо изестно" ,  нали гледаме все на Изток, или най-много до Брюксел и Берлин..

Те не знаят в Р.Македония какво става. Те незнаят в околните държави какво става и какво е отношението към България и българите, как се изменят процесите. Те незнаят в Европа какво става... Щото не е актуално за руската пропагандна машина, която ги облъчва...

Като им чуеш "българските" анализатори, уж разбирачи, които почват с руската терминология, които гледна точка е винаги руската доктрина и изобщо немогат да излязат два санта отгоре... да погледнат не от другаде, а от българска такава... пък камо ли от гледни точки на други държави, незадължително само Запада... за да разбереш съседите...останалия свят........ Направо ми се повръща до какво оскотяло състояние е доведен българския народ... "лаещ" уж перфидните русомански помии. Нищо лично към никой... то е масово у нас...

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 15 минути, Warlord said:

А тези? Изчисляват ги на 100-150 хиляди. Имена на генерали, маршали... :animatedwink:

Уорлорде, милиони евреи от Европа несъществуват след Хитлер. Японците в САЩ съществуват след ВСВ. Мисля в Канада през ПСВ има лагери за украинците. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 13 минути, nik1 said:

Има много много книги и филми от самите японци (между тях има писатели и режисьори), а после от американци..

Мама му стара, четете малко бе, толкова ли вие трудно и и неприятно

 

 

Ммм да. Карате Кид. Даааа той беше голям. Но за другите не съм ги и чувал, не че чел. Може аз да не забелязвам....Но не се безпокой за индианските концлагери, ексюз резервати също не съм виждал много, много филми. Хомбре.:ac:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, Skubi said:

Ммм да. Карате Кид. Даааа той беше голям. Но за другите не съм ги и чувал, не че чел. Може аз да не забелязвам....Но не се безпокой за индианските концлагери, ексюз резервати също не съм виждал много, много филми. Хомбре.:ac:

А... можеш ли да си представиш, че етническите българи християни са вкарани в около 100 резервата (стоте най-големи градове в България) след 44г. И дефакто 90% от територията на България е дебългаризирана? Ама шшшшшшшт това в България няма да го чуеш... от никъде. Ама да притеснително е за американските индианци, кой ли в америка знае за тях и какво се е случило...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...