Отиди на
Форум "Наука"

Европейска нощ на учените в Стара Загора


Recommended Posts

  • Администратор

19.jpg?x16727

29 септември (петък) 2017

Кога   18:00-22:00 часа

Къде  Регионална библиотека „Захари Княжески“

18:00 – 22:00 Наука в града FRESH: Лабораториите на Тракийски университет

 Споделете интригуващата наука и необятния свят на познанието с нас на 29 септември, когато ще имате възможност да се докоснете до изследователската практика на научните лаборатории при Тракийски университет. Станете част от креативността и научното мислене в сферата на аграрните, ветеринарномедицинските, медицинските, техническите, педагогическите и стопанските науки. Нашите изследователи ще представят най-новите си разработки, ще демонстрират интересни изследвания и ще разкажат за водещите постижения в научните си области.

 19:45  20:30 Магия FRESH: Откриване на фотоизложбата „25 години България в Антарктида”

 Заповядайте на фотоизложбата „„25 години България в Антарктида”, която ще бъде открита лично от ръководителя на българските експедиции до Антарктида проф. Христо Пимпирев.

20:30 – 21:30 FRESH кафене: Проф. Пимпирев и българските антарктически мисии

След откриването на изложбата, в нашето „Научно кафене” проф. Пимпирев ще отговаря на въпроси и ще обсъжда любопитни теми, свързани с експедициите му до Актарктида и полярните изследвания.

 18:00 – 22:00 Наука в града FRESH: Полярни приключения

На щанда на младите полярни изследователи от АПЕКС България, участници в ежегодните експедиции до Ледения континент, ви очакват много полярни приключения – уникалните записани звуци на Антарктида, интересни полярни филми, вкаменелости на растения, намерени само преди месеци на о. Ливингстън, холограмна Aurora Australis (Южно сияние) , ще можете да участвате в правенето на изкуствен ледник и в сглобяването на пъзел на Антарктида. За любознателните ще има много полярни тестове и игри, както и книги с антарктическа тематика с атрактивни отстъпки. Поетесата Мария Донева ще ръководи полярната детска работилница за изработване на пингвини от вълна.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...