Отиди на
Форум "Наука"

Кълбото лъжи около Брекзит започва да изплува


Recommended Posts

  • Потребители

 

Цитирай

 

"Такава възможност рядко се случва. Електоратът рядко има шанс да наблюдава как избраните от него политици в реално време се сблъскват с неизпълнимостта на дадените от тях лъжливи обещания". Това пише във „Вашингтон пост“ Ан Епълбаум, американска журналистка от полски произход и съпруга на Радослав Шикорски, бивш полски министър на отбраната и външните работи.

Обикновено предизборните обещания са толкова неясни, че трудно могат да бъдат свързани с реалността (“Да направим Америка отново велика”), друг път реализацията им е определена за толкова дълъг срок, че когато „гарантираният ръст“ най-сетне настъпи или не настъпи, този, който го е обещал, както често се случва, отдавна не заема своя пост.
 
Само че във Великобритания сега се стигна до съвсем различна ситуация. В периода на подготовката на миналогодишния референдум политиците, които се застъпваха за излизането на страната им от Евросъюза, дадоха напълно конкретни обещания. Някои от тях бяха резултат на невежество: както стана ясно, едва малка част от тях въобще са разбирали как работят механизмите на Евросъюза. Други обещания бяха откровени лъжи и политиците знаеха, че това са лъжи.
 
Поради това те не очакваха, че ще им се удаде да победят при гласуването, и не очакваха тяхното невежество и лъжа да бъдат разкрити. Но победиха и сега лъжите им изплуват на повърхността.
 
Най-наглата лъжа засягаше парите. В периода на подготовка за референдума водещите привърженици на излизането на Обединеното кралство от ЕС обикаляха страната с големи червени автобуси, на които имаше лозунг: „Всяка седмица изпращаме на ЕС 350 млн. лири, хайде вместо това да финансираме нашата система за здравеопазване“. Това се оказа много убедителен аргумент, както признаха привържениците на Брекзит. Само че това число беше измислица: Великобритания не изпраща на Евросъюза по 350 млн. лири седмично, показаха проверки на достоверността на информацията. Някои представители на победната кампания впоследствие признаха това. 
 
При това сега, вместо да се икономисват по 350 млн. лири седмично, участниците в преговорите се оказаха въвлечени в спорове за това колко пари дължи Великобритания на Европа – за неизпълнение на бюджетните обещания, за подписани споразумения, чиито условия така и не са били изпълнени.
Статията е публикувана във в. "Вашингтон пост“ и преведена от БГНЕС. 

 

 

Цялата статия може да прочетете тук: http://www.mediapool.bg/kalboto-lazhi-okolo-brekzit-zapochva-da-izpluva-news269148.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Инфо има, стига да има желаещи да се запознаят. Няма медийно и информационно затъмнение около Брекзит нито в ЕС, нито в UK. Фактите се знаят и са се знаели винаги от средно интелигентната общественост. Инструментът избиратели се продадоха без пари, дори и по едно кебапче няма да получат срещу услугата, която направиха на едрия капитал и спекулантите около него.

Относно един от стълбовете-обещания около Брекзит - прословутите 350млн/£, може да прочетете в тази днешна статия на ББС, и по-точно повърхностната разбивка показва, че реалната сума е около 35% от обявената. Не е секретно. Знае се и се е знаело и преди. Това е без всички останали бенефити, от които UK се възползва. Например- финансовите потоци през сити-то, безмитната търговия, фактическия вътрешноевропейски пазар и някои по-маловажни придобивки.:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-eu-referendum-36110822

ето и актуална статия за BoJo, който продължава да изпробва до къде може да се манипулира опитоменият електорат:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-41289080

Редактирано от БатеВаньо
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Наши от ЕС висши съюзни ръководители в речите си заявиха, че дефицита в бюджета на ЕС до сега е около 10 милиарда, след излизането на Великобритания , ако не се направят същественни промени дефицита в бюджета на Съюза ще е 20 милиарда. Разбира се цифрите са приблизителни. Не знам дали висшото съюзно ръководство има интерес да намалява или увеличава тия цифри , но предполагам че няма такъв интерес и цифрите са долу горе реални.  От това излиза че Великобритания получава с 10 милиарда евро по малко отколкото дава в Съюза. ( например 15 и 5 милиарада съответно ) 

Останалите 26 републики , кралства и херцогството в Съюза трябва или да увеличат даванията , или обратно да намалят вземанията от общия котел ако искат да запазят досегашното положение. 

Всички знаем за та нар ИЗКЛЮЧЕНИЕ -  че Англия до сега както член плащаше по - малко отколкото се полага по схемата на Съюза. ( Например трябваше да плаща 22 милиарда , плаща "само"15 милиарда а получава 5. ) . Това предполагам го знае всеки. НО има още едно изключение ! Делът тия липсващи ( предположим 7 милиарда ) в хазната на съюза се плащаха до сега от някъде 5 държави - Германия, Швеция, Холандия, Австрия, Люксембург. То ес най - богатите. Останалите НЕ КОМПЕНСИРАХА дела на Англия !

Сега ВНИМАНИЕ - малско сметки. Тия 5 държави Германия, Швеция, Холандия, Австрия, Люксембург и най вече АВСТРИЯ НЕ искат да плащат компенсацията от липсващите 10 милиарда. Поради това че те и сега плащат недоплащанията на Англия. Накратко казано - Богатата Англия излиза от съюза а другите 5 най - богати отказват да компенсират намаляването на доходите.

Останалите 21 по- малко богати трябва да се оправят и да се реши дали ще увеличаваме Членският Внос или ще намаляваме разходите. Ето това е въпроса сега. То е тия 10 милиарда ще се плащат не от богатата петорка а от по малко богатата 20 торка. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Душко, предоставил съм конкретни цифри:

HM Tressury 2014

gross contribution - 18,777 M£/Year

after rebate - 14,361

after public and private sector receipts - 8,385 M£/Year

това е рекапитулацията на сухите сметки - на повърхноста.

Стана дума точно за манипулацията с 350 млн.£ на седмица допълнително финансиране за здравната каса. В действителност са 161млн£. Разбира се информацията е публична, но въпреки това опашатата лъжа мина и както сте прочели в горните статии все още се тиражира....и и се вярва. Няма кой да слуша.....и мисли.

Редактирано от БатеВаньо
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...