Отиди на
Форум "Наука"

Кемтрейлс или водните пари в празните глави


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Вие оставете самолетите... Гледайте облаците! Облаците! Всеки знае, че от облаците природно нормално и естествено падат светкавици и трещят гръмотевици. Нали? А, така. Ами като как ще си обясним това странно време в последно време? Само с конспирация!!! Ерго, сега някой нарочно прави това време, за да има нарочно едни облаци, от които нарочно да ни целят със светкавици, град и прочие неща. Казвам ви, че работата е сериозна и трябва да сме повече от бдителни щото нещата не са току-така...

По въпроса за времето - тука е намесена също много комична конспиративна теория за HAARP, но това си е направо за друга тема.:)

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Добре, Дорис, предполагам си съгласна, че това са паранаучни конспиративни безпочвени тревоги, нали? Тогава какъв ти е проблема, че те биват разобличавани!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Научното име на въпросните следи е контрейлс - contrails и се изучават от метеорологията.

Contrail From Wikipedia, the free encyclopedia
Цял сайт е посветен на тях Contrail Science
В сайта на НАСА има цял раздел посветен на тях с образователна цел.
The Contrail Education Project

Малко снимки

800px-Contrails_from_a_S7_Tupolev_Tu-154

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Contrails_from_a_S7_Tupolev_Tu-154M_Karakas.jpg

Снимка от сайта Облачен атлас

http://www.clouds-online.com/

kondensstreifen_2.jpg

http://www.clouds-online.com/cloud_atlas/other_appearances/images/contrails_2.htm

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Характерна черта за всеки конспиралник е, че му липсва подходящото образование да обсъжда която и да е от тези теми.

Интересно този, дето е написал това дали е авиоконструктор, специалист по термодинамика, динамика на флуиди и т.н. Защото ако му липсва подходящо образование, това говори много лошо за качествата на творбата и аргументирането й.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Потребител

Ще съживя тази стара, но интересна тема с малко материал: http://stopelenko.blogspot.com/p/chemtrails.html


Само да допълня, извинявам се, ако това вече е било публикувано, не съм я прегледал цялата и линковете в нея.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Става въпрос за Еленко Ангелов: http://elenkoangelov.blogspot.com/

http://thespiritofoknele.org/site/infusions/booklib/book.php?cat_id=1

http://vbox7.com/collection:1196976

Извинявам се за многото линкове( мога да намеря още, ако някой държи ), но се надявам това да е доста информативен отговор на въпроса ти.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

ааа, местният баш шарлатанин. Благодаря за инфото. Ще гледам да забравя безполезната информация, след като беше така добър да удовлетвориш любопитството ми.:)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не съм гледал много неща с Еленко, но малкото което съм видял не е далеч от истината.

Но господарите на ефира явно го атакуват. Но си има стари книги, техники и пр. Както и хора владеещи ги в една или друга степен.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Пак се споменава Еленко, най-големия авторитет по кемптрейлс, този дето твърди, че света се управлява от рептилоидни извънземни. :tooth:

Естествено психопатите споделят неговата параноидна психоза - навсякъде им се привиждат заговори и конспирации.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Айде пак, тежки квалификации на тежка научна основа.

Света, или природата, ни е изненадвал много много много пъти в историята. Да не би сега да сме хванали дедо божи за брадата?

За т.нар. кемтрейлс съм се произнасял че не вярвам да са това за което се сочат. Но нито правя горивата, нито зареждам самолети та да се изказвам категорично.

Другите работи, не твърдя, но някои твърдят и не изглеждат ненормални, та мисля че има нещо. Дето тепърва ще научаваме. Най-малкото не са за пренебрегване с лека ръка.

Редактирано от sirius
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Пак се споменава Еленко, най-големия авторитет по кемптрейлс, този дето твърди, че света се управлява от рептилоидни извънземни

Няма как да са други авторитетите в тая област.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Администратор
Цитирай

 

Тровят ли ни следите, които оставят самолетите в небето? Какво не знаем за авиацията и как да преодолеем страха от летене? Можем ли да излетим или да се приземим само с един двигател и какво да правим по време на турбуленция? Отговор на всички тези въпроси дава българският пилот Марио Бакалов, който управлява най-големия пътнически самолет – „Еърбъс” А380.

Марио Бакалов сбъдна детската си мечта и приземи за първи път у нас най-големият пътнически самолет в света!

„Установих, че хората се интересуват от авиация и това ме накара да започна да записвам филмчета”, разказва Марио Бакалов.

Пилотът създава ютуб канал, където на достъпен език дава отговор на въпроси, които вълнуват нас - пътниците. Като например какво е кемтрейлс или тровят ли ни чрез дирите на самолета?

„Истината е малко разочароваща, скучна, просто един физически ефект. От турбината на самолета излиза въздуха с 800 градуса по Целзий. Този въздух рязко се охлажда. Тоест от плюс 800 на минус 60. Тези пари от изгорелия керосин стават на мини облачета и се виждат като дири на самолета”, обясни Марио Бакалов

 

https://nova.bg/news/view/2017/06/09/184617/тровят-ли-ни-следите-които-оставят-самолетите-в-небето/

И самото обяснение:

Ето и още по темата:

 http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/vlazhnostta-na-vzduha-prichina-za-himicheskite-sledi-vv-vzduha.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За самолетите - добре, ама за изкуствените облачности ... Каку е на друго мнение - управление на урагани??!

http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/HAARP-ili-gabite-sa-vinovni-za-klimatichnite-katastrofi-video_93702.html

 

Швейцарският климатолог Рето Кнути (Reto Knutti) заяви, че гъбите са виновни за климатичните катастрофи, а не управляващите HAARP, както заяви наскоро известният физик Мичио Каку.

Журналисти от Швейцария помолиха учения да коментира неотдавнашното изненадващо изявление на физика Мичио Каку за катаклизмите в САЩ, съобщава Tribune de Genev.

Преди няколко дни световноизвестният физик д-р Мичио Каку по време на предаване на CBS, посветено на поредицата урагани в САЩ, направи шокиращо изявление: правителството напълно контролира времето!

...

има още

...

 

Кондензационни ядра са всякакви частици - и от пясъка и от спори  и ... от изкуствени нано-... Но се съмнявам да се управляват чак толкоз!:ab:

...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е, тоя път - не съм аз ... ама и не са глупости, а страх... щото не могат да си обяснят света, като как пропада.:)

Така мислят хората ... и журналята, и ... няма кой да им обяснява ... само се джавкат.

Редактирано от Малоум 2
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Поредната победа на новия варваризъм. Изумително е как може да съществува толкова идиотска теория и хора да вярват в нея. Още нещо важно. Кемтейлс са още един пример за "центъра на света"-САЩ. В България доскоро нито някой беше чувал, нито му пукаше за този проблем, но културния обмен върви едностранно- България получава обилна информация какво се случва в САЩ, но в САЩ изобщо не знаят за нас. Ние се вълнуваме и интересуваме от темите на американското общество, а те изобщо не знаят за нашите.

http://aerohroniki.com/2012/01/26/кемтрейлс-или-водните-пари-в-празните/

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Хмммм. Ако имаш познат на летиштето, питай го какво прави пилотът /с керозинът ако случайно след излитане има проблема и трябва да се приземи/ ако контролата го прати на един голям кръг около софийско поле......

Ако имаш познат при незнам как се казва  /министерство на водите ли?/ които задължително имат в страната определени извори за вода на различна дълбочина от където всяка година вземат мостри и гледат за състоянието на подпочвените води.

Тук например 2 години след Чернобил в 60-90 метра дълбочина откриха следите на бума....

Или тук заради политически глупости почват ремонт не на най-загазилият очастък на метрото, ами на най новият който е на периферията...Затова ще са нужни около 40-60 автобуса да се въртят между два участака....И от седмици вече станциите мерещи и показващи нивото на замърсяване на въздуха не работят поради някаква аварийна причина.....

Сащ....Ти какво знаеше за туси хуту докато не се изклаха....Или тези които точно в момента ги колят и гонят на границата на Бангладеш и Миамар....:bg:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • Потребител
Преди 16 часа, Р. Теодосиев said:

Покрай скорошния интерес:

 

Вярвам аз. Всичко вярвам. И комунизмът и че сега щяхме да работим само 1-2 дена на седмица и на Луната ще ходим на екскурзия, че и това ли да не повярвам...

Само да попитам. При авария непосредствено след излитене къде слага керозина, защото с пълни резелвоари не е препочитано да се приземява? А да. Това вече съм го питал в 2017 година.😆

Друго щом като водичка се люшка в резервоарите защо има наприс, че пръскачка №5?chemtrail pilot blows lid off operation indigo skyfold 040215 или това не ми се вижда да е за вода, Tökéletes bizonyíték a Chemtrail-permetezésről знамр знамтова всичко са за пожарогасителите химикали....

Само да попитам. Как унищожават ненужните неща при космическите летежи?

Изгарят във атмосферата. Нали?

Сега не е ли логично на някой да му хрумне да сложи пръскачка непосредственно след двигателя където излизащият гас е на разположение и полученият отпадък на толкова голяма територия се раздухва, че практически вечене е вреден...

 

Редактирано от Skubi
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Далече - дори много далече - съм от "вярата" в каквито и да е конспиративни теории, но наистина недоумявам:

Възможно ли е почти всяко денонощие над главите ни да прелитат толкова много самолети? Например днес рано сутринта небето над София беше буквално нашарено от такива следи и ако всичките са от самолети... е, нЕмам думи😴 страхотен трафик се е очертал/начертал в небето...

Нещо подобно на това:

Кемтрейлс: Не, не ни пръскат от небето, защото щяха да напръскат и себе си!

Редактирано от Шпага
Link to comment
Share on other sites

Има теория за конспирациите, поне на кино, има конспирации, добре  скроени и не добре, но не теорията или антитеорията са важни, а резултатите. Вероятно нито една от конспиративните теории за ковида не се оказа вярна, но той така или иначе се оказа конспирация от най-високо ниво и изпълнение. Конспиративните теории не отменят, нито правят невъзможна конспирацията, просто те са в страни от нея, но самото им наличие говори за нещо което не следва нормалния ход на събитията.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 23 минути, Шпага said:

Далече - дори много далече - съм от "вярата" в каквито и да е конспиративни теории, но наистина недоумявам:

Възможно ли е почти всяко денонощие над главите ни да прелитат толкова много самолети? Например днес рано сутринта небето над София беше буквално нашарено от такива следи и ако всичките са от самолети... е, нЕмам думи😴 страхотен трафик се е очертал/начертал в небето...

Нещо подобно на това:

Кемтрейлс: Не, не ни пръскат от небето, защото щяха да напръскат и себе си!

Виж какво е във въздуха заради войната. https://utazas.pelikan.hu/repulesi-radar

https://www.flightradar24.com/43.58,1.09/4

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 27 минути, Шпага said:

Далече - дори много далече - съм от "вярата" в каквито и да е конспиративни теории, но наистина недоумявам:

Възможно ли е почти всяко денонощие над главите ни да прелитат толкова много самолети? Например днес рано сутринта небето над София беше буквално нашарено от такива следи и ако всичките са от самолети... е, нЕмам думи😴 страхотен трафик се е очертал/начертал в небето...

Нещо подобно на това:

Кемтрейлс: Не, не ни пръскат от небето, защото щяха да напръскат и себе си!

Полетите над София са си напълно реални. Всеки може да ги преброи сам от този сайт - Flightradar24: Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map От информацията за всеки самолет може да се види и това, че над Софийското поле преминават доста самолети на височина около и над 10-11 км, където се образуват въпросните кондензации и кристализации. 

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...