Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Попаднах на интересна статия за проучване на някакви руснаци, според което най-вредни алкохолни напитки са слабите в реда - бира, шампанско,  ликьор, вино, коктейли. Твърдия алкохол явно не е толкова вреден, но това сигурно е защото руснаци са направили изследването. А дали изследването е научно е друг въпрос.

 

Цитирай

Топ 5 на най-вредните алкохолни напитки

Учени изследваха влиянието на различни алкохолни напитки върху здравето на хората и определиха петте най-вредни сред тях. Изследователите стигнаха до заключението, че слабоалкохолните напитки са най-опасни, тъй като човек трудно може да контролира консумацията на такъв вид алкохол, съобщава руският портал Мейл ру.

Най-опасна според диетолозите е бирата. Проблемът е в това, че при употребата на тази хмелна напитка се отделя хормонът на щастието - допамин, водещ до „бирена" зависимост. Редовното пиене на бира бързо води до алкохолизъм.

На второ място се нарежда шампанското. Според специалистите дори малки количества от напитката вредят на черния дроб. Шампанското повишава процеса на гниене на продуктите в червата, което на свой ред може да предизвика отравяне.

Тройката на най-опасните алкохоли допълват ликьорите, защото съдържат много захар. В съчетание със спирт захарта вреди на панкреаса.

На четвърто и пето място се нареждат слабоалкохолните вина и коктейлите.

http://www.obekti.bg/nauka/top-5-na-nay-vrednite-alkoholni-napitki

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Преди 29 минути, Last roman said:

а водката къде е?

 

Римлянин - знаеш за Марк Порций Катон . Порка вино здраво. Дава и рецепти. Живее до 85 годишна възраст ! При това се "маризи" / воюва здраво/   И...в леглото го....меко казано бива - става баща на 80-десет годишна възраст !!!  Мнителен педант като него едва ли би се оставил да бъде излъган, ако жена му шава с някой роб примерно. Абе който си има акъл си живее доста дълго и пийвайки си (стига разбира се да не застигнат е от насилствена смърт) 

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12.09.2017 г. at 17:47, makebulgar said:

Попаднах на интересна статия за проучване на някакви руснаци, според което най-вредни алкохолни напитки са слабите в реда - бира, шампанско,  ликьор, вино, коктейли. Твърдия алкохол явно не е толкова вреден, но това сигурно е защото руснаци са направили изследването. А дали изследването е научно е друг въпрос.

 

 

Индивидуално е. Някои хора, на които им липсва или се произвежда в недостатъчно количество ензимът за разграждане на алкохола, просто не трябва да приемат алкохол в какъвто и да е вид и количество. Например повечето китайци, японци, корейци, но не само те. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрирай се или влез в профила си, за да коментираш.

Трябва да имаш регистрация, за да може да коментираш.

Регистрирай се!

Регистрацията на нов акаунт в нашата общност е много лесно!

Нова регистрация!

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×