Отиди на
SAlexandrov

Союз МС-06, старт 13 септември 2017 г.

Recommended Posts

SAlexandrov    401

Ракета Союз-ФГ с пилотиран кораб Союз МС-06 бе изведена на стартовата площадка за старт на 13-ти септември

2017-september-soyuz-rollout.jpg

Ракетата "Союз-ФГ" с кораба "Союз МС-06" е на стартовата площадка. Photo credit : Roscosmos

11 септември 2017 г. 16:52 ч.

Светослав Александров. Вчера, на 10-ти септември, космическата ракета "Союз-ФГ" с пилотирания кораб "Союз МС-06" беше изведена от монтажно-изпитателния корпус и бе приведена във вертикално положение на Площадка №1, още известна като "Гагарински старт". Именно от това място на 12 април 1961 година е излетял Юрий Гагарин.

От тук ще полети и следващата експедиция към "Международната космическа станция". Стартът е насрочен за 13-ти септември в 00:17 ч. българско време.

Екипажът на космическия кораб се състои от руския командир Александър Мисуркин и неговите американски колеги Марк Ванде Хей и Джоузеф (Джо) Акаба. Дублиращият екипаж включва космонавта на Русия Антон Шкаплеров и астронавтите на НАСА Скот Тингъл и Шанон Уокър.

Александър Мисуркин е вече бил в космоса веднъж през 2013 година. Джо Акаба има два полета зад гърба си. Марк Ванде Хей никога досега не е летял в космическото пространство. Избран е за кандидат-астронавт още през 2009 година и ще лети чак сега, което показва, че е трябвало да чака продължително време, преди да бъде назначен на мисия.

След изстрелването на "Союз МС-06" корабът ще лети самостоятелно в продължение на шест часа, след което ще се скачи към "Международната космическа станция". Мисуркин, Акаба и Ванде Хей ще живеят в орбита общо пет месеца и половина.

Понастоящем на борда на станцията пребивават Сергей Рязанский (космонавт на Русия), Ранди Брезник (астронавт на НАСА) и Паоло Несполи (астронавт на ЕКА). Със скачването на "Союз МС-06" екипажът ще стане отново шестчленен.

За повече информация: Роскосмос

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1897-2017-september-soyuz-fg-rolled-on-pad

Share this post


Link to post
Share on other sites
SAlexandrov    401

Успех! Космически кораб Союз МС-06 излетя и достави екипаж от трима души на борда на МКС

12-sep-17-soyuz-launches.jpg

Снимка от днешното изстрелване на кораба "Союз МС-06". Photo credit : Roscosmos

13 септември 2017 г. 08:05 ч.

Светослав Александров. Днес, на 13-ти септември в 00:17 ч. българско време от Площадка №1 (Гагарински старт) на космодрума Байконур успешно излетя космическата ракета "Союз-ФГ" с пилотиран космически кораб "Союз МС-06".

На борда на кораба пътуваха космонавт на Русия Александър Мисуркин и астронавти на НАСА Марк Ванде Хай и Джоузеф (Джо) Акаба. Шест часа след излитането корабът "Союз МС-06" извърши успешно скачване с модула "Поиск" към руския сегмент на "Международната космическа станция".

Пристигането на Мисуркин, Ванде Хай и Акаба възстанови общия брой на екипажа на станцията на шестима души, тъй като те се присъединиха към сега живеещите на борда Ранди Брезник (НАСА), Паоло Несполи (ЕКА) и Сергей Рязанский (Роскосмос). Очаква се новопристигналите членове на екипажа да прекарат около пет месеца и половина в космоса и да проведат около 250 научни експеримента.

Това е и първото дългосрочно увеличаване на постоянно пребиваващите американски астронавти на МКС от трима на четирима - нещо, което става възможно защото Русия съкрати своя екипаж от трима на двама космонавти.

За повече информация: НАСА, Роскосмос

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1900-2017-soyuz-ms-06-launches

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрирай се или влез в профила си, за да коментираш.

Трябва да имаш регистрация, за да може да коментираш.

Регистрирай се!

Регистрацията на нов акаунт в нашата общност е много лесно!

Нова регистрация!

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×