Отиди на
Р. Теодосиев

Ураганът Ирма отвътре

Recommended Posts

Ураганът Ирма е от категория 5, което означава, че е изключително опасен. Националната метеорологична служба (NWS) на САЩ съобщи, че бурята е с устойчиви ветрове от 300 км в час. Това означава, че Ирма вече се нарежда сред най-силните урагани (според скоростта на вятъра), регистрирани някога.

Интересно е как изглежда ураганът отвътре. Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA) неотдавна изпрати в самата Ирма своите "ловци на урагани", самолета Lockheed WP-3D Orion.

Можете да видите спиращите дъха кадри тук.

Самолетът с прозвище "Кермит" (вижте куклата, висяща близо до прозореца) засне видео на своя път в урагана Ирма, като кадрите показват окото на бурята отвътре. Видеото показва и "ефекта на стадиона", при който облаците, които заобикалят окото, се простират нагоре, придавайки на бурята форма на спортната арена.

Ураганът от МКС

Външните камери на Международната космическа станция уловиха още една драматична гледка към урагана Ирма, който се спуска към бреговете на Карибския басейн на 6 септември. Мощната буря засяга няколко острова, продължавайки на запад. Ирма се очаква да донесе силен вятър и дъжд на няколко острова в Карибите през следващите няколко дни с потенциал да се отрази и на полуостров Флорида до края на седмицата.

 

http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Eto-kak-izglezhda-uraganat-Irma-otvatre-Video-ot-borda-na-samoletite_93134.html

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрирай се или влез в профила си, за да коментираш.

Трябва да имаш регистрация, за да може да коментираш.

Регистрирай се!

Регистрацията на нов акаунт в нашата общност е много лесно!

Нова регистрация!

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×