Отиди на
Форум "Наука"

Руска космическа разходка, 17 август 2017


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

Двама космонавти излязоха в открития космос, за да изведат наноспътници и да монтират научни експерименти

yurchihin-ryazanskiy-rehearsal-eva-2017.

Космонавтите Фьодор Юрчихин и Сергей Рязанский по време на тренировка за днешната извънбордова дейност. Снимка : Роскосмос

17 август 2017 г. 17:50 ч.

Светослав Александров. Днес в 17:37 ч. българско време космонавтите Фьодор Юрчихин и Сергей Рязанский излязоха в открития космос. Очаква се тяхната "космическа разходка" да продължи около шест часа, като в рамките на това време ще трябва да освободят пет наноспътника и да монтират научни експерименти.

Това е седмата извънбордова дейност по поддръжката на "Международната космическа станция" за 2017 година, но е първата за годината, която се провежда от руския сегмент на станцията. Предишните шест бяха проведени от американския сегмент. За последен път руски космонавти излязоха в открития космос през февруари 2016-та, когато Юрий Маленченко и Сергей Волков монтираха някои нови научни експерименти и прибраха отработени стари експерименти.

Петте спътника, които ще бъдат пуснати от космонавтите, са: "ТОМСК-ТПУ-120" от Томския политехнически университет, "ТНС-0 №2" от специалисти на Руски космически системи, част от Роскосмос, "Радиоскаф РС-6" и "Радиоскаф РС-7" от Югозападния държавен университет в Курск и "Сфера 53 №2" от РКК "Енергия". От тях "ТОМСК-ТПУ-120" е особено интересен, тъй като е първият руски наноспътник, чиито корпус е отпечатан с 3Д принтер.

За допълнителна информация относно дейностите на Юрчихин и Рязанский: Роскосмос

Следете "космическата разходка" чрез НАСА ТВ на този линк: http://www.nasa.gov/ntv

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1874-2017-cosmonauts-spacewalk

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Космически науки

Първи снимки от руското излизане в открития космос на 17-ти август

spacewalk-17-08-17-1.jpg

Космонавтът Сергей Рязанский по време на работата в открития космос на 17-ти август 2017 г. Photo credit : Roscosmos

21 август 2017 г. 10:15 ч.

Светослав Александров. Роскосмос оповести, че на Земята са получени първите снимки от руската "космическа разходка" на 17-ти август. Тогава космонавтите Сергей Рязанский и Фьодор Юрчихин излязоха в открития космос, за да пуснат пет наноспътника и монтират нови научни експерименти. Юрчихин и Рязанский трябваше да работят шест часа, но поради непланирани забавяния извънбордовата дейност продължи цели седем часа и половина. Всички поставени дейности бяха изпълнени успешно.

Това бе седмата за годината извънбордова дейност по поддръжката на "Международната космическа станция", но първата, която бе проведена от руския сегмент. Всички предишни за 2017-та година бяха осъществени от американския сегмент и координирани от НАСА. Това бе и първата руска "космическа разходка" след около година и половина прекъсване - предишната бе през февруари 2016 година, когато Юрий Маленченко и Сергей Волков монтираха някои нови научни експерименти и прибраха отработени стари експерименти.

Снимките от "космическата разходка", които ще видите по-долу, са направени от американския астронавт Джек Фишер, който наблюдаваше руските си колеги по време на работата им.

Още снимки:

spacewalk-17-08-17-2.jpg

spacewalk-17-08-17-3.jpg

spacewalk-17-08-17-4.jpg

spacewalk-17-08-17-5.jpg

За повече информация: Роскосмос

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1876-2017-russian-spacewalk-pictures

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...