Отиди на
Форум "Наука"

интересно възвишение


Recommended Posts

  • Потребител

Твърде голямо е да е могила или просто почвен насип.Има правилна форма прилича на пирамида .Във България се намира.Не е много обрасло ясно се виждат каменните блокове.Случайно намерено във googlemap.

p5.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не че не нещо, ама струва ми се че това са прекалено много часове гледане на Дискавъри и фантазии или Алкохол?

Не виждам правилна форма, защото кръговете се стесняват отзад. Дори не зная каква е реалната форма. Не е кръг, не е елипса, и още по-малко е пирамида... Още по-малко правилна

Къде са каменните блокове? Ако не е тайна?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

На място се виждат ръбовете на камъните.От тази снимка не се вижда нищо.Напълно възможно е да е природна образувано възвишение.Стой неестествено за това реших да пусна темата.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да де ама " На място се виждат ръбовете на камъните " и " ясно се виждат каменните блокове " мънинко се разминават..

А и камъните може да са просто камъни, а не блокове, което пак е различно: едното е обработка, а другото е естествено

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

на пръв поглед изглежда като терасиране за овошки, но по-ясно ще стане ако знаем мястото. със сигурност не е някаква древна пирамида.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Благодаря за комплимента,но бях млад за моя жалост през 70те.Колкото до местността снимката ми е изпратена за коментар.Аз лично изразих скептично мнение за това реших да попитам общността тук,дали ще даде различен отговор.Занимавам се със Тракийски племенни култури вече 26 години.И съм установил,че заключенията направени от лаици понякога са доста по интригуващи(аматьорското заглавие на темата имам предвид)Лично моят отговор на горепосоченото беше-Изглежда на много неща  но нито едно от тях не мога да дам категоричен процент за достоверност,преди да се огледа на място,после отговор не получих.Определянето дали един артефакт или археологическа улика е достоверен само по снимка,е меко казано да стреляме във мъглата.Лично аз се старая да спазвам хигиена да отговарям на подобни тип въпроси.Живеем в времена,където за жалост във във музеите останаха само реплики и остатъци от нещо велико...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Човекът беше написал също,че се виждат на места части от огромни прави ъгли от ръчно издълбани скали.Явно ако се отиде на място нямам идея,както отбелязах лицето спря да пише.

Редактирано от Ary
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

чисто технологично с всеки следващ пост нещата се забатачват повече. В началото беше " Случайно намерено във googlemap.", а пък сега се оказва че няма нищо съвсем случайно, щото "Човекът" с главно Ч вече е ходил да го разглежда, установил е че има"  части от огромни прави ъгли от ръчно издълбани скали ", няма да се учудя, ако го е и претърсил на терен, та после е издирил случайно снимката от Гугъл, и сега случайно се чуди дали да не почне да го разкопава.

Че не е пирамида ясно, ама дали не е могила и камъните да са части от могилният насип, това вече е неясно.

Така или иначе не съм фен на любителите археолози и не подкрепям такъв род действия.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...