Отиди на
Форум "Наука"

Срещи с науката


Recommended Posts

  • Администратор

Срещите ще се състоят всеки последен петък на месеца от 19:00 часа в "Читалище.то", като първата среща ще се състои на 29.09.2017 година.

Идеята е и да обсъждаме конкретни проблеми, конкретни теми и да имаме гост-лектори и ние самите да поемаме някакви инициативи и да ги обсъждаме, като ще си имаме модератор с идея да не стане говорилня, а да е структорирана среща.

Тези дискусии, презентации и лекции ще са в рамките на 1 час, а след това си продължаваме в свободна дискусия. Също така тези събития ще са отворени до всички и ще се промотират както във форума така и в социалните мрежи с идеята да стигнем до повече ичени, които да идват и вземат участие.

Мястото се нарича "Читалище.то" - това е пространство, което мисля, че е много подходящо за подобни събирания. Има бар, в който се продава бира, безалкохолни напитки и всякакви интересни солени и сладки неща. Също така се намира точно в центъра на София - ул. Лом 1.

Първата среща ще се води от гл. Ас. Д-р от БАН Светослав Александров на тема "Конспирациите в науката" от 19:00 часа в "Читалище.то" на 29.09.2017 година.

Хората обичат науката! Това е безспорен факт, съдейки по големите успехи на научно-популярните предавания и филми. Науката е привлекателна за обществото и тя може да събуди любопитството на почти всеки. И въпреки това мнозина имат меко казано странни схващания за света, в който живеем. Интернет е благоприятна среда за разпространението на митове, заблуди и конспиративни теории, на които хората лековерно вярват. Защо това е така - гост-лектор Светослав Александров, бакалавър по молекулярна биология, магистър и доктор в областта на физиологията на растенията, космически ентусиаст, модератор във Форум - Наука и администратор на сайта КОСМОС БГ.

Първото събитие вече е част от програмата на Нощ на учените 2017 година.

20525496_10209880627388583_9749584387491

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...