Отиди на
Форум "Наука"

Големите IT компании масово изкупуват ИИ стартъпи


Recommended Posts

  • Потребители
CB-Insights-696x365.jpg

Аналитичната агенция CB Insights обяви, че само за първото тримесечие на 2017 година големите технологични компании са погълнали 34 стартъпа, работещи в сферата на изкуствения интелект. Това е два пъти повече за същия период на миналата година.

Най-активни са IT гигантите, които непрекъснато укрепват позициите си в областта на изкуствения интелект или се опитват да възстановят изгубени позиции в тази сфера. Лидер е Google, който от 2012 година до тази пролет е закупил 11 стартиращи ИИ компании. Интернет гигантът е следван от Apple, Facebook и Intel.

Като правило, технологичните гиганти отказват да коментират своите стратегии относно изкупуването на младите ИИ компании. Най впечатляващите скорошни събития в тази област са поглъщането от страна на Apple стартъпа за структуриране на данни Lattice Data, както и намерението на Ford да инвестира $1 милиард в основаната от бивши високопоставени специалисти на Google и Uber млада компания Argo AI, с основна дейност създаване на системи за роботизирано шофиране.

Стартъпите задълбочено изучават възможностите на изкуствения интелект в точно определени области, като например в здравеопазването и особено в търговията.

Независимите ИИ компании непрекъснато получават делови предложения. Генералният директор на много успешния стартъп Clarifai, специализиран в разпознаването на обекти в изображения и видео сподели, че от създаването на компанията в края на 2013 година до днес е получил 10 предложения за закупуване на стартъпа.

Очевидно е, че конкуренцията в тази област става особено ожесточена.


Вижте повече: https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5-it-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b8-248994.html

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...