Отиди на
Форум "Наука"

"Да внимаваме какво пускаме и говорим във Фейсбук"


Recommended Posts

  • Модератор антропология
On 21/05/2017 at 15:29, КГ125 said:

Авторът също твърди, че в "Ютуб" или "ФБ" по субективни критерии не допускат платена при тях и уж автоматична реклама.  

Това е вярно. Личен опит. Автоматична друг път. А и автоматичната могат да спрат, но генерално те ти казват какво и *как* можеш да рекламираш, ако изобщо. Да субективно. Цялата електронна игра е субективна. Няма свобода. Имаше, но няма. Само едни крокодили шават в дигиталните води и от време на време забелязваш чифт втренчени очи, които после потъват в дълбокото. Къпи се, но на твой риск. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 6/1/2017 at 11:49, Doris said:

Просто трябва да отчитаме, че интернет освен функциите си да информира, забавлява, свързва хората е и  арена на  рекламни, политически и идеологически войни. Алагер ком алагер.

"....психолози от Кеймбриджкия университет събират легално данни за свои изследвания и публикуват откритията си за това какво може да бъде научено за личните черти, политическите пристрастия, сексуалността и много друго при анализ на "харесванията" (likes) във "Фейсбук". 150 "лайка" са достатъчни, за да може изкуственият интелект да опише характера на човека, по-добре, отколкото би го описал партньорът му в живота. С 300 "лайка" разработеният модел разбира хората по-добре, отколкото те самите се разбират."

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/31/2980420_miliarderut_koito_stoi_zad_trump_i_brekzit/

Ами като даде бъркоч, как трябва да се оцени човека? Като "бъркоч". И какво трябва да опише интелектът в случая? :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

В-С-Я-К-А власт предприема мерки за опазването си.
Всяка власт в един момент се изчерпва, губи доверие, и тогава започва насилието. А насилието може да се облече в най-пъстрите дрешки.
Свободата на словото бе начин да се събори комунистическата власт.
Върховенството на закона - е начин тази власт да се запази. А все пак законите тя ги произвежда.

Това е основната задача на мрежовата разведка. И съвсем второстепенната е информация за интереси във връзка с комерса.
Ние като пазар сме капка в морето - никаква същественост. Но защо пък да не събират каквото пускаме.
Въпроса с власта е съвсем друг. Ние сме в предградията на русия и могат да се разполагат бази, техника и пр. Пък току са ни навили и да воюваме с русия веейки натовски знамена...

И да, всичко се записва, но няма ресурси всичко да се прослуша. Има едни алгоритми, по които се попада в облъчването на радара, и други алгоритми за да се стане "цел", после пак алгоритме за отсяване коя "цел" да се прихване (демек някой специално да седне и да прослуша нещо изречено от вас).
Няма такава мощна система, която едновременно да е прихванала всеки индивид. Но всеки който е в мрежата "свети" (излъчва) и съответно е цел, но далеч не всеки е прихваната цел.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор антропология
Преди 2 часа, sirius said:

Има едни алгоритми, по които се попада в облъчването на радара, и други алгоритми за да се стане "цел", после пак алгоритме за отсяване коя "цел" да се прихване (демек някой специално да седне и да прослуша нещо изречено от вас).

 

 

Възможно е да си прав (в цитираната част, в нецитираната не се и съмнявам, че си). Твърдиш го много убедено. Как стигна до този извод, прочете ли го някъде, личен опит, една жена каза, умствени спекулации? На какво базираш твърдението си?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Привет Южняк, на мен не ми докладват от всички разузнавателни агенции. Разбира се, че гадая. Но съм живял по социалистическо време, знам че вътрешно и външно разузнаване нямат стенвестник да разгласяват какво и как правят. Но ги имаше. Г-жа Меган, дето интервюира Путин, спомена за 17 разузнавателни агенции, американски. 
Но няма какво да търся източници дали са 3 или 30 агенции - няма съществено значение. Има значение къде е интереса на една власт. И тук нещата са класически - територия, военно розузнаване, информация (нагласи на облъчваното население), ресурси и търговия.

И си задавам въпроса каквъв интерес ние бихме имали за америка. За да харчи ресурси и да подкрепя управление, демек да има власт. Нефт нямаме, търговия... забрави, остава територия и народонаселение. А американската мечта е да види мечката без глава. И да я транжира. Това е основна цел. По нея се равняват всички други цели. (Както при комунизма всички се борехме с америка.) Като крепенето на власт по българско например. И може би на доверени на америка хора се дава достъп до ФБ, твитър и/или каквото доверените им поискат... за да задържат власта си, демек тази на америка. 

А за алгоритмите, аз съм учил програмиране, имам си на идея как се търси в масив данни. Въпроса е да знаеш какво точно търсиш и как да го формулираш. Знам, че америка си има "флашки", огромни записвачки на всичко що тече по нета. Ако не всичко, то поне най-важното - там където хората комуникират - не е трудно човек да се досети къде става това. Защото комуникиращите хора са способни да променят нагласите в цялото общество. И току виж са започнали да възприемат русия като ангел-спасител, америка като майката на сорос или ....  не са хубави тези неща за власта. Трябва толерантност, примиримост, любов и пр. да се излъчва в междухорската комуникация. И да знаят че русия и путин са най-големите врагове. Да имат необходимата (за някой) нагласа. Ама то и при социализма бе така - нищо ново. Само власта идва от другаде. И времената са малко по-технологични. Иначе същата работа. От хиляди години.

Редактирано от sirius
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...