Отиди на
Форум "Наука"

Земята е плоска. Лъжат ни, че е сферична...


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Според мен  е много просто - има нещо като водовъртеж по ръба на диска, който те отнася на 180 градуса и стартираш от противоположната страна на диска мислейки си, че си обиколил земята, а всъщност си обиколил само половината обиколка на диска.
Как мислите - ако кандидатствам с тая теория в клуба, дали ще ме приемат?

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 798
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Модератор Космически науки

Лудият Майк Хюз с първи впечатления от полета: Плоска е! Видях четирите краища на Земята!

2018-25-march-mad-mike-hudges-flight.png

Кадър от полета на Лудия Майк Хюз, на който се вижда разгръщането на основния парашут по време на спускането. Photo : Mad Mike/Noize TV

1 април 2018 г. 00:10 ч.

Светослав Александров. Лудият Майк Хюз, първият плосконавт, излетял с построена от самия него ракета, разказа за пръв път впечатленията си след проведения от него полет на 25-ти март.

"Плоска е. Нашата прекрасна Земя е плоска, сега вече се убедих със сигурност", сподели той в специален клип, качен в Youtube. 

Хюз не се стресна от обвиненията, че ракетата му е летяла само на височина от 500 метра и това не би било достатъчно за да се определи истинската форма на Земята. Той отхвърли с лека ръка критиците, които му препоръчаха да се качи с асансьор на небостъргач, висок повече от половин километър.  

"Нали знаете, небостъргачите се строят в градовете. А пък градовете са измислени от илюминатите, за да ни контролират в тесни затворени пространства", отсече Хюз. "Аз обаче летях над пустинята, там където не се виждаха никакви сгради. Именно тук е разликата. Е, накъдето и да погледнех, виждах само плоска повърхност - до четирите краища на Земята".

Плосконавтът сподели също така, че има грандиозни планове за бъдещето. Сега в неговото полезрение е да построи ракета, която ще може да достигне до самото небе. 

"Нали знаете, моделът на плоската Земя е съвместим с идеята, че небето е твърдо", казва Лудият Майк. "А пък небесните тела са прикачени към орбиталните сфери. Моята цел е да стигна до Луната. Не знам дали тя е толкова голяма, че да ми позволи да стъпя на нея. Ако тя е едва на няколко хиляди километра над нас, не очаквам да е с огромен размер. И въпреки това се надявам да успея да се закрепя над нея и да забия американското знаме".

"Нийл Армстронг ряпа да яде", смее се Хюз. "Аз ще съм първият човек, летял до Луната", категоричен е той.

Източник: Youtube (Link)

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/2151-2018-hughes-earth-is-flat

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

на стареца-разбойник му се е усладил полета и иска да го повтори, затова ще лъже и маже, само и само плоскоземците да му финансират пак масрафа. Иначе да беше се качил на Еверест /и там няма илюминати/, за да види формата на земята най-добре. :)

 

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Май е крайно време и аз да си отворя една дарителска сметка от плоскоземци за излитане в космоса, пък ако не стигнат средствата чак за космоса до Хавай ще стигнат.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всички "виждат", че Земята е плоска, щото са на нея!.. Ясно!:ac:

А, всъщност - Луната е плоска!.. Никой на Земята не е виждал "обратната плоскост" на Луната.:ag:

...

(пп Може би е "монетата" с която вероятностно създателят си играе във вселенското казино?!:ah:)

...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

това само ако приемем, че Земята се върти около Слънцето. Според полоскоземците е обратното :animatedwink:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 16 часа, makebulgar said:

По сянката на върху луната ще я познаете...!

viu1524124773t.jpg

Това е типично фейково доказателство на сфероверците!

 На втората снимка ако завъртим плоската Земя на 90 градуса и тя ще хвърли същата сянка на Луната като на първата.Сянката на месеца се получава защото защото Земята е плосък кръг, не е плосък квадрат.

 

30741417_1582454241853946_1241014582382690304_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, vvarbanov said:

Това е типично фейково доказателство на сфероверците!

 На втората снимка ако завъртим плоската Земя на 90 градуса и тя ще хвърли същата сянка на Луната като на първата.Сянката на месеца се получава защото защото Земята е плосък кръг, не е плосък квадрат.

 

30741417_1582454241853946_1241014582382690304_n.jpg

Това хубаво, но дори и плоскоземците знаят и виждат как слънцето изгрява и залязва на хоризонта. Така че слънцето вертикално над земята ще е частен случай, и трябва да очакваме сянката на плоската земя да се проектира като линия на луната. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Модератор Космически науки

Как да се аргументираме пред плоскоземци

2018-30-april-epic-earth.jpg

Снимка на Земята, направена от автоматичната междупланетна станция на НАСА "DSVOCR" на 27-ми април тази година. Плоскоземците не приемат за доказателство подобен тип снимки: те смятат, че са компютърно генерирани изображения. Photo credit : NASA/EPIC

30 април 2018 г. 16:00 ч.

Светослав Александров. Схващането, че Земята е плоска, изглежда да набира популярност през последните няколко години. През 2018-та година плоскоземците ще се съберат в Бирмингам за тяхната поредна годишна конференция. 

Разбира се, Земята не е плоска. Не е трудно да го докажем. И все пак купищата видеоклипове в YouTube по темата показват нагледно, че доказателствата не са достатъчни, за да убедят всички. Как бихме могли да постъпим при това положение?

Философът д-р Ник Ефингам от университета в Бирмингам е публикувал своите съвети в статията си за The Conversation [1].

Често пъти плоскоземецът би попитал: "Можеш ли да докажеш, че Земята е сферична?". Нормалната реакция е да покажем на този човек снимките на Земята от космоса. Или да му покажем свидетелствата, направени от астронавтите. Плоскоземецът отхвърля всичко това. Той казва: стандартът за доказателство е по-висок. Ти не си бил в космоса. Ти не си видял с очите си сферичната Земя.

В този момент вероятно се обръщаш към науката. Проблемът е, че ако си обикновен човек, вероятно не знаеш много добре всички детайли на научните доказателства. Кораби и хоризонти? Затъмнения? И дори да си наясно с детайлите, вероятно няма да си в състояние да отговориш задълбочено на дългите оборвания, които плоскоземците дават на всяко едно научно доказателство.

Вероятно в този момент би могъл да удвоиш усилията си. Би се заровил сред клиповете на влогърите, би научил подробно научните доказателства и би показал всяка грешка в оборванията на всеки един плоскоземец.

Д-р Ефингам не съветва да не постъпваме по този начин и предлага да се захванем с т.нар. "епистемичен контекстуализъм". За да разберем значението на този термин, трябва да сме наясно с нещо друго: какво означава да изместим контекста. Замислете се за изречението: "аз съм висок". Ако съм обграден от петгодишни деца, изречението е вярно. Но ако се намирам около играчите на баскетболния отбор Харлем Глоубтротърс, това не е така. Според тяхната гледна точка аз съм нисък. Изразът "висок съм" зависи от контекста.

Епистемичните контекстуалисти знаят, че отношението ни към познанието е същото. Нека да предположим, че изпращаме 10 лири на дъщеря си. Знаем нейната банкова сметка. Просто пращаме сумата. Но нека да предположим, че предстои да изпратим 50 000 лири. В този момент ни обзема съмнение. Знаем ли наистина нейната банкова сметка? Сигурни ли сме? Внимателно й звъним по телефона, за да се уверим. В първия случай ние сме наясно с банковата сметка на момичето. Но във втория случай, макар и нищо да не се е променило относно нас самите, контекстът се е променил. И затова смятаме, че не сме наясно с детайлите. 

Сега нека да вземем предвид една сцена от сериала "Приятели". В един от епизодите Фийби спори с Рос за еволюцията. Рос се задълбава в доказателствата. В един момент Фийби губи търпение и се ядосва. Може ли Рос да е толкова арогантен, че да не допуска изобщо, че е възможно да сгреши? Рос смутено признава, че такъв шанс съществува. В този момент Фийби решава, че го е уличила - признанието на Рос е унищожило неговия светоглед. Имаме изместване на контекста: доказателствата на Рос разчитат на музейни фосили, книги и статии за еволюционна биология и т.н. Но Фийби го е преместила в специален контекст, в който ако имаш дори малки съмнения за нещо, дори и да съществува минимален шанс да бъркаш, в такъв случай нищо не знаеш! 

Рос няма проблем да общува постоянно с други учени. В неговия ежедневен контекст той е наясно, че еволюцията е вярна. Само в странния контекст на Фийби нашият Рос не знае, че еволюцията е вярна. 

Плоскоземците използват същия номер, коментира д-р Ефингам. Те са прави, че ти не знаеш, че Земята е сферична. Но те са прави само в този контекст: ако доказателствата на стотици хора се отхвърлят, ако широко приетите научни факти не се взимат предвид, ако фотографските доказателства са ненадеждни и т.н. Нещо повече - контекстът на плоскоземците включва наличието на всепроникваща глобална конспирация, при това такава, която допуска фрапантни грешки, които я издават. В този контекст ние не знаем, че Земята е сферична. Но в този контекст също така никой не може да претендира за наличието на познание, тъй че това заключение не бива да ни изненадва. 

За щастие в повечето ежедневни контексти ние можем да се доверим на свидетелствата. Ние можем да се облегнем на факта, че всеки образован физик, картограф и географ никога не се замисля, че Земята може и да е плоска. И ние имаме основание да разчитаме на тях! Ако беше иначе, никой нямаше да се лекува в болница - в един контекст, където не можем да се доверим на установените физични закони, как бихме могли да се доверим на медицинската наука?

И така, знаем ли със сигурност дали Земята е сферична? Зависи от контекста. При повечето ежедневни контексти - да, можем да сме сигурни, че знаем. Само в странния свят, съществуващ в главите на плоскоземците, фактите никога не са ясни :)

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/2195-2018-how-to-reason-flerfer

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мечтата ми е да посетя центъра на Земята. Една позната ме кани , жената казва че земята е кълбо и няма център. Аз съм привърженик на плоската земяи искам да го посетя. 

20180204_124228.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Скоро зададох на един плоскоземец няколко въпроса, но така и не получих отговор на тях.
1. Ако земята е плоска, то каква е нейната форма - кръгла или неправилна?
2. Какво определя формата на земята, ако е различна от близко до сфера небесно тяло ?
3. Какво пречи на водите на планетата да изтекат от нея, при условие, че ветровете, водите, теченията, химическото изветряне и живите организми би трябвало да разрушават постоянно това, което огражда водите?
4. Колко е дебела тази плоска земя?
5. Какво има от другата страна на тази плоска земя?

Имаше и още няколко, но това помня в момента. Някой, някъде чел ли е из плоскоземските страници и сайтове за това и самите плоскоземци имат ли отговори на тези въпроси ? :)

Редактирано от Димитър Йорданов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 23 часа, Димитър Йорданов said:

Скоро зададох на един плоскоземец няколко въпроса, но така и не получих отговор на тях.
1. Ако земята е плоска, то каква е нейната форма - кръгла или неправилна?

В космоса има много планети,  може някои да са плоски, а други сферични.Всички обаче са кръгли.Следователно и земята е кръгла.
2. Какво определя формата на земята, ако е различна от близко до сфера небесно тяло ?

Това което определя формата и на другите планети.
3. Какво пречи на водите на планетата да изтекат от нея, при условие, че ветровете, водите, теченията, химическото изветряне и живите организми би трябвало да разрушават постоянно това, което огражда водите?

По края е полюса.Това което огражда водата е лед.Той никога не се топи напълно.
4. Колко е дебела тази плоска земя?

 Учените крият това от нас.Защо ли?
5. Какво има от другата страна на тази плоска земя?

 Това е грижливо пазена тайна.

Имаше и още няколко, но това помня в момента. Някой, някъде чел ли е из плоскоземските страници и сайтове за това и самите плоскоземци имат ли отговори на тези въпроси ? :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 31.03.2018 г. at 23:15, SAlexandrov said:

Лудият Майк Хюз с първи впечатления от полета: Плоска е! Видях четирите краища на Земята!

2018-25-march-mad-mike-hudges-flight.png

Кадър от полета на Лудия Майк Хюз, на който се вижда разгръщането на основния парашут по време на спускането. Photo : Mad Mike/Noize TV

1 април 2018 г. 00:10 ч.

Светослав Александров. Лудият Майк Хюз, първият плосконавт, излетял с построена от самия него ракета, разказа за пръв път впечатленията си след проведения от него полет на 25-ти март.is-flat

Не е луд този който изяде зелника, а този който му дада да го изяде...

terry-pratchetts-discworld-1.jpg

Много ми харесваха книгите на тери Пратчет за плоската земя. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Както можем да видим с телескоп, всички планети са плоски дискове, разположени вертикално. Затова там животът е невъзможен -- всички хора падат на Земята, която също е диск, но разположен хоризонтално...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

човеката глупост няма граници:

Australia Doesn't Exit And People Who Live There Are Actors Paid By NASA - Flat Earthers Claim

26168540_811325665735788_892568502662289

http://www.thespaceacademy.org/2018/05/australia-doesnt-exit-and-people-who.html?m=1

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • 1 месец по късно...
  • Потребител

За реакционера Айнщайн си знаех , ама и Лобачевски ли е бил противник на плоската Земя ? Още Птоломей и Коперник лъжеха че земята е кълбо.

Добре , че когато дядо е строял 1етаж на къщата е изхождал от тезата , че земята е плоска ! Татко и свяко твьрдят ,че земята е кръгла , ама дядо направи покрива на къщата плосък, и татко беше принуден да направи 2 етаж върху плоския покрив на първия и свяко също ! Така , че нашата къща е строена върху плоска земя ! 

Редактирано от Du6ko
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...