Отиди на
Форум "Наука"

Игрален филм за Айнщайн


Recommended Posts

  • Потребители

zx860y484_2955872.jpg

Носителят на "Оскар" Джефри Ръш е в ролята на Алберт Айнщайн в "Геният" - проект, с който каналът National Geographic навлиза в света на игралните сериали, съобщават от медиата. Премиерата ще бъде на 23 април от 21,55 часа.

Сериалът в 10 части ще разкаже за живота на един от най-великите умове на човечеството, чийто личен живот е не по-малко вълнуващ. Основата му е биографичната книга "Айнщайн. Неговият живот и Вселената" на известния биограф Уолтър Айзъксън. Той разглежда личните писма на учения, за да изобрази подробностите от личния му живот - стремежът му да е добър баща и съпруг и да остане верен на принципите си във време на глобална нестабилност, както и отрицателните черти от характера на един бунтар, воден от любопитството си.

Изпълнителни продуценти на сериала са други носителите на "Оскар" - Рон Хауърд и Брайън Грейзър, работили заедно по филмите "Красив ум", "Аполо 13" и редица други световно признати проекти. Хауърд също е режисьор на първия епизод на "Геният". Джони Флин играе физика в младите му години, а ролята на втората жена на учения, Елза Айнщайн – която му е и първа братовчедка – играе Емили Уотсън.

Сериалът иска да промени образа, който имаме за физика, като покаже не само академичните му постижения, а и ранните му провали, както и личния му живот, което създава по-цялостен образ на Айнщайн, пишат от National Geographic. Според канала "Геният" безкомпромисно показва детайли от живота на учения, като аферата му с руската шпионка Маргарита Коненкова, докато преподава в Принстънския университет. На 22-годишна възраст пише в писмо до сестра си Мая: "Ако всички живееха живот като моя, нямаше да има нужда от романи."

Източник: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/04/20/2955885_djefri_rush_e_ainshtain_v_purviia_igralen_serial_na/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...