Отиди на
Форум "Наука"

Жените учени в България имат 15 дни да кандидатстват за стипендиите „За жените в науката“


Recommended Posts

  • Администратор

Финансовата награда възлиза на 5000 евро и се предоставя от фондация L’Oréal с подкрепата на ЮНЕСКО и Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Snimka-1-e1489575605505.jpg

Българките учени имат още само 15 дни да кандидатстват за националните стипендии „За жените в науката“. Срокът за подаване на документите е 31 март 2017 г. В края на конкурса три дами ще получат възможността да осъществят интересните си научни идеи с финансовата помощ на стипендии от по 5000 евро, осигурени от Националната програма „За жените в науката“.

Седмото издание на програмата отново предизвиква българките да демонстрират своя научен талант и да кандидатстват с авторски научен проект за стипендиите. В стипендиантската програма за 2016 – 2017 г. могат да участват млади жени учени от цяла България. Важните условия са да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки. Целта на програмата е чрез стипендиите да се подпомогне изследователската работа на младите жени учени в България и да ги поощри да продължат своята научна кариера.

Подробна информация за конкурса е достъпна на официалния сайт на програмата: www.zajenitevnaukata.bg. Кандидатките могат да изпратят своите заявления и документи за участие по електронен път на: stanislava.nishkova@mfa.bg, или по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България.

Партньори на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ за седма поредна година в България са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L’Oréal България. Медиен партньор на инициативата е сп. „Българска наука“. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури от водещи научни специалисти. Лауреатките на програмата ще бъдат обявени на официална церемония през 2017 г., на която ще получат стипендиите си по 5000 евро, предназначени да подпомогнат тяхната изследователска работа в България.

За трета поредна година една от българските стипендиантки ще спечели и възможност да се бори за една от 15-те международни стипендии на L’Oréal и ЮНЕСКО по програмата International Rising Talents. 15-те победителки са селектирани измежду най-добрите стипендиантки в националните и регионалните издания на „За жените в науката“ от съответната година. Талантливите носителки на международната стипендия получават допълнителна субсидия, благодарение на която научните им проекти стават по-забележими за международната научна общност.

 

Snimka-2.jpg

Националната програма „За жените в науката“

Националната програма за стипендии е част от световната програма на L’Oréal–ЮНЕСКО „За жените в науката“, създадена, за да разпознава и подкрепя жените, чиито постижения са допринесли за развитието на научното познание, както и за да осигури подкрепа на обещаващи млади жени учени със значими проекти.

Националните стипендии „За жените в науката“ на L’Oréal–ЮНЕСКО се отпускат на талантливи млади жени учени, за да реализират своите обещаващи научни проекти в своята родна страна. Те вече съществуват в повече от 100 страни, а в България се появяват за първи път през 2010 г.

Световната програма „За жените в науката“

Световната програма „За жените в науката“ е създадена през 1998 г. в партньорство между L’Oréal и ЮНЕСКО, за да отличава и насърчава жените в науката. Нейните издания по цял свят награждават дами учени, чиито изключителни постижения са допринесли за развитието на науката, което носи ползи за обществото, и осигурява подкрепа на обещаващи млади жени, които вече имат значителен принос за прогреса на своите научни дисциплини. Към момента „За жените в науката“ е отличила повече от 2530 жени от 112 държави. Цялата програма е отправна точка за международни научни постижения и безценен източник на мотивация, подкрепа и вдъхновение за жените в науката.

ОТ: http://nauka.bg/жените-учени-в-българия-имат-15-дни-да-ка/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...