Отиди на
Форум "Наука"

КАК ДА НЕ БЪДЕМ ИДИОТИ, КОГАТО ХОДИМ НА ЛЕКАР


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

След като великите мислители от Националната здравно-осигурителна каса заложиха в проекта за Националния рамков договор за 2017 г. идеята лекарите да бъдат глобявани, в случай че 6 месеца след изписване на лечение, пациентът не е постигнал идеалните стойности в изследванията си, концепцията за това що е то лекар и има ли почва у нас, тотално помътня.

Бруталните неуредици в здравната реформа, започнала през 2000 г., доведоха до масово стопяване на доверието между пациенти и лекари и до заклеймяване на лекарското съсловие като черната овца на обществото. Участие в тази упорита деградация взеха и политиците, докоснали се до здравната реформа, и недобросъвестните и некомпетентни лекари, и процъфтяването на самодиагностиката и самолечението, и други неща.

Резултатът в крайна сметка е ясен: много недоволни лекари, много млади медици, заминаващи зад граница и много разочаровани пациенти.

За да подпомогнем поне леко изтупването на мръсотията от лекарската професия, ви предлагаме кратък наръчник за нормално поведение при посещение на лекар. В случая ще говорим за семейните лекари или т.нар. джипита, но повечето правила се отнасят със същата сила и до специалистите.

Не вдигаме скандали пред кабинета

Някои лекари приемат със записани часове, други – не. Във всички случаи е възможно да почакате малко пред лекарския кабинет. Да, наясно сме, че си имате друга работа – трябва да подписвате договори, да пишете проекти, да спите, да гледате в една точка или да управлявате японските финансови пазари. Но каквато и да е работата ви, вие сте там, защото имате нужда. И както са открили учени от Занзибар, никой за нищо не ви е длъжен. Ако се появи спешен случай, той ще влезе преди вас, дори да сте с час. Ако се появи лекар – колега на вашия лекар – също. Ако дъщерята или майката на вашия лекар намине за „здрасти“, тя вероятно също ще се вмъкне преди вас. Не правете от това грандиозен проблем, а се възползвайте от времето да си поцъкате малко на телефона.

Не нахълтваме в кабинета с искания

Сега, това трябва да е ясно. Ако имате симптом, да кажем гадене, и сте проверили в Google на какво може да се дължи този симптом, след което сте решили, че имате нужда от ядрено-магнитен резонанс, то е препоръчително да пропуснете личния си лекар и да отидете в някоя частна болница. Там срещу необходимата сума, ще ви направят ЯМР. Вие не казвате на лекаря си от какви изследвания и от какви медикаменти имате нужда. Той преценява това и назначава изследвания или предписва лекарства, ако сметне, че е необходимо. Ако желаете да разчитате на самодиагностика и самолечение, никой не може да ви спре, но и никой не е задължен да удовлетворява исканията ви и да поема отговорност за решенията ви. Особено когато става дума за отговорност за живота и здравето ви. Искате доплерово изследване, защото имате обрив на петата? ОК. Намерете медицинско лице, което да ви го направи, платете си и си го разчитайте. В противен случай се доверете на лекаря си и неговата преценка.

Внимаваме с думата „направление“

Е, да. Лекарите са твърде чувствителни, когато опре до направления. Знаете ли защо? Направленията за специалисти са чекове на стойност 15 лв. И са лимитирани от НЗОК. Когато личният лекар надвиши лимита, го глобяват. И това се случва често, тъй като понякога много пациенти наистина се нуждаят от направления, а те не стигат. А човеколюбието и професионалното отношение, присъщи на добрите лекари, не им позволяват да отказват направление на хора, които действително имат нужда от тях. Това е причината лекарите да реагират малко агресивно на изказването „Искам направление“. Особено когато не е придружено от оплакване и обяснение.

Не спорим с лекаря на медицинска тематика

Ако обичате да водите спорове на разнородна тематика – имате Facebook и кварталната кръчма. В лекарския кабинет може да се водят спорове (стига случайно „джипито“ да има време да си говори с вас за предстоящите избори, Григор Димитров, нивото на телевизионната журналистика и у нас и каквото друго ви вълнува), но не и на медицинска тематика. Ако вие разчитате на „интуиция“, „познаване на собствения организъм“, „Google“, „група във Facebook“, статия в „Трета възраст“ и „вуйна ми е имала същото и каза…“, човекът срещу вас разчита на 7+ години медицинско образование, тежки колоквиуми и зубрене на учебници, с тежестта на хипопотам единия и пълни с думи, които вероятно не можете да произнесете, камо ли да разберете. Затова по-добре стойте спокойно и слушайте. Ако нещо ви притеснява в преценката на лекаря, винаги може да потърсите второ мнение при друг медицински специалист. И това е съвсем в реда на нещата.

Не занимаваме лекаря със странични неща

Със сигурност имате и други проблеми, освен здравословните. Всички имаме. И искате да ги споделите. Почти всички искаме. Възможно е близките да не ви обръщат внимание, колегите да пренебрегват страданията ви, а психотерапевтът ви да е в отпуск. Уви, лекарят не е човекът, който трябва да изслуша скръбната ви тирада за това как дъщерята от Щатите не се обажда, бащата е започнал да изкуфява, гаджето се държи кофти, шефът пак не е вдигнал заплата (скапан задник) т.н. Не е честно да превръщате лекаря си в психотерапевт или приятел. Дори той да е така добър да ви изчака „да си кажете“, пропиляването на времето му не е справедливо към онези, които висят пред кабинета и също чакат за неговото внимание. Ако толкова искате да говорите точно на този човек за живота си, поканете го на кафе.

Не задаваме въпроса „Ама ти как никога не се разболяваш, някаква тайна ли имаш?“

В този въпрос има зловредна завист, която дразни. Освен това, съдържа невярно твърдение. Лекарите не само че се разболяват, но и умират. И поради високо стресовото естество на работата им, всъщност смъртността при тях е на много високо ниво. Ако се удивлявате на това, че при лекарите непрекъснато ходят болни хора, някои от тях заразноболни, а те си стоят все здрави, успокойте се. Това може да се дължи на имунитет или на ползване на маска, но със сигурност не е вследствие на някакво тайно хапче, което всички медици пият всяка сутрин, за да пребъдат, докато пациентите им тънат в болести и дезинформация.

Не навираме здравното си осигуряване в лицето на лекаря

Това, че сте здравно осигурени, не е похвално, а нормално. Някакви ваши пари всеки месец отиват някъде, за да имате спокойствието, че ако/когато ви се наложи да ползвате медицински услуги, няма да се налага да теглите бърз кредит. Здравното осигуряване обаче не покрива всичко. НЗОК отпуска определени пари за определени неща и лекарят ви е безсилен пред системата, която е дефинирала какво ви се полага срещу сумата, която внасяте. Затова не се дръжте надменно и изискващо поради факта, че си плащате здравните осигуровки. Когато сте в лекарския кабинет, вие не сте клиент, а пациент. Клиент сте във фризьорския салон. Нали? Има разлика.

http://www.chronicle.bg/komentar/kak-da-ne-badem-idioti-kogato-hodim-na-lekar/

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ммммммда. Много може да се пише по-въпросът но....На времето когато избухна капитализмът, домашните лекари според количеството на картончетата на клиентите си почнаха да получават пари от касата на осигуряването. ДА! Да защото ако питаш някой специалист по икономия докато не почнат работа върху нас/даже според някой  и тогава/ сме клиенти. Значи всеки си получи личен номер и картончето си можеше да даде на който кандидат искам в региона си....И после тези биват продадени, наследени в зависимост, че лекарят се пенсионира, умре или други.

За сега освен големите градове на много места даже и безплатно няма лекър да заеме мястото на бивщият си колега.....

Порано отивах на домашният лекър и асистентката ми вземаше кръв за изследване /годишно 2х/ и ми изписваше лекарствата нужни за 1/2 година. Сега ме препраща на лаборатория където трябва отдолно да искам време/ 2-3 седмици чакане/ и на даденият ден от сутрин до около 13-14 часа да ми вземат кръв на гладен стомах/1 ден отпуска/. Защото постоянно има такива горе споменатите "изпреварващи".....

За други по-сериозни изследвания трябва 2-3-5-6 месеца да чакаш....Или извадиш необходимата пара и платиш. Преди сидмица мой колега на който почна да го боли гърбът и трепне дясната странаму казаха на резонанса или Х месеца чакане или 35 000 форинта. По избор. Плати и след два дена му направиха прегледът.

Само за пример, къде колко трябва да чакаш за да ти сменяг с протеза за кръстната став. Има където е 573 дена. Всеки ден, всяка стъпка болка.....

https://varolista.oep.hu/varolista_pub/varolistak-hosszanak-lekerdezese/?ocsk=005&tk=MIND

Или извадиш малко пенязи около 1 000 000 фр и утре те оперират.....

$По гадно да дереш когато някой го боли, незнам има ли?$

Китайците навремето са плащали на лекарите си докато са били здрави. В моментът, че се разболеят нито стотинка. Така лекарът бил заинтересован да ги излекува колкота се може по бързо....Сегашните системи в това са заинтересовани, че макар и болни да работиме и да консумираме колкото се може повече лекарсктва...

Както според един хуморист лекарите казват "Дай Боже здраве да има и много болни!"

Редактирано от Skubi
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, vorfax said:

Аз не ходя на лекари защото те са идиоти.

Така е. Защото си Юнак. Бабаит.

Един ден след като си газил до колене в студен есенен порой, да разчистиш уличният канал от листата за да не ти залее дворът и мазето....Значи доста си се простудил, вземъш горещ душ и си лягаш....През ноща ти се отива до тоалет. След около час пак. И някак си имаш чувството на дискомфорт...Не можеш точно да кажеш какво но нещо не е в ред. После пак ама почва да ти щипе, пари урината на пикочният отвор. После вече не иде само така ами леко трябва да помпиш....И  това се продължава и през деня на работното място. Даже и вода не пиеш само и само да не трябва на по-половин час да ходиш да се мъчиш да помпиш и само нищожни количества 50 100 грама пикоч да изкарваш....И почва началното парене все повече да боли и то така че вече с юмрюк биеш стената при всяка една изпомпена капка....И после иде моментът когато погледнеш долу и писуарът е тъмно червен като малинов сок....КРЪВ. 

Ако и тогава не отидеш при лекар си голям Юнак......

Възпаление на простата 3 дена болница на литри ситеми с антибиотици и после един месец почивка в къщи.

Който няма късмет рак на простата и последиците му.....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вариант 2: Отиваш на лекар и той те убива. В по-добрия вариант не успява и само ти влошава здравето. Преди 3 години контузих жестоко ръката си. Боля ме две години, като една година и половина не можех да отварям вратата с нея. Предпочитам да ме боли пред това да се доверя на тези нищожества. Достатъчно пъти са опитвали да убият мен и мои близки.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И аз имам треска дълга около 10-15 см и шириока около 2 см в десният крак откъртена от кокалът при падане от греда на покривът но никъде ни няма от тези....

Май в тази посока ще ни банат. Така че няма смисъл.

Може ти да си против лекарите, но станели дума за детето , жената , майка Ти или друг близък.....Няма къде.....

Link to comment
Share on other sites

Мммм даааа, мога да говоря с часове. Ще си мълча. Само отново да спомена , работя на половин ден лекуващ и то по често само 4 дни седмично. Това също ми е в повече и мисля да се оттегля от активно лечение. Имам за близко бъдеще осигурени алтернативни доходи и се възползвам , бих лекувал предимно за удоволствие. За мое огромно съжаление , не съм способен да си намеря препитание с ниска степен на отговорност и стрес, а и не за това „бягам „ от медицината, на кратко имам непоносимост към простаци и олигофрени, избягвам всякакви контакти с подобни и не контактувам с „хора от народа„ .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 14 часа, Skubi said:

Може ти да си против лекарите, но станели дума за детето , жената , майка Ти или друг близък.....Няма къде.....

Е, те затова са такива отрепки. Аз и роднини умираме, но те са богове и правят каквото си искат. Я подкупче да си поискат, я да ги домързи да ти направят снимка след катастрофа, щото пари струва тази снимка, пък после да те вържат с корсет за обездвижване на счупени гръбначни прешлени за да ги обездвижат и да могат да забият счупените ребра в белите дробове. Пък после, ако не си умрял още, ще ти нарежат наново тялото, сякаш е салам, на който това му е предназначението. Ще те обвинят, че симулираш симптоми, пък не могат да разпознаят и възпален апандисит. Ще изчакат да се спука, и ако още не си умрял, ще те нарежат пак, ще те вържат с конци, сякаш си наденица, а не човек, ще ти прелеят по-малко кръв, за да гушнат малко пара отгоре, ще ти откраднат епикризата, защото доктор доктору око не вади, за да не проличи безхаберието и некадърността им. Без подкуп катетър не сменят, нищо че заради отлагането за събиране на пари, се възпалява и гноясва. Защо да следват някаква си там хипократова клетва, като са незаменими и вездесъщи? Прав си, сами не можем, затова докторите правят каквото си поискат.

Редактирано от vorfax
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, vorfax said:

Е, те затова са такива отрепки. Аз и роднини умираме, но те са богове и правят каквото си искат. Я подкупче да си поискат, я да ги домързи да ти направят снимка след катастрофа, щото пари струва тази снимка, пък после да те вържат с корсет за обездвижване на счупени гръбначни прешлени за да ги обездвижат и да могат да забият счупените ребра в белите дробове. Пък после, ако не си умрял още, ще ти нарежат наново тялото, сякаш е салам, на който това му е предназначението. Ще те обвинят, че симулираш симптоми, пък не могат да разпознаят и възпален апандисит. Ще изчакат да се спука, и ако още не си умрял, ще те нарежат пак, ще те вържат с конци, сякаш си наденица, а не човек, ще ти прелеят по-малко кръв, за да гушнат малко пара отгоре, ще ти откраднат епикризата, защото доктор доктору око не вади, за да не проличи безхаберието и некадърността им. Без подкуп катетър не сменят, нищо че заради отлагането за събиране на пари, се възпалява и гноясва. Защо да следват някаква си там хипократова клетва, като са незаменими и вездесъщи? Прав си, сами не можем, затова докторите правят каквото си поискат.

Или имаш много си патил с лекари или гледаш много дисковери или незнам къде дават такива историии. Но.

Типична е отваряне на темата....Списък от НЕ-та. Сякаш си пеленаче и затова ти преписват кога как да се държиш....Но това, че какви права имаш ти, затова никой не говори....Впрочем тук във всички поликлиники има офис на адвокат при който може да се обърнеш с оплакване и той е длъжен да представя твоите права....Незнам колоко клиенти има ежедневно....

Но най-гадното още не е пред нас. След още няколко годинки държавната сигурност ще пропадне или ще я приватизират. Така всеки по отделно ще си плаща на частни начала. Така когато имаш инфаркт и дойде линейката ще те занесът в районна база където има лекар и сестра. Ще те прегледа и попита, че вред ли е сърцето ти защото е съмнително да нямаш инфаркт. За всеки случай ще ти даде хапче за под езикът и те остави една нощ под надзор. На следващият ден понеже часнатата Ти застраховка непокрива повече, с рецепта за хапчетата те праща в къщи. Толкова ще е държавната сигурност. Ако имаш пари или застраховката ти покрива ще отидеш в частната болница ще си платиш прегледите и ако е нужно операцията. Ако не ще се свиеш и тихинком ще чакаш смърта да дойде. Без караница, викане, защоно нямаш пари и кат нямаш крутувай и умирай с достойство....

Навремето аз имах, платих около 3000 долара и така майката на жена ми получи нужните прегледи и лекуване /от слабото сърце дробовете и бяха вече пълни с течност/ и така бабето още живя поне 17 години..... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Хайде да не го избиваме отново на политика!

Темата е как да не сме ИДИОТИ, когато ходим при лекар. Лекарите имат лоша слава, пациентите недоволни, а накрая всички ИДИОТИ!

Аз за жалост много съм висял по болнични коридори и съм се разправял с какви ли не лекари и както навсякъде при всяка професия така и при лекарската - хора всякакви! Така, че с тези квалификации и крайни заключения нищо не се дискутира.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Прав си. Незнам къде съм политизирал, писах само за това което съм патил, патя и ме очаква да патя....

Що за идиотиштината....В България незнам как е, но тук официалният език и в описанието на болестта е латинският а самата болест има код.

Така, че и да ти дадът на ръка епикризата нищо не и разбираш....И от тук почваш да ставаш идиот. 

Първо маловръстен. Когато влизаш болницата си гн или гж, после ставаш чичко, или лелка, после от Ви минават на ти и ако си симпатичен с повален тон като на дете ти казват къде какво да правиш отидеш а на краят ставаш номер.

-На ворото легло му вземи кръв, на четворката му ускори инфузията....

Най-лошото когато всекидневният голям визит, лекарите над главата ти обсъждат съдбата ти на латински, от което нищо не разбираш и после с унизителна успивка те потупа по ръката, и казва всичко е  дядо-лелке всичко е в ред.....

Знаеш големите лъжи почват още от малки. Когато носиш детето на лекър и го лъжеш че няма да боли....

Аз и жената винаги казвахме на децата ЩЕ БОЛИ. Ама няма да трае дълго. Като те щипне спринцовката ще боли но ще ти мине бърже ако не плачеш и не се дърпаш....

На много малко места обръща лекарят внимание да седне и да ти обясни въпросите които неволно те заинтересоват....По лесно е да те смята за малоумен който нищо не разбира и да си прахосва времето да ти обяснява....Впрочем има едно с което можеш да му заслужиш вниманието с пликчето пари в джобът му....Или да те смята за колега. /Жената отлично разбира латински и затова когато 1-2 пъти се случвало подобна ситуация и Тя се обърни към лекарите, те обикновенно с закръглили очи я изпоглеждат "КОЛЕГА?". Не, само Ви разбирам. Веднага сменят тон и като с възрастни хора почват да комуникират с нас.... /

Затова след време хората наистина почват да се държат като идиоти, защото това очакват от тях....И май това е целта.

Едно дете, служител, подъник, народ ако го мъмриш постоянно и упрякваш за всичко винаги ще се държи така както му внушават.

Според Моето Скромно Мнение

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

И ти си прав! :)

То се свиква в болните хора и от хора стават пациенти, а от пациенти стават картони и т.н. 

Аз имам въпрос, защо когато отидеш при някой специалист - примерно очиен и не отидеш с направление от личния лекар, а директно си заплатиш прегледа отношението е по-добро, от колкото когато отидеш с направление? Парите не са ли едни и същи за лекаря?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

Аз имам въпрос, защо когато отидеш при някой специалист - примерно очиен и не отидеш с направление от личния лекар, а директно си заплатиш прегледа отношението е по-добро, от колкото когато отидеш с направление? Парите не са ли едни и същи за лекаря?

Защото едните пари влизат директно и не оставят следа , ни пред държава , ни пред благоверната най-вече.

Другите се изплащат след съответния отчетен период и като сложиш някоя и друга глоба (НЗОК май имат неофициален процент на неизплащане , който трябва да изпълняват) и данъци в крайна сметка получаваш по-малко, но за сметка на това по-късно.

От търгашеска гледна точка има само три вида плащания - в брой , кеш и на ръка.

Link to comment
Share on other sites

Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

 

Аз имам въпрос, защо когато отидеш при някой специалист - примерно очиен и не отидеш с направление от личния лекар, а директно си заплатиш прегледа отношението е по-добро, от колкото когато отидеш с направление? Парите не са ли едни и същи за лекаря?

Не мога да говоря от собствени наблюдения за БГ. Имах досег само с рожденото време на новата ви система ,НЗК, после работих по други направления и в БГ за разно време, но нямах преки отношения с осигурителната  система, бях финансиран  от фирмени „фондове„ и разни Интер. капитали. След това  напълно напуснах „играта“.

 В една Финландия с доста по социална система от която и да е бивша страна от соц.лагера , когато Ти дойдеш при мен на платен прием, и примерно аз работя за фирма или с фирма , получавам повече пари, на мен ми се полага , освен голяма част от парата , покрита от соц.осигур. така и доволен процент от горницата за доплащането на свободния прием. Получаваш по добро отношение, внимание, но какво лечение , зависи от доста неща, това че плащаш не ти дава основание за претенции за по добро лечение, НО по бързо, много по бързо, внимание и отношение. В много случаи бързината е важна , а по някога решаваща. Това е морален и физически дискриминац. механизъм,  тиха дискриминация на база социал. структуриране в обществото. Недопустимо.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 58 минути, ДеДо Либен said:

Защото едните пари влизат директно и не оставят следа , ни пред държава , ни пред благоверната най-вече.

Другите се изплащат след съответния отчетен период и като сложиш някоя и друга глоба (НЗОК май имат неофициален процент на неизплащане , който трябва да изпълняват) и данъци в крайна сметка получаваш по-малко, но за сметка на това по-късно.

От търгашеска гледна точка има само три вида плащания - в брой , кеш и на ръка.

Това са глупости - платеният преглед също подлежи на облагане.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Според доклад на ЕК

Всяка година от България си тръгва близо един випуск лекари

Публичните разходи за здравеопазване в България - най-ниските в ЕС

 
 

doc3.jpgНапускащите България лекари всяка година са приблизително 90% от броя на новозавършващите медицина. Това се посочва в доклад на Европейската комисия, разглеждащ макроикономическите дисбаланси у нас през 2017. В него е отбелязано, че въпреки факта, че съотношението между броя на медиците спрямо населението в България остава сравнително високо в сравнение с други европейски държави, емиграцията на българските лекари, съчетана със застаряването на тези, които остават в страната, създава големи диспропорции по отношение както на обезпечеността с кадри в отделни области на медицината, така и в цели региони. Особено съществен е кадровият дефицит при медицинските сестри у нас, предупреждават от ЕК.

Големият брой на напускащите България лекари е едно от посочените като предизвикателства за здравната система на страната ни. Сред останалите сериозни проблеми за сектора са ограничен достъп до здравеопазване, недостатъчно финансиране и като цяло слаби резултати по отношение на здравните показатели.

В тази връзка се отбелязва, че публичните разходи за здравеопазване в България продължават да са най-ниските в ЕС или 51,6% при средно ниво в останалите европейски страни от над 76%, въпреки че тази сфера е посочена като приоритет в бюджет 2017. В същото време обхватът на медицинските услуги, покривани по линия на здравното осигуряване, остава нисък, поради което и достъпът до здравеопазване е най-често свързан с лични доплащания от страна на пациентите, е записано в доклада. Според данните в него 88% от населението в България е обхванато от общественото здравно осигуряване, като при ромите този процент е 45%, а това компрометира ефикасността на системата, се казва в доклада на ЕК. Определени райони в страната изпитват и затруднения с достъпа до лекарства, е записано още в анализа на комисията.

Всичко това „поддържа“ значително по-голям брой население лишено от здравни услуги поради цена, разстояние или време за чакане за тях, в сравнение с пациентите от други страни от съюза. 

Все пак  от ЕК набелязват и някои положителни промени в здравната система у нас, като въвеждането на националната здравна карта, която според комисията може да бъде полезна. В тази връзка се посочва, че съотношението между броя болнични легла и разходите за хоспитализации е по-високо отколкото средното за ЕС.

Като цяло обаче докладът завършва с тежки изводи за българското здравеопазването, като отбелязва, че поради неговата неефективност в цялост нивото на смъртност у нас остава една от най-високите сред страните-членки.

http://www.zdrave.net/news/novini-210/vsyaka-godina-bulgaria-tragva-blizo-edin-vipusk-60400

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...