Отиди на
Форум "Наука"

поредните голословни твърдения на един гаражен гений...


Recommended Posts

Цитат от LastRoman: “поредните голословни твърдения на един гаражен гений... “

Това написа модератора LastRoman в моята тема преди да я заключат и преместят с Б.Богданов. Темата беше за това, че Теорията на относителността не отговаря на истината. Там посочих няколко факта, и беше редно двамата модератори да се обосноват преди да я заключат, защото аз съм го направил, както и беше редно да ми дадат възможност да отговоря.  

За да не сме голословни, ще подчертая само един елементарен факт. 
Всички знаем, че според Айнщайн, времето във всяка движеща се инерциална система К2, забавя своята скорост, при това независимо от посоката на движение. С други думи, времето тече най-бързо само в системата на даден наблюдател К1 и във всички системи които са в покой спрямо неговата. Също така, всички знаем, че осцилаторите които излъчват вълни, например радиовълни, също представляват часовници по същество. Следователно, осцилаторите също се забавят, намаляват своята честота, когато се намират в движеща се инерциална система К2 спрямо наблюдателя в К1. И следователно (това Айнщайн го е пропуснал), възниква червен доплеров ефект от осцилаторите, независимо от посоката на движение на К2 спрямо К1. Това означава, че според Айнщайн, не е възможен и не съществува син доплеров ефект, а само червен. Това е груба грешка във физиката! А по-нататък в неговата теория, той твърди, че съществува и син и червен доплеров ефект. 

Доколко голословно е това?  
 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 10 часа, джумбиш said:

Там посочих няколко факта, и беше редно двамата модератори да се обосноват преди да я заключат,

Съгласно правилата на форума не е необходимо да давам обяснения за действията си.

* * * 

Анти релативистите нямат място в един научен форум. 

Редактирано от Б.Богданов
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...