Отиди на
Форум "Наука"

Прости им, Нютон!


Recommended Posts

   Две неща са безкрайни, Вселената и човешката глупост. Има тонове доказателства, още от сто години, че Теорията на относителността е грешна, но това май не притеснява никого днес. Релативистите продължават да “доказват“ грандиозно тази теория. То не бяха гравитационни вълни, то не бе чудо, гледам и не вярвам на ушите си. 

Голата истина е, че тази теория няма нито едно истинско доказателство. Може да се напише цял ферман по темата, но няма смисъл, защото на никой почти не му пука. А за интересуващите се, ще спомена само три факта от първата статия на Айнщайн по ТО от 1905г. 

Първите два постулата на Айнщайн си противоречат, защото ако законите на физиката са абсолютни, тогава скоростта на светлината е относителна. 

Уравнението с което Айнщайн започва Лоренцовите трансформации, в действителност е неравенство, защото дясната му страна има по-голяма стойност от лявата. Така започват чудесата в тази теория. 

А най-смешно е следното. Според Айнщайн, времето в движещите се системи се забавя, от което следва че не съществува син доплеров ефект, а само червен, защото осцилаторите също са часовници. 

Такива факти не се публикуват в днешните научни списания, защото засягат доста финансови интереси и, защото на повечето хора им все едно. 

 

GodfreyKneller-IsaacNewton-1689.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това не пречи на автора на темата да поясни повече от изнесеното. Все пак е различна гледна точка, ако се премахне излъчването на пристрастие и предварително вече мнение.

Например последната от трите му критични вметки, за мен е любопитен - относно "движещите се системи" една спрямо друга... и невзимането предвид посоченото... Разбира се не съм дипомиран физик и нямам задълбочени разбирания за ОТО, както и че математиката в случая не е като да е с квадратни уравнения :)

Предположително - може би, както е и за всичко останало, някъде да има "движение Анти-ОТО" и дори "анти-Айнщайн", пак основано на изтърканите конспиративни "истини"... ?

 

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Няма да обяснява и/или пояснява! Това е научен форум!

Редактирано от Б.Богданов
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...