Отиди на
Форум "Наука"

Декласифициран документ на ЦРУ твърди, че съществуват хора със свръхестествени способности


Recommended Posts

  • Модератор антропология

Няма да дефинирам "свръхестествени", което е заемка от оригиналния доклад на ЦРУ. Кой както иска, така да го разбира.

Според документа на ЦРУ, китайската наука си поставя за цел да идентифицира хора със свръхестествени способности, или хора, чието съзнание е в състояние да влияе на квантовия свят и да предизвиква квантови явления - телепортация, телекинеза, гледане през чужди очи и т.н.Програмата започва през 1970-те и бързо се увенчава с успех - идентифицира някой си Жанг Баоченг, по това време тинейджър. (https://en.wikipedia.org/wiki/Zhang_Baosheng); въодушевени от успеха, китайските учени и китайската компартия разбработват солидно финансирана и научно подкрепена програма за идентифициране на други деца с необикновени способности, която тече 10 години. Но без успех. Жанг Баоченг остава единственият. Измежду доказаните и многократно повторени експерименти в присъствието на десетки учени, според доклада на ЦРУ, е умението му да чете текстове без да ползва очите си и...да прекарва твърди предмети  през твърди повърхности. Има и други специални умения; според ЦРУ - свързани с умението му да изгражда връзка между квантовия свят и съзнанието си. Що за щуротия е това, не съм сигурен, но доклада може да бъде изискан от цру на адрес https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp96-00792r000400300011-9

Информацията се появи тук http://www.thegoldwater.com/news/864-CIA-Claims-To-Have-Studied-Humans-With-Superhuman-Abilities-Hoax-or-Legit

а самият доклад беше набързо качен и може да бъде прочетен със свободен достъп тук: 

https://archive.org/stream/CIA-RDP96-00792R000400300011-9/CIA-RDP96-00792R000400300011-9_djvu.txt

Дето викат ингилизите, make what you wish. В смисъл, според Цру хора със "свръхестествени" способности съществуват и гореспоменатия е един от тях. Научните екипи обаче, оценявали и извършвали експеримента, са анонимни и никой от участвалите физици и биолози не е назован поименно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Стига това да е възможно със сигурност такива хора ще са единици. Даже е учудващо, че все пак са "успели" да намерят поне 1 брой.

Иначе мейк уот ю уиш от мотивационна гледна точка е възможно (вече не се подлага на особено съмнение в някои научни среди) в рамките на познатото ни "естествено" (то и за това е толкова недоказуемо, защото си изглежда...естествено), за "свръхестественото" дълбоко се съмнявам.

Умението за "изграждане на връзка между съзнанието и квантовия свят" дълбоко ме заинтригува като формулировка, но не разбирам механизма на щуротията. Ако някой може да ми я разтълкува по ясно, ще съм му признателна.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 17 часа, *abi* said:

...Умението за "изграждане на връзка между съзнанието и квантовия свят" дълбоко ме заинтригува като формулировка, но не разбирам механизма на щуротията. Ако някой може да ми я разтълкува по ясно, ...

Може би няма да е "по-ясно"...:)

Не е във връзка с "умение", а с непознаване на КМ и проблемите на физиката при преход от КМ към Класическата физика.

Някои от популяризаторите се шегува (М. Каку, например), че електронът можел да бъде навсякъде в пространството, когато е "свободен". А цялата работа е в това, че НИЕ-човеците, не можем да "виждаме" полевата форма на материя, ако няма РАЗЛИКИ в потенциали. Въпросът веднага прераства в това - какво представлява животът, човекът, и главният му мозък, че притежава свойството съзнание.

В по-ново време - съзнанието е отношение, а не отражение. Ние се съ-отнасяме към абстрактни образи - точки, чертички, завъртулки от СВЕТЛИНА-символи, стоящи вълнички в гънките на кората на главния мозък като "дантелени мостчета" - докато ги нагодим към познат, от опит, обект.

(За да "прозвучат" записите от тези вълни в цялостен образ, механично се променя налягането на ликвора в определена област от мозъка. Това води до ОБЩА смесена вълна, която обхваща много повече от необходимите символи и възбужда много образи (квантов принцип при търсене на информация - еволюцията се крепи на него). Според предишно обучение - човек избира единен образ, за по-нататъшна употреба за евентуално поведение. При релаксацията на възбудата за останалите символи - се формират и ИЧ-фотони и мозъкът ...загрява - трябва охлаждане и т. н.- трябва му постоянна Т, за да може да отчита РАЗЛИКИ)

За да виждаме обекти - трябва от тях нещо да се излъчи (отрази) и то излъченото,  да попадне в полезрението на апаратурата. Освен това - трябва метод за разграничаване на съдържащото се в смесената вълна, която пристига в апаратурата.

(При човек - това е интуиция и фантасмагории - няма еднозначно тълкуване, няма друг договор, освен разкритото от научни експерименти - факти. Е, в КМ, поради огромната честота на непрестанно образуване на електрона - 10^(18)Hz - не може еднозначно да се излъчи една вълна от мястото му - за период време, в който го "наблюдаваме", той се образува милиони пъти, като разбира се, се движи с големи скорости - заради полетата на изпитващата апаратура. Така - изглежда, че е ...навсякъде. И нещо повече - не се наблюдава един единствен електрон, а най-различни - ансамбъл).

Природното ограничение на възможностите за наблюдаване на бързо движещи се обекти е разкрито в КМ. Ако не е това ограничение - не е възможно да съществува толкова високо-организирана материя, като Главен мозък при Човек. При опити "да видим повече" - може да се увредим и ... става излишно напъването. При някои болестни състояния, усещането на ИЧ-фотони е засилено, но не е еднозначна информация за отчитане на точно състояние. Трябва да се допълва от ставащото в околната действителност. И не е гадаене ... макар че - около 30% от хората "знаят" предположително на кво се дължи промяната...:)

...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...