Отиди на
Форум "Наука"

Още 11 случая, в които "Семейство Симпсън" предрекоха бъдещето (видео)


mnogoznaiko

Recommended Posts

  • Потребители

"Семейство Симпсън" предрекоха Тръмп-президент преди 16 години (видео)

Фенове на "Семейство Симпсън" си направиха кухня като от сериала

След като стана ясно, че популярният анимационен сериал "Семейство Симпсън" е предрекъл още преди 16 години, че Доналд Тръмп ще стане президент, се оказа, че това далеч не е първият случай, в който създателите на сериала са предричали бъдещето.

Independent публикува още 11 случая, в които сериалът е предрекъл бъдещето - от създаването си през 1989 г.

11. Машини за гласуване, които променят вота - сезон 20, епизод 4

През 2008 г. "Семейство Симпсън" показа как Хоумър се опитва да гласува за Барак Обама на изборите, но машината променя неговия вот.

4 години по-късно в Пенсилвания са били принудени да премахнат машина за гласуване, след като постоянно променяла гласовете за Барак Обама с тези на опонента му Мит Ромни.

10. Създаването на кръстоска между домат и тютюн - сезон 11, епизод 5

През 1999 г. Хоумър използва атомна енергия, за да създаде хибрид между домат и тютюн - т.нар. Tomacco. Това вдъхновило фена на сериала Роб Бор да създаде свое собствено растение. През 2003 г. Бор успял да съедини корен от тютюн и стебло от домат и така създал Tomacco. Създателите на "Семейство Симпсън" били толкова впечатлени, че поканили при тях Бор и неговото семейство и опитали от плодовете на новото растение.

9. Епидемията от Ебола - сезон 9, епизод 3

Според някои "Семейство Симпсън" е предвидил епидемията от Ебола през 2014 г. 17 години преди да се случи. В епизод от 9 сезон на сериала Мардж предлага на болния Барт да прочете книгата "Любопитният Джордж и вирусът Ебола". Вирусът не е много разпространен през 90-те години на миналия век, но години по-късно беше сред основните теми в медиите в световен мащаб.

Вирусът Ебола е открит през 1976 г. и макар че последната епидемия е най-мащабната досега, през 1995 г. става причина за смъртта на 254 души в Демократичната република Конфо, както и на 224 души в Уганда през 2000 г.

8. Откриването на Хигс бозона - сезон 8, епизод 1

В епизод от 1998 г. Хоумър Симпсън става откривател и е показан пред сложно уравнение, написано на черна дъска.

Според Саймън Син, автор на книгата „Семейство Симпсън и математическите им тайни“, уравнението предрича масата на Хигс Бозона. Първо съществуването на елементарната частица е предречено през 1964 г. от професор Питър Хигс и още петима професори, но съществуването ѝ беше доказано едва през 2013 г.

phppbd8tl_559x*.jpg

7. Построяването на "The Shard" ("Стъклото") - сезон 6, епизод 19

В епизод от 1995 г. по време на пътуване на Лиса до Лондон, се появява небостъргач зад Тауър Бридж, който изглежда напълно като небостъргача "The Shard" - най-високият небостъргач в Европа, и дори се намира на точното място, където е построен небостъргачът. Строежът на "The Shard" започва през 2009 г., 14 години по-късно.

phponfwi1_559x*.jpg

6. Библиотекари роботи - сезон 6, епизод 19

В същия епизод Лиса разбира, че библиотекарите са заменени с роботи.

Повече от 20 години по-късно студенти от Университет Абъристуит построяват прототип на вървящ робот библиотекар, а учени в Сингапур са започнали тестването на собствени библиотекари роботи.

5. Скандалът с конското месо - сезон 5, епизод 19

През 1994 г. Дорис използва конско месо, за да направи обяд на учениците от Училище "Спрингфийлд".

9 години по-късно властите за безопасност на храните в Ирландия откриха конско ДНК в една трета от говеждите бъргъри в супермаркетите и готовите храни и свинско в 85% от тях.phpmx0byz_559x*.jpg

 

 

 

 

4. Нападението от тигър на "Зигфрид и Рой" - сезон 5, епизод 10

Сериалът пародира шоуто "Зигфрид и Рой" в епизод от 1993 г. В епизода илюзионистите са нападнати от бял тигър по време на участие в казино.

През 2003 г. Рой Хорн от "Зигфрид и Рой" е нападнат от бял тигър по време на живо изпълнение. Рой оцелява, но е тежко ранен по време на атаката.

3. Писмо от The Beatles - сезон 2, епизод 18

През 1991 г. епизод на "Семейство Симпсън" показва Ринго Стар да отговаря на писма на фенове, изпратени преди десетилетия. През септември 2013 г. двама фенове на The Beatles получават отговор на писмото си, което са изпратили преди 50 години, от Пол Маккартни. Писмото е изпратено до театър в Лондон, където бандата има участие, и е открито години по-късно от историк в разпродажба.

През 2013 г. The One Show на BBC събира двамата фенове с писмото, като добавят и отговор от Маккартни.

2. Цензурирането на Давид на Микеланджело - сезон 2, епизод 9

Епизод от 1990 г. показва протест срещу показването на статуята на Давид на Микеланджело в местен музей, като наричат творбата неприлична заради голотата на Давид.

Показаното в сериала се случва реално през юли 2016 г., когато руски активи гласуват за това дали да се облече копие на ренесансовата статуя, поставена в центъра на Санкт Петербург.

1. Триоката риба - сезон 2, епизод 4

В епизод от 1990 г. Барт хваща триока риба, наречена Блинки, в река до централа. Повече от десет години по-късно триока риба е открита в резервоар в Аржентина, захранван от атомна електроцентрала.

 

Източник: http://offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/Oshte-11-sluchaia-v-koito-Semejstvo-Simpsan-predrekoha-badeshteto_639762.html?ref=recomend

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...