Отиди на
Форум "Наука"

Ами, ако изчакаме...


Recommended Posts

  • Потребител

... края на ПСВ, преди да се опитаме да довършим "националния идеал"? 

Имам предвид - строг неутралитет + "хибридна война" в Македония* + яко развиване и натрупване на въоръжени сили. В ПСВ участваме с почти милионна армия, я си представете същата но свежа, оборудвана, снабдена, здрава, невоювала...!

По-добрия вариант би бил да предотвратим Междусъюзническата, естествено, но дори и от тази териториална основа: 

800px-Bulgaria_in_1913_geographic_map-bg

... устискваме извън Голямата война, и после: 

1. се включваме с Гърция срещу Османската империя през 1919-1922(1925?). Получаваме "всичко без Солун" - почти 'хоризонтална' линия през езерата над Халкидики и до албанската граница + цяла Изт. Тракия без Константинопол (до Чаталджа), като пращаме експедиционен корпус из Мала Азия, който играе на страната на гърците, арменците, като един вид Севърски Екзектуторски Корпус ...  Цариград ( по 40-тина км от двете страни на Босфора ) можем заедно с гърците да превърнем в "глобален православен Ватикан". Дори можем да отменим Екзархията и да си сглобим съвместна Вселенска патриаршия с подходящ състав на Вселенския Велик Синод... о.Корфу и 4-те беломорски о-ва, като 'бакшиш'. Гърция взема половин Мала Азия, граничи с Армения... Русия не е в състояние да скочи заради Цариград, защото е в нокаут. 

2. *"хибридната война" в Македония и Албания/Косово - участваме тайно и силно в Съпротива тук срещу Сърбия, Гърция ( и Италия )... през цялото време от 1914 до 1920-та. Инструмент ВМРО. Български 'зелени човечета'.  Официално Албания влиза в реална уния с България през 1916год., както се е мислело с принц Кирил. Обединено Царство България и Кралство Албания. :animatedwink: 

3. Удряме 'в гръб' Румъния през април 1919 докато атакува Унгария. Унгарските болшевики не получават своят шанс за камео и така Трансилвания остава унгарска ( "Железни врата" - българо-унгарски, а не югославско-румънски проект), а ние си вземаме цяла Добруджа по мирния договор между трите страни. Не румънската кавалерия парадира в Будапеща, а както в реално историческата 1916-та българската в Букурещ, но през 1919-та. Как да наречем този конфликт? "Долнодунавската война" 1919-1921? Щото заради участието на Унгария не става да е само Трета Балканска. 

4. Заради попълзновенията им към Унгария и Албания и зверствата в Македония и Албания ( заради 'хибридната ни война' там ), Сърбите след като Румънците вече са капитулирани, а Гърците са неутрални-към-съюзници, биват ударени от двете страни и общо взето 

page1-748px-S._Srbija.pdf.jpg

от Сърбия се изрязва и анексира всичко освен розовичкото. През реалната ПСВ те и без това губят четвърт от населението си, та в алт-Долнодунавската война може още толкова и така не им требе много територия. Може даже да се вземе беОград? 

5. Що да не вземем и Крим от агонизиращата Русия? Фердинанд - Цар на България, Крал на Албания и Велик Княз на Таврия. :animatedwink: 

и ЕСТЕСТВЕНО с всички комшии клаузи за 'размяна на населения' в двустранните договори. 

:P

 

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...