Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Цялостна "технология" на характерите е описана.  Приятно забавление:)- и да не залитнете по вярвания?!

http://megavselena.bg/numerologiya-kakvo-e-tvoeto-chislo-na-zhivota-i-kakvo-pokazva-to-za-teb/

"Нумерология: какво е твоето Число на живота и какво показва то за теб?

pay-937884_1280

Нумерологията се използва от хиляди години в търсене значението на великия космически замисъл. Всяка буква в името ви има числова стойност, а всяко число може да бъде редуцирано до единично число. Числовите стойности в името ви взаимодействат с числата от рождената ви дата. Така може да се определят ваши способности и особености в характера. Във вашия личен нумерологичен доклад най-важно е т.нар. Число на живота. То има най-голям дял в определяне посоката на живота ви. Числото на живота се извлича от рождената ви дата и до голяма степен определя вашия набор от умения и способности, негативните проявления, които трябва да балансирате и дори мотивацията и целта на живота ви.

..."

 

Харесвам си ... осмицата!:)

Редактирано от Малоум 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Изчисленията не се правят точно така. Датите на раждане не се редуцират предварително, но се редуцира годината и тогава се прибавя към събраните вече дата и месец на раждане. Деветки не се прибавят към получения сбор.

Разгледани в източника примери: 20.07.1953 и 22.07.1953

20+7=27=9
22+7=29=11

1953 съдържа две деветки (1+5+3 и 9). Годината не се прибавя към горния сбор.


Други примери: 15.08.2004 и 11.03.1997

2004=6
15+8=23+6=29=11


1997=8
11+3=14+8=22 (Не е 4, а 22!)


Моят Път на живота е 22, но за да се прояви, е необходима основа. Именно 4-ката я осигурява. Посланието гласи: за да може човек да върши делото, на което е посветен, той трябва да го изгради върху основата на милосърдието. Защото красота и величие се постигат по този начин.

Редактирано от insighting
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 21 часа, insighting said:

Изчисленията не се правят точно така...

Малоуме опитваше се да ни пробуташ невярна технология за изчисление на характерите! Добре че те изловиха на време и истината възтържествува! :animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
1 hour ago, Warlord said:

Малоуме опитваше се да ни пробуташ невярна технология за изчисление на характерите! Добре че те изловиха на време и истината възтържествува! :animatedwink:

Посипвам си главата с пепел! ( Добре!.. -афоризъм: "Голата истина беше намерена ... изнасилена!")

Виновен - не разбирам от ... технологии с окултен привкус... Трудно се изчисляват характери - нал затуй вървим към генно модифициране - тури му харАктерен чип да управлява безсмъртно гените и ... готово. Машината ще му казва ... кога да псува!:) по притесненията си!.. Характер, кво да го прайш!:)

...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Технологията за изчисление на характерите засяга най-вече тълкуването на царските числа 11 и 22.  Този метод ни позволява да обърнем нещата в своя полза. Но ако първо съберем годината на раждане, без да редуцираме числата, а после прибавим редуцираните месец и дата на раждане, резултатът се променя.

11.03.1997

1) 1997=8
11+3=14+8=22 (Не е 4, а 22!)

2) 1+9+9+7=26
2+3=5+26=31=4 (Вече не е 22, а 4)


Хубаво е да знаем какво могат да правят числата. Аз съм 'ЗА' технология 'win-win'. 


P.S. Нумерологията дава общи насоки относно характера на човека и как може да се реализира. За всеки е важно да извърви своя път по предназначение. Така че живейте дизайна си!*

---------------------
*вж. Хюман Дизайн

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не мога ли просто да си прочета хороскопа във вестника вместо да тълкувам царски числа? :(

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

По времето на Питагор нумерологията се е изучавала като част от математиката. Било е важно да се знае кои числа (вибрации) отсъстват в името и датата на раждане на човека, за да може да се привлекат подобни и да се запълни липсващата част, като по този начин се изграждат нови положителни качества за индивида. Защото индивид с голямо въображение, но с нисък интелект ще е твърде непрактичен. Това е т. нар. 'артистичен тип'. А индивид с висок интелект, но с твърде малко творческо въображение ще е скучен, т. нар. 'академичен тип'. Когато човек достигне равновесната точка на цялото, той постига красота, развива интуицията си, достига това, което психолозите наричат 'свръхсъзнание'. 

Нумерологията е символна система, а човекът е ключ към всичко. В действителност тя е комбинация от философия, наука, религия и изкуство. На Запад тази мистерия съответства на това, което на Изток наричат 'Йога'. А всъщност тази традиция е станала основа на популярното суеверие, което се свързва с духовната сила на Божието име. Оттам води началото си библейската числова символика.

Различните интерпретации за характера на човека са приемливи, но когато дадена система започне да претендира, че може да предсказва бъдещето, приижда вълната на фалшивото очарование. Нумерологията е свързана с гематрията, която обяснява успеха на някои видни личности (като Бил Гейтс, напр.).


Иначе да четете ежедневен хороскоп във вестника... може, но да му вярвате... не ви съветвам. Той е поместен там за забавление. Почти невъзможно е да се предвиди какво ще се случи през деня. Няма такава точна наука, която да може да го постигне. Нито пък някой може да ви каже какво ви очаква през седмицата. Независимо че такава информация присъства в множество СМИ. Това са спекулативни прогнози. Предвиждат се събития за година напред или за месец, но за по-малък период е невъзможно да се предсказва, освен ако човекът не е ясновидец.

Има и друго. Ясновидските видения са твърде субективни. Един ясновидец може да види действията на човек, докато той е още на Пътеката, но всичко зависи от решенията, които вземаме, т.е. от свободната воля на човека. Ако той предварително знае какво ще се случи, неговото решение би могло да предотврати нещо с негативни последствия.

Напр. Път 22 е Пътят на Кармичното Регулиране. Ако човек не знае как да отреагира на собствената си карма, ще се лута цял живот.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 13 часа, insighting said:

По времето на Питагор нумерологията се е изучавала като част от математиката. Било е важно да се знае кои числа (вибрации) отсъстват в името и датата на раждане на човека

А после като сме сменили календара и летоброенето човешките характери разджуркали ли са се покрай новата нумерология? :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Нещо сте се претоварили този месец. Няма нова нумерология. "Разджуркване" на характери не може да има, както не може да има и 'разшлакосване' на характери. :)
Но може да ме попитате другата седмица дали да не обедините капитали в семейството покрай грижата за нечие здраве или след месец да ми искате съвет относно общо съжителство. Но мисля, че човек с РП 33; ЛГ 22; ПП 11, 22, 33 и 6 прекрасно знае как да се справи с това. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ок, няма нова нумерология, но има нови дати. Когато, да кажем Цезар, е въвел Юлианския календар и са въведени нови цикли, дати и продължителност - една е била датата му на раждане по стария и друга е станала по новия календар. Съответно една и съща нумерология вече му изкарва различни РЛ-та, ЛГ-та и ПП-та. Та кво прайме в тоя случай? :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вашите не се променят. :)

Според древноизточната медицина човек се състои от 248 части. Числовото значение на името определя дали можем да се разпореждаме с всичките. :)

Пример за това е текстът от Битие, където Бог променя имената на Аврам и Сара. Той въвежда петата буква от еврейската азбука и числовата стойност на името 'Аврам' от 243 се променя на 248. Така от 'баща на вярващите' той се превръща в 'баща на много народи'. Новото име на Сара е със значение 'царица', тъй като тя ражда син, чрез който се изпълва Божието обещание.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Под нашите какво да разбирам - аз и Цезар?! :О
 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, Warlord said:

Под нашите какво да разбирам 

Имам предвид Вашите рожден път, лична година и периоди на развитие. Те не се променят. Явно искате да си говорим на 'ти'. Вашият Рожден Път 33 инициира висок интелект и съм сигурна, че ме разбирате от две думи.*

За Цезар може да се съди само по имената му - Gaius Iulius Caesar, защото не е известна точната дата на раждане, т.е. не можем да определим неговия РП (рожден път). Затова илюстрирах с горния пример от Битие.

---------------------
* Освен ако публично обявената дата на раждане в профила не е достоверна.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...