Отиди на
Форум "Наука"

Евро 2016


Recommended Posts

  • Потребител

Няма ли фенове на първенството ? За откриването, мога да изкажа мнение, че беше крайно безсолно, постно, безвкусно, ..но както е модерно сега да се казва - здравословно !  Сиреч, не пържола/наденички с бира, а преварено листо с чай. Мачът на откриването, както се очакваше и според традицията, не предложи спектакъл, соченият за абсолютен фаворит тим на Франция стигна до трудна, но заслужена победа. Власите спечелиха симпатии с бойката си игра, но бяха малко по нисък клас. Потомците на илирите, показват напредък, но имат мнооого път да извървят, въпреки, че срещу тях излязоха и  "алпийски илири". /Албания-Швейцария/  Не затова, обаче пускам тази тема. Лятото наближава, а сега е моментът да се обезпечи почивката със спечелена премия от точни прогнози, базирани на знания, усет и разбира се късмет. Да припомня - изминали са 12 години от спечелената титла на пълният аутсайдер- отбора на Гърция в Португалия 2004г. ( с коефициент 1/500)  От там пък са минали - забележете също 12 години, от успеха на подобен слабак - тима на Дания, чиито играчи ги събраха буквално седмица преди започване на първенството от средиземноморските плажове. Така, че...защо сега след 3 пъти по 12 годишен "цикъл" отново да не дойде ред на подобен аутсайдер да се окичи със златото ? Не е тръпката да се заложи 50-100 лв. , на фаворитите като Франция с коефициент 1/4, Германия 1/5, Испания1/6 и т. н. Номерът е да се удари някой от Уелс 1/81, Швеция 1/81,  Чехия 1/101, Словакия 1/126, Ейре 1/151, Унгария 1/351. И на 11 юли, човек , вече да преглежда офертите на хотелите  по моретата - Черни, Бели, Егейски, Адриатически и т. н.                               

 

Редактирано от Евристей
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тва с Гърцията беше най-грозното Европейско евър. Тогава имаше относителна липса на звезди като днешните, или все още изгряваха, всички бяха доста уморени от клубните турнири и накрая, но не по важност, гърците ги водеше гениалния Ото :animatedwink:

Чехите заслужават да им сложиш 10-ина кинта :) има една чешка бирария в Лозенец, дето са обявили, че за всеки гол на Чехия и на Словакия заведението черпи всички по една "жива" бира.
Еврофутбол не играя, но след като Лестър взеха висшата лига, почвам да се замислям :) коефициента им беше трицифрен, демек, ако някой тлъст рижав чичка с шалче и фъни аксент от фен клуба им е сложил 100 паунда в началото за тях, в момента сигурно е на Каймановите острови :)

 

Иначе съм за Германия.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Щели да наказват Русия, егати смешльовците...Че за кво и е  на Русия да печели купата? По-добре да гаври смешниците-пишман пиячи и биячи като снощи!:bash:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Значи - за кьонинг Ото - си абсолютно прав, но все пак ставаше въпрос не за добро представяне, а за титла.

Преди 7 часа, Warlord said:

Еврофутбол не играя

 

 

Е мани го този букмейкър, знаеш ли колко по тлъсти коефициенти раздават другите заложни къщи ? Евр*футбол дава за равенство 2.80 срещу 3.30 на други букита. Резонна победа дават 1.3, 1.4 срещу 1.6 , 1.8 . Преди 12-15 години в пунктовете /кафетата на Евр*футбол събота сутрин едва можеше да влезеш, а сега няма кой да те напсува. Ниски коефициенти, на всичкото отгоре като удариш някоя печалба не могат да ти я изплатят, защото няма оборот. Вече всякакви карти - Виза, Мастер и т. н стават и можеш да си избираш където ти скимне.  Ама Лорде, Дойче с коефициент 1/5 няма да те заведат на Адриатика, Сардиния. Менорка. Търсиш (залагаш) на някой от Чехия нататък/ нагоре/ щото с коефициент 1/80  - там е блажното (гювеча). Я виж Хърватска-  класа, рутина, мотивация, пестене на силите, игра точно толкова колкото е нужно,  ама коефициента вече спадна  значително.

 

Преди 35 минути, kramer said:

Щели да наказват Русия, егати смешльовците...Че за кво и е  на Русия да печели купата? По-добре да гаври смешниците-пишман пиячи и биячи като снощи!:bash:

Сбили се английски и руски фенове....виновни са руските, защото скандират и издигат расистки  лозунги. Нали знаеш, че САЩ се само-назначи за прокурор на ФИФА и УЕФА.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Францушките жандарми нещо проспаха и вчерашния тупаник между ирландци и поляци по улиците, съобщава се и за изпочупени заведения. А какви подготовки какво чудо беше против терористични атаки, ся излиза, че немогат самите фенове да опазят едни от други. А си мислех, че футболния вандализъм вече отшумява в Европа...

Дойчовците биха, при това с най-убедителната победа до момента като резултат. Отново странни схеми прилага Льов, никога не мога да му схвана шантавата логика, ама пък ефекта й винаги е оптимален. И все пак си е престъпление играчи като Швайнщайгер и Шурле да търкат скамейката. Не знам и защо не пробва схема с Швайни и Гьотце едновременно в титулярния състав, а само ги върти.
Украинците бяха тотално надиграни, но все пак се представиха достойно - не като титаничния пердах дето нашите тиквеници го ядоха на Кирин къп.

 

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Те германските и украинските ултраси също се сбиха, ама важното е, че руснаците са виновни:

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/pyrva-zhertva-na-alkohola-na-evro-2016-6054941

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Никога не съм харесвал росияните на футбол. Не го умеят нещо тоя занаят. Не че Сборная нямаше добри формации -  1982г Мондиал в Испания, мачът СССР : Бразилия влиза в учебниците - как се практикува този спорт, и през годините са минали много качествени футболисти - Лев Яшин, Олег Блохин, Протасов, Михайличенко, Беланов, Заваров. В огромната си част ,обаче гръбнакът на Сборная беше съставен от украинци. В самата Украйна футбола беше много по-популярен от Русия, не случайно Киевского Динамо беше рекордьор по шампионски титли на СССР и най- успешен в европейските клубни турнири. Още един интересен факт : В РСФСР постъпленията в /еквивалент на нашето тото1/ от хокейните мачове, бяха много по-високи от футболните. След разпадането на Съюза и след преминаване на Елциновия преход, руснаците наляха огромни суми както на клубно, така и на национално ниво. С частично изключение /успехи/ на клубно ниво в турнира за лига Европа с победители  ЦСКА 2005 и Зенит 2008, на национално ниво руснаците са пълен провал. И перфектни бази и много инвестирани средства и едни от най-добрите световни треньори : Гуус Хидинк, Дик Адвокаат, Фабио Капело доведоха само до....полу-провали.  Защо нахвърлям всичко това ? В момента след заседание на дисциплинарната комисия на УЕФА, е взето решение Русия да бъде "условно" изключена не само от настоящият Мондиал, но и да бъде изхвърлена за в бъдеще ! А знаем, че световното първенство през 2018 г. е именно в Русия. И това на въпросът, защо при сблъсаци  между руски и английски ултраси, потърпевша да е единствено руската федерация ?? Официалното становище на УЕФА е, че руснаците са предизвикали ексцесии вътре в стадиона, а англичаните били "действали" извън него в града. А за самата Марсилия , най-големите щети са причинени не от руснаци, не от англичани, а от местни (уж) привърженици на Олимпик Марсилия от арабски произход. Но знаем, че те са над тези неща - по ниски са от закони и са имунизирани с ваксината - политетническа коректност. Хубаво е домакинът на следващото световно първенство по футбол да бъде лишен от своя си национален отбор. Още нещо - имаше сериозни искания Русия да бъде лишена от правото на домакин на световното п-во , заради потъпкване правата на гейовете. Това разбира се не се отнася за Катар - следващият домакин, където има смъртна присъда за хомосексуализъм. Та сега руските фенове са под мониторинг - за неправилно дишане, може и да излязат от релсите....

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Динамо Киев беше протежирано от Брежнев и неговото обкръжение.По време на най големия успех на СССР европейската титла от 1960 година отборът е от 90 процента руснаци

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И ако не се лъжа още 3 пъти достигат до финал на Европейското в годините непосредствено след това.

За наказанието - явно е въз основа на случилото се на стадиона, където руснаците нахлуха в сектора на англичаните. А по улиците какво точно се е случило трудно може да се установи, но има вече доста опандизени англичани. За арестувани мургави мародери, каквито без съмнение има покрай суматохата, действително нищо не се чува. И се политизира и се толерастизира вече футбола...

Португалия води на полувремето срещу исландците в момента, това също не ме радва :(

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хохо вайкингите удържаха равен :) и нормално - гелосаното цигане от толкова много лакомия и неподаване на никой + засадите си практически им осра атаката през второто полувреме.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 11 часа, resavsky said:

Динамо Киев беше протежирано от Брежнев и неговото обкръжение.По време на най големия успех на СССР европейската титла от 1960 година отборът е от 90 процента руснаци

Е, Динамо Киев има достатъчно титли/купи/призови места и преди и след ерата на таваришт Брежнев.  А,  всеки отбор тогава е под нечия протекция. За първенството от 1960 г си прав, че повечето играчи са руснаци, бях останал с впечатление, че В. Понеделник е украинец, но през 70-те и 80 -те украинците са пълно мнозинство, а в състава на Сборная -финалист на Евро 88 (това е най-силната формация на СССР) май почти всички си бяха от Динамо.    

 

Преди 9 часа, Warlord said:

Хохо вайкингите удържаха равен :) и нормално - гелосаното цигане от толкова много лакомия и неподаване на никой + засадите си практически им осра атаката през второто полувреме.

Много кефят исландците, всичките местни момчета от страна с население колкото средно голям град, без натурализирани псевдо- звезди, играят дървеняшката, но раздаване до откат и нещата стават. Унгарците също изненадаха приятно, въпреки, че и те и австрийците го играха дербито на куците коне. Днес започва втория кръг с доста заплетените Русия - Словакия и Румъния - Швейцария. В късният мач, Франция би трябвало да бие. Утре ,ако Уелс удари ингилизите - безценно !

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Жадни сме за сензации и по-динамичен футбол :)

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

За 1988 г. си прав.Другаря Лобановски просто не вземаше играчите от московски клубове /с изключение на вечния вратар Дасаев/.И доста некоректно разби големия си конкурент от Днепър като му взе звездите Протасов и Литовченко по украинска партийна линия.Иначе през 1972 г.имаше баланс Моэскав - Киев и се получи сравнително добър отбор. Или още по некоректно беше сменен от украинското лоби старши треньора Едуард Малафеев няколко седмици преди световното 1986 година.Украинското лоби пререди и отборът и титуляри станаха на практика всички играчи на Динамо Киев изнесли много тежък сезон преди това.В резултат - само осминафинал след като отборът явно спука гуми и след първия наистина силен мач с Унгария играчите нямаха сили да ходят по терена.Иначе Лобановски скандално не взе в Мексико например суперзавездата на Спартак Москва Фьодор Черенков който през 1986 г. играеше най добрия футбол в кариерата си.

Редактирано от resavsky
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

До колкото помня и на предишното европейско на което бяха украинците, титулярния им състав бяха 9 от 11 динамовци, явно партийните линии си продължават там.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 3 часа, Warlord said:

До колкото помня и на предишното европейско на което бяха украинците, титулярния им състав бяха 9 от 11 динамовци, явно партийните линии си продължават там.

Опитите един клубен отбор да бъде пренесен автоматично в националния никога не са давали добър резултат.Дори великия Аякс от 1974 г.не донесе титла на Холандия.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Руснаците са на път да се издънят за пореден път на голямо първенство въпреки нелошия потенциал от играчи.Въобще не мога да разбера какъв им е проблема.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

То и французите бяха на път да се издънят срещу Албания, замазаха положението буквално накрая, даже след него.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Е бяха но победиха и станаха първия отбор класирал се на осминафиналите.Иначе играта на отбора не върви това е очевидно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Явно руснаците са тръгнали уверено по пътя на англичаните. Потенциал, богати клубове, много пари, убедително преминаване през квалификациите и ефектно сгромолясване на самото първенство. Англия пък е уникална - на всяко първенство е считана за един от фаворитите и почти на всяко става за смях. На пръстите на едната ръка се броят добрите им мачове на големи първенства и то обикновено юнашки загуби - голът с ръка на Марадона през 86г , загубата от ФРГ с дузпи 90г., идиотската проява на вратаря Д. Сиймън срещу Бразилия 2002г. Най-скъпо платените и надценени футболисти. Днес дано келтите ги ударят и  да си събират багажа, да се готвят за световното, където отново да бъдат сочени за фаворити. На това п-во  досега  гледам ,че се залага на сигурно, без "изхвърляне", явно няма да има склонност към риск, а това ще рефлектира върху атрактивността. Как пък холандците се издъниха и не се класираха, те биха оживили турнира с техния стил вабанк. Щото малко много ми идват "дърварските" отбори Сев. Ирландия, Исландия, Албания, Ейре,  донякъде Уелс, Швеция, Чехия, Словакия, Турция, които с много дух, желание и себераздаване могат да изтръгнат равенство /0:0 или 1:1/ , но класа и спектакли - ич ги няма. Уелс и Швеция имат по една супер звезда - прекалено разчитат на тях и това може да ги провали.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Проблема и на Англия и на Русия е психологически.За разлика от Германия например чийто отбор се събира като в юмрук за турнира то Англия и Русия просто не могат да дадат най доброто от себе си.Пренапрежение,свръх очакване и липса на вяра в собствените умения.Пораженска психика.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On ‎15‎.‎6‎.‎2016‎ г. at 10:06, Warlord said:

Жадни сме за сензации и по-динамичен футбол :)

Първото ти желание се сбъдна - от северно ирландската бомба отнесла  і слава, і воля України и відправити їх  на Дніпро ! За второто , ще чакаме.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А пък аз от Германия-Полша съм разочарован - уж се очакваше това да е най-резултатния мач с толкова динамични играчи и тарани като Левандовски и Подолски, па то точно обратното се оказа най-безрезултатния. Но този резултат перфектно устройва и двете страни, които така се класират със сигурност и без да си дават зор.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Не виждам защо Льов не пуска Марио Гомес - единственият истински централен нападател с който разполага.Фалшивата деветка Гьотце явно и очевидно не върши работа.В духа на историческите традиции на мандшафта е да има истински таран.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...