Отиди на
Форум "Наука"

Първият човек на Земята е от Чирпан


Recommended Posts

  • Потребител

"

Професор от БАН с революционно откритие! Първият човек на Земята е от Чирпан

Прародителят на човешката раса се е преселил в Африка, смята Николай Спасов

Първият човек на Земята се е появил край Чирпан. Оттам прародителят на човека се е преселил в Африка, за която се счита, че е майка на човешката цивилизация.

 

Това сензационно разкритие идва след откриването на зъб от хоминид (пряк предшественик на човека, б.а.) близо до града. Находката е намерена от проф. Николай Спасов от Националния природонаучен музей при БАН. Експертиза, правена във Френската академия на науките, потвърждава, че това е най-старата находка от прачовек в света. Тя е открита при проучване на масов гроб на животни от късния миоцен (10,7-5,3 милиона години пр.н.е.) в изоставена пясъчна кариера край Чирпан през есента на миналата година. Обявяването й е бавено, за да може безотказно да се докаже нейната уникалност.

 

 

 

Френската академия на науките потвърждава по-късно, че става дума за горен предкътник на човекоподобна маймуна. Така намереният зъб край Чирпан се признава за част от най-стария познат на науката хоминоид. Френските учени са категорични, че откритието от Чирпан ще предизвика истинска сензация в палеонтологията. Според тях находката може да промени традиционната представа за еволюционната линия на развитие на вида. 

 

„Откритият зъб е повече от потресаващ. С негова помощ със сигурност можем да твърдим, че хоминидите нямат африкански произход. Новата теория е, че предците на човека са тръгнали от Балканите преди 7 млн. години и впоследствие са мигрирали в Африка“, категоричен е проф. Николай Спасов. В момента Спасов и шефът на парижката Лаборатория по еволюция на човека д-р Дени Жераадс продължават разкопките в търсене на още останки на загадъчния човешки братовчед."

http://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%87%D0%B8%D1%80%D0%BF%D0%B0%D0%BD-news533752.html

 

Та да се знае- хората не произлизат от Африка, Чирпан е родината на човечеството и на Вселената:-)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Епа ето - истината пак лъснА, първо сме се пръкнале ние - българите, па после ората. Това даже обяснява доста неща :animatedwink: 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, Warlord said:

Епа ето - истината пак лъснА, първо сме се пръкнале ние - българите, па после ората. Това даже обяснява доста неща :animatedwink: 

Амииииии, много пъти съм се съмнявал в живота си, че наистина не сме ора......:bash:

Сериозно.

Това откритие показва, че континентите не еднократно биват заселвани. Би било интересно да се знае какви са били тогава климатичните обстоятелства....Суша, жега, студ...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...