Отиди на
Форум "Наука"

Издателство „Колибри” отбеляза 25 години


Recommended Posts

  • Администратор

Издателство „Колибри” отбеляза 25-годишния си юбилей с вълнуващо коктейл парти в НДК на 7 декември!

Малко след 19:00 ч. пространството на Зала 6 започна да се пълни с гости – приятели, партньори, колеги и съмишленици, представители на медиите и на всички области на културния и обществения живот у нас. Над 500 души поздравиха уважаемите домакини от ръководството на издателството.

За елегантната атмсофера се погрижиха музикантите от квартет Либеро, очарователната Андрония Попова, Михаил Йосифов - тромпет, Михаил Йосифов - китара, DJSmugglers collective, умело подбраните напитки и ведрото настроение на всички присъстващи. Жаклин Вагенщайн поздрави гостите, уважили поканата, и им благодари за всичко, което ги свързва и ще ги свързва и тепърва с дейността на „Колибри”.

Артистичната програма и брилянтното чувство за хумор на водещите – Милица Гладнишка и Александър Кадиев, допринесоха за приятелския дух на вечерта.

Коктейл партито по случай 25-ия рожден ден увенча цяла поредица от събития, които оказаха чест на голямата литература и нейното взаимодействие с други сфери на изкуството. От 2 до 11 ноември се състоя първият кино-литературен фестивал CineLibri, който срещна публиката със световни знаменитости като Дъглас Кенеди, Маргарет Мацантини, Серджо Кастелито. Бяха излъчени образцови екранизации на литературни шедьоври, приети от зрителите с възторг.

На 18 ноември Мостът на влюбените в София осъмна като Мост на влюбените в книгите. 58 известни личности се превърнаха в посланици на изтънчения литературен вкус, позирайки пред едни от най-талантливите български фотографи с любимите си четива.

По случай юбилея у нас гостува и аржентинският писател Гийермо Мартинес, който представи нашумелия сборник с разкази „Отблъскващо щастие”.

С две съвместни премиери на Киномания отбелязахме новата книга от серия „Амаркорд” – „Територията на моята любов” на Никита Михалков и оригиналния режисьорски роман „Младост” на италианския киномагьосник Паоло Сорентино.

По този изключително красив и богат на символи начин „Колибри” заяви признателността си към всички свои читатели и поддръжници.

В края на празненството всеки гост си тръгна с подарък – ефектен фотоалбум със снимките от изложбата Мостът на влюбените в книгите, кратка история на „Колибри” със заглавие „В началото бе хаосът”, издържана в забавен самоироничен тон, и комплименти от спонсорите на събитието.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...