Отиди на
Форум "Наука"

Британската неофолк група Death In June


Monarh

Recommended Posts

  • Потребител

,,Продължавам с неофолка, ако въобще може да се нарече продължение, тъй като ми стана навик да правя едни огромни почивки между всеки две мои публикации.Death In June често биват свързвани със зараждането на жанра, дори биват наричани понякога и негови предци, заедно с групи като Current 93, за които бе и последната ми публикация. Бях изненадан от някои позитивни коментари в нея, затова се реших да пусна още една такава група.

deathinjunephoto1.jpg

Историята им започва през далечния юни 1980 г. в Обединеното кралство и продължава до ден днешен, но под формата на солов проект. Събират се останките от седемдесетарската пънк група Crisis и към техния китарист (Дъглас Пиърс), и басист (Тони Уейкфорд) се присъединява барабаниста Патрик Лийгас.

След 1985 г. обаче двама от членовете напускат и Дъглас продължава проекта сам. По това време той вече се познава с Дейвид Тибет (от Current 93) и заедно успяват да си сътрудничат по много начини. Всъщност Дъглас успява да свири доста често на една сцена с групата на Тибет в периода от 1986 г. до 1993 г.. Въпреки това има общи проекти и с много други вълнуващи личности, които ме мързи да изреждам, тъй като все още не съм запознат с голяма част от тях.

За името им се предполага, че идва или от нощта на дългите ножове (разправата на Адолф Хитлер над щурмоваците проведена на 30 юни 1934 г.), или от атентатът в Сараево (извършен на 28 юни 1914 г.).

Интересен факт е, че на 21 декември 2005 г., точно този албум е бил забранен за продажба/дистрибуция в Германия от BPjM (съкратено от Bundesprüfstelle für Jugendgefährdende Medien, което грубо преведено ще рече Федерално Отделение за Вредна Медия към Младежта), но през тези 10 години, от деня на издавена забраната – албумът е можело да бъде закупен напълно свободно. Не мисля, че тук има слаба песен и няма как да ги коментирам една по една, а забраната в Германия, която споменах е просто срамота. Унасящата акустична китара и монотонните вокали само допринасят за дълбоката атмосфера, в която надявам се ви предстои да бъдете пренесени. Тибет не остава безучастен дори тук и се вписва идеално, както никой друг не би могъл. И едно заключение за завършек – никога не съм смятал, че музиката, която слушам или представям трябва да се хареса на всички, така че всеки сваля на своя отговорност. Щастлив съм за всеки, на който поста ми му е бил полезен по какъвто и да е било начин. Стига общи приказки, честита Нова Година и приятно слушане."

deathinjunerosecloudsof.jpgDeath In June – Rose Clouds Of Holocaust (1995)

Източник : http://sofiarebelstation.com/2011/01/15/death-in-june/

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Стила им по-скоро ми прилича на Дарк уейв отколкото на Нео фолк.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ми направи си група и я кръсти така ;)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...