Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Модератор антропология

Фружине, не е нулев резултата. Изглежда ми, че 1) ударите и 2) отсъствието на руска реакция (естествено, по-добре , че не реагираха, не пожелавам обратното) са сериозен пропаганден успех на НАТО. Виж постинга на Върбанов. Интересно  какво е мнението на Ду6ко. 

Редактирано от Южняк
  • Харесва ми! 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 3,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител

Както вече казах, запада записа нова точка срещу Русия, нищо повече. Символични удари по символични цели,малко разрушения, малко жертви, нищо съществено. Огромен психологически ефект, САЩ правят каквото си искат в задния двор на Русия а тя не реагира.Точно това беше и целта.

Инициативата вече не е в Путин. От тук нататъка запада ще има грижата да държи Русия ангажирана в новият и Афганистан докато това си свърши работата, всеки път когато Путин обяви ден победы ще има или провокация или удари. Путин сбърка трагично на два пъти, с Донбас и със Сирия. Крим беше блестящ ход, но той не разбра кога трябва да спре. В сирийският батак още никой не се е оправил, Путин реши че ще е първият и поне за сега катастрофира жестоко.

  • Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Всеки от играчите има някаква изгода от това войната да продължава, иначе нямаше да са там :animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Всяка от 110-те ракети "Томахоук", използвани от САЩ, Франция и Великобритания струва 1.9 милиона долара. Общата сума възлиза на 209 милиона долара. Нанесените щети по сирийски цели са минимални, и няма нито един загинал войник, само 3 цивилни са ранени
 

0000197913-article2.jpg

*Ръкоплес

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, Южняк said:

Интересно  какво е мнението на Ду6ко. 

Може да поплаче, ще спомене, демокрацията, Наполеон, Хитлер,негрите и толкоз.Какво друго ?

а

Преди 1 час, Warlord said:

Всеки от играчите има някаква изгода от това войната да продължава, иначе нямаше да са там :animatedwink:

Играчите трябва да имат пари за да играят. 

 

Преди 1 час, Warlord said:

Всяка от 110-те ракети "Томахоук", използвани от САЩ, Франция и Великобритания струва 1.9 милиона долара. Общата сума възлиза на 209 милиона долара. Нанесените щети по сирийски цели са минимални, и няма нито един загинал войник, само 3 цивилни са ранени
*Ръкоплес

Това не е случайно, такива са били целите.Ако искаха да рушат и избиват населението щяха да бомбардират като руснаците и да хвърлят БОВ като Асад.

Редактирано от vvarbanov
  • Харесва ми! 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

http://clubz.bg/66552-vzglqd_ruskata_aviaciq_e_bezsilna_pred_donald_kuk

Руските пилоти, моряци и ракетчици могат само с мълчание да наблюдават как САЩ ще нанасят удари по Сирия
 
 
4581 прочитания
%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B4%20%D0%BA%D1%83%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB_cr.jpg
Разрушителят "Доналд Кук". Снимки БТА
 
 
 

Войната на нерви между Запада и Русия около „химическите атаки в Сирия“ предизвика нова вълна спекулации относно военните възможности на руската армия. В частност, отново се твърди, че бомбардировачи Су-34 са способни да заглушат електронната защита на американския ескадрен миноносец „Доналд Кук“, а след това и да го унищожат. Но дали е така всъщност, пита руското издание "Взгляд", цитирано от "Фокус".

Във вторник в световната преса се появиха съобщения, че руските бомбардировачи Су-34, които прелитат над източната част на Средиземно море в съпровод с изтребители Су-30СМ, са били снабдени с ракети Х-35. За това първи съобщи иранският журналист Бабак Тагвай в своя профил в социалната мрежа „Туитър“. По-рано Тагвай предупреди за вероятната атака по Сирия с ракети „Томахоук“ от борда на американския ескадрен миноносец „Доналд Кук“, намиращ се в източната част на Средиземно море. Не е изключено, че в атаката ще участва и вторият ескадрен миноносец „Портър“. По-рано турски издания съобщиха, че руските военни самолети най-малко четири пъти са прелетели над „Доналд Кук“. Едновременно руските преса и блогосфера се появиха редица предсказания, обещаващи на руските Су-34 лека победа в двубоя с американските ескадрени миноносци.

Такива прогнози си позволиха и сериозни издания като „Газета.ру“, публикувала подробен сценарий за малка победоносна война в Средиземно море. Изданието описва как трябва да се неутрализират двата американски ескадрени миноносци, включително и „Доналд Кук“. Като начало се предлага употребата на намиращите се на борда на бомбардировачите средства за радиоелектронна борба, за да се осъществят прекъснати във всичките радиоелектронни средства на американските съдовете, те да бъдат „абсолютно ослепени“, защото „подобен опит вече има“, пише изданието. То се позовава на шумната история със същия „Кук“ от 10 април 2014 г., когато руски самолет с помощта на средството за радиоелектронна борба „Хибин“ уж е ослепил ескадрения миноносец във водите на Черно море. След това, смята изданието, „сушките“ няма да се затруднят да потопят „ослепените“ вражески кораби. Су-30СМ, Су035С, Су-34 и Су-24М – тези изтребители и изтребители-бомбардировачи, снабдени с противокорабни ракети Х-35 са напълно способни на подобен боен успех, смята вестникът.

%D1%81%D1%83%2057.jpg Руски изтребител Су.

Изданието мълчи дали няма да последва Трета световна война след това. Заместник директорът на Центъра за анализ, стратегии и технологии в Русия Сергей Денисенцев заяви, че са пълна глупост спекулациите за възможността на бомбардировачите Су-34 да изведат от строй електронните системи на американския ескадрен миноносец с комплекси за радиоелектронно противодействие „Хибин“.

„Това е умопобъркана работа“, заяви Денисенцев.

Той поясни, че за извеждане от строя на електронните системи на кораба оборудването по излъчването на заглушаващ сигнал трябва да бъде със съпоставима мощност.

„Доналд Кук“ и другите ескадрени миноносци от този тип са снабдени с много мощна радиолокационна система. Просто така не може да се заглуши. Бордовият комплекс „Хибин“ е предназначен да заглушава системата за насочване на ракети. Тези системи са слаби за системите за ескадрения миноносец“, смята Денисенцев, добавяйки, че мнозина издания не могат да си представят добре работата на средствата за радиоелектронно противодействие и пишат глупости за създаването на „заглушаващ купол“ и „изпепелена електроника“.

Що се отнася до предположенията за използването на радиоелектронното противодействие против ескадрените миноносци от самолетите Ил-22 ПП „Порубшик“, за който също споменават медии, то експертът напомня, че те са предназначени за заглушаване единствено на системите за връзка. Комплексите „Красуха“ също не са най-добър вариант, защото са предназначени за противостоене на ударна авиация. Хеликоптерите с радиоелектронно противодействие се използват срещу наземните комплекси за ПВО, а не срещу ескадрени миноносци. За разбиране е достатъчно да се отбележи следното. Тези комплекси са набор от електроника, а мощността и зависи пряко в това число и от размерите ѝ. Корабът по разбираеми причини принципно има по-голямо количество електронна апаратура от самолета. Именно затова е значително по-лесно да си представим, че „Доналд Кук“ ще заглуши електронните възможности на руския бомбардировач, а в никакъв случай не обратното.

Потокът на патосно-патриотичните изказвания дразни и опитните военни летци.

„Мощността на радиолокационните системи стотици и хиляди по-голяма от тази на самолета. А и корабът няма да позволи толкова близко приближаване, за да се появи заглушаване. Ако направиш това за един кораб, другият при всички обстоятелства ще те види. Освен това има честоти за мирно време, им за военно, например дали ще премине на военни честоти или ще се отклони от заглушаването. И тогава какво ще кажат ура-патриотите“, риторически пита генерал от запаса имащ пряко отношение към ръководството на руската Морска авиация.

„Американците по време на удара по Сирия задължително ще разположат над ескадрените миноносци за прикритие няколко самолета във военновъздушен патрул в зоната на изчакване и ще ги сменят постоянно. Задължително ще има самолет за далечно радиолокационно наблюдение АУАКС. Веднага, след като американците видят атаката по своите съдове, за нейното отразяване и прикритие на корабите, незабавно ще излетят нови самолети. В този регион САЩ имат много авиобази“, смята генералът.

%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%8F%20%D0%B0% Миналата година ракети "Томахоук" вече поразиха цели в Сирия.

„Обхватът на „Томахоук“ е голям дори и за нашите тежки изтребители. Американците могат да пуснат ракети от 2000 км., за които на нашите бойни самолети просто няма да им стигне горивото“, напомня той.

Денисенцев също потвърждава, че ескадрените миноносци са осигурени със сериозно прикритие.

„Те използват система за далекообхватен радиолокационен обзор. Тя е устроена така, че спътниците за радиоелектронно разузнаване да пролитат над региона в момента на изстрелването на ракетите към целта. Това е много сложна операция. Затова е глупаво да се пише как ще стреляме по двата ескадрени миноносеца“, смята експертът.

Той нарече „твърде самоуверени“ предположенията, че корабите просто могат да бъдат унищожени с руските ракети Х-35. Както предупреждава полковникът от съветските ВВС, бивш депутат от съветския и руския парламент Виктор Алкснис:

„Жалко ми е да виждам съграждани, които вярват в това и са искрено убедени, че имаме вълшебен изключвател, с който не само да изключим „Доналд Кук“, но и целите САЩ. „Настоящите зубърчета с малката ракетка на борда на Су-24 искат просто да потопят американските самолетоносачи, все едно са хартиени корабчета“, заяви генералът от морската авиация.

„Дори и по съветско време в командването на морската ракетоносна система за потапянето на самолетоносачи не сме водили разговори“. Тогава руската Морска авиация е имала 15 полка с по 30 машини, а дивизията се състои от три полка.

„По време на ученията нямаше смисъл по-малко от дивизия да излита за удар по самолетоносач. Т.е. стартираха едновременно 100 самолета Ту-15. Всеки носи по три ракети. И по време на ученията тази армада нанасяше удар по условна самолетоносачна група на противника. Но дори и в този случай вероятността за извеждането на вражеския самолетоносач от строя бе около 18-22%. При това става дума единствено за временно извеждане от строя, за унищожаването на кораба не става дума. При това от тези три полка, по разчет, не остава почти нищо“ , допълни той.

И пояснява:

„От 90-те години морската авиация не съществува. Теоретически я заменя Далечната авиация, на чието въоръжение също има ракетоносци Ту-22М3. Но в нея днес има много по-малко машини, отколкото в морската авиация по съветско време. А броят на самолетоносачите на САЩ не е намалял“.

Като обобщение може да се отбележи основното: военните възможности на Русия за нанасяне на удар по американските ескадрени миноносци, още повече по бързащите към Средиземно море самолетоносачна групировка на ВМС на САЩ, са категорично недостатъчни. Всичко, което остава във въпросния случай за руските пилоти, моряци и ракетчици е с мълчание да наблюдават как САЩ ще нанасят удари по Сирия, да се прикриват от случайни ракети в собствените си военни бази.

 
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Щом сериозното либерално издание Газета.РУ го пише занчи е така. Разпертушиниха пустинята. Според сирийците старите савецки сирийски системи едвам едвам са унищожили 70% от англо френско американските ракети. Армията на Башер Асад няма шанс срещу армиите на двете могъши европейски страни и САЩ ! Скоро ще капитулира .

  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Шефът на Джейш ал Ислам Мохамед Алуш е нарекал американските удари "фарс" и е заявил, че те по никакъв начин не помагат за свалянето на Асад.

Дамаск днес.

4852078_5a0ccdc6b1afa717dcb6fd87a5c4a49f (1).jpg

Редактирано от Frujin Assen
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

DavQtXWW4AENb-m.jpg

Хантсман е заявил, че преди ударите са се свързали с руснаците за да намалят жертвите сред руснаците и мирното население. Според него целта на тези удари не е да се провокира война с Русия.

Според генералния щаб на руската армия са свалени 71 ракети от 103.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

барзе.jpg

барзе2.jpg

барзе1.jpg

Ударената научна база в Барзе. Жертви няма, разрушенията са видни.

Руският генерал Коновалол нарече ударите "безсмислени от военна гледна точка".

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Отново е намесена България! 

Публикувам оригинала!!!!;

Цитирай

В конце прошлого года в Государственном военно-промышленном комитете Белоруссии подводили итоги работы в 2017 году. Председатель комитета Олег Двигалев заявил, что экспорт вооружений вырос на 15%. «Мы заработали больше миллиарда долларов», — сказал он на заседании. По словам Олега Двигалева, белорусскую продукцию покупают в 69 странах мира и один из основных рынков — Россия. При этом глава Государственного военно-промышленного комитета Белоруссии ничего не сказал о поставках вооружений в Болгарию, которые в 2017 году выросли в 7 раз — до 117 млн евро.
Из Белоруссии в Болгарию через Венгрию и Румынию осуществили 34 операции по перевозке боеприпасов на сумму 117 млн евро. Среди них — зарядные ленты с патронами, заряды (патроны), детонаторы, гранаты к минометам, 122-милиметровые реактивные снаряды и неуправляемые ракеты.
Все эти боеприпасы советских образцов в больших количествах производятся и в самой Болгарии. По данным местной газеты «Труд», основной их производитель, «Вазовский машиностроительный завод» (VMZ), увеличил производство боеприпасов за 9 месяцев 2017 года почти на треть — до 400 млн левов ($ 250 млн), и до конца года должен был успеть выполнить контрактов еще на 130 млн левов ($ 81 млн.).
В то же время, Болгария является одним из крупнейших поставщиков и производителей оружия и боеприпасов советского образца для боевиков Сирии.Поставки осуществляются через Саудовскую Аравию и США. Только в этом году, по открытым данным, «Вазовский машиностроительный завод» и предприятие «Дунарит» отгрузили американскому подразделению британской корпорации Chemring Military Products 23 тонны боеприпасов. В основном — ракеты «Град» и гранаты для противотанковых гранатометов. Chemring Military Products является одним из четырех официальных закупщиков вооружений не стандартов НАТО для партнеров США по борьбе с запрещенным в России «Исламским государством» в Ираке и Сирии. В их число входят и группировки сирийских боевиков. В прошлом году закупщики получили контракты на сумму до $ 500 млн.
При этом Болгария не справляется с объемами производства и, как уже писали, с 2015 года Белоруссия резко нарастила поставки вооружений местным компаниям, которые перепродают военную продукцию стран Восточной Европы и СНГ в Саудовскую Аравию и американским поставщикам в Сирию. По данным Регистра обычных вооружений ООН, например, в 2015 году Болгария закупила в Белоруссии 240 пусковых установок 9П135М, предназначенных для запуска противотанковых ракет «Фагот» и «Конкурс». И в том же году перепродала 216 таких же установок в Саудовскую Аравию и США. Американское издание Buzzfeed при этом писало, что американская компания Purple Shovel LLC должна была закупить 700 управляемых ракет для противотанкового комплекса 9М113 «Конкурс», но их в Болгарии не оказалось и болгарский посредник Alguns ltd купил их в Белоруссии. В Главном управлении войск специального назначения Минобороны США (SOCOM) изданию подтвердили происхождение ракет.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 43 минути, Frujin Assen said:

 

Според генералния щаб на руската армия са свалени 71 ракети от 103.

Едва ли някой взема изказванията на руския щаб насериозно..... 

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
Преди 23 минути, piston79 said:

Едва ли някой взема изказванията на руския щаб насериозно..... 

Всички го вземат на сериозно, освен про американските пропагандни тролове.

Същото зависи и за изказванията на Пентагона.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 8 часа, Raven said:

Както вече казах, запада записа нова точка срещу Русия, нищо повече. Символични удари по символични цели,малко разрушения, малко жертви, нищо съществено. Огромен психологически ефект, САЩ правят каквото си искат в задния двор на Русия а тя не реагира.Точно това беше и целта.

Инициативата вече не е в Путин. От тук нататъка запада ще има грижата да държи Русия ангажирана в новият и Афганистан докато това си свърши работата, всеки път когато Путин обяви ден победы ще има или провокация или удари. Путин сбърка трагично на два пъти, с Донбас и със Сирия. Крим беше блестящ ход, но той не разбра кога трябва да спре. В сирийският батак още никой не се е оправил, Путин реши че ще е първият и поне за сега катастрофира жестоко.

демек ударче, колкото да си измиеш лапичките. Честно казано, очаквах повече.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 7 часа, Warlord said:

Всяка от 110-те ракети "Томахоук", използвани от САЩ, Франция и Великобритания струва 1.9 милиона долара. Общата сума възлиза на 209 милиона долара. Нанесените щети по сирийски цели са минимални, и няма нито един загинал войник, само 3 цивилни са ранени
 

0000197913-article2.jpg

*Ръкоплес

цивилните не се броят, те са от лошите. Между другото - тези новини пародия ли са, или това е великия сащиански ривендж? Щото ако е второто - ебаси жалката чекия :))))

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, Warlord said:

Всяка от 110-те ракети "Томахоук", използвани от САЩ, Франция и Великобритания струва 1.9 милиона долара. Общата сума възлиза на 209 милиона долара. Нанесените щети по сирийски цели са минимални, и няма нито един загинал войник, само 3 цивилни са ранени
 

0000197913-article2.jpg

*Ръкоплес

Все пак за държава, където годишния бакшиш на сервитьорите е колкото БВП на Русия, едва ли е проблем.... Имат още няколко хиляди томахоци, не ги мисли....

 

Апропо, да сменим името на темата, например "Гражданката война в Сирия"?

 

П.С. Това е томахавка, ти си сложил "Харпун":

 

Tomahawk%202.JPG

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Ситуацията в Рожава се усложнява. 

Вече са известни поне три организации които са заявили, че воюват с кюрдите.

1 "Съпротивление в източните региони"- проиранска шиитска организация която е обявила, че започва партизанка война.

2 "Харакат ал Киям" Днес са излезли с заявление, че поддържат опозицията и се борят против Асад, а също така против "кюрдската окупация". 

3 Про сирийската "Арабска съпротива" която скоро взриви автомобил близо до Рака и обстреля американска база също е започнала партизанска война с кюрдите.

Както писах преди време кюрди и араби не се обичат особено.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Сирийската армия води боеве с Халифата в района на пустинята Бадия.

Халифатците са атакували сирийски позиции близо до град Сухна прикриващи пътя Сухна- Деир Зор. Халифатците са изтласкали сирийците оттам. Впоследствие позицията е обстреляна от руски вертолети. След подхода на подкрепления тя е атакувана и след тежък бой превзета. 

Халифатците са атакували сирийски позиции при базата на полк 16. Тя е била отбита след помощ от руски вертолети.

бадия1.jpg

Картинка от района.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

рака.jpg

Постъпва информация за това, че сирийци и кюрди си поделят неутрални села в района. По раншната информация (която съм пропуснал) за боеве между сирийци и кюрди в района не се потвърждава.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 15 часа, Frujin Assen said:

Американците удариха Сирия! Много внимателно са избягнати всякакви руски цели. Руснаците не са отговорили. Резултатите са близки до нулата. 

За пореден път НАТО финишират предпоследни, докато Русия печели бронзов медал...

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 18 минути, Amazonski said:

За пореден път НАТО финишират предпоследни, докато Русия печели бронзов медал...

Може би китайците са със златото ? Твърди се , че старите съвецки системи  на съветското сирийско ПВО вса се справили долу - горе добре. Ударите по Сирия извън пустинята са практически отбити. Молбите на Запада към Русия са били тя да не снабдява Сирия с модерно ПВО. След удара се говори , че Русия може да  откажат  тази молба и да започне да продават и доставят поне С 300 на Сирия и други нуждаещи се страни. 

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...