Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Започнаха да прелитат ракети през Сирийско-Израелската граница и в двете посоки. Израел обвиняват Сирия, че тяхна противовъздушна ракета е паднала на израелска територия поради което те отвърнали на огъня, а отсреща пък на тях им отвърнали със С-200. Сирийците твърдят, че това станало защото израелски самолети им нарушили въздушното пространство и атакували цели на асадистите, като твърдят че даже свалили един от тях.
Нов стабилен кютек се заформя в южната част изглежда.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 3,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Глобален Модератор

Оказва се май, че Израел са атакували самолети снабдяващи Хизбула в Сирия. Асадистите твърдяха, че са свалили един и повредили друг израелски самолет, но надали е вярно, щяха да покажат снимки и за да се изфукат, ако беше истина. При свалянето на сирийска ПВО ракета от израелска - останките са паднали на територията на Йордания, крал Абдула засега мълчи.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

След като сирийците обходиха първо от едната страна, а после и от другата Деир Хафр днес халифатците са се изтеглили оттам. C7mxrTPWsAICYv0.jpg large.jpg

Част от бригадата "Тигри" (гвардията на Асад) е прехвърлена да се бие с терористите които извършиха офанзива в Хама и постигнаха някой успехи.

C7mt88tX0AECjF9.jpg large.jpg

 

 

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Позорната война, подкрепяна от САЩ

От две години Саудитска Арабия воюва срещу хутите в Йемен - с благословията на САЩ. Американците зареждат бойните самолети на саудитците и им продават оръжия.

А през това време две трети от йеменците гладуват.

От две години насам най-богатата страна в арабския свят бомбардира най-бедната държава в региона. Саудитска Арабия връща Йемен в каменната ера. А западните държави играят ролята на услужливи помагачи. Бойните самолети на водената от саудитците коалиция се зареждат във въздуха от САЩ. Иначе те не биха могли да достигнат до целите си в Йемен. Освен това от началото на нападенията досега Великобритания и Америка са продали на Саудитска Арабия оръжия, вкл. и от забранените касетъчни бомби, на стойност около пет милирада долара.

С помощ от САЩ

Фактът, че бомбите убиват все повече цивилни граждани, не смущава братята по оръжие. Тъкмо напротив: наскоро САЩ обявиха, че ще подкрепят още по-силно своите саудитски съюзници в Йемен. Целта уж била да отслабят влиянието на Иран в Йемен. Само че влиянието на Техеран върху бунтовниците хути далеч не е толкова силно, колкото го представя саудитската пропаганда. Хутите в Йемен не могат да бъдат сравнявани с Хизбула в Ливан и не получават заповеди от Техеран. Ако това беше така, те щяха да се вслушат в предупреждението на Техеран да не завладяват столицата Сана. Те обаче не го послушаха.

А иначе - въпреки че в Йемен се усеща недостиг на всякакви стоки, оръжия има колкото щеш. Хутите се снабдяват от армейските складове. Те са съюзници с бившия йеменски президент Салех. Той беше на власт над две десетилетия и днес продължава да има предостатъчно контакти, както и приятели в армията, които се включиха в бунта. Т.е. бунтовниците хути нямат нужда от оръжейни доставки от Техеран. Освен това те са и невъзможни, защото водената от Саудитска Арабия коалиция е блокирала пристанищата.

Впрочем, това е и причината, поради която, по данни на ООН, седем милиона йеменски граждани не знаят кога и откъде ще дойде следващият им обяд. Половин милион деца в Йемен страдат от тежко недохранване. Над две трети от населението са зависими от хуманитарните хранителни доставки. Тези хора са обречени на глад. И този глад е желан. И е предизвикан от хора.

Саудитската параноя

Целенасочената военна ескалация няма да доведе до обрат във войната. Още по-малко пък ще донесе мир. Опитът от последните две години показва, че от хаоса в страната, освен военната индустрия, досега печелят само Ал Кайда и т.нар. "Ислямска държава". Явно за пореден път западната политика по-скоро подсилва влиянието на терористите, вместо да отнема почвата под краката им.

Това, от което се нуждае Йемен, е национална помирителна конференция без никакви предварителни условия. И преди всичко без външна намеса. А иначе - целият регион се нуждае от нова архитектура за сигурност, която да се съобразява както с потребностите на Саудитска Арабия, така и с тези на Иран. Именно тя би могла да потуши параноята на саудитските политици за уж растящото влияние на Иран в региона.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

05. 04. 2 017 г. Режимът на Асад извърши нападение с химическо оръжие в Хан Шехун северно от Идлиб.

http://www.trt.net.tr/russian/mir/2017/04/04/riezhim-asada-soviershil-napadieniie-na-raion-khan-shieikhun-na-sievierie-idliba-705138

Преди 22 часа, Last roman said:

Американците зареждат бойните самолети на саудитците и им продават оръжия.

Last roman-е , САЩ продават касетъчни бомби не само на Саудитска Арабия, но на всеки който иска.Включително и на  Асад.

Хюман Райтс Уоч е документирал 47 касетъчни боеприпаси атаки, в които жертвите и ранените са десетки цивилни от опозицията в контролираната територия на   27 май 2016 г. Реалният брой на касетъчни боеприпаси атаки най-вероятно е по-висок.

"Тъй като Русия и Сирия са подновили своите съвместни въздушни операции, сме свидетели на безмилостен използване на касетъчни боеприпаси", каза Оле Solvang, заместник-директор на извънредни ситуации на Human Rights Watch.

https://www.hrw.org/news/2016/07/28/russia/syria-widespread-new-cluster-munition-use

Редактирано от vvarbanov
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

САЩ изстреля 59 крилати ракети "Томахоук" по летището от което излетяха самолетите извършили химическите атаки в Хан Шехун.Това е първата директна американска атака срещу сирийското правителство, след като Доналд Тръмп стана президент.Тръмпушка не обяви атаките предварително, той е бил развълнуван от снимките на децата, убити в химическата атака, определяйки го като "позор за човечеството".

  

 Тръмп удари с 59 ракети „Томахоук” Сирия тази нощ

САЩ извършиха въздушни удари срещу Сирия, съобщи Би Би Си.

Атакувана е била военна база. Изстреляни са били 59 ракети „Томахоук“ от кораби, разположени в Средиземно море. В телевизионно обръщение президентът Доналд Тръмп заяви, че базата е била унищожена.

Той призова всички „цивилизовани нации“ да помогнат за края на конфликта в Сирия.

Смята се, че ударът е в отговор на химическата атака в Хан Шейхун в Идлиб от тази седмица. Белият дом обвинява правителството на Башар Асад, че я е извършило.

„Призовавам всички цивилизовани страни да помогнат за края на този конфликт. Вярвам, че докато Америка защитава справедливостта, ще има хармония. Дано всичко се реши“, заяви Тръмп.

Безпрецедентният удар с 59 крилати ракети по точно определена цел е ясен сигнал за промяна във философията на САЩ за намеса във военни конфликти.

Предишните американски президенти използваха прецизни удари с крилати ракети и авиация, за да поставят началото на военна операция.

Сега Тръмп разпореди удар с 59 ракети „Томахоук” по една цел.

По първоначални данни ракетната атака срещу летището „Шайрат“ е нанесла сериозни повреди и унищожения на сирийската авиация, както и на инфраструктурата и оборудването на летището.

Вашингтон е категоричен, че на 4 април сирийската авиация е използвала нервнопаралитичния газ зарин. Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

Той обвини Русия, че не е изпълнила споразумението от 2013 г. за обезопасяване на химическия арсенал на Сирия. Москва или е била съучастник на режима в Дамаск, или е била некомпетентна да гарантира прилагането на споразумението, каза Рекс Тилърсън.

Сирийската държавна телевизия съобщи за американските военни удари срещу ВВС база в провинция Хомс. Дамаск определи намесата на САЩ като акт на „агресия“.

Сирийската телевизия призна, че на базата са нанесени поражения. Губернаторът на Хомс обвини САЩ, че обслужва целите на Ислямска държава. Все още не е известно дали на „Шайрат” е имало руски бойни самолети.

http://www.alarmanews.com/тръмп-удари-с-59-ракети-томахоук-сири/

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

САЩ удариха едно рамо на терористите и Сирия бавно тръгна по пътя на Ирак и Либия.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако само ше бомбардират нищо съществено няма да се промени.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

и кому е изгодна подобна ситуация? Едва ли Башар би обгазил някакво забутано селце, знаейки каква ще е международната реакция. Но за терористите и техните задокеански съюзници подобен 'инцидент' е повече от добре дошъл. В общи линии гледаме Ирак версия 2.0 /нека по-късопаметните си припомнят какви обвинения изфабрикува срещу Садам бушовата администрация/.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
Преди 23 минути, Last roman said:

и кому е изгодна подобна ситуация? Едва ли Башар би обгазил някакво забутано селце, знаейки каква ще е международната реакция. Но за терористите и техните задокеански съюзници подобен 'инцидент' е повече от добре дошъл. В общи линии гледаме Ирак версия 2.0 /нека по-късопаметните си припомнят какви обвинения изфабрикува срещу Садам бушовата администрация/.

И аз това си го мислих, как много удобно всичко се получава и поводи и подкрепа и въобще всичко е така нагласено...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 2 часа, Last roman said:

ами? А в Югославия само с бомбардировки нямаше ли съществени промени?

Не. Съществената промяна - откъсването на Косово стана след като войските на КФОР и АОК покрай тях влязоха и го окупираха.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Из соц мрежата се търкаля и един туйт на активист на опозицията, който е почнал да вдига врява за химическия инцидент около 24 часа преди той да се случи :) явно личният му астролог-ясновидец е много добър.

Целата работа смърди. От километри.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
1 hour ago, Warlord said:

Из соц мрежата се търкаля и един туйт на активист на опозицията, който е почнал да вдига врява за химическия инцидент около 24 часа преди той да се случи :) явно личният му астролог-ясновидец е много добър.

Целата работа смърди. От километри.

As usual. Дори DW пуснаха изненадваща статия:

Химическата атака: наистина ли е дело на Асад?

САЩ удариха Сирия в отговор на предполагаемата химическа атака в Хан Шейхун. Но дали това престъпление наистина е извършено от Асад? Или е дело на джихадистки бунтовници, целящи именно намесата на САЩ в Сирия?

default

Башар Асад

При предполагаемото химическо нападение в Хан Шейхун в началото на седмицата загинаха над 80 души. И засега смъртта на тези хора е единственият доказан факт. Дамаск и Москва отхвърлят обвиненията на Запада, че режимът на Асад носи вината за атаката.

Но кой би имал интерес от престъплението? Този въпрос се поставя във всеки криминален филм. Същото се питаме и сега. "Само въоръжените бунтовнически групировки имат сметка от подобно нападение с химически оръжия. Те са изправени до стената и де факто нямат никакъв шанс да се съпротивляват на режима на Асад с военни средства", казва пред ДВ Гюнтер Майер, ръководител на Центъра за изследване на арабския свят в Майнц. Политологът припомня, че през 2012 година Барак Обама заплаши, че САЩ ще се намесят, ако режимът на Асад използва бойни отровни вещества. А тази заплаха, според Майер, звучи като "покана за противниците на сирийския президент да употребят химически оръжия, за да бъде обвинен именно Асад".

Това, че въоръжената опозиция в Сирия е в състояние да извършва и химически нападения, бе описано подробно още през 2014 година в публикация на разследващия журналист Сиймор Хърш в "London Review of Books". Той цитира един документ на американската военна тайна служба DIA от 2013 година. Според този документ, клонът на Ал Кайда в Сирия - фронтът ал Нусра - притежава нервнопаралитичния газ зарин. В статията си Хърш се опитва да докаже, че приписваното на Асад нападение с бойни отровни вещества в Гута (предградие на Дамаск) през август 2013 година всъщност е дело на бунтовниците. Според разследващия журналист, целта им е била да въвлекат американската администрация във войната срещу Асад.

Близкоизточният експерт Михаел Людерс описва в току-що излязлата си книга "Онези, които жънат бури" как в края на август 2013 шефът на американските тайни служби Джеймс Клапър е разубедил президента да издаде заповед за изстрелване на крилатите ракети "Томахок" срещу Сирия. Клапър е убедил Обама в невинността на Асад, след като му показал анализа на иззетите от Гута проби зарин. Според анализа, проведен от британска химическа лаборатория, съставът на открития там зарин се различавал от зарина на сирийската армия. Впрочем, въпросното химическо нападение в Гута бе извършено точно по времето, когато в страната пребиваваха американски инспектори по химическите оръжия. "Между другото те бяха поканени от Асад", подчертава експертът Гюнтер Майер. През март 2013 северно от Алепо също бе извършено химическо нападение, при което загинаха и войници от сирийската армия. Майер твърди, че Асад е искал да открие отговорните за атаката с помощта на американските инспектори. "Безумие е да се очаква, че режимът ще извърши такова нападение точно по времето, когато в страната има американска комисия", смята близкоизточният експерт.

Съмнения за участието на Асад в химическото нападение от 2013 изразява и бившият инспектор на ООН по химическите оръжия Ричард Лойд, както и професорът от Масачузетския технически университет Теодор Постъл. В началото на 2014 година двамата американски учени публикуваха доклад, в който твърдят, че ракетите, заредени с отровен газ в Гута, е можело да бъдат изстреляни само от контролираните от бунтовницити области, както и че техният радиус на действие е бил максимум 2,5 километра.

По време на нападението в Гута Сирия все още е притежавала 600 тона химикали за производство на зарин и иприт. Според Гюнтер Майер, тези запаси са служели "като един вид противотежест на израелските атомни оръжия". "Според изчисленията, Израел притежава междувременно около 200 ядрени бойни глави. Химическите бойни вещества биват наричани "атомното оръжие" на малкия човек", казва експертът от Майнц. През август 2014 година САЩ обявиха пълното унищожаване на сирийския арсенал с химическо оръжие. Възможно е обаче в някой от трудните за наблюдение райони на бойни действия все още да има такива.

Във вторник над 80 души в Сирия загинаха вследствие на отравяне с газ

Във вторник над 80 души в Сирия загинаха вследствие на отравяне с газ

Защо му е на Асад да го прави?

А химическите оръжия на фронта ал Нусра, за които пише в доклада на американската военна тайна служба DIA, огласен от разследващия журналист Сиймор Хърш? За тях не се знае нищо. "И поради това отцепилата се от Ал Кайда групировка е най-значимата бунтовническа група в северната провинция Идлиб", подчертава Гюнтер Майер в разговор с ДВ. "Фронтът ал Нусра, сега вече под друго име, се обедини с други екстремистки джихадистки групировки в Идлиб и в момента е най-мощната ислямистка група в региона. Това означава, че Ал Кайда, представена от фронта ал Нусра, има де факто решаващата дума в провинцията", казва той.

Няма съмнение, че Башар Асад не подбира средствата за запазване на своето господство. Но от друга страна защо му трябва на диктатора да настройва международната общност срещу себе си? И то във времето, когато тя започва постепенно да свиква с мисълта, че той може и да остане на власт като сирийски президент. Оправдан въпрос, нали? И преди да се реагира прибързано, на този въпрос трябва да бъде даден правдоподобен отговор.

http://www.dw.com/bg/химическата-атака-наистина-ли-е-дело-на-асад/a-38333512

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Last roman said:

Защо му е на Асад да го прави?

Защо и беше на Елена Поптодорова да краде козметика от магазина на летището във Варшава?

Защо престъпниците извършват престъпления?

Преди 2 часа, Last roman said:

Няма съмнение, че Башар Асад не подбира средствата за запазване на своето господство. Но от друга страна защо му трябва на диктатора да настройва международната общност срещу себе си?

Преди 1 час, Last roman said:

Политологът припомня, че през 2012 година Барак Обама заплаши, че САЩ ще се намесят, ако режимът на Асад използва бойни отровни вещества. А тази заплаха, според Майер, звучи като "покана за противниците на сирийския президент да употребят химически оръжия, за да бъде обвинен именно Асад".

През 2012 г. Асад нямаше още военната подкрепа на Русия.Сега си мислеше , че заради приятелчето му Путин, няма да го томахакнат.Освен това разчиташе на С 300 да го опазят.Те наистина са добри, но трябва да има предупреждение две седмици преди ракетния удар за да се задействат.

Преди 2 часа, Last roman said:

Няма съмнение, че Башар Асад не подбира средствата за запазване на своето господство. Но от друга страна защо му трябва на диктатора да настройва международната общност срещу себе си?

Че то кой го обича?Само тия които имат общи цели и интереси се привличат.Кой харесва диктатора, освен друг диктатор?Само престъпниците си допадат и си помагат един на друг. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 часа, Last roman said:

Химическата атака: наистина ли е дело на Асад?

Случайно ли е, че един ден преди газовата атака единият есминец извършил ракетната атака, получава заповед да се пребазира от Черно в Средиземно Море на позиция за ракетна атака?

Случайно ли е , че една седмица преди газовата атака вторият есминец получава заповед да се пребазира от Атлантика в позицията от която се извършва ракетната атака срещу Сирия?

Случайно ли е че ракетния удар срещу Сирия се случи няколко часа преди да започнат преговорите между Си Цзянпин и Доналд Трамп?

Преди 6 часа, Warlord said:

Из соц мрежата се търкаля и един туйт на активист на опозицията, който е почнал да вдига врява за химическия инцидент около 24 часа преди той да се случи :) явно личният му астролог-ясновидец е много добър.

Целата работа смърди. От километри.

Лорде и това е случайно!

Но което не е случайно - на Трамп  му трябва да покаже мускули пред :

 - избирателите които му вярват, и които не му вярват, той все таки не получи стоте дни на толерантност нито от политици, нито от медии.

- Китай на тежките преговори , които ще оформят новия нееднополярен геополитически модел на света.

- вътрешната си опозиция които всеки ден го бият като маче у дирек.

и да продължа със съвпаденията на случайноста - ракетния удар се случи навреме, така че да отвлечевниманието на руската общественост от обвиненията в корупция срещу "Димон" и протестите в големите руски градове , и да отвлече вниманието от теракта в Санкт Питербург.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Даааа, за малко да оставя темата и пак я вапцахте на политика.

C8fCAklXcAEUU7Z.jpg

Митичния генерал Сулеймани който ръководи иранските войски в Сирия. Той се смята за най популярния генерал в иранската армия и за най опитния там.

Най важното.

1 САЩ са предупредили Русия за удара на сирийското летище.

2 Руснаците са предупреди сирийците за удара

3 Повредите по базата са символични, унищожени са няколко (по различни съобщения от 6 до 9 ) самолета МиГ-23 които са били в напълно негодно състояние. Полосата и другите съоражения са практически непокътнати.

4 От казаното по точка 3 е ясно, че удара има политическа насоченост, а не военна

Сега по важното

5 В северна Хама боевете продължават, сирийците успяха да вземат инициативата и продължават да изтласкват терористите. Засега основните боеве са при Маардас и Халфай. Терористите там извършиха контраатаки и успяха да си върнат Маардас. Впоследствие сирийците отново го превзеха, но терористите успяха да се изтеглят от някой селски местности и така да съкратят фронта, а пристигнаха и подкрепления, което усили отбраната им. Терористите усилват отбраната по линията Маан Каукаб, за да не допуснат обход на Суран от север. От своя страна сирийците се опитват от района на Маардас да се придвижат към Табаят ал Иману чието падане може да доведе до разпад в отбраната на терористите в цяла северна Хама. Освен това се опитват да пробият вражеската отбрана при Халфая, което би поставило под опасност цялата западна част на Ел Латамиския район. Битките тук са ожесточени, като терористите използват активна отбрана и често контраатакуват.nodhama.jpg

Ситуацията в северна Хама

5 Табка. Кюрдите успяха плътно да обкръжат Табка, като напредват на изток с ясната цел да поставят под контрол южния бряг на Ефрат, което е необходимо условие за обкръжаването на Рака. Халифатците се опитват да контраатуват, но засега тези контраатаки не им носят съществен успех. Обкръжаването на Рака изглежда неминуемо.

tabka1.jpg

Обкръжението на Табка

6 Палмира. Сирийците продължават настъплението си, като изтласкват халифатците от нефтените полета и планините северно от Палмира. Сковаващите действия на халифатците по фланговете и активните действия в северна Хама пречат на придвижването към Деир Зор. Сирийците тук чакат развитието на бойните действия в северна Хама и укрепяват северния си фланг.

Palmyra-map-April-4th-2017 (1).jpg

Палмира

C8fCAklXcAEUU7Z.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

никой не харесва непредсказуеми президенти:

САЩ пред нов проблем след ударите, Русия плаши с "Адмирал Григорович"

Белгия и Германия напуснаха широката коалиция срещу ИД след нападението над база в Сирия

партньорите на САЩ в широката коалиция срещу "Ислямска държава" в Сирия и Ирак започнаха един по един да излизат и да оставят Вашингтон. Причината - ударите от четвъртък срещу петък по военна база на режима на Дамаск край Хомс. 

Белгийските власти обявиха изтеглянето на своите бойци, участващи в операциите на международната коалиция, оглавявана от САЩ. По-рано днес германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, че страната й няма да помага за въздушните нападения на САЩ в Сирия.

Дер Лайен подчерта, че Германия е подпомагала единствено борбата срещу джихадистката групировка и няма нищо общо с решението на САЩ да извърши удари в Сирия.

Късно в четвъртък САЩ изстреляха 59 ракети „Томахоук“ по военно летище на сирийската армия в провинция Хомс. Ударът идва в отговор на химическата атака срещу малкото градче Хан Шейхун в провинция Идлиб, за която Западът твърди, че е дело на властта в Дамаск. Вашингтон избра тъкмо този обект, тъй като смята, че от това летище е започнала химическата атака. Съобщено бе за загинали военни и 9 цивилни. Режимът на Асад нарече акта идиотски и заяви, че през тази база се борят с "Ислямска държава". 

Какво си причини Тръмп с ударите срещу Сирия

Напрегната нощ между САЩ и Русия след ударите по Сирия

Международната коалиция за противодействие на терористични групи,

действащи в Ирак и Сирия, беше създадена под ръководството на САЩ през лятото на 2014 г. Формално участието си в тази група заявиха около 60 страни. В края на лятото на 2014 г. започнаха бомбардировките срещу екстремистите в Ирак. Месец по-късно същото се случи и в Сирия, но без съгласието на настоящото правителство в Дамаск.

Вижте в ГАЛЕРИЯТА УДАРИТЕ ОТ САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ

Междувременно стана ясно, че Москва е разположила военен кораб, въоръжен с ракети, в близост до Сирия. Става дума за фрегатата „Адмирал Григорович“, която трябва да осъществи връзка с логистична база в град Тартус, Сирия.

Според политическите анализатори, този ход идва да покаже сила от страна на руските военни пред силите на САЩ. 

В същото време от полунощ руското министерство на отбраната преустанови дейността на предвидената гореща линия за връзка с Пентагона. Още в петък от Кремъл заявиха, че прекратяват сътрудничеството си с американските военни в рамките на меморандума за предотвратяване на инциденти в небето над Сирия. 

От Вашингтон обаче предупредиха, че могат да ударят в Сирия отново.

Според Русия това е опит на Пентагона да свали сирийското правителство,

подкрепяно от федерацията. В същото време има критики към Тръмп, че не е поискал разрешение от Конгреса за ударите. 

В анализ на "Дойче веле", писан от Константин Егерт, изводът е, че през цялото това време сирийският диктатор е лъгал и укривал част от своя химически арсенал. Това, че официална Русия го прикрива с помощта на неправдоподобни и непохватни обяснения, само изостряло ситуацията.

Междувременно и Пхенян изказа позиция - въздушните удари на САЩ в Сирия са „непростим акт на агресия“. Това било и доказателство, че ядрената програма на Пхенян трябва да продължи, предадоха държавните медии. 

https://vesti.bg/sviat/amerika/sasht-pred-nov-problem-sled-udarite-rusiia-plashi-s-admiral-grigorovich-6067718

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, Last roman said:

Белгийските власти обявиха изтеглянето на своите бойци, участващи в операциите на международната коалиция, оглавявана от САЩ. По-рано днес германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, че страната й няма да помага за въздушните нападения на САЩ в Сирия.

Белгия моли да се сложи край на безнаказаността в Сирия конференция в Брюксел

Газовата атака Вчера и последните доклади на Комисията за разследване на ООН за пореден път демонстрираха необходимостта от борба с безнаказаността . Ето защо Белгия подкрепя резолюцията на ООН, приета през декември миналата година, за да се създаде механизъм, който събира доказателства за тези ужасяващи престъпления.  https://diplomatie.belgium.be/en/newsroom/news/2017/belgium_pleads_to_end_impunity_at_syria_conference

Белгийският ВВС временно спряно полети над Сирия заради спирането на меморандум за разбирателство относно безопасността на въздуха над Сирия от Русия. https://sputniknews.com/middleeast/201704081052452486-belgium-halts-syria-flights/

Белгия не се изтегля, а временно спира полети над Сирия.

Меркел: немското правителство твърди, че американски ракетни удари в Сирия са "разбираеми"

Министърът на отбраната на Урсула фон дер Лайен заяви в петък, че немските "Торнадо" разузнавателни самолети няма да са от помощ за по-нататъшни атаки в САЩ относно Сирия.В интервю за германския телевизионен оператор SWR фон дер Лайен каза, немските самолети имат ясно дефинирана роля в рамките на международната коалиция да извършват разузнаване за мисии срещу така наречените "Ислямска държава." САЩ не е поискал  немска помощ в навечерието на ракетните атаки в САЩ над Сирийската авиобаза, каза тя. 

Значи нито белгийците се изтеглят, нито германците се отказват да участват във войната в Сирия.

До сега Ангела Меркел се въздържаше от извършване на нещо повече от символична роля в конфликта, със своите войски, определени да вземат само на роли за подпомагане.Те не се бият на първа линия и така смятат да я карат.

 

За разлика от руското химическо оръжие, което е ефективно, не можем да кажем същото и за ракетните системи С 300 и С 400.Израелските и американските ракети минават необезпокоявани през тях.Сега от руското военно министерство им намалиха диапазона и казват , че действали по добре до 30-40 км. 

Снимките са на руските контейнери с БОВ от летището. Русия през 2012-13 г. пое ангажимент да унищожи химическия арсенал на Асад.Ако го е ликвидирала, значи тия контейнери са на братушките и те са извършили химическата атака.Съществуват такива подозрения, което хич не е добре.

 

Российское химическое оружие на разбомбленной базе Асада в Сирии.jpg

Редактирано от vvarbanov
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Значи, почвам с критиките.

Първо с Роман. Какво значи "кораб въоражен с ракети". Какви мама му стара, противокорабни, противовъздушни, стратегически, тактически...

Отменянето на мемурандума за съвместни полети означава едно- "А сте влезли в небето на Сирия, а сме ви опукали".

Към Върбанов. Това е причината Белгия да спре полетите- просто ще ги свалят.

Цитирай

За разлика от руското химическо оръжие, което е ефективно, не можем да кажем същото и за ракетните системи С 300 и С 400.Израелските и американските ракети минават необезпокоявани през тях.Сега от руското военно министерство им намалиха диапазона и казват , че действали по добре до 30-40 км. 

Върбанов, ти сам ли написа тази глупост или я копи пейстна? Хайде да ти дам един мой елементарен текст, та да се ограмотиш и в бъдеще да не пишеш подобни въпиющи идиотизми. Та ти обръщаш с главата надолу цялата концепция за ПВО на всички световни армии.

За да ти го дам смелено и да не се чудиш ще напомня. От 59 томахоука целта са достигнали 20+. Съдбата на останалите не е ясна, или са паднали сами, или са свалени. Иначе ПВО се ЕШЕЛОНИРА (запомни го добре!). С-300 и С-400 са далекобойни, тяхната задача е да унищожават врага на голямо разстояние. Разстояние от типа 30-40км е малко, там влизат в действие други ЗРК. Оставям ти за домашно задание да провериш какви типове руски ЗРК за непосредствено прикритие се намират в Сирия.

Като заключение, още от оня ден от разбомбеното летище са започнали да излитат сирийски Су-22. Втора задача от домашното ти упражнение Върбанов- поинтересувай се какъв е типа на тези самолети.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, Frujin Assen said:

Отменянето на мемурандума за съвместни полети означава едно- "А сте влезли в небето на Сирия, а сме ви опукали".

Наистина ли това означава? Струва ми се че означава, "Няма да фъркаме в небето над Сирия, щото ще ни опукате"

 

Преди 7 часа, Frujin Assen said:

Към Върбанов. Това е причината Белгия да спре полетите- просто ще ги свалят.

 Има вероятност да ги свалят, но не е сигурно и на белгийците не им се рискува. Трябва да правиш разлика между думите "вероятно" и "сигурно".Например "Има вероятност да спечелиш джакпота от Тото 2, но не е сигурно."

Преди 7 часа, Frujin Assen said:

За да ти го дам смелено и да не се чудиш ще напомня. От 59 томахоука целта са достигнали 20+. Съдбата на останалите не е ясна, или са паднали сами, или са свалени. Иначе ПВО се ЕШЕЛОНИРА (запомни го добре!). С-300 и С-400 са далекобойни, тяхната задача е да унищожават врага на голямо разстояние. Разстояние от типа 30-40км е малко, там влизат в действие други ЗРК.

Ти мелиш добре, но от пусто, в празно. Най напред ,колко томахавки са стигнали целта.Братята израелци са направили снимки  преди удара и   след него.Могат да се преброят 44 попадения.Възможно е да има паднали една след друга и някои попадения да се прикриват от следващите.Израелските експерти считат, че целите са достигнали 58 ракети.Прави впечатление точността на попаденията.Улучени са само сградите, и не просто постройките, а точно определени части от тях.Уцелени са най важните части, колоните и др. основни части на конструкцията.

Сега за далекобойноста.  

"Однако, военные и эксперты объясняют - российская эшелонированная система ПВО по соглашению с легитимным правительством Сирии развернута для защиты российских объектов - аэродрома, баз, войск, инфраструктуры и сил ВКС РФ."

  "Поэтому по Сирии периодически бомбит Израиль, Турция - мы прикрываем свой аэродром и свои объекты. "  

 "Кто обещал, что С-300 будет защищать аэродромы Асада?"

Забележи, че руснаците и Асад, често имат общи бази.Сградите може да са на 50 -500 м. една от друга.Значи С 300 не унищожава томахавката от 50 -400 километра, а я чака да дойде на 50 метра за да види къде ще се насочи.Ако е за Асад или някой друг, я оставя без последствие.Обръща внимание и унищожава само тия които дойдат по близо от 50-500 метра.

Ти разбираш ли каква глупост е твърдението, че руснаците защитават с С 300 само своите съоръжения и техника?

За това казвам че С 300 трябва да са доста късобойни за да могат да защитят обектите си.

Снимки на базата Шайрат преди и след ракетния обстрел.


 
 
 

3.jpg

11.jpg

Редактирано от vvarbanov
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...