Отиди на
Форум "Наука"

Британия губи битката и войната и е окупирана от германците


Recommended Posts

  • Потребители

1940: Британия губи битката за Бриатния, след което Германия осъществява успешна инвазия на Острова. Към края на първото тримесечие на 1941 година Британската отбрана е сломена, и Британия капитулира..

Възможно развитие на военните действия/войната и историята в световен план?

Моето пъровначално виждане е следното:

Япония предприема офанзива и военна инвазия към/на тихоокеанските и в последствие към източноизндийските владения на Британия, като въвлича и САЩ в конфликта (атакувайки или не Пърл Харбър)

Планът Барабароса се отменя за лятото на 1942 година, или временно "излиза от употреба" (забравя се за него)

СССР окупира Иран в суматохата и разделянето на "баницата", като поставя начело на страната просъветско правителство (междувременно насочва поглед към Индия)

Британската империя се разпада; Германия предявява претенции към Нюфаундленд и се въвлича в спор, който прераства в конфликт със САЩ. САЩ се опитват да приобщят за каузата неокупираната Канада , което не им коства големи усилия, и крайният резултат е в полза на САЩ .

САЩ се опитват да съберат парчетата от Британската империя (на първо време англосансонските такива, и тези в Тихия океан, незасегнати пряко от Японска инвазия ,т.е незавладени от японците), междувременно обаче Япония завладява Австралия и Нова Зеландия..

С въвличането си в конфликта/спора/, за Нюфаундленд, който прераства във интензивни военни действия в началото на 1942 годи9на, Хитлер изоставя за неопределено време (или-зимества датата за лятото на 1943 година) плана Барбароса..

В средата на 1942 година се водят активни бойни действия в Тихия океан, а в същото време германците са изтоласкани и подбедени от/на североамериакснаката зема от обединените Американо-Канадски сили..

Следва продълежение (междувременно дискусията е открита за форумците)

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 367
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Глобален Модератор

СССР и САЩ са стратегически съюзници. СССР ще продължи натиска на запад, за да елиминира Германия като заплаха за себе си, като окупира Иран с малко повече сили отколкото е вкарал там заедно с англичаните в реалността.

САЩ ще направят два десанта - един в Англия и един пак в Европа. Може би едно след друго, като и двата варианта на поредността са възможни.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Вижте сега..

СССР е в договорни отношения както със Германия, така и логически, и де юре и със страните от Тристранния пакт (разглежда се като невраждебна страна в този договор, тя е страна спрямо която пактът не е насочен - без да е упоменато името и, ясно е че става дума за нея)..

Сталин е лоялен докрая на Хитлер ,(алабализмите че през 1941 година Сталин щял да напада Хитлер са само алабализми за шарани, иначе най-вероятно преди това Сталин се е готвел за инвазия в Европа, едното няма връзка с другото, но е трудно да се разбере от много хора!)..

Голямата армия обаче се използва (една машина като набере инерция, се забързва), къде- ами алтернативната история/теза: в Средна Азия (където са разработените нефтени залежи, които в действителната история са осигурени за ползване от Съветите чрез англо-съветската окупация на Иран, ако сте чували за нея ) и в бившата британска колония Индия..

Няма ли кой да оправи заглавието на темата като "Британия губи битката и войната и е окупирана от германците"?

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сталин е лоялен докрай на Хитлер??? Това ако е в алтернативката може да се приеме, инак ич го не виждам.



Япония има ли ресурс да завладее Австралия?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Трудно мога да си представя как немците пресичат успешно Ламанша. Дори конвойната система да се провали пред натиска на подводниците, въздушното превъзходство на британците и американската подкрепа за Англия ще натежат на везните. Канада, Австралия, Нова Зеландия и дори недотам лоялната Индия не биха изоставили метрополията поне за времето на войната.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Всъщност напълно изключено е Германия успешно да премине Ла Манша. Те дори не разполагат с десантни съдове, с които да прехвърлят войските на острова. Ако пробват с търговски и товарни кораби, както в норвежката кампания бреговите батареи просто ще ги потопят всичките с по един снаряд. Единствено може да се говори за временно взимане на превес от Луфтвафе, при по-кадърно ръководство от страна на Гьоринг, но и такъв успех няма как да бъде реално развит впоследствие.

Както и да е това обаче е зададен начален параметър на алтернативката - Британия е паднала, как и защо, няма значение за темата, обсъжда се оттук нататък какво следва.

Япония има ли ресурс да завладее Австралия?

Япония има ресурс да завладее Австралия стига никой да не я ангажира с нещо друго.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ако Дюнкерк протича при пълен разгром на британците и Германия някак чудотворно успява да окупира Острова, това би имало три възможни резултата, напълно противоположни един на друг:

- 1. Щатите не се намесват, изолират се в Западното полукълбо, а Германия изоставя Япония на съдбата й; година-две след падането на Великобритания немците нападат Русия и, макар и трудно, я помитат. Щатите и Германия създават двуполюсен модел на световна хегемония, може би нещо като Студена война с малки локални конфликти. Слабо вероятен вариант освен ако Америка не се изкуси да погълне Канада, а Германия не прояви нетипично въздържание.

- 2. Щатите на първо време не се намесват, изолират се в Западното полукълбо и поглъщат Канада, но след това Германия прибързано се притича на помощ на Япония с подводния си флот. В резултат Щатите се настървяват срещу Германия за въстановяването на европейските демокрации. При немската атака срещу Русия започва система на ленд-лийз. Накрая Щатите и Русия печелят войната, но много по-трудно отколкото в реалността и си поделят Европа по познатия ни начин. Ролята на Америка в Западна Европа е много по-голяма от дейстителната: реално възстановена Великобритания, Франция и ФРГ са слаби сателити на Щатите. Има си я познатата Студена война, но Европейската икономическа общност така и не се образува. В резултат в алтернативното "днес" няма ЕС, а традиционното руско влияние над България е още по-осезаемо.

- 3. Щатите не се изкушават да погълнат Канада, а веднага се притичат на помощ на победена Великобритания. Британското правителство в изгнание напряга колониите и доминионите за ново усилие с цел освобождаването на метрополията. В Индия избухва кървава гражданска война: гласът на Ганди е заглушен, а британската администрация обвинява индийските патриоти в колаборация с нацизма. При немската атака над Русия американците се притичват на помощ с ленд-лийза си. Накрая сценарият напомня предишния, но може би с една идея по-голяма възможност за възникване на ЕИО и ЕС (макар и по-колебливо), както и с успех на политиката на Енок Пауъл в освободена следвоенна Великобритания: между британците и нова независима Индия се стига до примирие, но не и до доверие.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Германия с победата във въздуха получава пълен контрол над Англия. Свалят правителството и новото национал социалистическо подписва мирен договор и сътрудничество с немците.

Щатите по натиск на значителната немска колония обявява неутралитет, но заради японското нападение се опитва да превземе бивщите британски военни бази по океаните. С това влиза в конфликт с Англия и Германия. Англичаните предават всички тогавашни технологии и изобретения на германците, включително и атомната енергия, радар и нтн. за военна помощт оказана в защита на базите. Заради политическите и военни загупи пада правителството на Рузвел. Новото правителсво сключва мир с Япония отстъпвайки значителни територии по океана и обявявя неутралитет. Съединените немско-английски вйски нападат съюза и го гонят от европа. Третият Рай е почти готов. И над европа цари фашизмът със всичките свои "хумани" закони.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

В една своя реч Чърчил казва, че дори да загубят своя любим остров и да трябва да го напуснат, ще продължат войната с колониите. Острова е твърде уязвим, но силите на Великобритяния идат от колониите, а при германците нещата не стоят така.

Окупирайки Великобритания Хитлер би нападнал СССР.

При това положение обаче можеше и Япония да ги удари от Изток и да се стигне до сепаративен мир (всъщност по време на обсадата на Москва Сталин е потърсил българския посланик за преговори за сепаративен мир).

САЩ търси повод за "справедлива война", но това е можело да го забави доста. Но щеше да го намери дори Японците да не бяха нападнали базата. Те всъщност я нападат, защото са знаели, че се търси повод и е въпрос на време да се намери и САЩ да започне война с тях.

Ще рече, че ако Албион беше завладян, то настоящите и бивши колонии на Англия щяха да решат изхода от войната.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тва Чърчил го е казал повече за надъхвация струва ми се. Ако метрополията падне това би бил идеалния момент всички колонии да се вдигнат на освободителна война. Така че колониалните войски нямаше да се бият срещу германци, а срещу индийци, африканци и малайци ;)

А по въпроса с Източния фронт - значи ли че след като Албиона е паднал Германия ще разполага и с всичките войски, ресурси и техника на Британия? Щото ако - да, на мустакатия чичко в Кремъл щеше доста да му се стъжни ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор антропология

Едуард, брат на елизабет известен с профашстките си симпатии, е поставен от Хитлер за Крал на Англия на мястото на сестра си Елизабет, която се замонашва на оркнейските острови. Чърчил е уволнен от Едуард на следващия ден; месеци покъсно е забелязан да продава пури на пазара в кемпдън парк, а 2 години след това - да се разхожда по долно бельо по тауърбридж. Видимо в нетрезнво състояние. За британски министър председател едуърд назначава лорд не-знам си кой, чиято задача номер едно е да осигури сепаративен мир със сащ. Германски войски, в британия, разбира се, няма. Тръгнали са си на третия ден след окупацията. Едуърд, освен крал, е и почетен председател на нацистката лига на Британия. Разбира се, колониите дисциплинирано следват краля в германо-британския съюз.Гурките се присъединяват към вермахта и играта на източния фронт загрубява сериозно. Америка и Русия са в трудно сдържана паника. Америка е отчаяна, но мотивирана. В Германия вижда - основателно - смъртна заплаха. Войната ще бъде без компромисна, безжалостна и неизбежна. В Индия Махатма Ганди е отвлечен насред седящата си стачка, и бит от маскирани неизвестни с тояги по табаните, след която стачката минава в лежаща. Съпротивителното днивежение в индия е прмазано брутално. Америка трескаво работи по ядрената си програма, докато се опитва да удържи тържествуващите японци на тихоокеанския фронт. Нахавен от успехите, Хитлер посяга към това, което винаги го е интерсувало - и то не е англия или америка, а жизнените пространства на русия и украйна. Гурки в сталинград. Сикхи в кремъл. Финландци в ленинград. Блицкригът е бърз и безжалостен. Русия рухва за три месеца под удара на германо-британските сили. Сталин е открит обесен на вратата на кремъл (алтернативно - сталин и берия се измъкват, със сикхски чалми на главите, маскирани като индуси. Никой не забелязва, дори сикхите, които свойски ги тупат по раменете. Сталин заминава за събир, където организира остатъците от червената армия. След кратък размисъкл берия отказва да го последва и става писар в колониалния британски корпус. Скоро го издигат до ефрейтор. Япония завлядява източен сибир. Руснаците водят партизанска война в тайгата. Сталин е изяден от Йети или поне такива са слуховете. начело на съпротивата застава Хрушчов.Австралия е поделена между британия и япония; заедно със сибир, това задоволява лакомията за колонии на япония и тя предлага мир на америка. Бунтове в америка. Рузвелт се изсмива на японските предложение. Мирът е смърт чрез стагнация за америка. Никой никога няма да го допусне. Америка отхвърля всички мирни предложения на Хитлер и Япония. Хитлер е ехиден - къде ще ходи америка? Той е победил. Америка не забравя нищо - нито холокоста, нито екстерминацията на славяните в източна европа, нито това, че докато нацистите са на власт тя е в смъртна опасност- вкл. вътрешна - хитлер би се опитал да направи антидемократичен - и антисемитски - преврат в америка; мераклии за това има. Така че единствения шанс на америка е да воюва, колкото и да е абсурдно. И америка воюва на ниски обороти, докато пропагандата и военната и промишленост работят на високи. В денят Х на 9 август 1944-та г. америка бомбардира с ядрено оръжие едновременно берлин, токио, дрезден и когото още си изберете. Хитлер няма такова и е далеч назад в програмата си да създаде. За един месец - до десети септември 1944, япония и западна европа са превърнати в ядрена пустиня от американците. Хаос мутанти зомбита, нацисти глад и технологичен шок. Партизаните на хрушчов, подкрепени от лендлийза на америка, правят своя марш на скок и имат своето отмъщение. Не остава жив нито един германец. Само германки, обаче са им сменени имената. От най богатия регион в света европа се е превърнала в кошмарна ядрена пустош. Америка изисква от япония капитулация, но няма незабавен отгово. Кратка проверка установява, че не е останал кой да капитулира. Японските острови горят в пожари с месеци. Някакво население остава само на курилските. Останките от японските военноморски сили окупират папуа нова гвинея. Оставени са на мира там. Елизабет е извадена от манастира и провъзгласена за кралица. на нейно място в манастира е пратен едуърд. Тъй като манастирът е женски, за целта е кастриран. Русия пак започва от берлинската стена, и включва в себе си всичко на изток от нея, включително остров хокайдо. Централна европа, където е била германия, е необитаема зона. Носят се слухове за зомбита. Останалата част от европа бавно се възстановява. Русия също. Студена война няма, има студен мир.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тоя сценарий направо забива "Ало-ало" в земята :) Към края става малко нереалистичен - през 45-а американците имат уран само за две атомни бомби и да искат няма как да извършат повече бомбардировки (ест. това японците не го знаят). Така че Зомбиленд е неосъществим. Сибирягите партизани също няма как да получат лендлийз в тайгата ;)

И накрая - да не забравяме, че във войната в Пасифика на помощ на Японския императорски флот ще се притече Хър маджести ройъл неви... пардон - Дайне фюраа Райхсмарине исках да кажа. И те тогава станА интересното. Американския тихоокеански флот е пречукан, ЕлЕй и Панамския канал са сринати. Японски десант в Аляска и инвазия в Канада. Британо-германски десант в Калифарния и блицкриг в посока Тексас. Да продължавам ли? :bash:

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Това на Южняка е сценарият на "Гадни копИлета", но немска версия :)

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор антропология

Хах, Глишев, възможно е. Трябва да питам сина си, не съм го гледал. Същото се отнася и за ало-ало, но при първа възможност ще им хвърля едно око и на двете. Лорде, има резон в каквото казваш, обаче да дам подробности. Америка е крайно решена да спечели войната на всяка цена. Готови са да използват атомни бомби в Европа, всъщност неотдавна четох, че оригинално ги готвят за германците, не за японците. Доказателство за решимостта им е и товарът с боийни отровни вещества в бари - те се готвят д използват и химическо оръжие, не само ядрено - това като аргумент за решимостта на америка да играе толкова грубо, колкото трябва, но да спечели; която, колкото и странно да звучи, отсъства у германци и руснаци. Бомбите са готвени за Европа; руската армия с влизането си в берлин спестява кошмара. Британия при окупация, има огромна вероятност да свърши с Едуард за крал и да влезе в колаборация с германия с всички следствия от това - имам предвид колониите й. Сега, за бомбата - работата е, че американците са много далеч пред германците в разработката й, или друго яче, германия е с години назад от атомна бомба. Един физик, хсу, който сеинтересува и от история, е изнесъл една лекция на лидераа на германския проект за атомна бомба - мисля че се казваше Хьойзинха - не ми се търси в момента името му. Та от лекцията му - или по-скоро от доклада му, германците са ужасно далече от атомна бомба, и може би дори на погрешен път. Поне това е анализа на хсу - германецът дава погрешни изчисления на критична маса, необходим обогатен уран и т.н. - разработката за бомбата има дълъг път да извърви в германия, докато в америка е вече готова; Това значи, че американците дори да бомбардират германия с 3 бомби (щяло е да стане при нужда), германия няма с какво да отговори, а америка, под огромен стрес, би концентрирала всички усилия в производството на още. И до 47-ма 8-ма би имала сто, примерно; а е била решена да ги използва. Светът би тръгнал по много различен път. Обаче руснаците влизат в берлин,а преди това пречупват вермахта и без атомни бомби, а япония капитулира след първите две....Но , добра тема. Според мене - ключов момент в човешката история, около който се преплитат варианти от бъдещето, които ни изглеждат невероятни.



Забележително е, че Америка се гласи да използва химическо оръжие - и използва ядрено - а страховитите "зверове", т.е. германия и русия, въпреки смъртната си схватка и смъртната опасност от тотално изтребление - не. А и двете могат. Вместо това приемат риска от пълна анхилация. А готината културна америка играе на всичко или нищо. В крайна сметка, печели по-мотивирания да спечели - този, който е готов на всичко, за да спечели. Колкто и да е странно, това не са германия и русия. А наистина е странно.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тоя сценарий направо забива "Ало-ало" в земята :) Към края става малко нереалистичен - през 45-а американците имат уран само за две атомни бомби и да искат няма как да извършат повече бомбардировки (ест. това японците не го знаят). Така че Зомбиленд е неосъществим. Сибирягите партизани също няма как да получат лендлийз в тайгата ;)

И накрая - да не забравяме, че във войната в Пасифика на помощ на Японския императорски флот ще се притече Хър маджести ройъл неви... пардон - Дайне фюраа Райхсмарине исках да кажа. И те тогава станА интересното. Американския тихоокеански флот е пречукан, ЕлЕй и Панамския канал са сринати. Японски десант в Аляска и инвазия в Канада. Британо-германски десант в Калифарния и блицкриг в посока Тексас. Да продължавам ли? :bash:

Хрушчов организира серийно клониране на йетита, които внезапно атакуват през зимата на 49-та и помитат загубилите бдителност германски части. Следва йетиблицкриг в Централна Европа с плененото въоръжение. Берлин е обсаден, Хитлер последва съдбата на Сталин /демек и него го изяждат зверовете/.

Японците дгд. И хепиенд;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Сталин е лоялен докрай на Хитлер??? Това ако е в алтернативката може да се приеме, инак ич го не виждам.

Япония има ли ресурс да завладее Австралия?

Разбира се, че е лоялен. Гьоринг изпортва на съюзниците кога ще е инвазията в СССР, те казват на Сталин. Той пък разстрелва тези, дето са го предупредили, и дори съобщава на Хитлер, че чърчил сее раздори между тях с шалфиви информации.

тогава хитлер разбира, че има някакъв поток на информация между чълчи и сталин, и стига до заключението, че има тайни договорки между британската империя и ссср, и затова англия макар, че е в безнадеждно положение, още не се дава. и решението му да удари ссср става още по-твърдо.

Редактирано от alvassareiro
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Доколко може да се разчита на твърдение, че уран за 2-3 бомби е транспортиран на немска подводница за Япония и пленен от американците?

Тогава да напраим друга алтернативка - японците торпилират "Индианополис" преди да достави бомбите на Гуам, в тоя контекст.

Редактирано от kramer
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз пък до колкото помня те сами се предават след като Дьониц издава заповедта и за подводниците, като при това нарочно отиват да се предадат на канадски разрушител, а не на американски, но в крайна сметка урана пак пада в ръцете на янките (двамата японци на борда на подводницата се самоубиват малко преди това с отровни капсули), имаше и пикантерии - че канадците се били изпонасрали като видели перископа да се подава толкова близо до тях така че да не могат да реагират и готови те да се предават останали доста учудени, че врага идва да им се предава, ама това май повече в сферата на военно-митологическия хумор, заместващ казармения във времена на война ;)

Тогава да напраим друга алтернативка - японците торпилират "Индианополис" преди да достави бомбите на Гуам, в тоя контекст.

От Мидуей и Гуадалканал нататъка Япония е пътник и без атомни бомби, щяха да я сринат с конвенционални. Само че войната щеше да се проточи още доста, макар и също толкова отчаяно за тях. На американците обаче щеше да им дойде доста нанагорно да правят десанти на 4-те главни острова и според мен биха пробвали да ги уморят от блокада, глад и бомбардировки от въздуха (това поне е лесно, японците вече почти не разполагат с живи камикадзета и здрави самолети ;)) ПВО-то им също все някога щеше да се изчерпа.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Огромната част от японската сухопътна армия е разположената в Манджурия Квантунска армия. Наистина в Хирошима има армейски щаб, мисля щаба на втора армия и това показва колко ги е страх американците от дебаркиране на островите.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Там е и най-големия завод за муниции на японците.

Те руснаците нахлуват в Манджурия в същия ден, в който американците бомбардират Нагасаки. Така че общата обстановка кара Хирохито да започне преговорите за капитулация, вероятно си е представял два паралелни десанта - на руснаците от север и на американците от юг.

В американския щаб от друга страна дават зор за атомните бомбардировки и за сриването на Токио защото смятат, че опит за стоварване на десант на който и да е от 4-те главни острова би им коствал по около 250 000 жертви от тяхна страна.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Сталин е лоялен докрай на Хитлер??? Това ако е в алтернативката може да се приеме, инак ич го не виждам.

Япония има ли ресурс да завладее Австралия?

Остави тези махленски мохабеди и популизъм (не са за форума), кажи ни с какво и в какво Сталин не е лоялен към Хитлер..

.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

както е отбелязано в предните постове, японците вече не са разполагали с достатъчно големи сили. друга причина е гладът, защото спада вносът на ориз - основна храна. и естествено съществува и страхът от сталин. защото американците са отишли в япония и след това са се изтеглили, а ако япония беше окупирана от ссср, днес щеше да има народна демократична република япония.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...