Отиди на
Форум "Наука"

Любовните романи


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Тъй, виждаме, как романи писани от жени за жени биват критикувани, че не са реалистични, и унижават жените. Както се казва феминистките отново прекаляват.

Ето дотам стигнахме... Литературни, белетристични творби да бъдат обвинявани, че нямат връзка с реалността. При това несериозни творби. В тази връзка, аз като мъж се чувствам унизен от екшъните. Там мусколести мъжаги като канари раздават удари и изтрепват сума ти народ. Вреалния живот това е невъзможно, а аз не съм мускулест. Също смятам за унизителни и порно филмите. Като видя там мъжаги с перфектни тела да размахват огромни по размер инстументи се чувствам подтиснат, защото моя не е толкова голям, и тялото ми не е перфектно. Да не говорим за актрисите, моята жена/гадже не са нито толкова красиви, нито толкова разкрепостени. Това ме кара да се чувствам подтиснат.

Трябва да има само произведения вдъхновени от живия живот, от нашата социалистическа действителност. Трактористки, нови социалистически заводи, ръководната роля на партията грижеща се за народното щастие. Трябва да се показва хубавото, позитивното в нашата действителност, братството между етническите групи. Мирното и щастливо съжителство между хора от различни етноси, религии и сексуална ориентация. Вниманието на днешните социалистически автори следва да се заостри над днешни, съвременните проблеми, близки до бита и душевността на нашия народ, борбата с расизма, правата на хомосексуалистите, успехите на феминизма и новата социалистическа жена!

Това желае да види днес нашата нова социалистическа либерална родина! Един свят устремил се към светлото бъдеще! Един свят без етнически и религиозни конфликти! Един свят без тютюнев дим, но с хомосексуалисти. Ура другари! Ура за светлото бъдеще което се гради от нашата социалистическа либерална родина, и нейния преден боен отряд Комунистическата Либералната Партия!

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

http://www.zamunda.net/details.php?id=216145&hit=1

2.Johanna%20Lindsey%20-%20Hearts%20Aflam

Приятно четене от интернет Романе. Казват тази авторка била много добра).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

а, батка, предпочитам съвсем друг тип литература. :grin:

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Любовната тема, къде сериозно, къде по-несериозно присъства в изкуството още от древността. Не е логично да се търсят в това политически конспирации.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Авторката има някакво мнение и си го изразява. За разлика от наш Фружин не желае забрана на люб овните романи. А наш Фружин иска забрани за вшехно дет не му отърва и продължава да търси волове под телетата. Е нема да намери! Очаквам и в тази 'тема' скоро да се появят любимите на автора Азис, пайнърки, гейове и др. Нормално. Но почвам да се плаша за сериозния раздел в който никнат като гиби подобни...хммм 'теми'. Затова сериозно си мисля да направим един раздел с работно заглавие примерно "Анти либерализъм" и подзаглавие 'Фружинология', където да поставим темите да си се развиват (не че имат кой знае какво развитие де). Между другото авторката просто е разтревожена от замяната на реалността (истинската) от 'розовостта' на тези бози. И е права! Аналогиите със соцлитературата е неуместна, там беше точно обратното, но кой ти гледа важното е да се пльокне нещо във форума. Прокламираната от едно време 'социалистическа дествителност' и желанието на партията писателите да пишат за нея създаваше именно таквиз розови романчета, верно без секс в тях (ех ако за това се бяха сетили другарите поне щяха да се четат). Така че автора на темат пак и отново е объркал конците и обърнал посоките наабарот. Но вече мисля, че никой не се учудва, а мен почва да ме забавлява ;)!

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Митак, аз пък съм възмутен от порното! И решително настоявам да е реалистично! И всички актьори да са с по малък инструмент от моя, за да не се депресирам. Навремето си имахме социалистически реализъм, днес критикуват любовните романи като вредни защото не са реалистични. По същия начин навремето критикуваха всички жанрове и произведения несвързани с героичната борба на нашия народ за светлото социалистическо бъдеще.

През 1956 забравих автора пише първата в България фантастика за деца и юноши, казва се Победителите на Аякс. В бъдещето получават сигнали от космоса, излита ракета, срещат се в космоса, нищо особено, нищо забележително. Обаче! Цензурите критикуват автора, че липсва линията на социалистическия реализъм. Автора обяснява, че действието се развива в бъдещето, това е фантастика. И тогава му разясняват как да направи романа социалистически реалистичен.

1 В бъдещето комунизма е настъпил, да се опише новия социален строй на комунизма

2 Да се разясни, че земята е обединена, в тая връзка да вкара англоезични и рускоезични космонавти

3 Да бъде изграден образа на Вожда и Партията които изпращат космонавтите да осъществят връзката с извънземните

4 Космонавтите да споделят с извънземните най голямото достижение на човечеството-комунизма и онези да го аплодират

Ето така и само така точно спазвайки тези правила следва да се пишат любовни романи!

1 Да има цветнокожи герои в книгата, да е показана борбата им за равни права

2 Да има хомосексуални в книгата

3 Жените да изграждат образи на независими, феминизирани и равностойни партньори

4 Сексът да е показан реалистично

5 Да се наблегне на щастливото либерално настояще и борбата на положителните либерални герои с отрицателните консервативни герои.

Комунизма, фашизма и либерализма са едно и също, тоталитарни диктатури. Просто още не е изградена диктатурата на либерализма напълно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Всяко обвинение срещу либерализма е основателно!
Мноооо основателно! НЕма що. И подкрепено с необорими и бетонирани док-ва! Абе в какво се превръща този форум!?!

Митак, аз пък съм възмутен от порното! И решително настоявам да е реалистично! И всички актьори да са с по малък инструмент от моя, за да не се депресирам. Навремето си имахме социалистически реализъм, днес критикуват любовните романи като вредни защото не са реалистични. По същия начин навремето критикуваха всички жанрове и произведения несвързани с героичната борба на нашия народ за светлото социалистическо бъдеще.

На кой му пука за теб! Ами що пък не си помишлиш, че такива актьори и даже мъже трудно се намират ;)?Очевидно продължаваш да не разбираш. Розовите романи подменят действителността точно както соцроманите за соцреализма на времето. Само че на времето не позволяваха да се пише друго и соцреализма беше налаган отгоре и друго трудно се издаваше, докато сега сеги може да си издава каквото си ще в рамките на закона и се издава това дето се купува.

През 1956 забравих автора пише първата в България фантастика за деца и юноши, казва се Победителите на Аякс. В бъдещето получават сигнали от космоса, излита ракета, срещат се в космоса, нищо особено, нищо забележително. Обаче! Цензурите критикуват автора, че липсва линията на социалистическия реализъм. Автора обяснява, че действието се развива в бъдещето, това е фантастика. И тогава му разясняват как да направи романа социалистически реалистичен. 1 В бъдещето комунизма е настъпил, да се опише новия социален строй на комунизма 2 Да се разясни, че земята е обединена, в тая връзка да вкара англоезични и рускоезични космонавти 3 Да бъде изграден образа на Вожда и Партията които изпращат космонавтите да осъществят връзката с извънземните 4 Космонавтите да споделят с извънземните най голямото достижение на човечеството-комунизма и онези да го аплодират Ето така и само така точно спазвайки тези правила следва да се пишат любовни романи! ......................... Комунизма, фашизма и либерализма са едно и също, тоталитарни диктатури. Просто още не е изградена диктатурата на либерализма напълно

Георги Марков е автора това бе първата фантастика дето прочетох, а я взех щото "левски" току що бяха били "Аякс" и си помислих че става въпрос за футбол. Средата на 70-те. В книгата няма 3-то (няма Партия), няма и 4-то (Аякс е планета и е изстреляна ракета да спаси пратен по-рано екипаж), относно 1 не е описан никакъв строй, относно 2-ро да Земята е обединена и има всякаквоезични космонавти. Хихихи и как ще стане с либерализма? Като при либерализма основно право е равните права, а не по-големи! Като при либерализма всичко което не е забранено е разрешено, а при останалите два е обратното. Продължаваме с манипулациите!
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Направо монархо-фашист! Десен комунист, либерален консерватор, дървено желязо...

Митак, това са били изискванията на цензурата. Затова той я е забавил години наред, за да я издаде при по нормална обстановка.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

-Какво е консерватизма днес?

-Либерализма преди 50 години. :harhar:

Именно. Смятай какво е днешният либерализъм, след като този от 50-тте днес е консерватизъм ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Именно. Смятай какво е днешният либерализъм, след като този от 50-тте днес е консерватизъм ;)

Не знам за теб,ама за мен това е добре.Защото това означава,че той се развива и то динамично,а консерватизма непрекъснато отстъпва. ...ако има на къде да отстъпи. ;)

Каквото и да си говорим в форума,едно нещо е факт-либерализма е във възход от 200 години и ще продължава да е във възход.А щом консерваторите,приемат старите либерални идеи....

Истински консерватори има в Иран,не в Европа....и това е чудесно за Европа.

Друго си е да можеш свободно да си кажеш,че не вярваш в Бог.....в Иран обаче не можеш да го кажеш това.

И в Европа нямаше да можеш ако не беше либерализма.

Редактирано от Gloster
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Добре, ама тоя либерализъм, въз основа на който можеш да кажеш, че не вярваш в бог, е днешния консерватизъм. Щото според днешния либерализъм не можеш да кажеш, че вярваш в Бог. Или пък да наречеш приятелят на Хъкълбери "негър", както го е нарекъл самият Хъкълбери..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Пичове, за любовни романи става дума, какви са тия -изми :)

Не, майтапа настрана, ама аз съм си идиот от консервативната партийка, но чак пък толкова.

Колкото до любовните романи - че какво пък, малко ерзац-литературка. Не е лошо човек да е чел един такъв (защото те всички са еднакви), а мацките, честно казано, ги четат на килограм. И то включително много интелигентни мацки. Половината фентъзи, половината кримки и половината исторически романчета са също ерзац-литература. Четат се ей така, за да мине времето. Същевременно издават някакви нагласи, така че е хубаво човек да знае стоката. Преди пет-шест години продавах книги на сергия, а преди годиа и нещо - в книжарница. Трябва да ви кажа, че любовните романи се продават отлично. И там си има предпочитания, моди, писма на читатели...

Ясно е, че сексът там винаги е безопасен, че мъжът винаги е силен и интересен, а жената винаги е страшно навита, но обстоятелствата им пречат. Дето се вика - басът пречи на тенора и сопранката да се вземат. И винаги има по две любовни сцени, разказани така, че на жени да им е по-интересно да ги четат. Чиста работа, тия романи се пишан по формула.

Не вярвам някоя читателка на любовни романчета да си зареже коня в реката и да се превърне в наивно-дащна овца само поради великата сила на ерзац-литературата. А ако се е появила такава прелестна глупачка, то който я е открил, трябва веднага да се ожени за нея и да си я къта като истинско съкровище.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Незнам и според мен тоя жанр в литературата е безмислен. В съвременната му комерсиална форма имам предвид, не за пиесите на Лопе де Вега или Шекспир ;) просто във всеки един роман практически има и поне по една любовна история, малко или много засегната, стига да не е някаква много специфична сюжетна линия. Така че ми се струва безмислено да има цял един отделен жанр за това. Е на издателите едва ли им се струва безмислено ;) както и на наивните мацки, които ги четат, макар че струва ми се по-голямата част от тях са лелки и бабички, ама аре :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

От съвременните любовни романи знам един - "Здрач", миксът между любов и вампирство , който имаше огромен успех. Интересно явление, свързано с него, което ме изуми е т.нар. фенфикшън - на хората толкова им харесва романа, че не искат да свършва и впрягат въображението си за нови сюжетни линии:

http://twifanzone.wordpress.com/category/%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%BA%D1%88%D1%8A%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87/

Ха сега, кажете ми кой сериозен роман може да се похвали с фенфикшъни? :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз съм чувал версията, че любовните романи се четат от хора, в чийто живот любовта е недостатъчна или липсва. Имало било любовни романи и за жени (розова серия), и за мъже (синя серия). Тъщата на един приятел четяла такива романи, откакто се била омъжила. В личната й библиотека имало само любовни романи.

Лично аз не мога да цитирам нито едно заглавие на такива романи. Като студент прочетох няколко малки книжки на любовна тематика, ама чак пък романи не бих ги нарекъл. Тия малки книжки не могат да се сравнят с истински роман - по количеството на страниците. По-дебели книги - истински любовни романи - не съм чел.

Всъщност, аз от дете чета предимно научна литература. Литературни произведения съм чел - по задължение - като ученик и като студент. Често - с отвращение, с чувството за загубено време, в което бих могъл да прочета нещо значително по-смислено и по-стойностно на научна тематика.

У нас "чистата (литературната) литература", както и детската литература са на много заден план. Личната ми библиотека съдържа само историческа (и сродна) научна литература, а съ. Книгите на майка ми са свързани с химия, биохимия, медицина. Брат ми пък четеше само книги-игри. Сега чете правна литература (ама - на френски език; първо - във Франция, сега - в Канада). Баща ми четеше пътеписи, а библиотеката му беше пълна с книги, написани или преведени на международния език есперанто.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

"Здрач" не бих казал, че е любовен роман. И аз като Глишев навремето реших да прочета един Харлекин (за да мога да го плювам после :)), ама не издържах и до 30-тата страница. Докато примерно "Здрач" например го взе жена ми и дълго време стоя на лавицата, докато един ден ми писна от кримки и трилъри, а публицистиката ми беше малко омръзнала пък и нямаше нищо интересно. Та реших да я прегледам. Ей Богу прочетох я на един дъх (тя е доста дебелжка) и докато не намеря другите книжки не мирясах. А не съм вампир ;)(че не съм девойче в гимназията е ясно). Намирах си някакви нещица и за мен просто, за които и авторката сигурно не е мислила, че пише.

Пичове, за любовни романи става дума, какви са тия -изми ....

Измите ги вкарва един колега под път и над път ;). След детските сериали дойде ред на позовите книжки, да се готвят и други :).
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Добре, ама тоя либерализъм, въз основа на който можеш да кажеш, че не вярваш в бог, е днешния консерватизъм. Щото според днешния либерализъм не можеш да кажеш, че вярваш в Бог. Или пък да наречеш приятелят на Хъкълбери "негър", както го е нарекъл самият Хъкълбери..

От(за последно в темата).

И най-"радикалния" либерализъм не ти забранява да кажеш,че вярваш в Бог(от която и да е религия да си).

Ти го изкара по-зле от сталинизма този либерализъм......

Това за Хъкълбери е въпрос по-периферията и далеч не е толкова важен.Никой няма да измени оригиналния Марк Твен.

Е ако в САЩ го кажеш и те чуят негри не е много безопасно,но то и в Тексас не е безопасно да имаш много либерални идеи от друга страна и да ги изказваш.

Редактирано от Gloster
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тъй, виждаме, как романи писани от жени за жени биват критикувани, че не са реалистични, и унижават жените. Както се казва феминистките отново прекаляват.

Ето дотам стигнахме... Литературни, белетристични творби да бъдат обвинявани, че нямат връзка с реалността. При това несериозни творби. В тази връзка, аз като мъж се чувствам унизен от екшъните. Там мусколести мъжаги като канари раздават удари и изтрепват сума ти народ. Вреалния живот това е невъзможно, а аз не съм мускулест. Също смятам за унизителни и порно филмите. Като видя там мъжаги с перфектни тела да размахват огромни по размер инстументи се чувствам подтиснат, защото моя не е толкова голям, и тялото ми не е перфектно. Да не говорим за актрисите, моята жена/гадже не са нито толкова красиви, нито толкова разкрепостени. Това ме кара да се чувствам подтиснат.

Трябва да има само произведения вдъхновени от живия живот, от нашата социалистическа действителност. Трактористки, нови социалистически заводи, ръководната роля на партията грижеща се за народното щастие. Трябва да се показва хубавото, позитивното в нашата действителност, братството между етническите групи. Мирното и щастливо съжителство между хора от различни етноси, религии и сексуална ориентация. Вниманието на днешните социалистически автори следва да се заостри над днешни, съвременните проблеми, близки до бита и душевността на нашия народ, борбата с расизма, правата на хомосексуалистите, успехите на феминизма и новата социалистическа жена!

Това желае да види днес нашата нова социалистическа либерална родина! Един свят устремил се към светлото бъдеще! Един свят без етнически и религиозни конфликти! Един свят без тютюнев дим, но с хомосексуалисти. Ура другари! Ура за светлото бъдеще което се гради от нашата социалистическа либерална родина, и нейния преден боен отряд Комунистическата Либералната Партия!

Фружине, ако искаш да се занимаваш с наука, чети научни медии (публикации).

Тук (в раздел съвремие и политика) коментираш критика върху художествено (любовно) произведение. И намесваш и политиката. И малко по-надолу критикуваш комунистическата цензура. Ами те са правели същото - вкарвали са политика в худ.произведения. И са си били прави - и соца и кап-а по него време се подковаваха политически. Това бе време на идеологическо противоборство (да не кажа война).

Масата народ се "филмира" и от книги. И това се е ползвало и ще се ползва. Аз лично не виждам как един човек с интерес към науката, ще вземе да се харчи да коментира любовни романи. Фокуса на науката трябва да е в науката, а не в разобличаването на критика на любовни романи. Фокуса е... вниманието. А ти обръщаш внимание към критиката на любовни романи. Ако те влекат любовни романи и имаш отношение е ОК, но не ги вкарвай в научни рамки (форуми) защото просто нямат нищо общо с науката. Освен азбуката. Да кажем.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Дано си прав, че напоследък само за забрани на Коледи и разпятия чувам, Глостър. Чак и Червения кръст забраниха по линейките.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Преместих темата в раздела по литература.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...