Отиди на
Форум "Наука"

Внимание – опасни шарлатани!


Last roman

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

да, още един 'чудодеен' лек за всичко. Шараните пак кълват.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 132
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Разбира се, хващат се и за сламка. На никого не пожелавам да я докара до там. На мен се опитаха да ми го продадат познати преди години, когато се разболях. Тъй като не разполагах с кой знае какви средства, трябваше да избирам между него и предписан антибиотик. По-лесно се озовах в аптеката, отколкото им угодих.

А ето едно интересно проучване, чийто доклад не успях да открия чрез reportlinker.com


analysis.png

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 32 минути, insighting said:

Разбира се, хващат се и за сламка. На никого не пожелавам да я докара до там. На мен се опитаха да ми го продадат познати преди години, когато се разболях. Тъй като не разполагах с кой знае какви средства, трябваше да избирам между него и предписан антибиотик. По-лесно се озовах в аптеката, отколкото им угодих.

А ето едно интересно проучване, чийто доклад не успях да открия чрез reportlinker.com


analysis.png

и търговията с радиоактивни продукти е процъфтявала в началото на миналия век.

Вярвало се, че зареждат с енегрия.

Както казах - всяко поколение живее със заблудите си.

Умните се присмиват на модерните суеверия.

По-умните правят пари от това.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Билките се използват за лечение от хилядолетия и са доказали своя ефект. Медицината извършва голяма грешка, като ги оставя в ръцете на шарлатаните, вместо да ги подложи на научно изследване и да установи техния реален лечебен ефект.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Пакетирани билки за аптечната мрежа предлага Биопрограма. Напоследък предпочитам тинктурите, които произвеждат. Лечението с билки обаче изисква повече време, а понякога определен проблем не може да бъде решен с билкова алтернатива. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Глобален Модератор

Един съществуващ вирус, един лъжец, един неспазен бас и много необразовани хора

Следващите няколко реда могат да ви ядосат леко, защото са посветени на един мъж, който се хваща на бас, но го губи. Мъжът отказва да изпълни обещанието си, което сам отправя, което от своя страна е проява на липса на всякаква чест и достойнство.

Преди няколко години немският биолог Щефан Ланка (вирусолог), който е и върл антиваксър, дава ново проявление на своето невежество – обзалага се на бас с цялото общество, че вирусът на морбилите (род Morbillivirus) не съществува. Първият, който успее да докаже, че вирусът съществува, ще спечели 100 000$.

Да вземеш тази сума е все едно да вземеш близалка от дете – толкова е лесно. На призива откликва д-р Дейвид Барден, който изпраща серия от научни проучвания от реномирани научни журнали, които не просто доказват съществуването на вируса, но описват неговата интимна молекулярна структура и функции. Ето и самите проучвания:

1)     Propagation in tissue cultures of cytopathogenic agents from patients with measles. – проучване, което разглежда размножаването на вируса в тъканни култури. Самите вирусни частици са изолирани от инфекциозни пациенти (Източник 1).

2)     Studies on measles virus in monkey kidney tissue cultures – едно от ранните проучвания на вируса. Той е изследван в маймунски тъканни култури. Вирусите са вътреклетъчни паразити и могат да се изучават само, когато инфектират живи тъкани, а в лабораторни условия това става в клетъчни и тъканни култури (Източник 2).

3)     Structure, Transcription, and Replication of Measles Virus – в това проучване е разгледана интимната структура на вируса, как се реплицира (размножава) и транскрипцията на генома му – един много разнообразен процес при вирусите (Източник 3).

4)     Electron microscopy of measles virus replication – в тази научна статия се представят и фотографии на самия вирус, добити  чрез електронна микроскопия (Източник 4).

5)     The molecular length of measles virus RNA and the structural organization of measles nucleocapsids. – в това проучване се разглежда структурата на генома на вируса, както и обвивката (нуклеокапсида), която го обгражда (Източник 5).

6)     Analysis of Morphology and Infectivity of Measles Virus Particles – последната статия разглежда морфологията на самия вирус, както и неговата инфекциозност (Източник 6).

Untitled-6

Ланка пренебрежително отхвърля тези доказателства и отказва да спази баса, който самият той създава. Според него доказателството за съществуването на вируса не са убедителни. Той вярва, че заболяването всъщност е на психосоматична основа и се проявява при изживян силен стрес, а не се дължи на инфекциозен агент. Естествено аргументи в подкрепа на тази (психосоматична) теза не са предоставени.

Битката се пренася в съда на град Равенсбург, а решението е в полза на д-р Барден. Съдът смята, че доказателствата са солидни, а Ланка трябва да изплати 100 000$ на лекаря.

Ланка обжалва решението и в края на 2016 година се стига до ново решение – Ланка не трябва да заплаща споменатата сума. Причината за това решение е чисто семантична, а не научна. Според съда всяка една от предоставените статии не доказва категорично и самостоятелно (подчертавам самостоятелно) съществуването на вируса. Експертът, който помага на делото,  проф. Podbielsky изразява своето критично мнение, че всички предоставени статии заедно доказват съществуването на вируса и е много трудно в една единствена статия това нещо да се направи. А именно това очаква съда.

Този казус доказва, че фактите имат различна стойност за съдебната система, а истината може да бъде изкривена.

Резултатът от цялата история е пагубен, защото всички дезинформационни сайтове разпространяват лъжата, че „Биолог доказа, че вирусът на морбилите не съществува“, когато истината е съвсем различна…

Множеството индивиди, които вярват на подобни лъжи показват липсата на всякакви познания по темата.

Глупавите са толкова глупави, че не осъзнават, че са глупави.

Цитирана литература:

1)     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/13177653

2)     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/13508251

3)     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/13508251

4)     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/5774139

5)     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6540797

6)     http://www.osaka-med.ac.jp/deps/b-omc/articles/532/532daikoku.pdf

 

http://6nine.net/2017/05/28/един-съществуващ-вирус-един-лъжец-еди/#more-3444

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Много зле, имам чувството, че все повече хора на високи позиции защитават подобни нелепи лъги, защо сега съдът не защити науката и не се гледа малко по-на широко?!?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

съдът не е компетентен да тълкува научни въпроси или теории. А на обжалване нещата винаги минават и метър. Никой не е застрахован от грешки.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Администратор

Новородено се разболява, защото майка му приема плацента на хапчета
https://nauka.bg/новородено-се-разболява-защото-майка/

Здравните служители започнали да осведомяват майките за потенциалните опасности при приемането на капсули, пълни с дехидрирана плацента, след като инфекцията на новороденото от Орегон била свързана с тази практика.
Здравните служители започнали да осведомяват майките за потенциалните опасности при приемането на капсули, пълни с дехидрирана плацента, след като инфекцията на новороденото от Орегон била свързана с тази практика.

Бебето било родено здраво и без усложнения през септември, но след това здравето му бързо започнало да се влошава.

Докторите, опитвайки се да разберат причината за респираторния дистрес, преместили бебето в неонатално интензивно отделение и започнали да правят редица тестове, според доклад, пуснат в края на юни от Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Тези тестове разкрили смъртоносна инфекция на кръвта, причинена от стрептококи от група B, Streptococcus agalactiae (GBS), която докторите третирали с 11-дневен прием на антибиотици.

Когато бебето се върнало вкъщи, то отново развило същата инфекцията и било заведено в друга болница. Тъкмо там докторите открили, че причината за повторното заразяване е плацентата на майката.

Жената е приемала собствената си плацента в продължение на седмици, след като се регистрирала в компания, която обработва и капсулира органа, който свързва развитието на фетуса със стената на матката на майката. Докато приемала плацентата, жената кърмела, което прехвърлило инфекцията от майката на детето.

„Три дни след раждането на бебето, майката получила дехидрираната, капсулирана плацента, и започнала да приема по две капсули три пъти на ден“, съобщават от CDC. „Докторите инструктирали майката да спре консумирането на капсулите.“

Щом майката спряла, детето ѝ – на което бил предписан нов курс от антибиотици – се възстановило.

CDC подчертава, че тази майка е просто един предупредителен случай, но е въздействащ. Плацентите биват консумирани сурови, готвени или изсушавани и превръщани на прах, който се поставя в смилаеми капсули като вида, който бил използван от майката при случая, докладван от CDC.

Някога рядко срещана практика, консумирането на плацентата след раждането е станало твърде разпространено в последните години, след като беше насърчавано от блогове за родилки и известни личности като Дженюъри Джоунс и Ким Кардашян, които изтъкваха практиката като начин да предотвратят следродилната депресия. Защитниците на тази привичка твърдят също, че така се повишава отделянето на мляко, подобрява се настроението и нивото на енергия и дава сила.

Има само един проблем: няма реално доказателство, което да потвърди тези предполагаеми ползи, според CDC. А изследванията на агенцията върху потенциалните рискове от консумирането на човешка плацента все още се провеждат.

Учените от CDC, които изследвали консумираните от майката хапчета, открили, че те са пълни с GBS – като бактериалните клетки били генетично неразличими от онези, разболели детето.

Според доклад от ArtsTechnica: „GBS обикновено се среща при възрастни, но в повечето случаи не предизвиква инфекции. При новородените с все още неразвита имунна система, обаче, може да причини щети. А щамът GBS, открит в този случай, е особено неприятен; той има вирулентни фактори, които му позволяват лесно да премине през чревната лигавица в кръвта и потенциално да премине кръвно-мозъчната бариера.“

Един от рисковете, които поемат майките, според CDC, е че не съществуват стандарти за обработването на плацентата за консумация, освен нагряването на тъканта на 54°C за 121 минути, за намаляване на броя на бактериите салмонела. „Процесът на капсулиране на плацентата не премахва сам по себе си инфекциозните патогени; следователно, приемът на плацента чрез капсули трябва да бъде избягван“, съобщават от CDC. „Специалистите трябва да се интересуват от историята на прием на плацентата, в случай на инфекция от GBS и да информират майките, които се интересуват от капсулирането на плацентата, за потенциалните опасности.“

Проучване от 2015 година, проведено от Archives of Women’s Mental Health, разглежда всички предишни изследвания върху храненето след раждане, и открива, че няма истински доказателства, които да доказват твърденията за ползите от плацентата. Установено е също така, че няма изследвания върху потенциалните рискове при консумирането на човешка плацента.

Проучването било проведено след като някои пациенти на автора на изследването – Crystal Clark, я попитали за мнението ѝ за тази практика. Clark е асистент по психиатрия и поведенчески науки в Медицинското училище към Северозападния университет във Фейнберг, и е психиатър, специализирал в разстройствата в настроението, свързани с възпроизводството. Тя казва пред The Washington Post, че пациентите ѝ искали да знаят дали капсулите с плацента – привидно вземани за подобряване на настроението – биха взаимодействали с антидепресантите, които Clark им е предписвала.

„Бях много объркана от този въпрос“, казва Clark. Нито тя, нито колегите ѝ акушери знаели за някакви клинични изследвания по въпроса.

„Много от колегите ми акушери бяха по-запознати с въпроса, отколкото аз“, казва тя. „Те са виждали да се говори за това по телевизията, затова знаеха, че се случва. Но те не мислеха, че някой от техните пациенти го прави. Това беше интересно, след като знаех със сигурност, че някои от пациентите им го обмислят.“

Чудейки се откъде жените научават за предполагаемите ползи от плацентофагията – терминът за консумиране на плацентата след раждане – Clark започнала да преглежда съществуващата литература по темата. Тя заключила, че има много малко доказателства, че практиката на приемане на плацента има ползи за здравето.

„От всички налични изследвания, само едно показваше потенциална полза и потенциал за намаляване на болката непосредствено след раждането“, казва Clark. „Но това конкретно изследване, въпреки че беше убедително, показваше, че плацентата трябва да бъде изядена веднага след раждане, напълно, в нейната цялост, и не може да бъде запазвана и нагрявана. Не това правят жените.“

Яденето на плацента остава популярно увлечение сред майки като Ким Кардашян Уест, чиито туитове за личния ѝ опит били споделени и харесани хиляди пъти през 2015 година.

„Чух толкова много истории, когато бях бременна с Норт от майки, които не са си яли плацентата при първото бебе и след това имали следродилна депресия“, написала Кардашян Уест в блог (всъщност личната си апликация), „но когато започнали да приемат хапчетата след като родили вторите си бебета, те не страдали от депресия! Затова си помислих, защо да не пробвам? Какво мога да загубя?“

Превод: Никол Николова

Източник: The Washington Post

https://nauka.bg/новородено-се-разболява-защото-майка/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор

Не си мислете, че шарлатани и шарани има само по нашите ширини. Ето и западния аналог на 'На кафе"-во. В ролята на Гала - Гуинет Полтроу:

Гуинет Полтроу с 50 необосновани и вредни здравни твърдения (видео)

 
Една неправителствена организация, наречена "Истината в рекламата" (Truth in Advertising - TINA) изпрати открито писмо до двама прокурори, в което критикува компанията на Гуинет Полтроу, Goop, за разпространяване на над 50 необосновани (и незаконни) здравни твърдения, съобщи IFLScience.

"Разследването на TINA.org разкри, че компанията използва недоказани и поради това лъжливи за здравето и лечението на болести твърдения за много от своите търговски продукти", се посочва в писмото.

Не за първи път компанията на Полтроу е посочвана, че дава странни и по никакъв начин научно точни здравни съвети. Goop обяснява на жените, че трябва да поставят 66-доларови нефритени яйца в своите дамски части, тази "срого пазена тайна" на китайските наложници, за да увеличат оргазмите си, хормоналния баланс и "женската си енергия" (каквото и да означава това). Разбира се, лекарите реагираха незабавно, като посочиха, че това е пълна глупост и предупредиха, че практиката може да доведе до бактериална вагиноза или дори синдрома на токсичен шок, животозастрашаващо усложнение, причинено от бактериални инфекции.

Goop започва през 2008 г. като седмичен бюлетин, изпратен директно от кухнята Полтроу. Сега това е напълно разработена онлайн компания. Тази година тя дори се преквалифицира в компания, организираща събития, първото "Goop Wellness Summit" е с вход $ 500, но за още $ 1000 може да обядвате с Полтроу. Посетителите имат възможност да се насладят на ден на кристалната терапия, четене на аури и капане на антиоксиданти по челото, тренировка и дискусии.

От носими стикери, изработени от материал на НАСА за скафандри (фалшиви), които "стимулират изцелението" (лъжа), до заземяване (ако се разхождате боси, се премахва статичното електричество и безсънието, но не искайте Полтроу да ви обясни защо "Аз не знам какво, по дяволите, говоря!" ). На сайта има доста недоказани здравни твърдения през годините. И не само са напълно недоказани, а  в някои случаи и вредни, а продуктите, които се продават на читателите, са на безбожни цени.

1503862397_4_559x*.jpgСкрийншот от страницата на Goop

Писмото продължава с думите: "TINA.org е каталогизирала повече от 50 случая, в които компанията твърди, категорично и безусловно, че нейните продукти - или продуктите на трети лица - могат да се лекуват, предотвратяват, облекчават на симптомите или намаляват риска от развитието на редица заболявания, вариращи от депресия, тревожност и безсъние, до безплодие, рак на матката и артрит".

"По тези причини TINA.org призовава службите да започнат разследване на маркетинговите твърдения, които се правят от Goop и да се предприемат съответните действия за изпълнение", се казва в писмото.

http://nauka.offnews.bg/news/a_3/a_92201.html?preview=ok

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор

Шюслеровите соли – опасна заблуда!

 
(Други статии в блога ми по същата тема:
http://ochemist.blogspot.bg/2017/03/blog-post_24.html
http://ochemist.blogspot.bg/2012/11/blog-post.html)


Когато за пръв път чух за тези соли, си помислих, че става дума за някакви неорганични соли, пресовани в таблетки, т. е. че хапчетата почтиизцяло се състоят от тези соли. Това ми се видя крайно подозрително и реших малко по-отблизо да се запозная с темата. И бях доста стреснат, убеждавайки се, че това е поредната шарлатания, издънка на „любимата“ ми хомеопатия. Изглежда този Шюслер се е усетил някога през XIX век, че и той може „да се хване на хорото“ на хомеопатията и да започне да печели добри пари със сравнителномалки инвестиции. Тъй като солите са такабезкрайно разредени, че отговарят на приказката „лапнеш нещо (хапче) – глътнеш нищо (освен захар)“...
 
Шюслеровите соли (а не „шуслерови“, както пише на много места) се водят „алтернативни лекарствени препарати“ на минерални соли в хомеопатични дози (след т. нар. потенциране“). „Лечението“ с шюслерови соли дължим на хомеопатичния лекар Wilhelm HeinrichSchüßler (1821-1898) и се основава на неговото „гениално“ допускане, че заболяванията възникватпоради разстройства в минералния метаболизъм на клетките на тялото и могат да бъдат излекувани чрез хомеопатични дози от минерали (т. е.неорганични вещества). Тези предположенияникога не са били научно признати и в действителност ефективността на шюслеровитесоли не може да се счита за доказана.
 
Чрез доставянето на липсващите минерали Шюслерискал да се бори с болестите. Затова билонеобходимо според него потенциране“ (усилване)на въздействието на солите, за да могат те дапопълнят недостига в рамките на една клетка. Според него силно разредените "фини" минерални вещества, т. е. индивидуалните йони, попадатдиректно във вътрешността на клетката. Недостигътизвън клетките се допълва с богата на хранителнивещества диета и базисно хранене, тъй като е необходим известен баланс между вътрешността наклетката и извънклетъчното пространство. Според възгледа на Шюслер патогенното дразненепредизвиква засилване на функцията на даденаклетка, тъй като клетката се опитва да се противопостави на дразненето. Поради това свое действие клетката губи една част от необходимите за функционирането ѝ минерални вещества. Тогаватези клетки се променят в патогенни, в коетоименно се състои същността на въпроснотозаболяване.
Lactose.gif
α-Лактоза
Лактозата (млечна захар)е дизахарид, състоящ се от глюкоза и галактоза. Химически представлява4-О-(β-D-галактопиранозил)-α-D-глюкопираноза и еестествена съставка на млякото на бозайниците.Притежава сладост наполовина спрямо обикновената захар. Използва се като пълнител и безвреден носител на активните вещества при изготвяне на таблетни лекарствени форми. Тъй като таблетираните шюслерови соли се състоят най-вечеот млечна захар, за пациенти с непоносимост към лактоза шюслеровите соли са на разположение също и под формата на капки като разтвори в алкохол или като глобули без лактоза (топчета отобикновена, тръстикова захар). Солите на Шюслерсе разреждат според хомеопатичния метод и иматследните означения: D1 означава, че разреждането е 1:10, Dx означава разреждане 1:10х. Солите на пазара по правило са в разреждане:
 
  • D6 (т. е. разреждане 1:1 000 000, едно към единмилион) или 
  • D12 (т. е. разреждане 1:1 000 000 000 000, едно към хиляда милиарда!). 

Важно е да се подчертае, че при самото разреждане задължително се прилага друсане, клатене, търкане и раздробя­ване, с което „потенцирането“ им се засилва.
%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B5
Варел от 200 л
За да добиете представа замащаба на разреждането, представете си кристалчеготварска сол, голямоколкото песъчинка от плажа (прибл. 1 мг), и горазтворете в един литър вода (прибл. 1000 г или 1 000 000 мг) – това ще бъдеD6 Шюслерова сол № 8 (NaCl)! А сега да видим какво е D12 (например сол № 15: Kalium bichromicum D12): нека разтворим едно оранжево-червено кристалче калиев дихромат, голямоколкото песъчинка от плажа (прибл. 1 мг), във водата от 5000 варела по 200 л, т. е. в 1000 куб. мвода (прибл. 1 000 000 кг или 1000 тона; това отговаря на 1 000 000 000 000 мг!). Едва ли има метод на аналитичната химия, който да може да докаже наличието на йоните на K2Cr2O7 в този супер-свръх-разреден разтвор! Ако отпиете от него,по никакъв начин не можете да установите разлика спрямо „чистата“ вода от чешмата, която със сигурност съдържа много повече от разни други примеси (вж. етикета на някоя трапезна или минерална вода).
 
Списък на 12-те т. нар. основни (функционални) шюслерови соли:
  1. Calcium fluoratum D12 (калциев флуорид) – бял прах; как ли се постига разреждането, след като е неразтворим във вода?
  2. Calcium phosphoricum D6 (калциев фосфат);не се уточнява кой от трите фосфата –калциев дихидрогенфосфат Ca(H2PO4)2,калциев хидрогенфосфат CaHPO4 илитрикалциев дифосфат Ca3(PO4)2; последният е неразтворим във вода.
  3. Ferrum phosphoricum D12 (железен фосфат);не се уточнява дали е феро- (желязо II)Fe3(PO4)2 или фери- (желязо III) фосфатFePO4 (и двата представляват кафяв прах, неразтворим във вода);
  4. Kalium chloratum D6 (калиев хлорид) – има свойствата на готварската сол, но с калиеви йони – не увеличава натрупването нанатриеви йони в кръвта.
  5. Kalium phosphoricum D6 (калиев фосфат,K3PO4), водоразтворима сол.
  6. Kalium sulfuricum D6 (калиев сулфат, K2SO4),водоразтворима сол.
  7. Magnesium phosphoricum D6 (магнезиев фосфат); не се уточнява кой от трите фосфата – магнезиев дихидрогенфосфатMg(H2PO4)2, магнезиев хидрогенфосфат MgHPO4 или тримагнезиев дифосфат Mg3(PO4)2; последният енеразтворим във вода.
  8. Natrium chloratum D6 (натриев хлорид, NaCl) обикновена готварска сол, но разредена 1 млн. пъти! Морската вода е хиляди пъти по-концентрирана.
  9. Natrium phosphoricum D6 (натриев фосфат,Na3PO4), водоразтворима сол.
  10. Natrium sulfuricum D6 (натриев сулфат,Na2SO4) – хигроскопичен, безцветна сол, разтворима във вода.
  11. Silicea D12 (силициев диоксид, SiO2, т. е.кварцов пясък) – абсолютно неразтворим във вода, интересно как е направено разрежданеD12 ?! Не е сол.
  12. Calcium sulfuricum D6 (калциев сулфат) – известен в бита като гипс, хигроскопичен,неразтворим във вода, при поглъщане не се усвоява.
 
Списък на 15-те т. нар. допълнителни шюслерови соли:
  1. Kalium arsenicosum D6 (калиев арсенит,KAsO2).
  2. Kalium bromatum D6 (калиев бромид, KBr).
  3. Kalium jodatum D6 (калиев йодид, KI).
  4. Lithium chloratum D6 (литиев хлорид, LiCl).
  5. Manganum sulfuricum D6 (манганов сулфат,MnSO4) – вж. забележката по-долу.
  6. Calcium sulfuratum D6 (калциев сулфид, CaS)– във вода слабо разтворим с миризма наразвалени яйца (H2S) поради частична хидролиза.
  7. Cuprum arsenicosum D6 (меден арсенит,CuHAsO3)  всъщност хидрогенарсенит, токсичен жълто-зелен пигмент, неразтворим във вода.
  8. Kalium-Aluminium sulfuricum D6 (калиево-алуминиева стипца).
  9. Zincum chloratum D6 (цинков хлорид, ZnCl2)– хигроскопичен, много разтворим във вода!
  10. Calcium carbonicum D6 (калциев карбонат,CaCO3)  обикновен варовик, скала, неразтворима във вода!
  11. Natrium bicarbonicum D6 (натриев хидрогенкарбонат, NaHCO3) – сода за хляб.
  12. Arsenum jodatum D6 (арсенов трийодид, AsI3)– оранжевочервени кристали, малко разтворим във вода.
  13. Aurum Chloratum Natronatum D6 (злато/натриев хлорид, Au/NaCl) – златото е напълно инертно, както се погълне, така след време се излъчва навън; за солта е ясно!
  14. Selenium D6 (селен, Se)  неразтворим мъм мода; изобщо не е сол, а просто вещество!
  15. Kalium bichromicum D12 (калиев дихромат,K2Cr2O7)  оранжевочервени кристали;мощен окислител, разтворим във вода.
 
Хомеопатичните производители предлагат на пазара тези силно разредени минерални продукти, наречени още "клетъчни" или "тъканни" соли. Твърди се, че са ефективни срещу широк спектър от заболявания, включително апендицит (независимо дали спукан или не), плешивост, глухота, безсъние, глисти и други. Използването им се базира на идеята, че основната причина за заболяването е минерален дефицит. Обаче много от тях са толкова разредени, че изобщо не биха могли да коригират какъвто и да е минерален дефицит, ако е имало такъв.
 
Ето как един български интернет-сайт се гаври с безпросветността на българските болни хора:

Maгнeзиyм cyлфypиĸyм (МnЅO4.5Н2О, мaнгaнoв cyлфaт, Моl. wt.: 241.068 g/mоl, лecнo paзтвopим) пpeдпaзвa мeмбpaнитe oт oĸcидaнтнo paзpyшaвaнe. Toй e вaжeн миĸpoeлeмeнт, oт ĸoйтo тялoтo ce нyждae, мaĸap и в мaлĸи ĸoличecтвa. Cпocoбcтвa ycвoявaнeтo нa жeлязoтo oт тялoтo...(https://lekbook.com/homeopathy/shuslerova-sol-no-17-magnezium-sulfurikum-manganum-sulfuricum) За авторите на тази глупост магнезий и манган е едно и също! "Оксидантно" вероятно ще рече "окислително". Освен това химическото съединение било „важен микроелемент“, а и всичко останало са безсмислици, целящи заблуда и объркване у неосведомените читатели. Важното е да се купува! (Само да не си помислите, че шюслеровите соли са евтини!)
 
Още малко за хомеопатията
 
По аналогия с класическия химически принцип, че „подобни се разтварят в подобни“ (similia similibus solventur), хомеопатите издигат принципа „подобното се лекува с подобно“ („similia similibus curentur“), т. е. една болест може да се лекува чрез „нещо“, което предизвиква подобни или същите симптоми.
 
Във вестник „24 часа“ прочетох репортаж за следната случка:
Физикът Ивайло Славов изпил публично 280 хомеопатични хапчета. „Досега за толкова изпити наведнъж таблетки съм чувала само от лекари от токсикологията, които спасяват самоубийци, вие защо го направихте? – пита журналистката. – Г­-н Славов, как сте със здравето след тези 280 хапчета?“ Благодаря, в чудесно здраве съм за годините си и начина ми на живот. Изпих по 80 топчета от опаковки, на които пишеше пчелна отрова (към която съм алергичен), беладона и арника, и още 40 таблетки с надпис "Седатив ПС". Всъщност на всички тях трябва да пише захар, защото в тях няма никакво активно вещество. Хомеопа­тията е само захар и вода. Точно това исках да покажа с демонстративното изпиване на толкова хомеопатични стоки. (Повече прочетете тук:https://www.24chasa.bg/Article/1648727)
 
 
 
 
 
Според в. „Гардиън“ официалният орган за австралийските лекари изисква фармацевтите да опразнят своите рафтове от хомеопатични продукти и предупреждава лекарите да не ги предписват, защото те не правят нищо. Кралският австралийски колеж на общопрактику­ващите лекари (RACGP) също официално е препоръчал лекарите да спрат предписването на хомеопатични лекарства и твърди, че фармацевтите трябва да спрат зареждането с такива продукти, тъй като няма доказателства, че по някакъв начин те са ефективни.
 
В отговор на отворено писмо от учени и изследователи Световната здравна организация(СЗО) е издала недвусмислена декларация, че тя не поддържа използването на хомеопатията за лечение на ХИВ, туберкулоза, малария, грип и бебешка диария.
 
Има нула убедителни доказателства за това, че хомеопатията изобщо има някакъв ефект при което и да е заболяване.“ Това твърди най-доброто и най-релевантното изследване, което определено развенчава твърденията за ефикасност на хомеопатията в научната статия на Shang и съавт.в реномираното медицинско списание Lancet от 2005 г. (вж. по-долу). Тези автори са проучили внимателно 220 клинични изпитвания, от които половината – чрез хомеопатия, а другата половина – чрез реална медицина. Те отбелязват, че прихомеопатията резултатите са не по-различниот използването на плацебо. Докато с реалните лекарства се наблюдава истински ефект от лечението, далеч отвъд плацебо-ефекта.
 
Shang, A., Huwiler-Müntener, K., Nartey, L., Jüni, P., Dörig, S., Sterne, J., Pewsner, D., & Egger, M. (2005). Are the clinical effects of homeopathy placebo effects? Comparative study of placebo-controlled trials of homeopathy and allopathy. The Lancet, 366 (9487), 726-732; DOI: 10.1016/S0140-6736(05)67177-2
 
Ще завърша с един откъс от доклад, издаден на основание член 210 от Закона за здравето, 1911-1944 г. (Австралия). Твърди се, че споменатото "лекарствено средство" [клетъчна сол на д-р Шюслер, Kali Phos. 3X] „се препоръчва при загуба на психична енергия, мозъчно замъгляване, парализа на всяка част от тялото, нервно главоболие, невралгични болки, общо увреждане и изтощение, безсъние от нервни разстройства“. „Лекарството“ бе анализирано и бе установено, че съдържа калиев дихидрогенфосфат и лактоза. Действителното количество калиев дихидрогенфосфат в "доза за възрастни" е толкова нищожно малко, че биха били необходими над 9000 таблетки, за да се получи минимален лечебен ефект. Лактозата е захар, която не е от значение при лечението на всяка от споменатите по-горе болести. Затова клетъчните соли д-р Шюслер не могат да имат лечебна стойност. Те няма да доведат до никакво подобрение при нито една от болестите, за които се казва, че трябва да се предписват. Всякакви разходи за закупуване на тези соли са загуба на пари. И това е публикувано още през 1946 г. в Правителствения вестник на Западна Австралия, гр. Пърт.
 
 
Всичките стотици оди, хвалебствия и чудеса относно тези „чудодейни“ соли очевидно не са нищо друго, освен масирана евтина реклама и зарибяване. Мисля, че става ясно защо тези ужким-соли са опасна заблуда – хората вярват, че лекуват с тях всякакви болести, вместо да се лекуват със същинските лекарства, изобретени с интелекта и труда на огромен брой учени – фармацевти, химици и фармаколози.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

едно човечно мнение от колега фармацевт:

Хранителни добавки срещу рак – има ли надежда?

СЪЖАЛЯВАМ.

Като медицински специалист, като фармацевт, като човек, като същество, способно на емпатия. Съжалявам. Вашата болка е неописуема. Имате цялото ми състрадание. Въпреки, че съм напълно наясно, че моето съчувствие не може да помогне с нищо. Съжалявам много.

Извинявам се. Продължавам.

Името ми е Надежда и когато бях малка, много обичаха да ми пеят една песничка с автор на текста Джани Родари. Помните ли я?

Продавач на надежда

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал … познайте какво?
– Надежда! Надежда за всички.

“Купете! С отстъпка за Вас!
Всеки трябва надежда да има!”
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и отвънка само поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.

Обожавах тази песничка. Сега тя ме смразява от ужас.

Защото истинските продавачи на надежда, тези, които пробутват хранителни добавки на болни от рак и други тежки заболявания… това не са добри хора.

За да разберем какво всъщност се случва с хранителните добавки срещу рак, каква е ситуацията реално, защо конвенционалното лечение е толкова болезнено и разрушава живота на човека такъв, какъвто той го познава, трябва да си изясним някои неща.

Конвенционалното лечение на рак и неговите недостатъци

Причината химио- и лъчетерапията да имат толкова странични ефекти е липсата им на СПЕЦИФИЧНОСТ. Във фармакологията съществува понятието специфичност на терапията. То показва до каква степен лечението повлиява точно засегнатия проблем. Когато например имаме бактериална инфекция, често лекарят предписва лекарства, наречени бета-лактамни антибиотици. Тези лекарства се насочват  към (таргетират)  една много специфична част на бактериалната клетка – клетъчната ѝ стена. Човешките клетки нямат клетъчна стена, а само мембрана. Бета-лактамният антибиотик няма къде да се захване и да убие човешка клетка. Той не ѝ въздейства и я подминава. Затова страничните ефекти на този тип антибиотици се причиняват от други фактори. Главно: че убиват и полезна микрофлора (защото е съставена от бактерии –  ние поправяме това с пробиотици), алергия (която може да дойде от практически всяко вещество) и др. Поносимостта към бета-лактамите е толкова висока, че в някои случаи се предписват по 6 грама на денонощие!

Сравнителната безопасност на този тип лекарства (разбира се, като за лекарство – 100% безопасно лекарство не съществува) идва от това, че са специфични. Те убиват бактериите, а не човешките тъкани. Защото бактериите са много различни от нашите клетки по структура.

Туморната клетка обаче? Тя е човешка клетка

Това, което убива нея, обикновено е способно да убие и други човешки клетки. Нормалните. Това, с което раковите клетки се отличават е, че са безсмъртни (при тях няма програмирана клетъчна смърт – апоптоза), и с това, че се размножават безконтролно и БЪРЗО.

Конвенционалните лекарства срещу рак в огромната си част таргетират точно тази особеност на злокачествените клетки.

Класическите конвенционални лекарства

Спират деленето на тумора по три начина

  • Някои закачат въглеводородни вериги върху ДНК. По този начин правят „мост“ между двете ДНК вериги. Ензимите, които разделят двете вериги, за да се копират и да образуват нова ДНК за дъщерните клетки на деленето, не могат да ги разкачат. Целият процес дава грешка, която е фатална за клетката. Това са най-старите лекарства (още от Втората световна война) и са с най-много странични ефекти. Някои от тях произлизат от иприт – бойно отровно вещество (БОВ). Разбира се, никой не използва иприт за лечение на рак днес. Направени са съществени промени в химичната структура на тези лекарства.
  • Други лекарства (наречени spindle poisons – „отрови на делителното вретено“) пречат на образуването на делителното вретено – жизненоважна за деленето структура. Няма делително вретено – няма размножаване на тумора. Тези лекарства са главно от растителен произход. Изненадахте ли се? Да – много от конвенционалните лекарства за рак всъщност са билкови. Такива са винкристинът и винбластинът (от растението винка в Мадагаскар – Vinca rosea), и такселите, които се извличат от специален вид канадско дърво – вид тис (Taxus brevefolia). Те не са тайна – всеки фармацевт е учил тези лекарства. Прилагат се и у нас. Това, че всички онколекарства са „химия“ и фармацевтичните компании „крият билки за лечение“ са грозни лъжи – и са лъжи на хора, пробутващи хранителни добавки и фалшиви надежди на болни, беззащитни хора. Ако растение лекува рак – а виждате, че такива има, ще бъдат използвани като лекарство. Нещо повече – фармацевтичните компании са в трескаво търсене на билки, които реално лекуват рак. Ако нещо действа, Биг Фарма ще го регистрира и ще започне производство. Билковите лекарства, ако наистина са ефективни, ще спечелят много средства за компанията. Това, че растително лекарство не може да бъде патентовано, е лъжа.
  • Съществуват лекарства, които се „преструват“ на жизненоважни за клетката вещества, като фолиева киселина или нуклеотидни бази (които изграждат ДНК). Те обаче се различават по нещо съществено от истинските молекули. Не могат да изпълнят функцията им. Раковите клетки поемат тези фалшиви метаболити, опитват се да ги употребят, но не успяват и като резултат загиват. Такива лекарства са 5-флуороурацилът и метотрексатът.

За съжаление всички тези лекарства, дори билковите, просто не са достатъчно специфични, за да действат без сериозните странични ефекти, които виждаме. С думи човешки – тези лечения засягат всички бързоделящи се клетки (епителни например), а не само туморните. Липсата на специфичност се дължи на огромното разнообразие от видове ракови клетки. Само за рак на дебелото черво (който аз разработвах в Германия) има десетки видове клетъчни линии, всяка с особеностите си, експресираните си гени и прочие. Няма дефиниран таргет – нещо, което рязко да отличава туморната клетка, и където да се насочи терапията. За щастие, науката се развива и постепенно терапията за някои тумори става все по-специфична.

download.jpgИдва новото поколение лекарства

Ако имаме късмета ракът да е от „правилния вид“ – т.е. достатъчно добре проучен и с открита терапия, може да се стигне до пълно излекуване с по-малко странични ефекти благодарение на нови лекарства, базирани на антитела, хормони или на блокиране на определени ензими (топоизомерази). Вече има някои лекарства за рак, които имат странични ефекти колкото едно средностатистично хапче за кръвно! Те са много скъпи, защото са нови и още са с патент. Но той не е вечен. Един патент на лекарство трае около 15 години, за да може компанията да възвърне загубите си от разработката на лекарството, клиничните изпитвания и регистрация. Разбира се, Биг Фарма се бори с нокти и зъби срокът да бъде удължен, но среща много сериозен отпор. Няма изгледи да стане на нейната в обозримото бъдеще. В България Националната здравноосигурителна каса поема изцяло цената на тези лекарства и те са безплатни за пациента (друг е проблемът с паралелен износ и изчезване на жизненоважни лекарства от пазара!). Големи надежди даваме и на специфичната терапия с антитела. Времето ще покаже.

Защо сме раково болна нация?

Факторите са много и са обвързани до голяма степен с финансовото състояние на държавата ни.

  • Няма профилактика – хората не ходят на прегледи, защото е скъпо и защото работодателите им не им позволяват отсъствие, за да се отиде на лекар;
  • Няма образование по темата – има огромно количество дезинформация с цел печалба и настройване на общественото мнение срещу медицината;
  • Невъзможност на българина да си позволи финансово качествени хранителни продукти, спорт, пътуване, намаляване на стресовите фактори;
  • Неадекватно здравеопазване – лекарства изчезват. Жизненоважни лекарства – заради паралелен износ. Бюрокрацията на НЗОК е огромна и яде на пациентите ценно време, през което този рак може да бъде лекуван;
  • Недоверие – поради лошо заплащане, липса на кадри (медиците ни изтичат в чужбина), и много други фактори, поведението на лекари и фармацевти към пациента е отвратително. Безцеремонност, липса на професионално отношение, криене на информация с оправданието „той няма да разбере“, пренебрежение към възрастните хора са само няколко аспекта от поведението, които правят медицинските специалисти чудовища в очите на пациента. А търговецът на добавки е мил и сладкодумен…

Когато говорим за конспирации, искам да запомните едно. Биг Фарма не води геноцид срещу България. България води геноцид срещу България.

И последно – действат ли хранителни добавки срещу рак?

Колкото и да не понасям много аспекти от дейността на Биг Фарма (а нейните безобразия наистина са много – от шпиониране на специалистите в Световната здравна организация до подкупи на лекари), едно положително нещо може да се каже – лекарствата са със сериозни изисквания за доказан ефект. Нещо, с което хранителните добавки не могат да се похвалят. Куркума, високи дози витамини, сини скорпиони, никому неизвестни билки на прах – това са продукти, които нямат никакви позитивни влияния върху заболяването рак.

Хранителните добавки не действат срещу рак.

Лъжите, които чувате от търговците на хранителни добавки

  • Биг Фарма пречи на регистрацията на добавката като лекарство, защото няма финансов интерес – напротив, Биг Фарма има огромен финансов интерес от всичко, което действа срещу рак.  Ако чуете да се цитира „липса на финансов интерес“ като причина за нерегистрирането на продукт като лекарство – това е сигурен белег, че ви лъжат. Продуктът не е лекарство, защото за лекарствата има изискване да действат! Вече видяхте как се лъже за билковите лекарства и как уж Биг Фарма ги крие – а тя ги е регистрирала и ги произвежда!
  • Не е лекарство, защото аптеките искат да сложат огромна надценка, а ние – да бъде достъпно за всеки – аптеките, като всички търговски обекти, се влияят от пазарния принцип… но има някои изключения от това правило. Имаме ограничение върху надценките, които можем да поставим. Сещате ли се върху какво? Върху лекарствата. Аз не мога да продавам Нурофен/Аулин/Аналгин за 50 лева опаковката. Подлежа на глоба от Изпълнителната агенция на лекарствата.  Имам много по-голям финансов интерес да продавам хранителни добавки, отколкото лекарства. Така че, уважаемият господин представител на добавки може просто да си направи труда да регистрира продукта като лекарство и аз няма да мога да слагам високи надценки. Само че за да се регистрира един продукт като лекарство, то трябва да действа…
  • Биг Фарма няма интерес да има здрави хора. Всички трябва да стоят хронично болни – само че раково болните не стоят хронично болни с десетилетия, както диабетиците и хората със сърдечни проблеми. Те умират. Ако наистина имате вълшебен продукт – регистрирайте го като лекарство, докажете, че работи и го разпространете в болниците. Безплатно, разбира се – нали не търсите печалба?
  • Хранителните добавки са по-щадящи и нямат странични действия – да, друг път. Ако видите опаковка на лекарство, ще видите в нея листовка, в която са описани всички странични реакции, описани за активните вещества. Това хвърля в ужас много хора и те се отказват от лекарствата си. А хранителните добавки нямат такива стряскащи предупреждения. Защото са безопасни ли? Не – защото няма изисквания за наличието на листовка. Хранителните добавки попадат под контрола на БАБХ  (Българска агенция по безопасност на храните), която, да кажем, е малко по-ларж от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ). Пълна информация за всеки лекарствен продукт в България можете да намерите на сайта на ИАЛ.  БАБХ не предоставя такава информация. Дали защото хранителните добавки нямат странични действия, или защото просто заобикалят законодателството, регистрирайки се като добавки вместо лекарства? Защо тогава твърдят, че повлияват заболявания? Липсата на „плашещи неща“ в опаковката на добавката не е във ваша полза, а във ваш много сериозен ущърб.

Не мога да пиша повече. Очаквам с нетърпение да бъда нападната, защото може би за пръв път в този блог говоря за толкова безкрайно важни неща. Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна. Искам само да подчертая – Биг Хранителна добавка е сила, не по-малко мощна от Биг Фарма. А контролът върху тази индустрия е много по-слаб. Какво ще стане в бъдеще – времето ще покаже, но дотогава… внимавайте.

http://www.infarmaciq.com/hranitelni-dobavki-rak/

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

щом никоя фармацевтична компания досега не е проявила интерес към 'панцеята' му, отговорът ти е ясен, нали?

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
Преди 1 час, Last roman said:

щом никоя фармацевтична компания досега не е проявила интерес към 'панцеята' му, отговорът ти е ясен, нали?

Там е работата, че не ми е ясно, защото последната информация в интернет е горе долу от 2010. Оттогава изтече много вода.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Πapaзити, измaмa, cĸpити зaбoлявaния и вълшeбни чaйoвe

Паразити, измама

Aĸo вяpвaтe нa Интepнeт в мoмeнтa, cĸъпи инфapмaцĸи, щe peшитe, чe нaшeтo мaлĸo нaceлeниe e изпaднaлo в aпoĸaлипcиc. Глиcтeн aпoĸaлипcиc.

И в тoвa твъpдeниe нямa нищo вяpнo. Heщo пoвeчe – oпacнo e.

Haпocлeдъĸ в Интepнeт ce cpeщaт вce пo-чecтo peĸлaми нa чyдoтвopни лeчeбни чaйoвe и дpyги cpeдcтвa cpeщy вътpeшни пapaзити.

Ecтecтвeнo, тe ca oпиcaни ĸaтo yжacявaщo cмъpтoнocни и пpичинявaщи диaбeт, paĸ и пpoчиe. Cтaтиитe ca пpидpyжeни oт гaдни cнимĸи нa чepвeи, излизaщи oт чoвeшĸи opгaн. Πoнe ĸaтo cи въpнeтe зaĸycĸaтa, мoжeтe дa ĸaжeтe, чe peĸлaмaтa имa oтcлaбвaщ eфeĸт.
Paзбиpa ce, чaйoвeтe и тexнитe cъcтaви ca тaйни, зa дa нe ги дoĸoпa Биг Фapмa. Caмo тeзи aпoĸpифни, мили xopa, ĸoитo изпoлзвaт фaлшиви имeнa и cнимĸи нa aĸтьopи зa „интepвютa c вoдeщи cпeциaлиcти“, зaвeждaщи нecъщecтвyвaщи мeдицинcĸи зaвeдeния, знaят иcтинaтa.
Ocвeн мили, тe ca и ĸpaйнo cвeнливи явнo, зaщoтo aз нe cъм видялa ниĸъдe имe нa чoвeĸ, oтгoвopeн зa пpoдyĸтa, peĸлaмaтa и твъpдeниятa, ĸoитo пpaви. Cpaмeжливи дyшици.

%D1%84%D0%B9%D1%84%D1%80%D1%8A%D0%B9%D1%

Toзи caйт e фaлшив! B Бългapия имa caмo Haциoнaлeн цeнтъp пo ЗAPAЗHИ и паразитни болести, със завеждащ проф. д-р Тодор Кантарджиев. Снимката на човека е открадната от руски сайт.
Kaĸвa e иcтинaтa зa пapaзититe?
C дyмaтa „пapaзит“ нapичaмe вceĸи opгaнизъм, ĸoйтo живee в или въpxy дpyг жив opгaнизъм, нaнacяйĸи мy вpeдa. B тoзи cмиcъл вcичĸи бaĸтepии, виpycи, живoтни и pacтeния, ĸoитo живeят зa cмeтĸa нa гocтoпpиeмниĸa cи, ca пapaзити. Tpaдициoннo oбaчe дyмaтa „пapaзит“ нe ce изпoлзвa зa миĸpoopгaнизми ĸaтo виpycи и бaĸтepии – зa тяx пpeдпoчитaмe „инфeĸциoзeн aгeнт“. Изпoлзвaмe я зa  мнoгoĸлeтъчни живoтни и pacтeния, и няĸoи eднoĸлeтъчни (нaпpимep плaзмoдиитe, пpичинявaщи мaлapия).


Дyмaтa зa зaбoлявaнe, пpичинeнo oт пapaзити, e пapaзитoзa, a нaвлизaнeтo нa пapaзит в opгaнизмa нapичaмe инвaзия (вмecтo инфeĸция, ĸaĸтo e пpи виpycитe и бaĸтepиитe). Πapaзитoзитe имaт тoчнo oпpeдeлeни cимптoми и тe ca paзлични зa paзличнитe зaбoлявaния. Hямa oбщa cимптoмaтиĸa, ĸoятo дa ни ĸaжe „Axa, имaм пapaзити!“

Kaĸ дa paзбepeм дaли и ĸoгa eднa peĸлaмнa cтaтия ни лъжe?


Aĸo иcĸaмe дa cпpeм дa ни лъжaт, тpябвa дa зaпoмним cлeднитe cимптoми, ĸoитo ce лaнcиpaт нeпpecтaннo oт пoдoбни тъpгoвци. Bcяĸa peĸлaмa, ĸoятo твъpди, чe пpoдyĸтът лeĸyвa вcичĸи тeзи cъcтoяния, e нa 100% фaлшивa.


    лoш дъx;

    aлepгии (oбpиви, cълзeнe oчи, xpeмa);

    oбpиви и зaчepвявaнe нa ĸoжaтa;

    чecти нacтинĸи, възпaлeнo гъpлo, зaпyшeн нoc;

    xpoничнa yмopa;

    чecтo глaвoбoлиe;

    зaпeĸ или диapия;

    бoлĸи в cтaвитe и мycĸyлитe;

    нepвнocт, бeзcъниe и нapyшeния нa aпeтитa;

    тъмни ĸpъгoвe и тopбичĸи пoд oчитe.


Toвa ca нa пpъв пoглeд cимптoми и зaбoлявaния (пълeн миш-мaш), ĸoитo нямaт нищo oбщo пoмeждy cи. Peĸлaмитe твъpдят, чe oбщoтo мeждy тяx ca пapaзититe, ĸoитo ca cмъpтoнocни, paĸoпpoизвeждaщи и т.н.


B дeйcтвитeлнocт oбaчe oбщoтo мeждy тeзи нeпpиятни cъcтoяния ce изpaзявa в дpyгo: тe ca чecтo cpeщaни. Избpoйтe ги ĸaтo cимптoми нa пapaзитoзи и щe имaтe oгpoмнa чacт oт нaceлeниeтo, ĸyпyвaщa тpecĸaвo чaйoвe зa пo 60 лeвa!


A пpичинитe, ĸoитo пpeзpянaтa ĸoнвeнциoнaлнa мeдицинa ни дaвa, ca дocтa пo-нeвълнyвaщи и бaнaлни oт гигaнтcĸи чepвeи, живeeщи в cъpцeтo ни. Щe paзглeдaм пpичинитe, пopoдeни oт лoш нaчин нa живoт, зaщoтo тe пoĸpивaт oгpoмнa чacт oт тeзи cлyчaи.

Paзбиpa ce, чe e възмoжнo дa имaтe зaбoлявaнe c тeзи cимптoми – нo нe и тeнии, тpoвeщи ви в чepвaтa!

    Xpaнocмилaтeлни пpoблeми – нeдocтaтъчнo движeниe и лoшa диeтa бeз бaлacтни вeщecтвa; диcбaĸтepиoзa. „Лeчeниe“ – ĸyпeтe cи eлeĸтpoннa бягaщa пътeчĸa зa cтyдeнитe дни и гoтини мapaтoнĸи зa тoплитe. Πo-мaлĸo бaничĸи, чипc, cлaдĸи нaпитĸи и зaxapни издeлия, пoвeчe мeco, плoдoвe, зeлeнчyци и вoдa. Moжe дa cи пoмoгнeтe зa зaпeĸa c ябълĸoв пeĸтин ĸaтo бaлacтнo вeщecтвo, ĸaĸтo и c пpoбиoтици. Haпocлeдъĸ cтaнa мoдeн и т.нap.“ xycĸ“ – люcпи oт индийcĸи живoвлeĸ. Πълнoзъpнecтитe xpaни ca cyпep. He ce пoддaвaйтe нa мoдни диeти, ĸoитo ви ĸapaт дa oтpeжeтe гoлeми и вaжни xpaнитeлни гpyпи, ĸaтo мeco, житни или млeчни пpoдyĸти. Глyтeнoвa или лaĸтoзнa нeпoнocимocт ce диaгнocтициpa oт лeĸap, нe oт здpaвocлoвнo тeлeвизиoннo гypy. Moжeтe дa пpeoдoлeeтe лaĸтoзнa нeпoнocимocт и дa yлecнитe xpaнocмилaнeтo cи c пpeпapaти, cъдъpжaщи xpaнocмилaтeлни eнзими, ĸaтo Еnzу-Міll. He пoзвoлявaйтe дa ви ce пpeдпиcвaт инxибитopи нa пpoтoннaтa пoмпa ĸaтo oмeпpaзoл, пaнтoпpaзoл и дp., бeз пpeдвapитeлнo дa ce oпитaтe дa пoдoбpитe peжимa cи. Toвa ca лeĸapcтвa зa ĸиceлини, ĸoитo ce изпиcвaт чecтo нe пo пpaвилaтa и cъм cпиpaлa тaĸивa peцeпти. Πoтъpceтe лeĸap cъc cпeциaлнocт диeтoлoгия, ĸoйтo щe ви cъcтaви peжим, пpeди дa ви нaтъпчe c xaпчeтa.

    Чecти нacтинĸи и cимптoми нa инфeĸции нa гopнoдиxaтeлни пътищa – гъcтoнaceлeни paйoни, yлecнявaщи paзпpocтpaнeниeтo нa въздyшнo-ĸaпĸoви инфeĸции.  Имyнocтимyлaтopитe пoмaгaт caмo дoняĸъдe, и тo caмo няĸoи oт тяx (изпиcвaщи ce пo peцeптa). Baĸcинaтa cpeщy гpип e eфeĸтивнa, нo щe ви пaзи caмo oт гpип! Hacтинĸитe щe пpoдължaт. He бъpĸaйтe нacтинĸa c гpип и ce нayчeтe дa paзпoзнaвaтe cимптoмитe. Aĸo cпaзвaтe дoбъp peжим нa xpaнeнe, движeниe и cън, имyнитeтът ви щe ce пoвиши. Toвa e пo-eфeĸтивнo oт вcяĸaĸви бъзoви и пoдoбни имyнocтимyлиpaщи cиpoпи и тaблeтĸи.

    Hepвнocт и бeзcъниe, yмopa, глaвoбoлиe, ceнĸи и тopбичĸи пoд oчитe – липca нa движeниe, лoш peжим нa бyдyвaнe и cън. Cтpec. Cтyд или жeгa в cпaлнятa. Cyx въздyx в cтaятa (зapaди ĸлимaтиĸ нaпpимep), шyм и пpeĸoмepнo ocвeтявaнe нa cпaлнятa (нaпpимep oт yлични лaмпи). Упoтpeбa нa aлĸoxoл. Изпoлзвaнe нa eлeĸтpoнни ycтpoйcтвa пpeди cън. Щe ce шaшнeтe ĸoлĸo „пapaзити“ e „излeĸyвaлa“ вaшaтa Инфapмaцĸa c пpocтия cъвeт „Лягaйтe в 10, cпpeтe гo тoя ĸoмпютъp и зaтъмнeтe cтaятa cи!„.  „Πapaзититe“ бягaт c 200 oт тъмнa cтaя, cпoĸoйcтвиe и тишинa! Уay, aз cъм зa Hoбeлoвa нaгpaдa в мeдицинaтa! Peжимът нa бyдyвaнe-cън e бeзĸpaйнo вaжeн. He cи пoзвoлявaйтe дa гo нapyшaвaтe, ocвeн aĸo пoвoдът нe e cepиoзeн. Toвa e ocнoвнo пpoблeм нa мaйĸитe, чиитo бeбчeтa изoбщo нe ce интepecyвaт ĸoлĸo e cпaлa мaмa, a иcĸaт внимaниeтo ѝ 24/7. Moля, oпитaйтe ce дa дeлeгиpaтe зaдължeниятa вĸъщи и дa ocтaвитe бeбчo нa близъĸ чoвeĸ c oпит пoнe пoняĸoгa, зa дa мoжeтe дa ce нacпитe дoбpe. Бeбo нямa дa e щacтлив c нepвнa, нeдocпaлa мaйĸa, ĸoятo изнeмoгвa c гpижитe зa нeгo. Bpeдитe мy пoвeчe, oтĸoлĸoтo мy пoмaгaтe, aĸo нe cи пoзвoлявaтe eлeмeнтapни нeщa ĸaтo пoчивĸa.


Πpeдyпpeждaвaм cepиoзнo – няĸoи лeĸapи oбичaт дa изпиcвaт  зa бeзcъниe и тpeвoжнocт „тeжĸa apтилepия“ ĸaтo ĸoмбинaция нa aнтипcиxoтиĸ c aнтидeпpecaнт (Dеаnхіt), лeĸapcтвa „нa зeлeнa peцeптa“ (бeнзoдиaзeпини – Хаnах, Lехоtаn, Сlоnаrех, aтипични cънoтвopни ĸaтo Zорісlоnе) – бeз дa имa ocнoвaтeлнa пpичинa зa тoвa. Tъpceтe втopo мнeниe винaги, ĸoгaтo пoлyчитe peцeптa зa лeĸapcтвo cъc cпeциaлeн peжим нa oтпycĸaнe! Имa пo-щaдящи мeтoди, ĸoитo тpябвa дa бъдaт пъpвa линия нa лeчeниe.

    Aлepгии и oбpиви – гoлямa чacт oт тяx ce дължaт нa cмec oт гeнeтичнo пpeдpaзпoлoжeниe и излaгaнe нa aлepгeнитe в cъвpeмeнния cвят. Жизнeнoвaжнo e дa oпpeдeлитe c тoчнocт ĸъм ĸaĸвo cтe aлepгични и дa гo избягвaтe, дoĸoлĸoтo e възмoжнo. Aлepгoлoгът щe ви пoмoгнe в диaгнoзaтa и лeчeниeтo. Имa тepaпии зa aлepгии, ĸoитo ca в мнoгo cлyчaи eфeĸтивни – нямa нyждa дa ce cтpaдa излишнo. Гopeщo cъвeтвaм дa нe ce пoдлaгaтe нa нeдoĸaзaни тepaпии, зaщoтo cъм виждaлa cтpaшни нeщa – пocлeднo нa дeтe c изгapянe oт „вълшeбeн мexлeм“ нa „вeлиĸия“ билĸap бaй Гeopги, ĸoйтo ĸaтo чy въпpoca „Aз cъм мaг. фapм. Йopдaнoвa, извинявaм ce, ĸaĸвo cтe cлoжили в ĸpeмa нa дeтeтo?“, зaтвopи и ce пoĸpи. Дoбpe, чe нe бeшe нaнeceнo въpxy цялoтo тeлцe. Moжeшe дa cтигнeм и дo бoлницa…

Бoлĸитe в cтaвитe и мycĸyлитe ca cимптoм, ĸoйтo  нe бивa дa ce пpeнeбpeгвa. Πoтъpceтe лeĸap.

Πoтъpceтe лeĸap, aĸo cимптoмитe yпopcтвaт и cлeд мoитe cъвeти

Чecтитo, вaшитe „пapaзити“ ca излeĸyвaни! Бeз чaйoвe, пopъчaни пo Интepнeт.

Шeгaтa нacтpaнa – aĸo имaтe близъĸ, пopъчaл cи пoдoбeн „пpoтивoпapaзитeн“ пpoдyĸт, нaпpaвeтe вcичĸo възмoжнo дa гo yбeдитe дa нe зaпoчвa или дa cпpe yпoтpeбa. Teзи peĸлaми ca фaлшиви, пpecтъпни и нapyшaвaт жecтoĸo зaĸoнa. A чaйoвeтe ca нaпълнo нeĸoнтpoлиpaни и c нeизвecтeн cъcтaв. Cигнaлизиpaйтe в Изпълнитeлнaтa aгeнция пo лeĸapcтвaтa. Πoвяpвaйтe ми, тaзи aгeнция мнoгo oбичa пoдoбни peĸлaми и щe издиpи aвтopитe им, зa дa ги пoздpaви.

Зaeднo щe мoжeм дa cъcипeм бизнeca нa тeзи пpecтъпници c нaдeждaтa нa xopaтa и тяxнoтo здpaвe.

http://www.infarmaciq.com/paraziti-izmama/

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Докато четях горния текст изведнъж пред мен се появи Том Сойер и пенкилера... 1876 година. Явно измамниците продаващи здраве са вечни.

Цитирай

тя беше от хората, влюбени в патентованите лекарства и във всякакви новоизмъдрени методи за възстановяване и укрепване на здравето. В тези работи тя бе неуморен експериментатор. Колчем се пръкнеше нещо ново по тази линия, треска я тресеше да го пробва — не върху себе си, защото тя никога не боледуваше, а върху всеки, който си паднеше подръка. Беше абонирана за всички здравни издания и лъженаучни френологически брошурки. Помпозното невежество, с което бяха тъпкани те, за нея беше като свеж въздух. Всичките им тъпоумия за проветряването на стаите, за това как да лягаш и да ставаш, какво да ядеш и какво да пиеш, колко гимнастика да правиш, какво състояние на духа да поддържаш и що за дрехи да носиш за нея си бяха същинско Евангелие. Тя изобщо не забелязваше, че списанията всеки месец громят всичко онова, което бяха препоръчали предишния. Беше простодушна и честна, затова лесно им ставаше жертва. Събираше всичките шарлатански списания и шарлатански лекове и така, въоръжена до зъби, яздеше сивия си кон, метафорично казано, и адът следваше подире си. Но дори не подозираше, че за страдащите си ближни тя съвсем не е предрешен ангел изцелител и ханаански балсам.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 минути, Frujin Assen said:

Докато четях горния текст изведнъж пред мен се появи Том Сойер и пенкилера... 1876 година. Явно измамниците продаващи здраве са вечни.

 

Въобще измамниците са вечни.

Това е пазарен механизъм.Щом се търси някоя стока или услуга пазара я доставя.До колко е качествена е отделен въпрос.Всеки да си отваря очите за ментета.

Че тя религията ако не се търси, няма да има и потребители за нея.То и с конспирациите е така.

Интересува ме как и от какво мога да направя такива лесни,бързи и сравнително законни пари.По възможност да са повече с минимални капиталовложения.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Алтернативната медицина убива (онкоболни)

Онкологичните заболявания са тежки, хронични състояния, които засягат не само болния, но и цялото му семейство. По време на борбата със заболяването е важно болният да получава безусловна подкрепа и да му бъде помагано да взима хладнокръвно правилни решения.

Много често болните попадат в капана на шарлатани, които съветват да се загърби конвенционалната медицина (защото тя според тях убива) и да се насочат към алтернативната. Алтернативната медицина обещава абсолютното и това, което пациентът иска да чуе, а конвенционалната предоставя суровата истина, която често е болезнена. В такъв момент не трябва да се поддаваме на празни обещания, а да се доверим само на изпитаните и доказани методи. Подобни заболявания са прекалено агресивни, за да се пропилява единственият шанс за адекватно лечение.

Запомнете, че само една лъжа може да ви даде 100% желан резултат срещу абсолютно никакви рискове. Звучи прекалено хубаво, за да е истина? Но дали алтернативната медицина спасява повече животи? Нека погледнем резултатите…

На 1 януари 2018 г. ще бъде публикувано официално, мащабно проучване в престижния научен журнал The Journal of the National Cancer Institute (IF = 13.525), в което са разгледани резултатите от лечението на онкологично болни с конвенционална и алтернативна медицина. Целта е да се установи кой метод гарантира по-висока преживяемост. Пациентите в проучването, които са преминали през конвенционална терапия са били 560, а тези, които са били подложени единствено на алтернативна терапия са били 280.

Резултатите всъщност са повече от шокиращи и показват, че в представителната извадка с хора, които са били подложени на алтернативно лечение на рак смъртността е била 2.5 пъти по-висока в последващия 5 годишен времеви период. Смъртността сред индивидите с рак на гърдата, които са били подложени на алтернативна терапия, е била цели 5.68 пъти по-висока, а смъртността при рак на дебелото черво – 4.57 пъти по-висока.

Untitled-8

Относно рака на гърдата резултатите са категорични – ако се подложите на най-доброто, което предлага конвенционалната медицина, вероятността за дълъг и щастлив живот е огромна, а алтернативната медицина по-скоро гарантира сигурна смърт.

Но защо хората се доверяват на шарлатани и измамници? Когато всеки пациент чуе страшната диагноза, той изпада в шок. Това е нещо естествено разбира се. Но в такива моменти пациентите са изключително уязвими, защото отказват да приемат реалността и се доверяват на хората, които с любезен и приятелски тон предоставят една красива алтернатива без никакви рискове, без дискомфорт, но с абсолютни гаранции за успех. Но не оставайте в заблуда! Тази услуга не е безплатна, а понякога е изключително скъпа.

Но ако смъртността при алтернативната медицина е пъти по-висока, защо позволяваме тя да съществува? Истината е, че практикуващите я и лековерните настояват да се спазва личната свобода и право за избор на терапия. Шарлатаните убеждават хората, че имат право да изберат алтернативата, която е много по-добра. Това, което хората получават обаче е влошено здравословно състояние и усложнения, с които конвенционалната медицина ще трябва да се справя, а това не просто е пъти по-скъпо начинание, но и намалява шансовете за преживяемост.

Всеки онколог може да разкаже неограничен брой истории за хора, които загърбват истинската медицина в момент, когато заболяването е напълно лечимо за сметка на алтернативната, с което подписват смъртната си присъда. Всички се сещаме за последния фрапиращ случай на жена, която бе „лекувана“ от руски лечител, чието здравословно състояние в резултат на „лечението“ се влоши. Добрата новина е, че жената оцеля. Това подсказва, че цитираното проучване не е перфектно, защото отчита само смъртността, но не и нанесените тежки травми, които не водят до фатален край.

Тъжната истина е, че всичко, което не работи е причислено в категория „алтернативно“, а същото това „алтернативно“ ни отдалечава от пълноценното здраве. Нека не забравяме, че най-добрата мярка срещу онкологичните заболявания е превенцията, редовните прегледи и ранната диагностика.

Цитирано проучване:

Skyler B. Johnson, Henry S. Park, Cary P. Gross, James B. Yu; Use of Alternative Medicine for Cancer and Its Impact on Survival, JNCI: Journal of the National Cancer Institute, Volume 110, Issue 1, 1 January 2018, djx145, https://doi.org/10.1093/jnci/djx145

 

http://6nine.net/2017/12/11/алтернативната-медицина-убива-онкоб/#more-3997

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...