Отиди на
Форум "Наука"

Геноцид над Свестното


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Геноцид над Свестното

Мартин Карбовски

У нас някой лекува нормалното. Убива логиката и поставя на нейно място абсурда, който оглозгва смисъла да се живее.

Най-накрая заспалото българско човечество реши да си поговори за кучетата. И отново им обещаха че след четири години - 2016-а, проблемът ще бъде решен. Това е зловещо. През 2002-ра в Дарик радио една жена от "Екоравновесие" обеща, че за четири години кучетата няма да ги има. През 2006-а шеф на "Екоравновесие", заедно с неправителствени организации, обещаха, че след четири години кучетата пак няма да ги има. През 2010-а отново едни хора казаха, че през 2014-а кучетата ще са изчезнали, работи се. Сега пак - четири години ни дайте и кучетата ще са прибрани на 95%.

Зловещи лъжи. Да живее Абсурдът, Обратното и Геноцид над Свестното! На хайките на "Екоравновесие" в "Малинова долина" идват едни хора и пречат на кучкарите да си свършат работата. Тези хора са побъркани. Те искат да спасят кучетата убийци без аргументи. Или с аргументи, които важат в съда - че в мелето не се знае кой точно е изял професор Тачков. Този аргумент ще мине,когато стане дума за кървавото меле, при което Багата беше намушкан смъртоносно. Ще мине и за спасяване на куче убиец. Защо търсите куче убиец, мошеници, глутницата е убиецът на професора, не едно куче!

Кучкарите са идиоти. Те не прибират в къщата си куче, те искат да му дадат свободата да хапе

Те искат процес срещу неизвестен извършител, когато става дума за куче. Те искат парите от държава, от Европа и от други милостиви идиоти, за които човешкият живот е нищо, кучешкият е важен. Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора?

Най-накрая се чу - отвъд голямата лъжа, че смъртта на кучетата няма да помогне за проблема. Ще помогне - смърт и големи глоби за изхвърлено куче - това е навсякъде, където няма кучета. Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха, в нормална страна щяха да ги приспят.

Но България не е нормална страна - показах преди време как кучетата убийци на баба Гена от Ловеч не бяха приспани. Някой ги спаси така, както не спаси старата жена. Къде се родих - тук животът е обезценен от идиотите.

И на това предложение - за приспиването, възропта не кой да е, а цял министър. Той трябваше да се съгласи, че това е единственият начин за решаване на проблема. Именно защото е опитал вече другия начин. С частичното кастриране. Но у нас политиците също са на страната на Абсурда и Обратното и Геноцида на Свестното. И у нас идиотите завинаги са взели превес над логиката.

Политиците лъжат директно, когато става дума за кучетата. Отлагат проблема с четири години, после се сменят и новите отново отлагат проблема след четири години. Дори отчасти не се решава дори когато имаме труп. Дори да се опитаме да го решим - ще има живи вериги, които пречат на решаването на проблемите. Това място е сбъркано, има му нещо.

На кучетата трябва да се даде шанс - един месец. След това те на улицата трябва да се третират като плъхове и други вредители - много опасни за децата и старите хора - точно колкото пияните шофьори например. И далаверата трябва да свърши. Не искаме още четири години да ни лъжете.

Взето от: http://www.standartn...stnoto-111.html

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Това е симптоматичен въпрос - гледам по телевизията някакъв субект, който товареше на колата си част от глутница бездомни кучета защото им бил надзорник от неправителствена организация или друга някаква подобна глупост. Не е трудно да се сети човек, че животните няма да останат нито в колата му, нито в дома му, а ще се окажат на улицата на нова сметка.

Нищо, освен икономически или политически интереси не може да продиктува такова лишено от каквато и да било мисъл поведение. Разбира се, на гърба на хората - който пострада, взима пари от общината, т.е. от парите на тези, които са платили данъци.

Излиза, че градовете ни са мръсни и пълни с глутници, за които сами си плащаме едни други, но някой друг прибира едни други пари.

Удивително, този път този журналист е прав, ама е взел само един от доста частни случаи.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Коментар, взет от същия източник..

WTF

20:42

06.04.2012

Оценка:

+ 1

- 0

В Америка се евтанизират до 8% от бездомните животни, в Англия до 9-10%. Австралия 5-9% мога да давам примери до безкрай. Драгия драскач тук няма да му давам източници, той се прави на журналист с лекота може да провери тази информация, щом за мен идиота беше лесно да я проверя значи и той може. Световно известни психолози след дългогодишни проучвания са доказали, че 70-80% от насилниците на животни ескалират и стават завършени психопати насилващи хора, драскача да се информира и да сподели какво е открил за това в ефир! Шанса да те убие циганин на улицата за 2 лева е най малко 200 пъти по-голям от този да те ухапе куче, но унищожителя на линии Кабовски т'ва не го интересува щото няма рейтинг вече в т'ва, изтъркана тема е. А и колкото повече психопати, толкова повече статии, предавани, рейтинг, злоба от ефира! Давайте избийте всичко живо, а когато остане само бетон и хора, Карбовски ще пише статии как трябва да се изтребят децата и пенсионерите без дом. Да аз обичам животните, да аз имам 4 кучета и 2 котки, 2 от кучетата са от породи нарочени за агресивни, но защо ли не са злобни нито към хора, нито към животни ? Явно за да е агресивно едно животно е виновен човека, защо ли в цял свят се знае точно какво поражда агресия в тях, а само в България се говорят глупости ? Май знам защо, все пак българина тотално затъпял и вече 20 години го лъжат с пълни глупости, а той си вярва и сега е време да излеем злобата си над флората и фауната, а разни драскачи да се възползват за рейтинг! Писнахте ми жалки самаряни! Къде сте докато децата умират от глад по-домовете ? Къде сте докато хора имат нужда от спешно кръвопреливане ? Защо ви пука само за хората по-форуми и на маса, а иначе карате като луди по-улиците ? Нали ви пука за децата що боклуците са ви във всеки 1 парк и улица ? Защо като падне зимата възрастен човек само ние долните обичащи животни му помагаме ? Човек няма 2 сърца! Едно за животните и едно за хората, той или има сърце или няма! Всеки, който ми каже, че обича хората, но мрази животните е лицемер. Няма такова животно, което хем да твърди, че обича живота, хем да търси начини да отнема живота на друго същество, чисто и просто лицемер! Хайде искайте да се избият гадните долни псета, щото те са се родили злобни и няма нищо общо това, че са всекидневно бити и тероризирани, а докато децата на България и възрастни хора се избиват било то на пътя, улицата или в болниците си трайте. Жалка нация и жалки медии! Винаги казваме само това, което ни изнася, а другото което ни разбива позицията го признаваме за глупост или идиоти. Лицемери що не си припомните колко обичате хората като карате пияни с 200 по-улиците ? Или като изоставите родителите си ? Къде сте бе самаряни, когато кифлите заебават децата си без надзор докато клюкарстват по-кафетата ?

Напълно подкрепям мнението..

Няма как да сложим всички кучета под един знаменател и да ги нарочим за геноцид..

За Аспадианчо: аз също съм нападан от полубездомни кучета.. Имаше период, когато това се случваше по един два пъти на седмица ..пътят ми минаваше покрай кучета-зверилници..

Обоклучване на улици, нетолерантност към други хора, към животни, неспазване на законите, каране с бясна скорост - коренът на проблимите е един си и също.. Лош материал (човешки)..Чудно ми е защо се правим че не го разбираме (ако го разбрем има шанс да се променим, и България да стане бяла държава и бяло място), но явно ние предпочитаме да сме мазохисти и нихилисти..

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Съгласен съм. А какво да правим с този лош човешки материал?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Съгласен съм. А какво да правим с този лош човешки материал?

да го подобряваме. Ей го има си спермобанки, ин витро оплождане и пр.;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Първата крачка е възпитание на младите (деца, подоопечни, подчинени)/самовъзпитание в повече толерантност, и в повече емпатично мислене..(мислено да се поствяме в положението на другите)

Трудно е (ясно е предполагам), но едва ли е невъзможно..

Преди една седмица бях в София (ходя често там, но отдавна не живея и не работя там) и забелязах наченки на такива нагласи и възпитание, в хората с които общувах (непознатите, и служителите в хотела, в който спах), предимно млади хора, или хора на възраст малко под средната, което ме зарадва истински..Има надежда..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Има всякакви млади. Въпросът е, че в хотелите работят малко хора, а и повечето от годни за работа на такива места просто напускат страната. По-голям процент от младите са изключително примитивни.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

да го подобряваме.

Бе то да ти кажа някои хора прилагат доста по-радикални методи в справянето с този проблем :whistling:

Предвиждам общо взето тая работа да стане бавно, със смяната на поколенията. Но първо трябва да се тръгне в правилната посока и тя да се следва.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Няма как да сложим всички кучета под един знаменател и да ги нарочим за геноцид..

Същото важи и за хората.Няма как да насъскаме горките кучета само срещу "лошия материал" и обикновенно от този сблъсък страдат само невинните.Мен ми е чудно друго - всички се срамуват,ако някой кон с циганска каруца мине през центъра на града,а от кучета на глутници - не :post-20645-1121105496: А от стадо прасета в градската градинка ще се срамуват ли ? Имаше един репортаж - жена отглежда тридесет кучета и съседите са против.Ако отглеждаше тридесет прасета ,не знам дали щеше да има миризма,но във всички случай поне няма да е шумно,защото прасето е тихо и спокойно животно.

Редактирано от Пандора
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребители

Днес някакъв вандал е метнал камък по икона в "Св. Александър Невски". Коментарът е излишен.

http://news.data.bg/2/bulgaria/345790/

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Днес някакъв вандал е метнал камък по икона в "Св. Александър Невски". Коментарът е излишен.

http://news.data.bg/2/bulgaria/345790/

както казах - анално жигосване за такива!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител

Съгласен съм. А какво да правим с този лош човешки материал?

Тояга и морков... Като се набляга на тоягата, щото моркова очевидно не действа по тия ширини!

Предполагам повечето са посещавали и други страни по света. Мен съдбата ме отведе през 2001-ва в Хамбург и случайно присъствах на празненствата по повод 800-та годишнина на Ханзещад Хамбург!!! Три дена (петък, събота и неделя) по "Фишмаркт" беше невъзможно да се мине от народ - все едно тия 1,7 млн бяха всичките там!!! :Oo:

В понеделник сутринта по асфалта имаше около 15-20 см.БОКЛУЦИ!!! Шокът за мен бе неописуем - три дни по-рано се чудехме как да си хвърлим фасовете на прилежно почистената улица! Аз лично очаквах, че немците ще лъснат всичко още през нощта, но им отне цели ДВА ДНИ!!! Фадроми и самосвали с тонове отпадъци! Такава КОЧИНА не бях виждал дотогава през живота си!!! След два дни - всичко пак беше "стъкло", нямаше и следа от тая вакханалия...

Защо пиша това? Ами за да изкажа тезата, че всеки един човек, дори и най-добре възпитания, оставен без контрол (разбирай тояга!) става най-обикновено прасе... Пък било и само за три дни!

Тояга му е майката!

Не е важно колко тежко е едно наказание, важното е то да е подкрепено от усещането за НЕИЗБЕЖНОСТ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

е, требе да се олабва жилата от време на време. Аз така също се същисах, като бях в Хамстердам на т. нар. Queensday /30 април/. Та и там по същия начин - цял ден и нощ яли, пили и се веселили, ама боклукджиите почнаха още в полунощ да разчистват.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ба, излиза, че германците и холандците са излезли точно тия дни да се отърсят от контрола, някак си несериозно звучи.

точно тези дни излизането извън контрол е узаконено от държавата. Иначе си има дисциплина.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

точно тези дни излизането извън контрол е узаконено от държавата. Иначе си има дисциплина.

АБсолютно вярно! Аз бях леко зашеметен от гледки като: трима действителни арийци носят по стълбите количка от "Алди" пълна с кенове бира "Астра", която препродадоха по 2 марки( срещу 60 пф.) парчето и други такива зрелища... В онзи момент и последните остатъци от вроденото ми германофобство се изпариха и ги почувствах толкова близки и по балкански родни... :biggrin:

Всичко беше една дирижирана свинщина, едно уникално зрелище за плебса арийски!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Кучелюбителите непрекъснато говорят за милосърдие към животните, но не съм видял до сега да проявяват такова към плъховете и хлебарките, нали и те са животни. Защо например не се предложи да се забрани ежегодната дератизация в градовете и да се забрани продажбата на отрова за плъхове и хлебарки.

Световно известни психолози след дългогодишни проучвания са доказали, че 70-80% от насилниците на животни ескалират и стават завършени психопати насилващи хора

За какво точно насилие става въпрос тук. Евтаназията се прилага и от ветеринарните лекари към домашните кучета, когато стопанинът иска да спести мъките и агонията например на едно старо и болно животно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ами най-обикновено ЛИЦЕМЕРИЕ! Аз отглеждам вече 7-то си домашно куче! Не съм изхвърлял куче дори в годините на най-жестока криза! Не бия кучета, не тровя кучета и не мразя кучетата! Но по отношение на бездомните съм на мнение, че тяхното място е или в приюти (за по-ценните и здрави екземпляри), където да се търсят техни нови стопани, или в екарисажа след евтаназия! Такива скудоумия като "надзорник на куче" може да роди само болен БГ мозък! Всички кучета да се чипират в кампания за 2-3 години ЗА СМЕТКА НА МЗХ, да се създаде единен електронен регистър на кучета и техните собственици и глобите за изхвърлено куче да станат по 5000 лева!!! Да се промени ЗЗЖ в частта му съдебна отговорност на стопаните за щети причинени от кучетата им! Да станат задължителни намордниците за породите над 5-10 кг. и т.н. ... :biggrin:

Обаче една хранилка ще секне... :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Говорите за чипизация, и солени глоби за изхвърлено куче. Както казват по нашия край -Глупости на търкалета. Нали собственика на чипизирано куче, ще го изхвърли и ще прати писмо в общината, че е избягало. След година ще го намерят, ще му го върнат, и след седмица отново ще "избяга". Или искате да глобявате и съвестните хора чиито кучета наистина са избягали? Кучето е живо същество, и има крака за разлика например от личната карта, за чието изгубване също има глоба. И как искам да попитам ще контролирате кучетата отглеждани в ромските махали или от клошари и бедни хора? Наистина ли искате да чипизирате кучето на баба Пена и да я глобявате с 500 лв, ако вземе че го изхвърли от двора си? И как ще се почувства баба Пена като получава 200 лв пенсия, а за чипизация и искат 50, и я грози глоба? Как ще глобиш бай Асан от маалата 500 лв, затова, че 10 нечипизирани кучета се разхождат из двора му?

Да се чипизира за сметка на държавата-охаааа, още една отворена хранилка. Щом държавата дава пари наистина ще има масова чипизация, като покрай кучетата съм убеден ще чипизират още и котките, че даже може да гонят и вълците по горите. Все пак, държавата дава едни пари които трябва да се усвоят...

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Говорите за чипизация, и солени глоби за изхвърлено куче. Както казват по нашия край -Глупости на търкалета. Нали собственика на чипизирано куче, ще го изхвърли и ще прати писмо в общината, че е избягало. След година ще го намерят, ще му го върнат, и след седмица отново ще "избяга". Или искате да глобявате и съвестните хора чиито кучета наистина са избягали? Кучето е живо същество, и има крака за разлика например от личната карта, за чието изгубване също има глоба. И как искам да попитам ще контролирате кучетата отглеждани в ромските махали или от клошари и бедни хора? Наистина ли искате да чипизирате кучето на баба Пена и да я глобявате с 500 лв, ако вземе че го изхвърли от двора си? И как ще се почувства баба Пена като получава 200 лв пенсия, а за чипизация и искат 50, и я грози глоба? Как ще глобиш бай Асан от маалата 500 лв, затова, че 10 нечипизирани кучета се разхождат из двора му?

Да се чипизира за сметка на държавата-охаааа, още една отворена хранилка. Щом държавата дава пари наистина ще има масова чипизация, като покрай кучетата съм убеден ще чипизират още и котките, че даже може да гонят и вълците по горите. Все пак, държавата дава едни пари които трябва да се усвоят...

"Volentem ducunt fata, nolentem - trahunt..."

Да обясняваме, че у нас нЕма как да стане, защото сме с еди-какви си (вредни) навици е точно толкова сериозно, колкото да си вЕрваме, че целия свят е виновен за тежкото положение на българина, освен самият българин, естествено!!!

Като ти избяга кучето - ти го връщат по чипа! Ако ти "бяга" 5 пъти седмично получаваш предупредителна глоба на всяко връщане от 10 лева примерно и почва да не ти "бяга"... Глобата от 5000 е за отказа да се грижиш за псето - няма как примерно да живееш в Пловдив, а кучето ти да избяга в...Цалапица!

Баба ти ще си върже питомника, а мангало-клошарските питомници по горната схема - или в приюта, или в екарисажа! Сложните неща имат адски прости решения, стига да има воля!

Морков и ТОЯГА! :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Исав, ако кучетата не "бягат", ще играе дървото, и ще ги убиват. Нали знаеш как се убива куче? Връзваш го и биеш с дълга сопа докато спре да мърда. Кое е по хуманно? Да пускат кучетата на улицата или да ги убиват? Ей до това ще доведат глоби от по 5000 лв.

И да, може да си от Пловдив, а да намерят кучето в Цалапица. Защото и кучетата и хората са с крака. И кучето може да отиде до там или да избяга по време на екскурзия.

Кое е според теб по хуманно, собственик който не иска кучето повече да го убива сам, или да го убиват в приюта, но без да се мъчи?

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...