Отиди на
Форум "Наука"

LARP по Стогодишната война


Recommended Posts

  • Потребители

http://larp-bg.org/f...hp?topic=3140.0

post-6216-095321500 1328419305_thumb.jpg

предстои ЛАРП-ът

Нормандска зима",

първа част от

„Животът на сър Томас Малори"

събота, 25 февруари 2012, над с. Железница, Витоша

Томас Малори (ок. 1395-1471) е английски рицар от графство Уорик, автор на прочутия рицарски роман „Смъртта на Артур" (отпечатан в 1485 от Уилям Какстън), участник във войните и смутовете на бурния XV в., член на Парламента, верен поддръжник на светия и нещастен крал Хенри VI Ланкастърски, приятел на достопочтения Орден на хоспиталиерите, смелчага, ценител на благородното изкуство на турнирите, човек на страстите, похитител на девици, убиец и вероятно дори крадец на църковно имущество, колкото и да ни е неудобно да го споменем. Животът на този необикновен човек ни вдъхнови за поредица от бойни и приключенски игри, в които ще се опитаме да си припомним отчаяния и весел дух на петнайсетото столетие, точно преди залеза на рицарството.

Февруари 1416 г. (25 февруари 2012)

Относително скоро е отминала битката при Аженкур. Английският крал Хенри V е смазал френската армия и е поставил Франция на колене... почти. След бляскавия си успех кралят се е оттеглил и е оставил армията си да се оправя сама. Сега малобройните англичани трябва да овладеят богатата френска област Нормандия. Един от тях е младият благородник Томас Малори, който иска да заслужи рицарско звание. Поверен му е отряд войници, който трябва да стигне от английската база Кале до замъка Курси и да го укрепи срещу французите.

Кална нормандска зима е. Не е сезон за война. Но Томас и неговите хора ще трябва да преминат през горите на Нормандия, където озверели от поражението си френски дружини чакат само да им падне някой англичанин в ръцете. Самият Томас трябва да оцелее, замъкът трябва да бъде достигнат, а може би някъде в непроходимите лесове предстоят и неочаквани срещи. Всеки срещнат може да бъде враг, а някои – неочаквано – може би дори са приятели.

Из гората бродят странни хора – отшелници, сбъркали пътя млади дами, може би дори и нещо свръхестествено, но със сигурност се намират най-вече оскотели мъже, воини, които вече не знаят за кой крал се бият, но няма да се спрат пред нищо, ако имат шанса да отнесат нещо ценно със себе си.

Играчите ще бъдат разделени най-общо на две враждуващи фракции: английска и френска. Начело на английската застава персонаж, въплъщаващ героя на нашата история, младия Томас Малори. Френските и бургундските отряди ще започнат действия със свои самостоятелни цели: за едните кръв, за другите - плячка. В играта ще има и известен брой NPC-персонажи, най-вероятно от организаторите. Ще има също случайни събития, куестове и възможни открития в рамките на играта. По-голямата част от играта ще се състои от придвижване и сражения, може би най-вече в отчаяно партизански стил. Играта ще се проведе в рамките на един ден и ако се окаже успешна, ще има нейни продължения. ЛАРП-кланът "Орденът на Осемте" се ангажира с организацията на „Нормандска зима", но самото събитие няма да бъде кланов ЛАРП. Допълнителни детайли по сценария, правилата, игровите персонажи и подготовката ще бъдат пускани в темата.

Не става дума за историческа въстановка, а за ЛАРП. Сюжетът е вдъхновен от исторически събития, но за участие в играта няма да има прекалени изисквания за историческа достоверност например на костюмите и оръжията. Разбира се, добрият ролплей винаги е препоръчителен.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хубавото на историческите ЛАРП-ове е, че покрай тях децата се запознават с историята по един по-атрактивен начин.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...