Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Хората вярват в бог не защото много го обичат, а защото имат чувството, че някой трябва да им помага.Това чувство породено от библията.Не може да се каже, че бог го няма, но не може и да се докаже, че го има.Хората вярват в бог защото са слаби, а за слабостите си трябва да отвиняват някой за да ги приемат по лесно.А самата вяра се преподава в библията като страх тост вярвай иначе бог ще те накаже, и честно казано ако бог е наказал някой то това е себе си, защото ни е създал с проблеми.Без вяра нашият живот би бил много субективен, а самия бог прави живота ни абстрактен.Някой хора смятат, че бог прави чудеса и, че бог е чудо.Има два начина да прекараш живота си вярвайки в чудеса или правейки чудеса, ако правиш чудеса не мисли, че си бог, защото човешките чудеса са породени от абстрактно мислене и желанието за научаване, погледнете теорията на относителността.Колкото до религията и бога оставям ги да съществуват без много да им се мешам.Една религия ако е позована на един бог и на един народ то това си е тяхната история разказана по доста абстрактен начин.Погледнете евреите и библията тя е тяхната история свързана с един бог който е толкова добър защитник на доброто и правовото, че те са го свързали с тяхната история, даже едва ли не тя се определя от него, ама това си е ваше мнение.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Хубаво е, че мислиш по тия въпроси. Продължавай да се интересуваш, чети повечко, оправи си и правописа - и това ще е в твоя полза. Успех.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Това чувство породено от библията.

Технически погледнато религиозните култове са се появили много преди писмеността, да не говорим за Библията. Да не говорим, че Библията стига до Америка през ХVв., пък там си има религия векове преди това. А и защо всички измислят все Бог, а само ние си имаме и Дядо Иван?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересен въпрос но попитай някой друг защото аз съм човек на науката а не на измишльотините

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Няма значение, важното е че се интересува и разглежда критично нещата :)

Колкото до религията и бога оставям ги да съществуват без много да им се мешам

Ако това е така обаче защо повдигаш тази тема и то в научен форум?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е, за да се изясни мястото им в света, тъй или иначе. Не е недопустимо, в т.ч. и при такова становище, което, общо взето е съвсем съвпадащо с това на доста от хората :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...