Отиди на
Форум "Наука"

Старинна монета


Recommended Posts

  • Потребител

Здравеите на всички искам да ви помоля за информация относно тази монета. Интересува ме произхода й и орентировачна година през която е произвеждана. Монетата е сребърна. Благодаря предварително на всички отзовали се :)

post-8929-074833200 1298396664_thumb.jpg

post-8929-069967100 1298396683_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Със сигурност османска империя. и най-вероятно между 14-нач на 16 век, тъй като стилът и влиза в тези граници, но не мога да кажа кой е султанът или монетният двор. Просто печатът на монетат не е цял :(

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

ами има минимална (все пак зависи) нумизматична стойност. Според зависи , защотоне различавам точният султан, но тиражите на 99.9 % от тях са доста голями. Монетите винаги са безформени и не зная дали изобщо съществува такава със пълен печат.

Все пак, да има колекционерска стойност

Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • 8 месеца по късно...
  • Потребители

Въпроси за монети задавайте в темата, която е за тази цел.

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=11017&st=220

И не може да се пита за цени.

Иначе за качването монетата трябва да се снима, а под прозореца за писане на тема от ляво и дясно са бутоните за качване на снимки (ако не се виждат, до бутона за пускане на мнение има бутон "Повече опции" и тогава излизат за снимките. По възможност снимките да са по-качествени, защото буквичките и изображенията имат значение да се каже какво е.

А тази тема я заключвам, тъй че използвайте темата за въпроси.

Редактирано от Galahad
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...