Отиди на
Форум "Наука"

Събитиен калeндар в интернет ще популяризира места и прояви в България!


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Празникът на Разград и международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник, насрочени за 28 януари, са първите предстоящи събития, анонсирани в новия онлайн календар на туристическите събития на Министерството на икономиката и туризма.

На интернет адрес http://www.potarsi.bulgariatravel.org/ ще се събират данни за празници на населени места, събори, фестивали,чествания., а в попълването му ще могат да участват потребители, организации и институции. Те ще могат да изпращат снимки и информация за минали и предстоящи събития на и-мейл адрес: office@reforma.bg.

Новият пътеводител е част от кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм в България, финансирана по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013". Визията на сайта е разработена в синхрон с дизайна на инициативата "Потърси България!", информират от министерството. Целта на кампанията е да засили интереса на повече българи към потреблението на вътрешните туристически продукти в културнопознавателния, СПА и уелнес, еко и селския туризъм, както и да насочи вниманието им към по-непопулярни или новообособени туристически дестинации.

Според замисъла, календарът трябва да се превърне в удобен пътеводител за планиране на туристически обиколки из България. Той ще систематизира на едно място всички интересни туристически мероприятия, независимо дали те са национални или регионални, и ще се актуализира непрекъснато.

Освен че информира за събития, сайтът дава възможност за удобен достъп и до информация за различни райони и забележителности в България. При клик върху рубриката "Места", сайтът препраща към интерактивната туристическа карта на страната ни в сайта http://www.bulgariatravel.bg/. В раздела са включени и три кратки представителни текста за културнопознавателния, СПА, уелнес, селския туризъм и еко-туризма.

Очакването на уикенда или на отпуската винаги е заредено с положителна емоция, защото това е времето, което можем пълноценно да посветим на себе си и на хората, които обичаме. Но колко често тръгваме на път и изминаваме излишно дълги растояния, само за да избягаме от суматохата на града?...

Проектът "Комуникационна кампания за насърчаване вътрешния туризъм в Република България" има за цел да ни напомни, че близо до нас съществуват прекрасни места, които дават богат избор от възможности за прекарване на свободното време.

Първосигнално се сещаме за морските и зимните ни курорти и несправедливо подминаваме дестинациите, предлагащи алтернативен туризъм. Затова акцентът на проекта е да популяризира по-малко известните туристически обекти в България, да събуди любопитството към живописните селца в страната ни, както и към паметниците на културата, които носят романтиката на миналото.

Искаме да насочим вниманието ви и към един безценен дар на българската природа - минералните извори. Знаете ли, че в България има над 600 минерални извора - студени и топли?

В специализираните SPA&Wellness центрове можете да поглезите тялото и душата си в атмосфера на пълно спокойствие.

Ако имате нужда от динамика и съпричастност към случващото се във всяка точка на страната, ще намерите информация за празници и фестивали в събитийния календар в сайта.

Съживете своята детска любознателност и потърсете България!

http://www.horemag.bg/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Потребител

Изключително добра идея - така като отидеш в някой друг град за няколко дена, можеш да видиш какво събития има тези дни и да ги посетиш. Браво :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...