Отиди на
Форум "Наука"

Африканският произход на прабългарите


Recommended Posts

  • Потребител

Питах защото забелязах следното след известно разглеждане на източникът

Забелязва се, че в първият вариант също го има текста за африканците но той не започва със Зиези и българите, а с:

Qui autem eorum sunt litterati, hi sunt:

(1) Fenices. (2) Aegypti. (3) Pamfyli. (4) Fryges.

Sunt autem fines Cham a Rinocoryris, quae dividit Syriam et Aegyptum usque Garira in longum.

Nomina autem gentium haec sunt: .....

...и така на татък

Той същият текст и във 2 рият вариант не започва със Зиези, но въпреки, че е поместен на правилното си място е номериран точно след номера на Зиези и българите, което е довело до това объркване.

Редактирано от miroki
Link to comment
Share on other sites

  • 9 месеца по късно...
  • Мнения 167
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребители

IL BUONO, IL BRUTTO, IL CATTIVO

Представям Ви коопродукцията на българо-ромското дружетво в италиано-армено - българският състав от филма “Добрият, лошият и злият”.

THE GOOD - Константин VII Багренородни (945-959)

THE BADРоман Лакапин (919-944)

THE UGLY – Симеон Мизиец (913-927)

Симеон и Константин VII на трапезата

Злият идва да отнеме богатството на доброто дете.

THE BAD IS COMING - Конфесираният от монофизитство арменски капитан на VI та Средиземноморска ескадра Роман Лакапин (919-944) Апостат узурпира власта

Лошия идва

Лошия се самокоронясва за импа, и до 944, когато е изпратен да подсили калугерското братство на един западнал манастир, никой не го признава за такъв .

Флотата по подобие на Тома Славянина иска да узурпира власта.

DIE HARD – ъглито , законния василевс , който управлява Запада ( THE BIG WILD WESTERN) на империята ( Далмация, Илирик, Двата Епира , Тесалия, Мизия, Трансилвания, Моравия, Висла и Скитското Хиперборейското Седморечие (Дунав-Днестър-Буг-Днепър-Дон-Донец-Волга)

Симеон на няколко пъти строшава от бой лошия човек Роман Лакапин

Преговори между Симеон и египетския емир Фадлун

SIMEON THE MIZIAN не се посвенява подобно на своя велик предшественик Виталиан, който навремето вика на помощ хуни и гети, да покани Александрийския отцепник Фадлун, щото този, да го подкрепи в законните му претенции.

Арменският bad gye толкова се уплашил , че вкарал в действие психотропно оръжие и извършвайки бяла магия на Симеон Мизиеца

Го накарал да стане на мортус клепатус ....

Скитите погребали, отмествайки дъното на голямата плавателна река Янтра, своя скъп мизийски цар.

Специални благодарности към Натан, decapitator, ромската тайфа и разбира се към Серджо Леоне !

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

5664985g.jpg

Монограмът на Орлето най-вероятно означава "ПЕТPOY", но има вероятност името да е Евтропий, както се вижда на картинката.

Да прехвърля малко от съседната тема. Ако действително "Р"-то се окаже драскотина нанесена с времето, то надписът май започва да прилича на "ETYOПIOV" - Етиопий :bash:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да прехвърля малко от съседната тема. Ако действително "Р"-то се окаже драскотина нанесена с времето, то надписът май започва да прилича на "ETYOПIOV" - Етиопий :bash:

"прочее, преди бяха етиопи"

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Симпатична теория. :)

Впрочем: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/World_Map_of_Y-DNA_Haplogroups.png

После иди, че обяснявай...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Аз разбирам много от генетика, затова следя трудовете правени за изследване на генома на различни етноси по земята. След завършване на проекта "Човешки геном" към 2000 година, където напълно беше картографиран генния набор на човек, настъпиха много смущения сред историците. Преобърнаха се цели приети за константа теории.
Четейки дори заглавието на темата, веднага възниква въпроса, колко процента българите са африканци?

Трябва да се има пред вид, че преди около 100 хил. години, едва не загива цялото човечество. То се възстановява от около 5000 майки с възможност за раждане, които са се намирали в земите на изворите на р.Нил. В този смисъл, може да се каже, че всички сме братовчеди, всички сме тръгнали от Южна Африка (след планетарния катаклизъм).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On Wednesday, January 26, 2011 at 20:57, Last roman said:

Ето един красноречив български топоним в Африка, за подкрепа на новата теория. Защото какво е една теория без доказателствен материал:

http://bongo-bongo.com/Documents/Upper_East_Ghana_districts.bmp

Виждате - имаме цяла област Bolgatang/r/a в източна Гана:))))

Преди няколко десетия имаше 2 дьржави с името - НРБ .  Народна Република Бьлгария и Народна Република Бенин в Зап. Африка на Гвинейския залив. Преди мисля Бенин се казваше неправилно Дахомей . Но това неправилно име сигурно е било дадено от колонизаторите. Когато навласт там дойде братски прогресивен режим , братята ни африканци вьрнаха исконното древно почти бьлгарско име на дьржавата - Бенин !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On Monday, February 21, 2011 at 9:45, glishev said:

 

Персийците също са негроиди. Всеки що-годе окултурен човек е гледал поразително достоверния филм "300" (словом: "Триста", а не "Zoo") и знае, че персийският цар Ксеркс е триметров метросексуален негър.

 

И тъй като афроамериканци по ахеменидско време още не е имало, остава вариантът Ксеркс, персите и траките да са от Африка.

Гледах филм - там нашият човек Орфей сьщо беше с африкански черти ! Теорията е почти доказана .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On Thursday, January 05, 2012 at 11:26, Йоанна said:

Това ми дойде като гръм от ясно небе :) То не, че като се замислиш, всички не сме дошли от Африка, ама някак си не си представях Аспарух черен...

 

Обаче сега, като се поазмисля имаме доста общо с африканците:

Танците ни са предимно групови и движението става в кръг.

Нашите кукери, приличат много на техните си божества и духове.

Дори носиите си имат сходни неща - цветове, бродерия, мъниста...

 

Преди извесно време гледах някакъв филм за невероятните бродерии на някакво африкански племе, за техниката им на оцветяване на платове, грънчарството и прочее, и тогава ми се сториха познати. Сега знам защо :lightbulb:

Нашите шевици и танци приличат на индианските. Алеко Константинов описва в пьтеписите си, че когато бил на световното изложение в Чикаго посетителите на нашата палата мислели че принадлежи на индианско племе .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Фолксваген откри български ген в Африка - туарегите

    
.
Женските носии са досущ като нашите
Немската автомобилна компания Фолксваген прави своя джип Туарег и решава по този повод да научи повече за туарегите, коренното население на Северна Африка. Огромно било учудването им, когато при направените генетични изследвания се оказало, че 83 % от туарегите носят българския ген.
Туарегите живеят днес в Мали, Нигер и Алжир, а техният език се говори от 1 милион и 200 000 души. 

Туареги означава Ту (от) Ара (Бог Ра Бог Абсолют) Ги (Гея, Земя, земен човек) т.е. От Ра Човеци, Туарегите са Ората на Бога.

Традиционните им носии са досущ като българските фолклорни носии - може би това е и причината ислямистите да ги забулват в черни дрехи, за да не се досетят за произхода си от Древните българи, първите хора на земята.Туарегските мъже наричат себе си Амъжаги - от българската дума мъж!!!

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/folksvagen-otkri-balgarski-gen-afrika-tuaregite.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Близките родствени отношения се доказват от факта, че и на нас като на туарегите не ни се пие вода.(В гените ни обаче никъде не пише че не може да се пие бира и ракия.)А и на снимките доста си приличаме.Само дето тук на север задника ни е побелял, но това е  било необходимо за да ни приемат сред белогъзите членове на ЕС.

Не трябва да гоним мигрантите от Африка защото сме братя. А и утре като почне Русия да ни бомбардира, може да се наложи ние също да отидем при туарегите. 

Редактирано от vvarbanov
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 1/26/2011 at 10:54, Tyroglyphos said:

Разбира се, тази информация е премълчана в изследванията на българоведите - те не пропускат да цитират името на аланина Аспар от V в. сл. Хр., но никога не споменават, че първият документиран в изворите носител на името Аспар е живял още през ІІ в. пр. Хр. в Северна Африка, а по народност е бил нумидиец, както изрично посочва прочутият римски историк Салустий ("Войната с Югурта", 108):

Африканец в какъв смисъл ? 

Цитирай

В III веке до н. э. Нумидия была покорена Карфагеном. Нумидийцы неоднократно восставали против карфагенского господства. В период Второй Пунической войны (218—201 годы до н. э.) царь восточной части Нумидии Масинисса оказывал римлянам помощь, за что они помогли ему стать в 201 до н. э. правителем всей Нумидии. При Масиниссе (правил в 201—149 годах до н. э.) нумидийское царство сильно укрепилось: расширились его территории, выросли города, усилились торговые связи со всем Средиземноморьем. В 201 до н. э. вся территория Нумидии была объединена в единое царство Массиниссой, который сделал своими столицами города Цирта на западе иБулла-Регия на востоке.

В древния свят царствата далеч не са съставени от един народ, ако това понятие вече съществува, един бог знае какъв е тоя Аспар - финикиец от Картаген, асириец, още сигурно доста възможности, като прибавим и "морските народи". Пък и наемници са се ползвали също. Ето , харесах си един вариант : " ṮJKR (условно: «текер», «зекер», «чьекер») — отождествляется с греческим наименованием Τεύκροι, ставшим одним из синонимов троянцев. Племя прибыло к гореКармель и поселилось в городе Дер (были вскоре ассимилированы филистимлянами), а другая часть обосновалась на Кипре." /от тук / Почти Чакарар.

 

Редактирано от Пандора
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 минути, Пандора said:

Разбира се, тази информация е премълчана в изследванията на българоведите - те не пропускат да цитират името на аланина Аспар от V в. сл. Хр., но никога не споменават,

....тримата тюркутски кагани Аспар, последният от които управлява Западнотюркският каганат по времето когато прабългарите са му верноподаници и на бъдещият патрикий Кубрат му се ражда момченце.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тримата кагани са Ишбара, а не Аспар. Аспарух си има достатъчно преки паралели при аланите, Кавказ и Персия, тъй че няма как да търсим произхода на Аспарух в тюркския хаганат. Вероятно лингвистично няма как Аспар да произлиза от Ишбара. Няма как ромеите да са чували Ишбара и да са записвали Аспарух. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 25 минути, makebulgar said:

Вероятно лингвистично няма как Аспар да произлиза от Ишбара.

Вероятно....

 

http://www.kroraina.com/st_iordanov/asparuh.html

 

Редактирано от Raven
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Така, ако това наблюдение на бележития български историк е точно, формата Аспарух у византийските автори отразява композитното име-титла ъшбара-*хуру(н)гу.

Това гениално заключение направо избива сазаните в Байкалското езеро. Невероятен пирует (не е единствен) в областта на тюркологията и и тюркската лингвистика.

THE INSCRIPTION OF SHAPUR I AT NAQSH-E RUSTAM IN FARS

Among those who lived under the rule of King Papak: Sasan Ornekan, Farrak son of Farrak, Vartragnipat son of Khur, Asporik son of Asporik, Pohrik son of Mardin, Zik the master of ceremonies, 23. Shapur son of We Shapur son of Mihrožan.

https://www.colorado.edu/classics/clas4091/Text/Shapur.htm

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз просто отбелязвам че има четирима тюркутски кагани с име Аспар/Ъшбара. Единят от тях, Ъшбар от племената дулу, управлява западнотюркският хаганат горе долу по времето когато Кубрат от родът Дулу му е васал, и се сдобива със син наречен Аспарух, от родът Дулу.

Най вероятно случайност........

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Raven said:

Аз просто отбелязвам че има четирима тюркутски кагани с име Аспар/Ъшбара. Единят от тях, Ъшбар от племената дулу, управлява западнотюркският хаганат горе долу по времето когато Кубрат от родът Дулу му е васал, и се сдобива със син наречен Аспарух, от родът Дулу.

Най вероятно случайност........

 Проблемът е, че ромеите наричат Аспарух именно Аспарух, а не Испор, ЪшбаруК, Ошборок, Еспор, Аспар или по друг подобен начин. Вероятността името Аспарух да произлиза от Ъшбар е минимална тъй като ако Ъшбар беше първоизточника на името то можехме да очакваме името да се появи като например Аспарум, Аспарот, Аспармяу, Аспарход, Аспаршут, Аспарзор, Аспардур..... Както знаем обаче такива имена не се появяват и не съществуват. Вероятността от името Ъшбар да възникне име което с точност да съвпадне със имената Аспарух популярни в Кавказ и Персия е нулева. Бръсначът на Окъм изисква името на Аспарух да произлиза от персийските и кавказки имена. 

Ст.Йорданов, подобно на А.Делева, не може да бъде приеман за авторитет относно езикът на древните българи, като основната причина е ненаучността в подхода по въпроса. Йорданов приема като безусловни авторитети относно езика на древните българи разни учени от преди 100 години като Прицак, Златарски и други, и съответно приема старите хипотези като доказани, а те не са. Йорданов е историк, а Делева е славист, така че нито единия нито другия имат капацитета да решат проблема с езка на древните българи.  

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 28/02/2018 at 20:13, Aspandiat said:

Ех, де си Тироглифе....

DNA-borders.png

 

http://brilliantmaps.com/europe-dna-borders/

Карта базирана на стари генетични изследвания... Но от друга страна сръбските националисти смятат, че по нецивилизованост на балканите с албанците може да се сравняват само българите... може и да е истина. Обаче никой все още не напира към индийската хипотеза за потеклото на прабългарите...

Редактирано от stinka (Rom)
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, makebulgar said:

Аспарух си има достатъчно преки паралели при аланите, Кавказ и Персия

А, в Индия? 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...