Отиди на
Форум "Наука"

Урок за секса


Recommended Posts

  • Потребители

Човек никога не знае кога ще стане свидетел на някоя любопитна случка. Още по-малко пък предполага, че видяното, изглеждащо на пръв поглед само любопитно, при внимателно разглеждане и размисляне може да се окаже и поучително. В случая размислянето дойде след разглеждане на заснетото, при което у мен възникна изненада: на снимките се виждаха някои интересни детайли, на които бях пропуснал да обърна внимание, докато бях зает със самото снимане. Та тези детайли ме наведоха на размисъл.

В началото на тази история аз си седях зад въдицата на брега на езерото и се развличах, като наблюдавах какво става край него. Зад себе си, където е алеята, по която минават много разхождащи се, рядко гледам. Оттам най-често се чува: „Кълве ли, колега?”

В случая нещо ме накара да се обърна и да видя двете кучета, вплетени в необичайна поза. Такава, трудна за изпълнение поза, има май описана и в Кама сутра, но при кучетата не се случва често. В случая положението им очевидно не бе свързано със самото удовлетворяване на нагона, а бе принудително - след него.

post-2642-001165900 1286349027_thumb.jpg

Не ми е съвсем ясно, каква точно е физиологичната пречка кучетата да не могат да се разделят, и не е това темата. И друг път съм виждал кучешки двойки в това положение, но без фотоапарат. Сега първата ми мисъл беше да заснема ситуацията.

Двете кучета бяха до някаква група от хора и първо си помислих, че поне едното е тяхно. Другото си беше от безпризорния контигент в парка. Учудих се, защо собствениците не се опитват да помогнат, защото се виждаше, че основното мероприятие, което са извършвали кучетата, е приключило и те просто не могат да се отделят едно от друго.

post-2642-068689200 1286349036_thumb.jpg

Хората обаче почнаха да се разотиват, а кучешката двойка тръгна на осем крака надолу по алеята. (По-късно разбрах, че второто куче било на клошара, който понякога се навърташе наоколо.) Като наближиха към мен, използвах случая да ги заснема по-детайлно. Знаех, че идеална снимка няма да се получи, защото нямаше слънце. Но кучетата като видяха човека с фотоапарата, сякаш разбраха, че ги снимат и се поспряха в подходяща поза. След което отново продължиха синхронния си ход.

post-2642-014333400 1286349044_thumb.jpg

Когато по-късно, откъсвайки поглед от плувката, реших отново да видя какво става с кучешката двойка зад мен, тя се бе вече придвижила до близката пейка. Щракнах без да се заглеждам в детайлите и едва на компютъра видях, че се е получила любопитна сцена. Любопитна в случая е реакцията на младата двойка, която бе седнала там. Жената бе бременна и лицето й изказваше малко престорена погнуса от позата на животните. Мъжът пък гледаше малко свирепо, и като че ли се мъчеше да си обясни като мен, защо кучетата не могат да се разделят.

post-2642-009350600 1286349051_thumb.jpg

Това фото е резултат от поредното ми сещане, дали да не щракна отново кучетата - за сигурност на снимката. Въобще не предполагах, че от всички снимки ще се получи подредена, любопитна (а и поучителна) история. В кадъра попаднаха кучешката двойка, младата двойка, чакаща дете, и един татко с малко дете, който дотогава показваше на наследника си патиците в езерото. В момента, когато проявих интерес към кучетата, таткото показваше именно тях на сина си и нещо му обясняваше.

Мъжът на пейката явно бе изгубил всякакъв интерес към ставащото и вече скучаеше. Бъдещата майка, обаче, усмихнато гледаше малкото дете. Дали и тя мислеше като мен, не знам. А аз си задавах въпроса: какво ли обяснява таткото на детето си? Дали му изясняваше същността на секса или му разправяше нещо от вида: „виж, тате, тези кучета как си играят”?

Всъщност една такава „кучешка” ситуация дава възможност на родителите да обяснят на децата си какво е това секс. Но не всеки е подготвен да разказва това на съвсем невръстното си дете. На мен ми бе спестен навремето въпросът, как се появяват бебетата. Но признавам си - и днес трудно бих се измъкнал, ако при ситуация, подобна на тази с кучетата, дете ме попита, какво правят те в момента.

Пускам този снимков материал с подсещането: с тези кучета в парка, нищо чудно и вие млади бащи и майки да се окажете в такава или подобна ситуация. Затова се подгответе предварително с обяснението си.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Причината е чисто анатомична. Пениса на кучето е като гъба (във възбудено с-яние) и се изисква време да "спадне" и поради това се получава "заклещване". Когато кучетата са изненадани и нормално тръгват да бягат се получават такива комични ситуации.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

В кадъра попаднаха кучешката двойка, младата двойка, чакаща дете, и един татко с малко дете, който дотогава показваше на наследника си патиците в езерото. В момента, когато проявих интерес към кучетата, таткото показваше именно тях на сина си и нещо му обясняваше.

Мъжът на пейката явно бе изгубил всякакъв интерес към ставащото и вече скучаеше. Бъдещата майка, обаче, усмихнато гледаше малкото дете. Дали и тя мислеше като мен, не знам. А аз си задавах въпроса: какво ли обяснява таткото на детето си? Дали му изясняваше същността на секса или му разправяше нещо от вида: „виж, тате, тези кучета как си играят”?

Ей това, което поставих в удебелен шрифт, живо ме интересува и мен :laugh: Онзи ден хлапетата ни попитаха какво е забранено на един знак. /В момента синът ми, на 4 г., е на фаза да задава въпроси за пътните знаци, което е прекрасно/. Знакът беше на лепенка на задно стъкло на автомобил, триъгълен, с двама души в характерна поза. Синът ми с приятелчето си, което е на същата възраст, но много по-напред в речта, започнаха да правят описание по картинка, докато ние с майка му хем се чудехме какво да кажем, хем едвам се сдържахме да не се хилим. Минах с любимия номер: "о, питай татко си, той повече ги разбира пътните знаци от нас." Преди няколко месеца ми се наложи да търся по-приемлив, и едновременно с това не твърде фантастичен, начин да отговоря на въпроса как точно бебетата влизат в коремите на майките.

Такива гледки, Гербов, не са редки по градинките :laugh: Изобщо парковете отдавна вече не са място за нежни и пуритански настроени души :w00t:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Абе децата не бива да се лъжат в никакъв случай и никаква ситуация (е има някои изключения, но секса не е от тях). В случая с кучетата, аз бих отговорил, че правят малки кученца (ма не зная дали е правилно, моята щерка е на 14-сет, а съм забравил какво съм отговарял при подобни ситуации). За пошлия знак не зная, може би правят любов? Но това влече нови въпроси ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

В един детски филм дете наблюдава секса между бик и крава и споделя с майка си, която току-що му е разказала как пчеличките опрашват цветята:

"Мамо, виж! Бикът опрашва кравата!"

Дотук с обясненията за "птички и пчелички"...

:w00t:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мда. То принципно на децата е добре да се спестяват гледки на подобни екшъни, ама ей го на. Ходиш си из парка и се налага преждевременна сесия "що е секс." И ако си имал глупостта в пристъп на паника да кажеш, че бебетата влизат през пъпа, като преди това обаче си обяснил горе-долу правдиво откъде излизат, влизаш в едни такива тъпи ситуации :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Грешиш Куна, на децата не трябва да се спестяват такива неща, нужно е правилно да се обясняват. Кучетата не правят "секс", понятието включва нещо което се прави само за удоволствие. При животните няма такова понятие, те се "чифтосват", когато женската е разгонена и при всички положения се питват да създадат потомство. При хората по интелигентните го наричат любене. Общуването в животинският свят няма общо с екшъна, а с природата, къдено няма нищо нередно и лошо. Заклещването Митака го обясни, възможно е животните да са били обезспокоени от човешки действия - достатъчно е един камък да хвърлиш. Рядко, но се случва и при хората. Гладката мускулатура на влагалището може да се свие с достатъчна сила, така че разделянето да стане невъзможно. Нужно е спокойствие, докъто спазъма премине с отклоняване на вниманието от проблема, иначе следват лекари и срамна, публична ситуация.:book:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Дедо, но все пак трябва да се обясни и разликата между секс и любов нали ;) (е на 4-годишно детенце няма начин, а и нужда няма). При животните определено няма секс (докат не ги разберем какво мислят де (не че ще стане някога :)), но има и педерастия и доста хм....сексуални отклонения ;). Което не е съвсем природно де. По отношение на спазъма на влагалището при жената (да има и тогава човешката двойка се "заклещва" има обяснение и бързо решение, но ще е вулгарно да го публикувам тук).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Митак, успя да ми възбудиш любопитството ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Тъъъй. Значи, аз съм седемгодишен, в двора на село петелът се катери по кокошките. Тичам при дядо:

- Дядооо, петелът бие кокошките!

- Не ги бие, мойто момче, така се получават пиленцата.

Пауза. Размисъл.

- Значи и ти си бил баба, за да се роди мама?

Следващото вече е виц.

Лорд Флинтсток, лейди Флинтсток и младият им наследник Джефри вечерят в Синия салон. Милейди се обръща към съпруга си:

- Скъпи, време е да обясниш на момчето за птичките и пчеличките.

Лордът се обръща към момчето:

- Джеф, ти нали помниш миналото лято в конюшнята с прислужничките?

- Да, сър, много образно.

- Е, същото е при птичките и пчеличките.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

:laugh:

Хора, имам предвид, че не е нужно зорлем децата да гледат сношения на животни :) Особено по-бурни такива и особено като става дума за по-малки деца :) Това имам предвид. Не че трябва да се държат стерилно откъм тия въпроси. А и съвсем нормално е децата да гледат как петлите бият кокошките или пък нещо подобно, като ги заведем в зоопарка крайна сметка. Факти от живота :laugh: КЪде-къде по-нормално, отколкото преди години, когато помните какво беше по реповете с първоначалния бум на порнографията.

Митак, всяко "вулгарно" нещо може да бъде обяснено физиолигично :sneaky2: Т.е. и аз се заинтиргувах, като Богданов :w00t:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Една позната беше обяснила на детето си секса така:

"Две черва се търкат едно - в друго. Нищо особено..."

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Една позната беше обяснила на детето си секса така:

"Две черва се търкат едно - в друго. Нищо особено..."

много анатомически неиздържано обяснение.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не твърдя обратното. Въпрос на подход.

А ти как би го обяснил?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами например със строго анатомични термини и като детето каже, че не ги разбира, веднага отговаряш, че ще ги разбере като порастне :)

А Гербов какво стана с кучетата в крайна сметка? Повикаха ли ветеринарен отряд за спешно реагиране да разреши проблема? :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Митак, успя да ми възбудиш любопитството ...

Ами медик по-добре би обяснил ;), но ще опитам.

При силен стрес ("хванати на калъп") влагалището на жената се стяга и двойката се "заклещва". Заклещването се освобождава с натиск върху ануса, при който сфинктера се стяга и отпуска влагалището (и двойката може да се разбяга ;)).

Обяснението е на бащата на мой съученик, когато бяхме в тази възраст в която можеше да ни споходи подобно нещо ;).

Link to comment
Share on other sites

Браво Митак, точно това се прави, после може и да не се бяга. Това за стреса е добре, но подобна ситуация може да възникне не само от стрес.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Радвам се, че успях да събудя любопитството. То, ако рибата кълвеше, едва ли щях да заснема сцените, особено последния „кадър”, който за мен е същностния. Ако човек може да измисли такава сцена, има заложби да стане голям режисьор.

Ама какво стана на края не си спомням. Не забелязах някой да се засили да помага на кучетата. Явно надебелялата работа е спаднала и без ветеринар, иначе и него щях да заснема. Кучето на клошаря (кафявото) по едно време се разхождаше със собствените си крака, а друго куче нямаше наблизо. Изпуснал съм „раздялата”.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами медик по-добре би обяснил ;), но ще опитам.

При силен стрес ("хванати на калъп") влагалището на жената се стяга и двойката се "заклещва". Заклещването се освобождава с натиск върху ануса, при който сфинктера се стяга и отпуска влагалището (и двойката може да се разбяга ;)).

Обяснението е на бащата на мой съученик, когато бяхме в тази възраст в която можеше да ни споходи подобно нещо ;).

Сигурен съм, че работи! Но след като се освободят защо да се разбягват..Само това не ми е ясно.. както и да е .. да се върнем към темата.

Честно казано ... когато видях снимките ми стана много жал за кучета... но сега като се замисля ... не бих рискувал да им помагам точно по този начин..:biggrin:

Благодаря Митак, че каза.

Поздрави Б.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А какво мислите за надписа на пейката на снимка номер 4 :head_hurts_kr:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Разваля романтиката, но увеличава поуката :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Сигурен съм, че работи! Но след като се освободят защо да се разбягват..Само това не ми е ясно.. както и да е .. да се върнем към темата.

Честно казано ... когато видях снимките ми стана много жал за кучета... но сега като се замисля ... не бих рискувал да им помагам точно по този начин..:biggrin:

Благодаря Митак, че каза.

Поздрави Б.

За кучетата или за хората!

Кучетата колкото да ги....ръгаш не става (не съм го пробвал, лелей (то това оставаше) чета просто). Имат между 15 и 30 минути когато се "отклещват". За хората визирах именно тийн-еджърски истории, дет хванати ли са трябва да се избяга (абе баща пуритан, срам, или други таквиз) и то бързо ;). Знам знам, жена ми ми казва, че бащите (другите де, не аз) още на една година готвят "нафтовите" пушки за бъдещите "кандидати" за секс разбира се (между 14 (лелей боже) и 16). Аз си предпочитам разговора. Не директния разбира се. Има начин ;). Ся Интернет има не само "Мъжът и жената интимно" или "Съвети за девойката" :).

По отношение на кучетата, такива са си нихната порода ;). Ами ако вземем (и филмираме) съвокуплението на богомолки и некои паяци ;).

Абе основен природен закон: Мъжа се грижи за количеството, жената за качеството!

Когато за първи път трябваше да обясн на щерката (преди години), защо котарака изяжда малките котенца много зор видях :(. Сега с помощта на НатГео успях (пък и е ясно (вече), че ако дойде "нов татко" нЕма да я изяде ;)).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Поздравления Митак! Добре казано!

Поздрави Б.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...