Отиди на
Форум "Наука"

Spiritus

Потребител
  • Брой отговори

    58
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Spiritus

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Bulgaria

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Spiritus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Репутация

  1. А има ли мнения по въпроса защо Тиберий уж е убил Германик пък после е осиновил Калигула? И защо Август и Тиберий са убили/прокудили повечето от роднините си?
  2. Значи минаваме за един от най-хуманните народи. Даже и евреите сме си спасили, а дори и тоталитарен режим като комунистическия у нас е бил доста по-спокоен в сравнение с други държави. Септемврийското въстание май е единствения по-голям вътрешен конфликт, но и то не е някакво мащабно. Ами по времената на хан Крум, цар Симеон и други владетели които завоювали територии по-меки ли сме били имайки предвид тогавашните стандартни военни жестокости? Примерно хан Крум с прочутите му строги закони. Или деяния от сорта на ослепените български войници от Василий II
  3. Знаем примерно за хърватските усташи, османските кланета, нацистките, комунистическите и японските зверства и т.н., но извършвали ли са и българите из историята прекалени прочиствания или мъчения над враговете си? От времената на хан Аспарух до миналия век. Постоянно слушаме за военните престъпления на други държави, но даже и слухове не съм чул за такива, извършени от нашите предци, нито във външните, нито във вътрешните конфликти(е рязането на главите на убитите партизаните и след това разстрелите, боя и лагерите на комунистите не го броя, защото няма данни за големи мъчения или изстребления, ами просто бързи убийства и затворнически истории, които са минимума при всеки конфликт). Или ако е имало неприятни случаи историята ни ги крие, за да се чувстваме по-хуманни от другите народи?
  4. Най-критикуваните цезари от Юлио-Клавдиевата династия, обвинени в кръвосмешение, лудост, майцеубийство и т.н. За колко от странностите им има исторически факти, или повечето са митове наложени от Тацит и Светоний?
  5. Казусът(а) дали този въпрос е тъп е по-смислен от самият въпрос.
  6. Бог едва ли е жив в човешкия смисъл на думата, той е безсмъртен и вечен, съответно концепцията за самоубийство е невалидна за него.
  7. Твойто са празни приказки - под живот става въпрос за душата, което обезсмисля целия ти отговор.
  8. Може би въпроса не е разумен, че да води до разумен диалог. Пусни тема за свободната воля, за окултистите, за Ноевия ковчег в Арарат, такива неща.
  9. 3 пъти ти се огтовори на въпроса който в самата си същност не е парадокс, ами е тъп въпрос за губене на време. Отделно, че не може с парадоски измислица на човешкия ум да доказваш какво може и не може Бог, а и въпросът не е смислен и е нещо тип празна философия.
  10. Абсолютно християнско-професионален отговор на тази скучна тема. Самата тема е подходяща за някой хлапашки или наивен форум, но не и за сериозен такъв.
  11. От хардуерна гледна точка, кои от частите на компютъра ще са различни, само процесора ли, пак ли ще има шина с която с ток комуникира с рам паметта и въобще какви са физичните разлики в квантовите компютърни архитектури?
  12. Бог не може да се меси в свободната воля с която сам е дарил хората.
  13. Това дали може зависи то това дали е разумно. Всичко което е разумно може да бъде сторено от Бог.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...