Отиди на
Форум "Наука"

insighting

Потребител
 • Брой отговори

  634
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  5

Репутация

300 Студент

Всичко за insighting

 • Рожден ден Май 15

Лична информация

 • Пол
  Жена
 • Интереси
  Noteworthy Practices

Последни посетители

8805 прегледа на профила
 1. Джошуа - Пулев

  Нова прогноза: 0001 0110 0011 0011 0101 0000 ------------- 1001 1001
 2. Криптовалута?!?

  Австралия отмени двойното облагане на биткойна, но можем да се поучим от шведския опит. За предпочитане е криптовалутата да се търгува без брокер. Например руската «Тинькофф Банк» предлага подобна опция, където всеки сам си е брокер и може да търгува с недооценени акции.
 3. Криптовалута?!?

  Криптоиндустрията се развива много бързо. Ако се направи национална криптовалута, то тя няма как да бъде анонимна. Всички транзакции ще са видими. Самата валута ще бъде съотнесена към 'друго имущество' в отчетните данни на организациите и ще се декларира като отделен актив.
 4. Криптовалута?!?

  Появи се още един протокол - Bitcoin Gold, който ще се бори срещу монополизацията на криптовалутата. Чрез него обикновените ентусиасти ще бъдат защитени. За другия месец е планиран протоколът Segwit2x. Той ще увеличи пропускателната способност на мрежата. Разпределителният добив обаче не може да се ползва като заместител на приходите от реклами, тъй като е нужно съгласието на потребителите. В противен случай се счита за осъществен достъп до компютрите, т.е. генерирането на печалба по този начин е незаконно.
 5. Видяхме кой е по-смел от двамата. Знаем и какво гласи основният принцип на Наказателното право във всяко едно цивилизовано общество.
 6. Американските концлагери

  Това са думи с особена семантика, създадени по изкуствен начин. Те влизат в състава на международната лексика. А глосата 'спътник' е характерен съветизъм, т.е. дума, създадена през съветската епоха. Повечето научни и технически термини се образуват с помощта на морфеми от класическите езици за получаване на равностойни понятия, които не са съществували. По същия начин са създадени и думите 'космос', 'космонавтика', 'космодрум'. Историческата лексикология изяснява самия процес на заемане на лексикални единици за създаване на равнозначните думи. Ако някоя дума няма синоним (българско съответствие), то тя принадлежи към групата на екзотичната лексика. P.S. Българска дума за хакер няма. Хакерът всъщност е компютърен пират.
 7. Джошуа - Пулев

  Някой спомена статистика. Ето ви данни. Изчислявайте по-нататък, като вземете под внимание останалите фактори. Аз ще коментирам след мача.
 8. Това са посредници. Моят съвет е да търсите извора. Защото никоя посредническа фирма няма да ви каже, че трябва да сте развивали активна дейност в рамките на поне две години, за да се класирате за участие. Освен това има задължение за самоучастие. Предварително трябва да знаете точния процент, за да организирате правилно разчетите си. Тези неща не виждам да са упоменати някъде. Не се споменава и какъв процент взема посредническата фирма за разработка и попълване на документацията. Ако е повече от 5% от оценката на цялостния проект, това означава, че те не се включват във финансирането. Би било справедливо, ако фирмата подели риска с вас до одобряването на проекта. В противен случай плащате за разработката от личните си средства. Но при всички случаи е замислено да заплатите такса от 60 лв. за консултация, за да изясните тези подробности.
 9. Задачка

  Тази формула уеднаквява различни площи с форма на квадрат и кръг. За канали с правоъгълно или трапецовидно сечение се ползва друга. Има обаче един полезен сайт с готови безплатни калкулатори за строителство: zhitov.ru/bg/
 10. Задачка

  Умножението е с предимство пред събирането. Методически указания за определяне на подходяща осреднителна процедура: 1. За вариационните статистически редове се прилагат средна аритметична, средна хармонична и средна квадратична величина. 2. Динамичните статистически редове изискват средна хронологична и средна геометрична величина. Изключение: При голямо различие в значенията на признака е удачно да се приложи модално осредняване.
 11. Задачка

  Защо през лице на кръг? Само една формула е. В статистиката ползваме средна квадратична величина за осредняване на радиусите на окръжности. Това се прави, за да се изчисли средното отклонение на значенията на признака на отделните единици от средното им значение за съвкупността.
 12. Задачка

  И от мен една задача: Две тръби с радиуси 8 и 14 см заменете с други две, но да са с еднаква големина. Определете радиуса на новите тръби. P.S. Да ви нарисувам ли тръбите или може да си ги представите?
 13. Произлиза от рода Песийск. На полски език Пес, Песек (pies, piesek) означава 'куче'. В Българската асоциация на вещите лица и експертите има един Песийски със специалност 'Статистика'.
 14. Интересно е да се прави бизнес в Китай. В Хонг Конг корпоративните структури печелят много. Съвсем законно прилагат реинвойсинг за завишаване или занижаване на цените. Печели се от преработка на суровини и от управление на активи зад граница. В Хонг Конг дивидентите са освободени от налог. Печалбата, получена от продажба на акции, не се облага. А с нулев налог се облагат ред услуги, чийто доход не е получен от основната дейност.
 15. Има диалог, но в края на присъствените семинари. Това е времето, когато всеки може да зададе въпрос и да получи отговор. Вашите въпроси обаче не са за там. ОК. Върнете се и прочетете отново внимателно това, което написах по-горе. Анализ на прираста от продажби на машинописни ленти не правя.
×