Отиди на
Форум "Наука"

insighting

Потребител
 • Брой отговори

  737
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  6

insighting last won the day on Декември 9 2017

insighting had the most liked content!

Репутация

346 Студент

Всичко за insighting

 • Рожден ден Май 15

Лична информация

 • Пол
  Жена
 • Интереси
  Noteworthy Practices

Последни посетители

9396 прегледа на профила
 1. Няма да може да убеди никого, ако не застане начело на експеримента. Хората не следват мениджъри, а лидери.
 2. Вместо да променят Наказателния кодекс и да прехвърлят там мерките от Конвенцията, защо не променят Конституцията за по-добра защита от подобни международни актове?
 3. Т.е. професионален опит. Иначе осигурителният стаж не винаги е равен на зачетения трудов стаж.
 4. Времето, прекарано в казармата, се зачита за осигурителен стаж и участва при определяне размера на пенсията.
 5. Криптовалута?!?

  Известен професор по финанси към Университет Кеймбридж казва: "Разумът отстъпва при вида на гореща индустрия". Всеки проект с открит код трябва да има и раздел GitHub, който да съдържа подробности за устройството на технологията. Май нищо не сте чували за PIVX.
 6. Криптовалута?!?

  От днес MoneyGram също си партнира с Ripple. А ето и един анализ на криптопазара: https://www.jbs.cam.ac.uk/fileadmin/user_upload/research/centres/alternative-finance/downloads/2017-global-cryptocurrency-benchmarking-study.pdf
 7. Криптовалута?!?

  Seagate я финансират. Наскоро се включи и Western Union. "Наскоро ми попадна новината за създаването на нова криптовалута – левкойн. Посмях се. Неведнъж съм мислил да направя и аз една криптовалута – не повече от ден работа е." Продължението: http://www.gatchev.info/blog/?p=2108 В момента се прави. Тази валута ще замени наличните пари в цял свят.
 8. Лидерите в науката през 2017 година

  От предоставените данни можем да си направим табличка: Изчислете степента на неравномерност на структурата и нанесете резултатите в последната колона. Обяснете защо се получава така.
 9. Нов проект за изменение и допълнение на Наредба Н-18 за касовите апарати ще засегне и лицата, извършващи продажби чрез електронен магазин. Проектът е публикуван в сайта на Министерство на финансите и всеки може да се запознае със съдържанието му. Сдруженията, които осъществяват допълнителна стопанска дейност по интернет, ще трябва да приведат софтуера си в съответствие с новите изисквания. Освен това тези от тях без дейност през 2017 г. или с приходи и разходи до 500 лв., са задължени да подадат декларация в Агенция по вписванията до 31.03.2018 г., както и информация до НСИ до 30.04.2018 г. Други трябва да следят оборота си във връзка с чл.96 и чл.132 по отношение на ЗДДС. Срокът е променен от 14-дневен на 7-дневен.
 10. Ако се насипе огромно количество златни монети по широк под, може да се пързаляте по тях, както го е правил Калигула.
 11. Обяснението за силите, които намаляват теглото. Единната теория на полето е доста спорна тема. Опитите да се запише всичко в едно уравнение, което обхваща електромагнитните, гравитационните и ядрените взаимодействия не са от днес.
 12. Ако физиците успеят да докажат, че в купата с ядките действат антигравитационни сили, то те ще решат и загадката как са построени египетските пирамиди.
 13. Имената не трябва да съвпадат напълно. Необходимо е различие от поне една буква. Но защо да се пипат търговците, при положение че на пререгистрация подлежат само сдруженията?
 14. Заради презумпцията за законосъобразност по отношение на извършените промени. За да не може търговецът да се ползва от авторитета на сдружението. От значение е по-късното наименование. Уникалността му може да се установи с удостоверение от НИС "Делфи".
 15. Струва ми се, че става въпрос за два различни регистъра, но предупреждението за наименованията озадачава. И наистина може да се спестят неудобствата по пререгистрацията, тъй като вписването ще бъде безплатно. НПО в частна полза имат по-дълъг срок за тази процедура. Какво се случва обаче с непререгистрираните сдружения? Възможно е те да бъдат заличени, както бяха служебно заличени непререгистрираните в определения срок фирми преди няколко години.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×