insighting

Потребител
 • Брой отговори

  529
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  5

Репутация

244 Аспирант

Всичко за insighting

 • Рожден ден Май 15

Лична информация

 • Пол
  Жена
 • Интереси
  Noteworthy Practices

Последни посетители

8044 прегледа на профила
 1. Има разлика. Изучавала съм икономика отделно от пазарното стопанство (икономикс), както и икономически анализ и статистика. В учебния план бяха включени още икономика на предприятието, иконометрия, история на икономическите доктрини, счетоводство, финанси, застраховане, контрол и ревизия, инвестиране, логистика, пари, кредити, банки и др., а девети семестър премина под знака на комплексния икономически анализ на стопанската дейност. Целият учебен материал се състоеше от 60 дисциплини. Дипломната ми работа беше изследване на девиацията във финансовите отчети. В Националния класификатор на професиите може да видите по кодове разпределението на аналитичните специалисти.
 2. Нямам спомен специално да съм поставяла условие vorfax да се "аргументира" с рисунка. А "условието" към Warlord съдържа в себе си отговор на неговия въпрос.
 3. Една хаотична система в природата, каквато е атмосферата, може да попречи да се изследват причинно-следствените връзки, дори с помощта на изпреварващи фактори. Факторът време е най-абстрактният от всички и затова е трудно да се идентифицира. Някой даде пример с космически кораб, който се завръща на повърхността на Земята. Той обаче се движи по траектория на златна спирала. Защо ли? Защото формата на гравитацията е златна спирала. Ако сте любители на документалното кино, сигурно сте наблюдавали начина, по който ураганен вятър завихря въздуха. Това е същата форма. Живеем във фрактален свят, където времето е относително, но Методиката за определянето му се базира на числата на Фибоначи и златната спирала. Тази спирала се рисува от редицата на Фибоначи. Това странно свойство на материята се проявява чрез златно сечение. Пример за това са пръстените на Сатурн, които описват златна пропорция един към друг (дистанцията между тях). Златното сечение присъства в организацията на цялата Вселена, отговорно е за синхрона между хаоса и закономерността, съдържа се и в Закона за гравитацията. Вибрациите на геомагнитното поле се колебаят между 8 и 13 херца. Спокойната мозъчна активност работи също в този диапазон. С числата на Фибоначи е обвързана и човешката възраст. Затова факторът време е труден за прогнозиране, дори с помощта на осцилатори. Например такива изпреварващи индикатори, т.нар. моментум осцилатори се ползват по време на трейдинг, тъй като чрез тях може да се прецени инерцията на един тренд, а комбинация от няколко моментум осцилатора показват и фазата на забавянето му. Страшното при бързите и стръмни пазари идва после, когато трендът се преобърне.
 4. Добре, но само ако ми нарисуваш едно необикновено дълбоко небе... дълбоко като шапка.
 5. Разгледах фуниите. Теорията на неявните функции обяснява техните зависимости. След като само една точка е с постоянно нулево значение, явява ли се тази зависимост частен случай?
 6. Благодаря за оценката. Но това е само една асоциация. Обърнатата пирамида сме я изучавали в бизнес училището.
 7. Може и да се опитате да пишете само с емотикони. Да видим кой ще ви разбере достатъчно точно. Във връзка с това имам няколко въпроса: 1. Кой е авторът на компютърната усмивка? - Ингмар Бергман - Владимир Набоков - Харви Бол - Скот Фалман 2. С каква цел е бил създаден жълтият емотикон? 3. Къде за първи път се среща тъжната усмивка? При правилен отговор на въпросите ще направя описание на лице, а победителят ще получи електронна книга за развитие на даденото умение.
 8. Силата ми не е в обясненията, но ще се опитам да го кажа с прости думи. Опитах се чрез скрипт да придам картинност на "едно лице в разговор", когато то се включва в групи по интереси в мрежата. Кое е лицето в симулацията? Тази роля играе манипулаторът, т.е. мишката, задвижвана от задклавиатурното устройство. Но виждам, че не го разбрахте без описание, въпреки че сте програмист. Наистина притежава точна описателност. И продължавам да твърдя това. Само че е важен изказът. Например какво имате предвид под 'едно лице в разговор'? Фразата е мъглявина, докато не придадете описателна точност на примера: 'да се опише еднозначно едно лице'. Описателните портрети на престъпниците как мислите, че се правят? И, разбира се, "10 души биха дали 10 различни описания", ако 9 от тях лъжат.
 9. Харесвам философската страна на математиката. И сте го написали: "Та това илюстрира добре, че и най-сложната компютърна програма, която е сбор от аритметически и логически операции, операции с множества и т.н. (та се вписва в онзи въпрос може ли математиката да се изкаже, освен напише), започва от словото." Абсурдно е да се говори на отвлечения платоновски език. http://ngvista.webs.com/indexx.htm Ако словото не притежаваше описателност, не биха могли коректно да се фиксират грандиозните открития, например. Можем да се замислим какво точно е открил Колумб, защото преди него това са го направили викингите. Само че по друг начин. И в това се изразява разликата.
 10. Съжалявам, не съм обстоятелствена. Колко назад във времето искате да се върнем? Може би няколко века? Какво ще кажете за екфонетичната невмена система? Прочутото колело на Кукузел било толкова сложно, че само единици успявали да прочетат този запис. Дори най-големият математик би се объркал, ако не знае за какво иде реч. Разгледайте един флейм в програма за 3D фрактален дизайн и ще видите точните координати на изображението. Този обект не би бил познаваем, ако словото не се отличаваше с описателност и точност. Графичните образи са важни за експерименталните науки. Много лекари, психолози и социолози използват подходящи графики, които се запечатват по-дълго в съзнанието. Тогава знаете къде се намират неговите две трети, неговата седминка, неговата половина и самото то. А йероглифната му форма е още по-интересна. Надявам се поне един от тях да е монетизиран, та да оправдава времето, което отделяте за намиране на решения.
 11. Просто няма как да разберат посланието, без да имат познания за нашия начин на употреба. Но нека разгледаме и Помпейската мозайка, например. Тя какво ни говори? Без прочит на надписа, не можем да изтълкуваме правилно картинката. Защото разбирането на видимия образ се постига на база минал опит. От допълнителен текст се нуждаем, когато липсва подобна връзка. Емоционалната сила на видимото изображение понякога поднася изненади. В зависимост от подтекста. Имало е слух преди години в една развиваща се страна, че в магазините се продава консервирано човешко месо. Разследващите власти открили консерви с подвеждащи етикети, чиято картинка клиентите буквално възприели като указание за тяхното съдържание. Това е само един пример, но изводът е ясен. Графичните зависимости изобилстват във физиката. Да вземем за пример движението на един фигурист. Сложните приплъзвания на леда могат да се анализират и опишат математически. Това се прави в кръгови градуси за отделните позиции, според т. нар. система на Лабан. А как са се справяли древните без такава система, щом първият ръкопис датира от 15-ти век?
 12. Има и нещо друго. Въпреки че словото притежава възможност за точна описателност, няма как да разберем сигналната функция на даден образ. Защото това е свързано с определени традиции и познания. Често този образ се използва тогава, когато информацията не може да бъде кодирана по друг начин. Нека да си спомним сондите Pioneer 10 и Pioneer 11, които са носели на борда си картинно послание до възможно съществуващи други цивилизации. Само че дали извънземните биха разчели правилно положението на Земята в Слънчевата система? Дали биха разбрали, че е показано мястото на изстрелването на сондите? Дали техните средства за възприемане са подобни на нашите, че да различат линиите, които рисуват пулсарите на Млечния път? Дали биха били в състояние да извлекат целия код от посланието, гледайки фигурите на земните жители? Дали биха почувствали, че нашите намерения са напълно приятелски, проследявайки траекторията на сондата към Юпитер, завършваща със стрела? Сега се опитайте да визуализирате това послание. Как ви изглежда?
 13. Лично аз нямах проблеми с отказването. Просто коригирах една грешка в полза на здравето си. Ако трябва да го изведа математически, при мен се получи идентична ситуация със следната загадка 101-102=1, където 102 е зависимостта. Загадката се решава само с преместването на една цифра.