insighting

Потребител
 • Брой отговори

  482
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  5

insighting last won the day on September 19 2016

insighting had the most liked content!

Репутация

228 Аспирант

Всичко за insighting

 • Рожден ден May 15

Лична информация

 • Пол
  Жена
 • Интереси
  Noteworthy Practices

Последни посетители

7588 прегледа на профила
 1. Което е съществено при съчинителни отношения между различни синтактични единици, а всичко друго отива на... курорт.
 2. Членните морфеми 'ЪТ' и 'ЯТ' за имената от мъжки род са изкуствено създадени. Те зависят от синтактичната служба на предметите или явленията в изречението. Членуваме с пълната форма подлога, сказуемното определение и приложението при подлога. Кратка форма изискват допълненията, несъгласуваните определения или обстоятелствените пояснения.
 3. Любим фразеологизъм от П. Р. Славейков: "Гракнали по него като на бяла врана". Устойчивото сравнение е по-динамично, когато се използва разгърната метафора.
 4. Дори можем да обсъдим и ятовия преглас. Всички форми да са с преглас! Ще има дружно блекане и окане! А за разнообразие подвижното 'Ъ' може да изпадне, за да има логика да напишем 'връх' за ед.ч. и 'връхове' за мн.ч. Ако засегнем и паронимията, тогава няма да обръщаме внимание как някой в магазина си купува шуМка. Една шпация.
 5. Тогава категорията 'определеност' ще отпадне. Респектът към събеседника ще се изразява чрез учтиви фрази, макар че е недопустимо с учител или директор да говорим на "ти". Водещ ще бъде смисълът. Не мисля, че окончанието на глаголите от ІІІ-то спрежение ще е валидно за всички останали. Случай, при който се ползва несвойственото окончание е само и единствено за различаване от формата за 1 л. ед.ч. в определени диалекти (напр. живееме-живеем). Понякога практиката налага закона, но тук е проблемно явление.
 6. Възможни цени съм посочила по-горе. При това нормални за електронно списание. Но явно не искате посредници, защото при плащане с sms определен процент остава за мобилния оператор. Аз също съм се сблъсквала с този проблем. Първоначално при продажба на книги и работа с издателства. Последната ми находка (преди да се откажа) беше екип от ентусиасти, които издават книги безплатно, като услугата включва безплатни реклама и разпространение, а авторските отчисления са в размер на 5.5%. В някои случаи е до 15%, но ако си платиш първия тираж. По този начин екипът успешно оперира на пазара с произведенията, а броят на авторите им вече е 80 000. Въпреки че не ползвах услугите им за преводач и коректор, моето произведение беше одобрено за печат, както и авторските ми илюстрации, но дори и 15% от коричната цена е нищожна сума, която не можах да приема за един многогодишен труд, както и клаузата в договора за печат 'при поискване'. Дадох им съкратена версия на труда си, в която отсъстват изчисленията ми, а формулите са преработени и описани в приложение, което също запазих за себе си. Иначе е невъзможно да разбереш условията им предварително. Наскоро забелязах, че и в БГ са организирали подобна схема за печалба, на фона на която crab bucket theory остарява.
 7. Преминаването от безплатно към платено е добре да става постепенно. Първият платен брой с цена е ниска, за да отсее таргета, който ще го иска. По-натам системи нужни са удобни, като Paysera комфортни, модни. Реклама срещу събитиен маркетинг да размените, ръководната идея ще следите.
 8. Чиста метафизика си е. Едва ли. И тук има разни загадки. Заради избора на цвят в средното училище ми понижиха оценката в час по психология. След обичайното препитване преподавателят ми зададе въпроса кой цвят харесвам най-много? Отговорих му, че нося предимно черни дрехи. От което той заключи, че ми е черна душата. Беше облечен в тъмносин костюм, който отиваше на бялата му коса. Неотдавна много се смях, когато прочетох статия, че екип от учени установили какъв цвят има смъртта. Тъмносин. Затова съществува и в. "Уикенд". Моя колежка го носеше всеки петък на работа и до обяд го изчиташе на шефката, а после коментираха прочетеното. Така и не се приобщих към читателския им клуб. Вършех си работата.
 9. Променете малко кройката, за да разширите дрехата, т.е. дейността. Създайте допълнителни полезни ресурси, които да ви носят доход. Това е само един пример от многото: eliademy[dot]com
 10. Безплатното не се цени. Мисля, че всеки може да плати с sms 1.20 или 2.40 за това списание, както и чрез бутон за дарения.
 11. То винаги опира до пазара. Най-лесно се продават парцалки. Ако някой не хареса материята, как ще си купи дреха от този плат? Въпросът е какво ще направиш, за да започнеш да продаваш и ти. Затова оставете критичните мисли за това списание. Вашето списание ще се продава на хората, на които трябва. Целта е равновесието. Това е естественото състояние в природата на нещата.
 12. Тогава защо ви смущават някои и други писаници, та цяла тема им посветихте?
 13. По-скоро означава какво да направи Наука БГ, за да подобри SEO позицията си. Иначе Списание 8 все ще си излиза най-отгоре и статиите му "все ще се четат".