Отиди на
Форум "Наука"

sir

Потребител
 • Брой отговори

  253
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

sir last won the day on Февруари 7

sir had the most liked content!

Репутация

359 Аспирант

Всичко за sir

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Икономика, история, политика, спорт и так далее

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. sir

  Произход на славяните

  Те етруският и раетският са твърде вероятно близки/сродни езици, така че да не се окажат накрая спаратоците прави.
 2. Честит 8-ми март на всички дами! И едно процедурно питане: във всяка тема ли е позволено пробутването на истанбулски бълвоч или има някакви правила или опорки по въпроса?
 3. Това е то есенцията на нещата. И това е единственият начин тия хорица да си прокарат утопично-девиантните теории - командно-административно, спуснато отгоре, било от любимия вожд, било от партията-майка. Така е било преди сто години, така е и сега.
 4. Никакво отклоняване не е. Нещата са част от едно цяло. Вие ако искате да ги разглеждате като някакви самостоятелни електрони, то си е Ваша работа. Наивно е също така да се мисли, че или си феминистка, или си с "патриархални убеждения". Други няма, така ли? А иначе конкретните две дами не знам дали открито са се обявявали някъде като феминистки и не ме интересува особено. Но че били с "патриархални убеждения" е едно твърдение, което няма да коментирам повече, понеже най-много да кажа още нещо "патриархално" и да ми се обидите, а това изобщо не е целта ми. По въпроса с печалната конвенция не знам дали си струва да се пише повече. Да махнат джендър-терминологията и другите простотии вътре и няма да я отричам. Толкова е елементарно, че няма накъде повече. Но никой няма намерение да го прави. Ние тука ли "омесваме" въпроса с правата на жените с проблемите на гейове и бежанци или в самата конвенция са ги омесили? А, забравих, те нямат нищо общо и са само отклоняване. Сто процента е така, няма как да е иначе.
 5. Още по-интересно е как се подминават събития от 1885 например, а се скача директно на 1913 или 1918, за да се внуши, че едва ли не е минало тоооолкова много време и нещата нямат нищо общо. Между 1878 и 1885 има 7 години, за сравнение между началото на първия мандат на Борисов и днешна дата има близо 9 години. Ама ние си знаем опорната точна по въпроса. Добрият цар е убит и на негово място идва един много много лош, ама чак ужасяващо лош и отвратителен, та затова така. Иначе Русия с голям възторг и ентусиазъм подкрепяла Съединението, само че тоя лошият прецакал всичко...
 6. През шлифера ми е дали пък точно ти ми вярваш или не.
 7. Да, разбира се, че има "патриархални убеждения". Те в Лейбъристката партия са все такива събрани - с патриархални убеждения. Нищо не неглижира. Просто жените като цяло са твърде безинтересни за такива като въпросната. Клетите пакистански бежанци са по-големи жертви от тях и съответно не е проблем години наред да се гаврят и да изнасилват наред. Не е като да не сме го виждали и на други места, примерно Кьолн. Или и там оная кметица, дето е от крайните левичари зелените, и тя може би е с патриархални убеждения? Просто се следва партийната и идеологическа линия. А както знаем, Партията е права, дори когато греши. Така че както се казваше в една реклама: стига глупости.
 8. Това е то основният проблем у нас. Че все трябва да има някакъв задник за лизане, иначе не става. Трудно е за осъзнаване, че има и хора, които не ни интересува нито Вашингтон, нито Москва. Разбирам, че е трудно. И не е за завиждане...
 9. Темата си има съвсем ясно заглавие. Към Русия и към закони и затвори я обърна именно ти. Стинката по-нагоре правилно е казал, че някои хора не могат да излязат от руслото русофилия-русофобия, даже и като става въпрос за национален празник на България. Повтарям, на България, а не на Русия или на СССР. И като не могат някои хора да излязат от това русло, други пък ще ви отговаряме. Ей така за баланс. Иначе аз нямам нищо против 3-ти март и си го празнувам всяка година. И на Шипка даже съм ходил няколко пъти. Имам против тропането по масата, имам против гъзолизането, имам против пропагандата.
 10. Факт е също така, че Русия е против Съединението. Факт е и че обявява война на България и нахлува в страната през ПСВ. Факт е, че обявява война на България и нахлува в страната и през ВСВ. За фактите около руската позиция по македонските въпроси Стинката може по-добре да каже. И най-накрая, но не по важност, факт е, че ни наложи със сила една кървава и човеконенавистна система и ни държа под похлупак близо половин век. Тия факти имаме ли право да ги споменаваме или според проектозакона ще влизаме по затворите?
 11. Очевидно греша, понеже също така очевидно даже и тук във форума има хора, изживяващи се като "етнически славяни". Такова нещо като съвременни "етнически славяни", разбира се, няма. Както няма и "етнически германи". Що не пробваш да наречеш някой холандец или англичанин "етнически герман"? Те също имат вероятен общ произход с германците и останалите от германската езикова група. На тях обаче няма лепната подобна глупотевина като на народите, говорещи на славянски езици. Що така? Риторичен въпрос, няма нужда да ми отговаряш.
 12. Аз също не чета Гласове. Само че както е посочил и колегата, по нашите сайтове (не само Гласове, ами всички) много рядко ще седнат да си измислят нещо си за Швеция или някъде другаде. Почти всичко е преводи и позовавания на западни медии. Дневник например директно препечатват Гардиън, Уошингтън Поуст, Дойче веле и т.н. стожери на съвременното левичарство с всичките му фундаментални съставки - джендъри, бежанци, анти-Тръмп помия и т.н. На тях по ли им вярваш? Фактите в горната статия са си факти. Аз досега не я бях чел, но за гнусното изказване на въпросната лейбъристка депутатка съм чувал, както и за неадекватния туит на ББС. Ами айде тогава и аз да попитам в същия стил - а къде са женските маршове и феминистките прояви в подкрепа на брутално насилените стотици (май и хиляди) жени и момичета от Родъръм, които противно на това, което вероятно някои тука си мислят, не са измислица или путинска пропаганда? Няма ги. А защо ги няма? Елементарно - защото същите необолшевики, които уж се борят за някакво си "равноправие между половете", ни пробутват в същото време абсолютно несъвместими с него изпълнения от рода на брадатите бежанци, биологични мъже да могат да влизат по женските тоалетни и да се състезават в женските спортове и т.н. Един от тия същите вдъхващи огромно доверие сайтове, дето ги цитирах по-горе, преди известно време даже провеждаше кампанийка за нормализиране на педофилията, ама си изтриха статиите, що ли и аз не знам. Това е то модерното левичарство и "борбата за социална справедливост". Пробутване на всякакви девиации и извращения, без значение че влизат в противоречие едни с други. Хората си имат йерархия на жертвите - група Х са по-големи жертви на "патриархалния модел" от група Y, следователно група Y може да бъде бита, изнасилвана и каквото още си помислите, ама трябва търпи в името на светлото бъдеще на социалната справедливост. Това е положението и аз лично това в България не го искам. Пък нека да си бия жената или да гледам и слушам путиняшка пропаганда по цял ден. Подобни етикети могат да предизвикат единствено и само бурен смях у мен.
 13. "Етнически славяни" може да са в Словения и Словакия. Тука сме етнически българи.
 14. Хахаха, закон, който да затвърждавал нещо си и да вкарвал непослушните в затвора. Някой май е попрекалил с четенето на нацистко законодателство.
 15. Само една вметка, че това всъщност не е мъж, състезаващ се с жените, ами е жена, натъпкана с тестостерон и кой знае още какво. Сиреч, като едновремешните атлетки от ГДР, чиито рекорди неслучайно още си стоят в няколко дисциплини 30-40 години по-късно. Навремето подобни напомпани и допингирани добичета предизвикваха гняв и отвращение, а днес са джендъри и борци за социална справедливост.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Може да ни помогнете с избрана от вас сума след като кликнете бутона "Donate" или по банков превод по сметната на Сдружение "Читател".

Фонд "Форум - Наука"

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Форумът съществува от края на 2015 г. и с усилията на много хора ние вече 13 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 12 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Създаваме фонд "Форум - Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на "Форум - Наука
"

 

За контакти

×