Отиди на
Форум "Наука"

Bolyarski

Потребител
  • Брой отговори

    285
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Bolyarski

  • Рожден ден 14.02.2010

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Велико Търново
  • Интереси
    засега гравитират около хладилника

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bolyarski's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

154

Репутация

  1. Гравитацията в този случай не намалява ли и оттам - способността на планетата да задържи атмосфера?
  2. Това са филтри, имитиращи рисунък. За начинаещи може да е интересно занимание
  3. Темата е много интересна, още повече, че тестатика генератора е обект на сериозно изследване от много учени и големи общности ентусиасти по света. Българин е в основата на това откритие и не ни отива да стоим някак встрани от общия интерес и да подмятаме, че видиш ли, това е фантастика и паранаука. Докато другите вече са доста напред с материала. Ненаучно е да се отрича, докато не бъде доказано, че е грешно. Ето писмено и схематично описание на генератора на Пол Бауман: http://www.rexresearch.com/testatik/testart.htm Братушките дори са развили темата върху това описание и то доста обстойно: http://www.americaru.com/talk/showthread.php?t=2322 И това е първото, което ми попадна в нета. Доколкото ми е известно тази машина не е генератор във вида, който сме свикнали да виждаме (и сравняваме), а е своего рода уловител на радиант енергия, посредством решетестата структура на металните си пластини. Нещо, което май е от научния репертоар на Тесла. А с този учен някой да смее да спори? Нещата са доста по-сложни и си струва да се задълбае.
  4. Е, тръгна се от "тестатика", а се стигна до съвсем други генератори. Ако се вгледаме по-внимателно, то ще установим, че "тестатика" е просто модифициран и подобрен електростатичен генератор на Уимшърст. Силата на въртенето на дисковете не се влияе от включеното "съпротивление" (ако има такова), понеже става дума за прост кондензаторен разряд. Така би трябвало да разглеждаме енергията, необходима за завъртане и получената ел. енергия отделно, а не като "електродвигател си върти генератора". Един малък поток не може да завърти турбина, но може да напълни язовир, който впоследствие да го направи, нали
  5. Марсоходът „Curiosity” получи шокиращи данни, достойни за „вписване в учебниците по история”, заяви научният ръководител на мисията Джон Гроцингер. Той не каза нищо повече, като обясни, че резултатът трябва да бъде проверен многократно. Има голяма вероятност да е открит живот или исторически останки от такъв. Става въпрос за резултатите от пробата, която апаратът взе от кратера Гейл преди десетина дни. http://bulgarian.ruvr.ru/2012_11_23/95646881/
  6. По-забавното е, че от блъскане по главата може неочаквано да ти дойде акъл да станеш политик и то успешно - пример: Виталий Кличко .:.
  7. Какво да кажа... Не мисля че е престъпление притежанието по наследство. В дядовата ми къща в с. Никюп има част от основа на колона от Никополис ад Иструм, която е там откак се помни всеки в рода ми. Използвана е като масичка в лятната "кухня" и последно преди години беше почти потънала в градината. Подобни артефакти са нормално присъствие в почти всяка стара къща в селото, дори кметът е наясно, но никой никога не е търсил сметка от собствениците. А ако бяха ги поискали, сега щяха да ги съберат всички без драми. Сега обаче с този "закон" едва ли някой ще потвърди, че в двора му се търкаля колона, делва или ръката на Венера Милоска. .:.
  8. Много интересно! Благодарности на Южняк за резюмето, смятам че е напълно безпристрастно и коректно. Аз от известно време съм убеден в хормоналния дисбаланс в съвременните храни - значителен превес на естрогени в месото заради по-лесното отглеждане на женски индивиди домашни животни, а от там и почти пълната липса на тестостерон в месните продукти. Но тази теория за патоген изглежда също толкова силна. .:.
  9. Лично за себе си съм убеден, че е фалшификат. Някак си "творецът" на това, да го наречем "шаманска запалка" ми говори с тънка насмешка от удобно окаляни, но премерени линии в примитивна рамка... .:.
  10. Гооотино Дано е хубаво времето за наблюдение! .:.
  11. И аз се сетих за това предсказание на баба Ванга - запечатал съм си го преди много години заедно с още едно, което така и все не се случва - "Георги Пирински ке стане президент!" Работата със Сирия обаче не върви на добре. фанатичната вълна, която обхвана Изтока от Египет се връзва доста зловещо с думите на Ванга. Колкото и да се напъваме да го изтълкуваме по смешния начин, не върви. .:.
  12. Руско "hand made" парапетно "Узи" с ловни патрони, Освен ако не са бренекета, няма как да разубеди съседа с калашника, .:.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...