Отиди на
Форум "Наука"

Joro-01

Модератор Инженерни науки
 • Брой отговори

  6081
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  45

Joro-01 last won the day on Септември 1

Joro-01 had the most liked content!

Репутация

2387 Доцент

4 Последователи

Всичко за Joro-01

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/georgi.semerdziev

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

26304 прегледа на профила
 1. Ето как Илон Мъск успя

  Поздравления за темата. Може да се включвам с преразказано (или преписано) от книгата.
 2. Цената на наемите в България

  Случайно да ти минава през ума, че хората се развиват (променят нещата към по-добро)? Невероятно, но факт - не! Първият апартамент бе в родния ми град. Вторият - малък, но (почти) в центъра, третият... Няма да говоря за мене, казах! И какво лошо ако съм търсил по-доброто и съм го намерил, ако съм бил коректен? Дъртите комунисти не сте съгласни, знам. Има три причини за тези рзсъждения - двете - че си чатбот и че си с развитие на първокласник ги изключвам, очевидно не е така. И не те наричма така! Третата обаче е съвсем реална според мене - вероятно си парашутист някъде (на някоя държавна служба), където вземаш много за ценза и работата и където най-вероятно не можеш да се развиваш нагоре. Или поне развитието не е според работата, опита и образованието. И да беше както казваш, нещото се казва опит и не е съпоставимо - сравняваш ябълки с круши. И ако тук е недостатък ако си сменил много работи, извън тези граници - не е. Ти какъв опит ми търсиш? Ако бях построил три блока в Манастирски ливади и ги отдавах под наем щях ли да ти покрия критериите? Ами извинявай, не ги покривам. Ма не ти влиза в работата, бре! Що не гледаш и кога пиша? Даже може да се чувсваш поласкан - заради тебе най-много пиша. И аз се чусвтвам - денем си почиваш в службата, вечер може да строиш кооперация (за квартири) и пак ми пишеш Какъв райграс, какво писмо... Не ме вълнува председателството съжалявам, прати му/и ти. Не си убедителен. Полемиката не ти е силна страна. Надявам се не си адвокат.
 3. Цената на наемите в България

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++! Абсолютно покрива мнението ми. За САЩ можех да допусна (или поне няма да се учудя), заюото знаех от проведените консулски сесии за Квебек и отделно проучих за английската част на Канада - за стандарта за жилища. Просто малко ме умори темета за да проверявам и да се впускам в... Благодаря ти, че го направи.
 4. Цената на наемите в България

  Виж и какви доходи са показани там. Само да кажа, че при 300 000 лв годишно, не виждам лошо да ги дам за наем.
 5. Цената на наемите в България

  Така ли казах? Като те чета имам усещамето, че по-скоро ти би го направил. Нещо залиташ в крайностите и провокираш. Аз просто няма да вляза там, а ще иззползвам някое отиване в чужбина да си взема нещо толкова претенциозно. И няма да дам толкова за костюм. Не е това начинът да питаш какво да правиш. Като ме предизвикваш, няма да стане! И не искам да говоря за себе си. А и защо да ти отварям очите? Три пъти съм купил и три пъти съм продал апаратаменти с кредит, в рамкоте на 15 години, от ученик живея на квартира, сменил съм много и съм намирал все хубавки и на добра локация на цени значително по-изгодни от това, което масово хората намират или го има из нета като потърсиш. Имам едно набутване, но като цяло от тези авантюри съм отгоре. Сметките ми не излязоха не толкова от финансовата страна, колкото от промени в работота (която следва да е приоритет) - повече ангажименти по това време. Съответно пропадна идеята ми за работен кабинет вкъщи. Смятам, че опитът ми е меко казано релевантен на темата. Не е начинът да питаш какво да правиш като ме предизвикваш. И не искам да говоря за себе си, казах достаъчно. Няма да те цитирам ред по ред щото ми досадя, а и времето мие кът, даже и днес, събота сутрин. Тези дето ги говоря и не съм ги разбрал - за раиграса пред къщата е в америка и се прави, както и е недопустимо да спираш колата на тревата и асфалтова площадка. Случая с кооперацията е от Германия, просто не знам, възрастната дама доброволни ли или по някаква принуда оставя жилището, в резултат на което пожизнените ржийни разходи за поети. Склонен съм да мисля, че е второто; Вероятност - в какъвто и контекст да го употребиш, терминът идва от математиката, където е дефинирано какво е. Сам признаваш, че цените зависят от качеството на живот. Нали знаеш кога ще се оправи България? Като ми цъфнат налъмите! Оправена е вече, по-добре няма да става, преходът завърши. Всички неща дето не ти /ни харесват са функция (зависимост) от народа и по-точно гражданското общество. И не съм живковист, по-десен и демократичен съм от тебе като убеждения. Ето ти един пример дето наемите зависят от икономическото развитие на региона: http://rodopi24.blogspot.bg/2017/12/24rodopicom-600.html?m=1 Говори ми още!
 6. Цената на наемите в България

  Или пък се оказахме (да отдаваме). Не ми се говори повече за мене, не искам да бия тъпана, извинявай. Споменах, колкото да е ясно, че не съм съвсем без опит...
 7. Цената на наемите в България

  Моля ти се... Дискутирай. Поясних защото останах с впечатление, че не съм разбран.
 8. Цената на наемите в България

  Моя случай по-скоро беше заради удобство - трябваше ми още една стая за да работя. Беше към Галахад Говоря за празни жилища, които могат да бъдат отдадени и под наем. Или продадени, на някои доскоро висяха контакти, в момента на едно невероятно място се строи. Ако работиш в агенция и можеш да работиш в този район, това е между Мария луиза и Сточна гара (известен е и като Драз махала) от външната страна на Сливница. Но според мене колегите ти от бранша тук са "ги взели" като контакти.
 9. Цената на наемите в България

  Рентабилно? За един ще е рентабилно да отдава, за друг не, аз непаример не исках да отдавам, защото квартирантите рушат. Има идеята да си отдам моето, аз да наема друго жилище. Бях зает много с работата си за да се занимавам и с това, иначе и такива схеми има. Квартири ще има винаги. И сега свястна квартира (с разумно отношение цена / качесtво) се търси почти така както работа. Тоест трябва да се потрудиш. Ще има кой да предлага, щe има и кой да наема. Ти ако не можеш да си управляваш имота, никой не ти е виновен. Какво означава "много вероятно"? Да стане описаният от тебе апокалипсис ли? Има къде по-вероятни неща неща - да печелиш седмично от тото в проължение на остаъка от живота си, да се въведе безусловен базов доход 1 000 лв (още по-вероятно)... Не знам на какво ти мяза моето, но твоите отговори и разсъждения не са адекватни. Въпреки, че сме в БГ, това време все пак е поотминало. Казвам ти го с по-прости думи - като не си даваш квартирата, ще наема от друг. И друго с по-прости думи - няка как да свършат квартирите. Ами ако свърши житото по света? Аз ще ти отговоря, ако все пак се сбъднат фантастичните прогнози - хората ще купуват, ще идат в кварталите или ще си тръгнат от София - всеки според интереса си; Не знам за шмекерски хитове, но на моята улица (това е центъра) има и празни нови строителства, завършени. Някои може да нямат Акт 16, не знам. Но знам, че това не пречи да се отдадат под наем. "Вдигането на цените на имотите съвсем не води задължително до вдигането на цените. Еле пък у нас. Скока на цените и доходите не е явление, което да става по едно и също време и в еднакъв процент." - не е вярно. Това, че не можеш да видиш връзката, не означава, че я няма. Навсякъде по света и дори в БГ се вижда ясно, цените на имотите корелират с доходите, обясних го, мога да посоча и примери. Какво ни казваш - че в Сф равнището на заплати е такова (в сравнение с други нас. места), защото работодателите са по-цивилизовани ли? Последния ти абзац и малко, че много ти отделих. Ако следеше темата, щеше да видиш, че никой не говори апартаменти в които живее хазаина и отдава една стая. Такива наемат учениците и може би някои студенти, а аз и тогава не съм наемал стая. Ако ти е едно несеквестируемо жилище и не живееш в него, начи живееш при децата (младите). В такъв случай си го ползвай със здраве. Отделно, юристе дето не четеш какво пишат хората, аз споменах изрично че тази дисхармония е заради нашите закони. БГ изведнъж се оказа най-демократична в света по отношение на имотите и стопаните. В нормални страни дългове се унаследяват, или ако нямаш наследници апартаментът ти става собственост на кооперацията, а с останалата част покриват сметките и кремацията. Дори и в БГ върху имотът може да има тежести и наследниците ще го операт. Другия начин да извършиш измама с него - да го продадеш с тях. На мене няма да можеш.
 10. Абсолютно. Радиоизотопния термоелектрически генератор
 11. Цената на наемите в България

  Няма такъв вариант. Ти като решиш да не си я отдаваш, друг ще го направи. Аз плащам. Може да има покачване на цените. Аз казвам какво е положението за повечето хора и се чудя защо не се справят, аз се справям доста добре. А ако трябва купувам, но не говорим за мене. Покупката си излиза по-скъпо, отговаря на повечко години сравнение с ипотеката и има случаи, когато наемането е по-добър вариант. Ако все пак хипотетично допуснем, че може да се вдигнат имотите в София - ми то и заплатите ще се вдигнат, иначе ще трябва бизнесът да пусне кепенците. Защо хипотетично - Брюксел и сега ти казва, е сме в имотен балон; Ами имат мотивация, строят. И онези които строят имат реална преценка. И на тези хора нещата им вървят. Живеееш в ново сроителство и толкоз. Онези дето имат унаследени имота, мъзри ги да го почистят и цял живот освен тон лайна друго не са произвели, и чакат някой да им плаща наем, ако може без да живее в имота, пият една судена вода. Пазарна икономика. Защо ще оредяват? Щото свободните имоти ще се напълнят със стари вещи ли? Не звучи реално това което казваш, а и да стане - няма лошо, отговорих защо. А нещата у нас ще потръгат на куково лято, но и тогава няма проблем - цените на имотите корелират с развитието на района и в частност - с доходите; Данъкът сгради за панелките е пример за неадекватна данъчна политика както ниския данък за старите коли, надявам се няма да се налага да се доизияснявам. Ако беше адекватна, данъкът за къща или такава в центъра трябва да прешава няколко средни заплати. Минаването в сивия сектор точно в БГ изобщо не е заради високи данъци, а заради андрешковщината и желанието да се придобият пари срещу нищо; Законите у нас позволяват такива неща - една пенсия и едно жилище... В някои западни страни пенсионерът оставя жилището на кооперацията ако не може да плати режийните, в Америка общината ти оправя тревичката пред къщата и ти праща сметката.. Дай реститутите парно и ток да не плащат, ама там както виждаш не минава номерът. Аз не споря, че заплатата трябва да е три пъти по-висока, доста повече даже, но заплатата не е инструмент за това. Заплатата е възнаграждение за положен труд за някакво време. Инструмент е конкурс за най-цветна тераса, безлихвен кредит за саниране / реновиране или отбив от (опростяване на) данъци. Освен курабийка обаче, има и тояга - навсякъде. За улиците и държавата не споря, но това е предмет на друга доста обширна тема.
 12. Мерси и поздравления за пресните снимки. Можеш ли да познаеш каква е тази част от Кюриозити дето се вижда на втората снимка. Не гледай из нета (ако искаш), аз също предполагам.
 13. Цената на наемите в България

  Ако говорим за Германия, наемите ги има и в двата варианта - Kaltmiete - "студен наем" и Warmmiete "топъл наем". По името личи надявам се кое какво е, пазарът предлага, нещата са на кантар (все тая) вече човек си избира кое му е по-изгодно - да си плаща режийните или да плаща наема и да забрави за тях. Сега - у нас в БГ нещата са така - София и вс. останало, но в Германия (и на други места) не е така. Наистина има корелация между доходите, по-точно между това доколко икономически силен е регионът (и съответно желаещите да живеят и работят там) и наемите. Например наемите в Дрезден винаги ще са по-ниски от тези в Мюнхен. Което е стимул за онези с имоти (които имат къде да живеят без да плащат наем) да останат в Дрезден на по-ниски доходи или пък за онези без изплатени собствени жилища - да се преместят в Мюнхен. Цените на стоките и обаче са почти еднакви и на двете места, което е малко дразнещо за живеещите там. И тази разлика никога няма да се стопи. По същият начин както между БГ и коя да е друга цивилизована държава.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×