Отиди на

Joro-01

Модератор Инженерни науки
 • Брой отговори

  5864
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  44

Joro-01 last won the day on Август 3

Joro-01 had the most liked content!

Репутация

2229 Доцент

3 Последователи

Всичко за Joro-01

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/georgi.semerdziev

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

25842 прегледа на профила
 1. Какво е това

  Ще редактирам по-късно - ще махна помпата.
 2. Какво е това

  Да, позна от раз за огледалото, най-първото от поста ти. Позна и за помпата, но Малоум 2 позна повече, това е ръчна вакуумпомпа. Шкафът отдолу (не случайно казах да се абстраахирате) се отваря /задвижва/ с вакуума от помпата. Просто на другата снимка дето е само помпа съм хванал и табелата. За помпата позна. Експонатите са изложени в галерията Физика и Математика в Цвингера - Дрезден Повече инфо Последната картинка показва стопени / прогорени с такова огледало материали - мед, цинк, пирит, каолин и не помня още кво, ще намеря снимка на тебеллката.
 3. Историята на НУРС въздух-въздух

  Не може да няма "+"
 4. Какво е това

  И отново - експонат(и) в музей. Така че - "Експонат" не се приема. То първото (едното) е ясно - параболично огледало. въпросът е за какво се използва. Другото - абстрахирайте се от шкафа. Машината отгоре какво е?
 5. Приложна физика

  Браво! Интересна ноина. Идеята за парата не е нова, но си заслужава. За използване на MEMS нагреватели обаче не бях чувал.
 6. Не са се обадили, ще им разработя. Цял ден ще си играя ако трябва. Ако искат мостра за якостни тестов - може и три дни да ми отнеме.
 7. Умните хора сте така, но не забравяй, че и сънят си е необходимост. Германия
 8. Мерси, Ник. Аууу, какъв бас. Ама момата става. Почивай си и ти (оставяш впечатление, че не си доспиваш), аз проблемът с почивката май си го реших, ама като трябва да се събира багаж е тегаво. Такива неща ме чакат днес. Логистика.
 9. Тази половина от енергията дето загрява, по някое време пак трябва да се излъчи топлинно. По пътя естествено фотоните изъчени по този начин ще загряват частиците (ядрата) по пътя им и съответно ще се преизлъчват, макар и вече като по-ниско енергийни. Тоест ако гравитационнното свиване спре - тялото в един момент пак ще истине. А как се нарича изминатото разстояние от една частица без да претърпи сблъсък в някаква среда (за газ най-често) ? Свободен пробег. Ти знам, че ще го оговориш. По-точно дефиницията е средното разстояние, което може..." - ако трябва да съм по-пунктуален. Може да е офопик, но обичам да правя връзки, удобно е и за четящите. После като се видя с време ще дм интересни приложение на тунелния ефект в технката, сега се сещам за три. Не питам, Ще ги обясня.
 10. Пак късно си писал, достойно е за ужажение Позна. Свиването е. Механизъм на Келвин-Хелмхолц
 11. Фън инженеринг

  Еее, мерси, чак пък Съмнявай се, няма лошо Фотоефект, точно както при фотоволтаиците. Принципът е същият, фотоволтаикът е фотодиод с голяма площ. Светодиодът доколкото целта е по-различна е направен да отделя енергията от рекомбинацията като видима светлина но все пак си остава полупроводник с PN преход, до който светлината може да достигне. Достигне ли светлина до pn прехода имаш фотоволтаик
 12. Фън инженеринг

  Айде и тук да го кача, джъст кейс...
 13. Фън инженеринг

  Абсолюно! Затова показвам целите жици, затова е и клипа, и в групата качих още мултицета как мери мрежово напрежение, щото може и него да съ го бъзикнал.
 14. Фън инженеринг

  Снимките и клипа ги направих ясни, че една група взеха да се съмняват, че има батерия и да питат що не се виждат целите сонди...
 15. Фън инженеринг

  Днес сутринта повторих опита с друг малък - 3 - 4 mm зелен свет(л)одиод. (В Техническия така ги изоварят ) Резултатът се оказа по-впечатляващ. Или е заради 1) слънцето през лятото, или светодиод с по-ниско енергийно лъчение / по-малка дължина на вълната и съответно по-тясна забранена зона произвежда по-високо напрежение. Предполагае е първото.
×